RegioJet na tratích SŽDC

15.5.2010 8:00 Jan Kubeš

RegioJet na tratích SŽDC

Dceřiná železniční společnost RegioJet dopravce Student Agency se přestavila veřejnosti se žlutými vlaky Desiro-Classic. Nejedná se o jejich majetek, ale o vozidla pronajatá na 3 měsíce. Ve čtvrtek 22. dubna se vozidla představila první jízdou z Děčína na následnou prezentaci ve stanici Praha hl.n.

 

 

 


Po jejím skončení vyjely dvě spřažené jednotky do Kralup nad Vltavou a zpět. V odpoledních hodinách se Desira vrátila do Děčína. Pátek patřil mimořádným jízdám do Ústí nad Labem a zpět.

Následující dva víkendy (24. a 25.duben) jezdily žlutá Desira po Kozí dráze (trať č.132, v současnosti s nulovým jízdním řádem) Děčín-Oldřichov u Duchcova v úseku Děčín hl.n.-Krupka. Všední dny do 7. května náležely jízdám z Ústí nad Labem do Litvínova přes Teplice v Čechách po tratích č. 130 a 134. Po Ústeckém kraji se prezentace nezastaví. Vlaky za jízdné 5 Kč (stejně jako ve středních a severních Čechách) se také objeví v Olomouckém kraji na trati Olomouc – Uničov, v Jihomoravském kraji a v Plzeňském kraji z Plzně do Domažlic a zpět.

 

Prezentaci vlaků RegioJet ve Středočeském a Ústeckém kraji přináší následující fotoreportáž.

Galéria

Súvisiace odkazy