Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Mirodubnica, tvrdíte, že nepopierate covid-19, ale de facto popierate, že naňho zomierajú na Slovensku ľudia, dnes už po stovkách. To je akoby ste popierali jeho nebezpečnosť. Opakujem, ak by ste rozumeli metodike, ako sa u nás vykazujú počty úmrtí na covid-19, tak by ste vedeli, že tá metodika je zrejme rigídnejšia než vo väčšine krajín na západ od nás, a to so všetkými dôsledkami...
Garantujem vám, že nárast úmrtí, ktorý dnes vidíme len veľmi nejasne (nejaký november 2020 ako-tak, pričom až ďalšie mesiace budú naozaj ''zaujímavé''), nemožno interpretovať tak, že ho spôsobujú najmä zanedbané iné zdravotné problémy. V nejakom percente zrejme áno a nedovolím si tipovať, v akom, lebo tie údaje nemám a ak ich u nás niekto aj má, tak ich zrejme ešte ani nedokázal vyhodnotiť. S infarktom aj mŕtvicou vás do špitálu ešte vždy vezmú, aj s niektorými akútnejšími onko diagnózami. Zato nedostatočne sledované a riešené niektoré stavy a nepodchytené choroby, si tú daň nevyberú okamžite. Takže tie sa v číslach ešte len odrazia. Možno si to až tak neuvedomíme, lebo sa to neudeje skokovo, ale ten počet (a zrejme nebude nízky) sa rozprestrie do väčšieho časového úseku. Dnes? Dnes je ešte priskoro na takéto počty. Neurazte sa, ak sa snažíte o interpretácie, je fajn poznať a rešpektovať aspoň určité pravidlá.
No a nakoniec, fakt neviem, čo povedať na pseudoargument, že ''aha, a kam sa zrazu podela chrípka?'', lebo toľkokrát už naňho odpovedali odborníci, že ja - bez lekárskeho titulu - sotva môžem dodať niečo iné, než to, čo bolo stokrát povedané. Potrebovali ste ten pseudoargument ťahať aj sem, na VN. Na čo? Aby ste si po x-tý raz vypočuli, že chrípka túto sezónu zrejme nebude problémom, lebo prijaté opatrenia pomáhajú eliminovať aj jej šírenie. Počet nakazených bude zrejme podstatne nižší, počet obetí bude podstatne nižší. Neviem, čo je na tom také nepochopiteľné a neuchopiteľné. OK, keby sme chceli byť cynickí, tak možno dospejeme k presvedčeniu, že práve časť životov, ktoré si vzal covid-19, by si inak vzala chrípka. Ale čo to mení na fakte, že tu máme mnohovrstevný problém, ktorý zďaleka nemožno obmedziť iba na vyčíslenie počtu obetí či na niektoré medicínske otázky? A vy teda, ako ''bonus'', tvrdíte, že covid testy vyhodnocujú chrípku ako covid. Fajn, pre takéto tvrdenie máte isto po ruke niekoľko relevantných zdrojov, minimálne článkov v lekárskych časopisoch. Sem s nimi! Alebo hoci aj do PM.
Neviem, možno je to tým, že mám aj lepšie zdroje info, než sú naše masmédiá a mnohé info sa ku mne dostali priamo o odborníkov, o ktorých erudícii ani osobnej integrite nemám dôvod pochybovať, ale pre mňa dávno stratilo cenu riešiť také hlúposti, ako kam sa zrazu podela chrípka. Verte-neverte, nesledujem ani počet pozitívnych PCR a Ag testov, lebo to pre mňa celkom zbytočné dáta, ktoré sa dajú interpretovať (aj interpretujú) podľa aktuálnej potreby. Určitú výpovednú hodnotu má pre mňa sledovať dáta, kde vidno hospitalizácie, ťažké priebehy a úmrtia, plus mať zhruba prehľad o podchytených prípadoch v mojom okolí. Lebo... lebo mať prehľad je fajn, ale to je tak všetko.
Pre mňa je skutočne podstatné ale čosi celkom iné, než záplava čísel zo štatistík, ku ktorým ľudia dostávajú hneď aj naservírované interpretácie. Pre mňa je naozaj podstatné, čo môžem robiť, aby som predchádzal šíreniu nákazy v mojom bezprostrednom okolí, jednak preto, aby som nikoho z mojich blízkych a z ľudí, s ktorými spolupracujem, nevystavil zbytočnému riziku a tiež - akokoľvek chladne to môže vyznieť - aby som sám svojou troškou neprispel k tomu, že sa nám tu politický establishment úplne zblázni a nám sa tu zrúti ekonomika, prídeme o živobytie (tí, ktorí ešte neprišli) a štát nebude mať ani na to, aby vyplácal dôchodky, či hradil zdravotnú starostlivosť. Na to si však musí byť človek ochotný pripustiť, že nejaký problém tu máme a potlačiť tie pštrosie ''obranné'' mechanizmy.
Garantujem vám, že nárast úmrtí, ktorý dnes vidíme len veľmi nejasne (nejaký november 2020 ako-tak, pričom až ďalšie mesiace budú naozaj ''zaujímavé''), nemožno interpretovať tak, že ho spôsobujú najmä zanedbané iné zdravotné problémy. V nejakom percente zrejme áno a nedovolím si tipovať, v akom, lebo tie údaje nemám a ak ich u nás niekto aj má, tak ich zrejme ešte ani nedokázal vyhodnotiť. S infarktom aj mŕtvicou vás do špitálu ešte vždy vezmú, aj s niektorými akútnejšími onko diagnózami. Zato nedostatočne sledované a riešené niektoré stavy a nepodchytené choroby, si tú daň nevyberú okamžite. Takže tie sa v číslach ešte len odrazia. Možno si to až tak neuvedomíme, lebo sa to neudeje skokovo, ale ten počet (a zrejme nebude nízky) sa rozprestrie do väčšieho časového úseku. Dnes? Dnes je ešte priskoro na takéto počty. Neurazte sa, ak sa snažíte o interpretácie, je fajn poznať a rešpektovať aspoň určité pravidlá.
No a nakoniec, fakt neviem, čo povedať na pseudoargument, že ''aha, a kam sa zrazu podela chrípka?'', lebo toľkokrát už naňho odpovedali odborníci, že ja - bez lekárskeho titulu - sotva môžem dodať niečo iné, než to, čo bolo stokrát povedané. Potrebovali ste ten pseudoargument ťahať aj sem, na VN. Na čo? Aby ste si po x-tý raz vypočuli, že chrípka túto sezónu zrejme nebude problémom, lebo prijaté opatrenia pomáhajú eliminovať aj jej šírenie. Počet nakazených bude zrejme podstatne nižší, počet obetí bude podstatne nižší. Neviem, čo je na tom také nepochopiteľné a neuchopiteľné. OK, keby sme chceli byť cynickí, tak možno dospejeme k presvedčeniu, že práve časť životov, ktoré si vzal covid-19, by si inak vzala chrípka. Ale čo to mení na fakte, že tu máme mnohovrstevný problém, ktorý zďaleka nemožno obmedziť iba na vyčíslenie počtu obetí či na niektoré medicínske otázky? A vy teda, ako ''bonus'', tvrdíte, že covid testy vyhodnocujú chrípku ako covid. Fajn, pre takéto tvrdenie máte isto po ruke niekoľko relevantných zdrojov, minimálne článkov v lekárskych časopisoch. Sem s nimi! Alebo hoci aj do PM.
Neviem, možno je to tým, že mám aj lepšie zdroje info, než sú naše masmédiá a mnohé info sa ku mne dostali priamo o odborníkov, o ktorých erudícii ani osobnej integrite nemám dôvod pochybovať, ale pre mňa dávno stratilo cenu riešiť také hlúposti, ako kam sa zrazu podela chrípka. Verte-neverte, nesledujem ani počet pozitívnych PCR a Ag testov, lebo to pre mňa celkom zbytočné dáta, ktoré sa dajú interpretovať (aj interpretujú) podľa aktuálnej potreby. Určitú výpovednú hodnotu má pre mňa sledovať dáta, kde vidno hospitalizácie, ťažké priebehy a úmrtia, plus mať zhruba prehľad o podchytených prípadoch v mojom okolí. Lebo... lebo mať prehľad je fajn, ale to je tak všetko.
Pre mňa je skutočne podstatné ale čosi celkom iné, než záplava čísel zo štatistík, ku ktorým ľudia dostávajú hneď aj naservírované interpretácie. Pre mňa je naozaj podstatné, čo môžem robiť, aby som predchádzal šíreniu nákazy v mojom bezprostrednom okolí, jednak preto, aby som nikoho z mojich blízkych a z ľudí, s ktorými spolupracujem, nevystavil zbytočnému riziku a tiež - akokoľvek chladne to môže vyznieť - aby som sám svojou troškou neprispel k tomu, že sa nám tu politický establishment úplne zblázni a nám sa tu zrúti ekonomika, prídeme o živobytie (tí, ktorí ešte neprišli) a štát nebude mať ani na to, aby vyplácal dôchodky, či hradil zdravotnú starostlivosť. Na to si však musí byť človek ochotný pripustiť, že nejaký problém tu máme a potlačiť tie pštrosie ''obranné'' mechanizmy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894767/
Miro z Dubnice, urcite plati to. co tvrdi 3pa3, kolki zomreli aj kvoli nedostatkom v systeme zdravotnictva to uz nikdy nezistime, ale zomierali najma stari ludia, ktori nebyt agresivneho virusu s komplikovanymi nasledkami a devastacnym zapalom pluc, si mohli este par rokov pozit. Aj napriek tomu, ze mali napr.diabetes resp. ine choroby, na ktore sa sice casom tiez umiera, ale nie z tyzdna na tyzden. Najma oni tvoria cisla, ktore ti chybaju a nesedia.
Nerozumiem ti, ake sirenie paniky mi vytykas.
Nerozumiem ti, ake sirenie paniky mi vytykas.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894766/
Ale ten pôvod vírusu by ma zaujímal - možno ani tak nie, keby kvôli tomu nestopli Austrálii dodávky.
Kloktací test aj na Slovensku za 59,-:
https://www.ta3.com/clanok/1201344/zacina-sa-testovanie-kloktanim-vyuzivat-by-ho-mohli-aj-skoly.html
Kloktací test aj na Slovensku za 59,-:
https://www.ta3.com/clanok/1201344/zacina-sa-testovanie-kloktanim-vyuzivat-by-ho-mohli-aj-skoly.html
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894765/
To nemyslíte vážne? Chrípka tu bola každý rok a odrazu zmizla? Covid a chrípka je rovnaká skupina vírusov a tak ju covid testy chytajú vyhodnocujú ako covid. Ten nárast úmrtí súvisí skôr so zanedbaním iných zdravotných problémov a ich neriešenia pre covid. Ľudia sa boja ísť k so zdravotnými problémami k lekárovi, alebo sú mnohými lekármi ignorovaní - nezdvihnú im telefón, hoci majú ordinovať... Znova zdôrazňujem - covid nepopieram.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894763/
Chrípka zmizla, pretože opatrenia zamerané na Covid účinkujú na všetky respiračné infekcie a chrípka sa šíri pomalšie ako Covid.
A všetky úmrtia nad normál sa dajú pripočítať na vrub pandémie, keďže okrem potvrdených úmrtí na Covid ide aj o tie nezachytené plus sekundárna úmrtnosť vplyvom obmedzenia zdravotnej starostlivosti.
A všetky úmrtia nad normál sa dajú pripočítať na vrub pandémie, keďže okrem potvrdených úmrtí na Covid ide aj o tie nezachytené plus sekundárna úmrtnosť vplyvom obmedzenia zdravotnej starostlivosti.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894761/
Distefano: za celý rok 2020 bolo na Slovensku 2250 úmrtí na covid, takže ak zomrelo za 11mesiacov 59 000 ľudí čo je viac oproti dlhodobému priemeru 53 000 za rok, tak evidentne máte chybu vo Vašich úvahách a minimálne 5000 ľudí zomrelo na niečo iné. Nešírte tu paniku !
Nikdy som nepopieral, že tu covid je, ale kam zmizla chrípka, na ktorú zomrelo 800 - 1800 ľudí na Slovensku za rok?
Nikdy som nepopieral, že tu covid je, ale kam zmizla chrípka, na ktorú zomrelo 800 - 1800 ľudí na Slovensku za rok?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894758/
Nie.
Jednoducho je to tak, že sú odborníci, a tí sú umlčaní,
a potom sú felčiari v službe pre neschopnú vládu, ktorí prinášajú jednu nezmyselnú vyhlášku za druhou.
Hlavne, že podporujú pozitívnych poslancov v práci, a otvorené strediská pre kamošov...
Ani by som sa nečudoval, keby vysvitlo, že štatistiky na Slovensku sú ohýbané.
Jednoducho je to tak, že sú odborníci, a tí sú umlčaní,
a potom sú felčiari v službe pre neschopnú vládu, ktorí prinášajú jednu nezmyselnú vyhlášku za druhou.
Hlavne, že podporujú pozitívnych poslancov v práci, a otvorené strediská pre kamošov...
Ani by som sa nečudoval, keby vysvitlo, že štatistiky na Slovensku sú ohýbané.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894750/
Takže autori vyhlášky, veľovážení doktori, výskumníci SAV, imunológovia a farmaceutici na Slovensku zabudli,
že každá jedna zmena rovnovážneho stavu organizmu vyvoláva zvýšenie teploty tela.
Bez ohľadu na vírusy, aj bakteriálne ochorenia zvyšujú teplotu, beh za autobusom, samotné letné počasie, aj pohlavný styk...
Som bez slov.
že každá jedna zmena rovnovážneho stavu organizmu vyvoláva zvýšenie teploty tela.
Bez ohľadu na vírusy, aj bakteriálne ochorenia zvyšujú teplotu, beh za autobusom, samotné letné počasie, aj pohlavný styk...
Som bez slov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894749/
Ak niekto niekedy objaví liek, ktorý by nemal zaručene žiadne vedľajšie účinky, následne môžu zrušiť Nobelovu cenu za medicínu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894746/
Dr.Sabaka minule spominal, ze ked to vidia neruzovo, nasadzuju nejake 3-4 preparaty /zapamatal som si len remdesivir/, aj ked nie su urcene na riesenie chorob a komplikacii po korone a ich ucinky nie su dlhodobe preskumane.
A komu nestacia ani cisla slov.statistickeho uradu, ze v rokoch 2010-2019 sme mali na Slovensku plus minus 53tis. mrtvych rocne a za jan.-nov.2020 59tis., pricom este neuviedli vysledky za december /kedy boli bezne pocty umrti aj nad 100 denne/, tak uz vacsiu logiku a pricinu v suvislostiach neviem uviest.
Veru, plati, ako ste spominali, so susedom o 2 domy dalej na ulici sa uz nikdy nestretnem, mohol si pri svojej vitalite a zdravi, primeranych veku, este par rokov kludne potiahnut, ale jemu to nevydalo, dnes poobede ho najblizsi pochovali. Mal 71+.
A komu nestacia ani cisla slov.statistickeho uradu, ze v rokoch 2010-2019 sme mali na Slovensku plus minus 53tis. mrtvych rocne a za jan.-nov.2020 59tis., pricom este neuviedli vysledky za december /kedy boli bezne pocty umrti aj nad 100 denne/, tak uz vacsiu logiku a pricinu v suvislostiach neviem uviest.
Veru, plati, ako ste spominali, so susedom o 2 domy dalej na ulici sa uz nikdy nestretnem, mohol si pri svojej vitalite a zdravi, primeranych veku, este par rokov kludne potiahnut, ale jemu to nevydalo, dnes poobede ho najblizsi pochovali. Mal 71+.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894745/
Zamčan: Ivermektín je liek na likvidáciu parazitov z tela a podľa niektorých vedcov pomáha pri liečbe ťažko chorých pacientov a toto liečivo znížilo úmrtnosť na covid o viac ako 50 percent. Čiže nenahrádza vakcínu, ani nezvyšuje imunitu. Prečo ho neschválili? Ťažko povedať, hovoria, že nepoznajú presne vedľajšie účinky, nakoľko ich v liečbe potrebujú podávať v mega dávkach. Myslí si, že keď je niekomu veľmi, veľmi zle, je mu jedno čo mu podajú, hlavne že mu pomôže. Tam sa hrá bude / nebude.
Nechcem sa tu už rozpisovať o spôsobe likvidácie tohto vírusu, nechajme to odborníkom ako sa s tým vysporiadať. Mňa by skôr zaujímal pôvod tohto svinstva. Akosi to zapadlo do zabudnutia, úmyselne? Bol tu už všelijaký chrípkový vírus, ale ani jeden, ani jeden nebol taký agresívny a nešíril sa tak bleskovo a po celom svete ako tento! Vždy vírus šarapatil v určitej oblasti a potom sa pobral spať. Ale tento covid aby tak rýchlo zasiahol celý svet? Vždy mi len vychádza, že bol umelo vypustený, či už omylom, haváriou pri vývoji (biologickej zbrane), alebo nebodaj za úmyslom zníženia ľudskej populácie? Ale to by bol hyenizmus. Zaujímavé, že okrem Austrálie, nik nemá eminentný záujem vyriešiť pôvod vírusu. Tak toto by ma sakramentsky zaujímalo a nie či nosiť/nenosiť rúška, či očkovať/neočkovať – na to sú múdrejší od nás, laikov.
Nechcem sa tu už rozpisovať o spôsobe likvidácie tohto vírusu, nechajme to odborníkom ako sa s tým vysporiadať. Mňa by skôr zaujímal pôvod tohto svinstva. Akosi to zapadlo do zabudnutia, úmyselne? Bol tu už všelijaký chrípkový vírus, ale ani jeden, ani jeden nebol taký agresívny a nešíril sa tak bleskovo a po celom svete ako tento! Vždy vírus šarapatil v určitej oblasti a potom sa pobral spať. Ale tento covid aby tak rýchlo zasiahol celý svet? Vždy mi len vychádza, že bol umelo vypustený, či už omylom, haváriou pri vývoji (biologickej zbrane), alebo nebodaj za úmyslom zníženia ľudskej populácie? Ale to by bol hyenizmus. Zaujímavé, že okrem Austrálie, nik nemá eminentný záujem vyriešiť pôvod vírusu. Tak toto by ma sakramentsky zaujímalo a nie či nosiť/nenosiť rúška, či očkovať/neočkovať – na to sú múdrejší od nás, laikov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894740/
Ivermektín nie je na Slovensku vôbec registrovaný ako humánny liek na systémové použitie, takže nepripadá do úvahy ani ''off-label'' použitie, jedine ako experimentálny liek v rámci klinických štúdií. A tie stále jednoznačne nepreukázali, žeby znižoval smrtnosť Covidu. Ide iba o náznaky, no tie sa musia vedecky potvrdiť. Takže také jednoduché to nie je.
Viac v článku na N-ku: https://dennikn.sk/2232566/rozruch-okolo-ivermektinu-liek-proti-parazitom-chcu-niektori-lekari-skusat-na-covid/?ref=list
Viac v článku na N-ku: https://dennikn.sk/2232566/rozruch-okolo-ivermektinu-liek-proti-parazitom-chcu-niektori-lekari-skusat-na-covid/?ref=list
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894736/
BRATISLAVA. Pacienti už nebudú potrebovať potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19. V piatok o tom informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.
''Po novom sa osoba, ktorá toto ochorenie prekonala, má preukázať dokladom o diagnostikovaní ochorenia COVID-19 za obdobie od 2. novembra 2020 do 17. januára 2021,'' uviedla.
Aspoň niečo rozumné, bolo to vlastne potvrdenie o potvrdení. Ak u niekoho bol diagnostikovaný COVID-19 a prežil, tak ho '' s vysokou mierou pravdepodobnosti '' prekonal .
''Po novom sa osoba, ktorá toto ochorenie prekonala, má preukázať dokladom o diagnostikovaní ochorenia COVID-19 za obdobie od 2. novembra 2020 do 17. januára 2021,'' uviedla.
Aspoň niečo rozumné, bolo to vlastne potvrdenie o potvrdení. Ak u niekoho bol diagnostikovaný COVID-19 a prežil, tak ho '' s vysokou mierou pravdepodobnosti '' prekonal .
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894735/
ak raz je mimoriadna situacia...nerozumiem prečo sa ten ivermektín či ako sa ten liek volá nemôže použiť ako experimentálna liečba na vlastné riziko pacientov. Určite nijaké zásadné problemy nenastanú lebo sa používa už 40 rokov a nielen na zvieratách.Ani vakcíny nie sú stopercentne vyskúšané resp. presné vedľajšie účinky tiež budeme vedieť až po určitej dobe. Ak raz niekto dokázal že ten liek dokáže zmierniť priebeh ochorenia ba dokonca o 50 % znížiť úmrtnosť u starých ludí...tak by ma nemalo zaujímať či prešiel všetkými testami ....skôr to smrdí tým že je lacný a farmaceutické spoločnosti by nezarobili a nedajbože by to narušilo vakcináciu keby sa náhodou zistilo že ten liek je naozaj účinný. Skôr ako ma tu začnete nazývať konšpirátorom a neviem čím ešte tento liek si pýta aj primarka onkologie poslankyňa Za ludí....predpokladajme že táto pani asi nebude podporovatelkou konšpirácií.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894727/
Vy rešpektujete pravidlá a metodiky vyhodnocovania, keď automaticky predpokladáte, že nárast počtu zomrelých jednoznačne pripisujete covidu? To je podľa Vás metodicky správne? Máte na to dôkazy? Sem s nimi. Neberiem Vám Váš názor, neberte ho ani mne. U nás je totiž oklieštená zdravotná starostlivosť už od marca, a nesúvisí ten nárast už práve s týmto? Je to moja žiaľ vlastná skúsenosť. A keď je to také nákazlivé a nebezpečné, ako vysvetliť, že poznám minimálne 3 prípady, kedy sa nenakazili v rôznych rodinách traja členovia spoločnej domácnosti. Alebo to znova budeme zdôvodňovať tak, že majú vynikajúcu imunitu, prípadne falošnú negativitu? Je tu mnoho nezodpovedaných otázok, a otázne je, či sa na ne dozvieme pravdivé odpovede.Inak nie som urážlivý, diskusia s Vami je pre mňa obohacujúca a o to tu ide. Ale asi nie moc vhodná na vlaky.net.