Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
a ešte jeden na naštvanie KOVIĎÁKOV
- Na celom svete zomrie ročne 2,8 milióna ľudí v súvislosti s obezitou a liečba jej následkov oberá zdravotníctvu z rozpočtu sedem percent.
- Na následky fajčenia v Európe zomiera ročne približne 650.000 ľudí. Takmer 80.000 obyvateľov európskeho kontinentu zomiera ročne na pasívne fajčenie. Vdychovanie cigaretového dymu zvyšuje aj u nefajčiarov riziko ochorenia na rakovinu pľúc a vznik srdcovo-cievnych chorôb. Na Slovensku ročne zomrie na následky fajčenia podľa štatistík jedenásť tisíc ľudí. V celosvetovom meradle sú to približne štyri milióny obetí.
- Následkom konzumácie alkoholu zomrú ročne vo svete tri milióny ľudí
- Zdravotnícke zariadenia SR zaznamenali v roku 2019 spolu 15 106 potratov (41 vrážd bezbranných nenarodených detí DENNE)
- Na srdcovo-cievne choroby ročne zomiera vo svete 17,9 milióna ľudí
Navrhujem opatrenia na zníženie úmrtnosti
- obéznych ľudí zavrieť do karantény bez prísunu potravín
- za fajčenie na verejnosti pokuta 1500 Euro, ohrozujete pasívnych fajčiarov!!! Krabička cigariet na prídel jedna na mesiac....
- rovnako alkohol, daň v pálenici 100 Eur za liter
- atď.....
A teraz si naďalej riešte svoj Kovid, vďaka jeho spropagovaniu a zbošteniu sa zanedbávajú ďaleko vážnejšie príčiny smrti
http://www.shr.sk/download/archiv/humanitaplus/P201602.pdf
Ale matematika nepustí
náklady vo svete na COVID za rok 2020 - dva bilióny
ušetrenie vo svete za neliečenie liečiteľných chorôb v dôsledku demagogizácie COVID - 5 biliónov
celkový zisk - 3 bilióny
- Na celom svete zomrie ročne 2,8 milióna ľudí v súvislosti s obezitou a liečba jej následkov oberá zdravotníctvu z rozpočtu sedem percent.
- Na následky fajčenia v Európe zomiera ročne približne 650.000 ľudí. Takmer 80.000 obyvateľov európskeho kontinentu zomiera ročne na pasívne fajčenie. Vdychovanie cigaretového dymu zvyšuje aj u nefajčiarov riziko ochorenia na rakovinu pľúc a vznik srdcovo-cievnych chorôb. Na Slovensku ročne zomrie na následky fajčenia podľa štatistík jedenásť tisíc ľudí. V celosvetovom meradle sú to približne štyri milióny obetí.
- Následkom konzumácie alkoholu zomrú ročne vo svete tri milióny ľudí
- Zdravotnícke zariadenia SR zaznamenali v roku 2019 spolu 15 106 potratov (41 vrážd bezbranných nenarodených detí DENNE)
- Na srdcovo-cievne choroby ročne zomiera vo svete 17,9 milióna ľudí
Navrhujem opatrenia na zníženie úmrtnosti
- obéznych ľudí zavrieť do karantény bez prísunu potravín
- za fajčenie na verejnosti pokuta 1500 Euro, ohrozujete pasívnych fajčiarov!!! Krabička cigariet na prídel jedna na mesiac....
- rovnako alkohol, daň v pálenici 100 Eur za liter
- atď.....
A teraz si naďalej riešte svoj Kovid, vďaka jeho spropagovaniu a zbošteniu sa zanedbávajú ďaleko vážnejšie príčiny smrti
http://www.shr.sk/download/archiv/humanitaplus/P201602.pdf
Ale matematika nepustí
náklady vo svete na COVID za rok 2020 - dva bilióny
ušetrenie vo svete za neliečenie liečiteľných chorôb v dôsledku demagogizácie COVID - 5 biliónov
celkový zisk - 3 bilióny
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894635/
Páni (a dámy)
keďže sme na Stránke OFF topic, otváram novú tému (mimoželezničnú)
Máte radi víno? Aké? Suché? Polosladké? Či sladké?
Dávam veľmi dobrú ponuku, dnes som našiel v neďalekej Morave...
kuriér dovezie
https://www.vino-klub.cz/manufacturer/zamecke-vinarstvi-bzenec/?gclid=EAIaIQobChMI0cb4pICr7gIVhwCLCh0OGQOLEAAYAiAAEgKLCPD_BwE
keďže sme na Stránke OFF topic, otváram novú tému (mimoželezničnú)
Máte radi víno? Aké? Suché? Polosladké? Či sladké?
Dávam veľmi dobrú ponuku, dnes som našiel v neďalekej Morave...
kuriér dovezie
https://www.vino-klub.cz/manufacturer/zamecke-vinarstvi-bzenec/?gclid=EAIaIQobChMI0cb4pICr7gIVhwCLCh0OGQOLEAAYAiAAEgKLCPD_BwE
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894633/
Ja idem zajtra ráno po nočnej, ale výsledok sa dozviem do 4 dní. Krásne pípla SMS dnes ráno, najskorší termín. Dúfam, že dobre dopadnem a prežijem.
Toto všeobecne, nechcem sa mi písať dva príspevky.
K tej ľahkovážnosti:
...niektoré veci nie sú na srandu.
Už len plochá Zem tu chýba a sójoví simpovia...
Toto všeobecne, nechcem sa mi písať dva príspevky.
K tej ľahkovážnosti:
...niektoré veci nie sú na srandu.
Už len plochá Zem tu chýba a sójoví simpovia...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894629/
chytiť to môžeš aj v sobotu-nedeľu ale test ti platí len od budúcej stredy či kedy.... toto len exert vymyslí tak ako aj na ''zabudnutie'' dvoch dní bez zákazu vychádzania...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894624/
Takže máš vstupenku na slobodu.Teraz už len dúfaj,že okres Lučenec sa kvalifikuje medzi tých 36 lepších okresov a vyhneš sa ďalšiemu špáraniu v nose
Pre obyvateľov oravských okresov,Bardejova,Nitry to už bude možno aj 5 dobrovoľno -nedobrovoľné testovanie.
Pred Vianocami bolo možné s neg.testom absolvovať pobyty napr.v tatranských hoteloch s lyžovaním.Ešte 30.12.stáli ľudia pred hotelom Slovakia v Lomnici na testovanie,aby mohli lyžovať a zrazu od 1.1.zastavenie lanoviek,nemožnosť sa ubytovať v hoteloch,recepční začali spracovávať reklamácie,no chaos
Začalo očkovanie lekárov a ďalšieho zdravotného personálu a hneď velká kauza-bohatá celebrita Cibulková i s podržtaškou sa nechali očkovať...toto nevymyslíš...
Pre obyvateľov oravských okresov,Bardejova,Nitry to už bude možno aj 5 dobrovoľno -nedobrovoľné testovanie.
Pred Vianocami bolo možné s neg.testom absolvovať pobyty napr.v tatranských hoteloch s lyžovaním.Ešte 30.12.stáli ľudia pred hotelom Slovakia v Lomnici na testovanie,aby mohli lyžovať a zrazu od 1.1.zastavenie lanoviek,nemožnosť sa ubytovať v hoteloch,recepční začali spracovávať reklamácie,no chaos
Začalo očkovanie lekárov a ďalšieho zdravotného personálu a hneď velká kauza-bohatá celebrita Cibulková i s podržtaškou sa nechali očkovať...toto nevymyslíš...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894616/
Ako som sľúbil, tak činím. Objednávka na 11:58, príchod na miesto určenia(kvôli spoju) asi 11:40, pichnutie paličkou zhodou okolností presne 11:58, takže som chytil tradične meškajúcu 811-ku. 12:31 SMS, kvôli GDPR len toľko : negatív. Osobná skúsenosť, každý isto nebude mať také šťastie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894613/
» jencik
**Za vacsinu mozu skutocne ludia, ze napriek odporucaniam sa spravaju tak, akoby tu ziadna epidemia nebola**
Sú to spojené nádoby. Tí ľudia totiž vidia, že vydané obmedzenia nemajú hlavu-pätu, že sami tí, čo ich prijali ich porušujú, že sa ignoruje názor odborníkov (a ešte sa tým aj chvastajú)... Za takých okolností by bola len otázka času, kedy by im na to ľudia začali kašlať aj v tom Singapure či Kórei.
**Za vacsinu mozu skutocne ludia, ze napriek odporucaniam sa spravaju tak, akoby tu ziadna epidemia nebola**
Sú to spojené nádoby. Tí ľudia totiž vidia, že vydané obmedzenia nemajú hlavu-pätu, že sami tí, čo ich prijali ich porušujú, že sa ignoruje názor odborníkov (a ešte sa tým aj chvastajú)... Za takých okolností by bola len otázka času, kedy by im na to ľudia začali kašlať aj v tom Singapure či Kórei.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894612/
Jencik - pár slov o Tvojej pandémií
I. Vraj denne umrie na COVID na SLovensku okolo 100 ľudí
na Slovensku je 79 okres, čiže ak sa budú veľmi snažiť, tak v jednom okrese umrú za dva dni na COVID traja ľudia
neviem koľko obcí je v okrese, ale ak by čo i len v desiatich obciach v okrese boli domy smútku s mrazákmi....tak majú kapacity na 20-30 ľudí denne v okrese
PANDÉMIA - Španielska chrípka, trvala dva roky, nakazilo so 500 milionov ľudí, zomrelo 100 miliónov ľudí
COVID - za rok bolo 96,2 mil. pozitívnych (Nie chorých), umrelo 2,06 milióna (vraj na COVID, alebo okrem rakoviny, porážky, zástavy srdca, zlyhania obličiek, či iných SMRTEĽNÝCH chorôb, smrteľných úrazov....)
takže nazývať kovid pandémiou je neprofesiálne, umelé, zveličujúce, zavádzajúce, nazvime ho MINIpandemičkou (hlavne myčkou na peniaze)
II. ľudia a opatrenia - ak by tie nezmyselné opatrenia, ktoré tak striktne všetci papaláši 100% dodržiavajúboli účinné, ani jeden papaláš by nemal COVID, ale oni si dávajú výnimky, ľudí šikanujú aseba rozmaznávajú. To si fakt myslíš, že ľudia nie chorí na hlavu budú robiť na ich črevá, a potom budú 16 hodín zavretí doma? To nie sú ľudia, to sú robotkovia.... Papaláši sa zabávajú, cestujú po dovolenkách, a ľudia, ktorí na nich robia, majú byť zavretí doma? PREČO???
rok 2020 Mali sme pozitívny test, 30 ľudí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, nikto mŕtvy - PANDÉMIA???
rok 2019 boli sme chorí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, jeden mŕtvy, NIČ
rok 2018 boli sme chorí v rodine, ľahké a a 3 veľmi veľmi ťažké prípady, nikto mŕtvy, NIČ
rok 2017 boli sme chorí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, nikto mŕtvy, NIČ
rok 2016 boli sme chorí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, jeden mŕtvy, NIČ
a tak ďalej - striedajú sa ťažké i veľmi ťažké prípady, sem-tam mŕtvy, aj mladý....NIČ
Zákaz podávania rúk, zákaz objímania, zákaz spievania, zákaz stretania sa....čo tu ešte príde?
Počas vojny apo nej umrelo 80+60 miliónov ľudí - prečo? Lebo niekomu šibalo tak,ako mnohým šibe dnes. V jednote je sila. Ľuida, žite, stretávajte sa, podávajte si ruky, objímajte sa, buďte chorí, liečte sa, uzdravujte sa alebo umierajte, ale hlavne ŽITE !!!
Ja bych dal iné zákazy
Zákaz trpezlivosti, zákaz pozerať správy, zákaz sedieť doma, zákaz robiť na papalášov a kapitalistov
I. Vraj denne umrie na COVID na SLovensku okolo 100 ľudí
na Slovensku je 79 okres, čiže ak sa budú veľmi snažiť, tak v jednom okrese umrú za dva dni na COVID traja ľudia
neviem koľko obcí je v okrese, ale ak by čo i len v desiatich obciach v okrese boli domy smútku s mrazákmi....tak majú kapacity na 20-30 ľudí denne v okrese
PANDÉMIA - Španielska chrípka, trvala dva roky, nakazilo so 500 milionov ľudí, zomrelo 100 miliónov ľudí
COVID - za rok bolo 96,2 mil. pozitívnych (Nie chorých), umrelo 2,06 milióna (vraj na COVID, alebo okrem rakoviny, porážky, zástavy srdca, zlyhania obličiek, či iných SMRTEĽNÝCH chorôb, smrteľných úrazov....)
takže nazývať kovid pandémiou je neprofesiálne, umelé, zveličujúce, zavádzajúce, nazvime ho MINIpandemičkou (hlavne myčkou na peniaze)
II. ľudia a opatrenia - ak by tie nezmyselné opatrenia, ktoré tak striktne všetci papaláši 100% dodržiavajúboli účinné, ani jeden papaláš by nemal COVID, ale oni si dávajú výnimky, ľudí šikanujú aseba rozmaznávajú. To si fakt myslíš, že ľudia nie chorí na hlavu budú robiť na ich črevá, a potom budú 16 hodín zavretí doma? To nie sú ľudia, to sú robotkovia.... Papaláši sa zabávajú, cestujú po dovolenkách, a ľudia, ktorí na nich robia, majú byť zavretí doma? PREČO???
rok 2020 Mali sme pozitívny test, 30 ľudí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, nikto mŕtvy - PANDÉMIA???
rok 2019 boli sme chorí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, jeden mŕtvy, NIČ
rok 2018 boli sme chorí v rodine, ľahké a a 3 veľmi veľmi ťažké prípady, nikto mŕtvy, NIČ
rok 2017 boli sme chorí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, nikto mŕtvy, NIČ
rok 2016 boli sme chorí v rodine, ľahké a ťažšie prípady, jeden mŕtvy, NIČ
a tak ďalej - striedajú sa ťažké i veľmi ťažké prípady, sem-tam mŕtvy, aj mladý....NIČ
Zákaz podávania rúk, zákaz objímania, zákaz spievania, zákaz stretania sa....čo tu ešte príde?
Počas vojny apo nej umrelo 80+60 miliónov ľudí - prečo? Lebo niekomu šibalo tak,ako mnohým šibe dnes. V jednote je sila. Ľuida, žite, stretávajte sa, podávajte si ruky, objímajte sa, buďte chorí, liečte sa, uzdravujte sa alebo umierajte, ale hlavne ŽITE !!!
Ja bych dal iné zákazy
Zákaz trpezlivosti, zákaz pozerať správy, zákaz sedieť doma, zákaz robiť na papalášov a kapitalistov
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894609/
Bohuzial na to, aby si zvladol pandemiu si musia uvedomit jej zavaznost. V Korey si pamataju MERS, Singapur mal SARS a aj podla toho je vidiet, ze ludia vlade doveruju a uvedomuju si vaznost situacie. V Europe si mal sialene uvolnenie v lete a aj teraz sa to strieda, bud lockdown alebo vsetko otvorene. Druha moznost by bola mozna len vtedy, ak by ludia boli sledovani cez telefony a museli sa do kazdej budovy registrovat kodom. Tak mozes ludi efektivne trasovat bez ohladu na to, ci chcu alebo nechcu spolupracovat. Pozri sa na Slovensko, tu ludia nosia ruska pod nosom, rozostupy ziadne. Na Vianoce a Silvester navstevy hore dole. Nehovorim, ze Matovic na tom nema isty podiel, ale ten podiel je radovo tak 5%. Za vacsinu mozu skutocne ludia, ze napriek odporucaniam sa spravaju tak, akoby tu ziadna epidemia nebola.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894607/
Žiaľ, dáta už dlho nie sú tým, na základe čoho by sa prijímali opatrenia. Ak teda vôbec niekedy boli... na jar sme tu mali veľmi skreslené dáta, nezriedka z pofidérnych zdrojov (vďaka ti Čína, vďaka ti WHO...), potom sme sa nimi chvíľu klamali, že v lete to skončí (srdečné pozdravy p. Krčmérymu) a keď neskončilo, tak sme neboli pripravení zbierať tvrdé dáta, poctivo ich vyhodnocovať a čo najobjektívnejšie interpretovať. A nie sme dodnes. Ako bonus premiér, ktorý nebol schopný férovo a čisto získať ani len Mgr. titul, uráža špičkových vedcov, ktorí by sa uplatnili kdekoľvek na západ od nás, no oni sa i tak snažia robiť vedu na Slovensku.
Mrzí ma, že musím čosi také vôbec konštatovať. Nemohol som si však odpustiť odpoveď na tvoju otázku, lebo sám si tú otázku kladiem a sám sa snažím nájsť nejakú inú odpoveď než je tá, že opäť ide o prejav totálneho diletantizmus a svojvôle, ktorý nemá so serióznou nič spoločné a vlastne má len málo spoločné s efektívnym zvládaním situácie. Nejde mi však o hejt, skôr o smútok a obavy, kam sme sa to vlastne vydali a kam sa takto dopracujeme...
Mrzí ma, že musím čosi také vôbec konštatovať. Nemohol som si však odpustiť odpoveď na tvoju otázku, lebo sám si tú otázku kladiem a sám sa snažím nájsť nejakú inú odpoveď než je tá, že opäť ide o prejav totálneho diletantizmus a svojvôle, ktorý nemá so serióznou nič spoločné a vlastne má len málo spoločné s efektívnym zvládaním situácie. Nejde mi však o hejt, skôr o smútok a obavy, kam sme sa to vlastne vydali a kam sa takto dopracujeme...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894588/
Je 2:13 v noci.
Na 4.pokus sa mi podarilo vyplniť formulár a odoslať s najskorším termínom. Problém je, že už 180 minút čakám na potvrdzujúci email... ergo, systém nefunkčný. Lenže ajtak v pondelok o 13:40 je neskoro, pretože v pondelok o 7:00 mám U milosrdných bratov plánovaný výkon... asi budem musieť odložiť, tak, ako v decembri očnú kliniku.
Zaregistroval som sa na PCR. Na 6.pokus sa mi podarilo potvrdiť, že nie som robot. Pred minútou pípla SMS, že ma budú kontaktovať...
Ok,
vybalím si vlastný test, ktorý som si kúpil v lekárni za dvacku, problém je v tom, že výslefok je úradne neplatný.
No, ešte som nevyriešil pobyt bezdomovca... ale zajtra MZSR mi rád odpovie.
Na 4.pokus sa mi podarilo vyplniť formulár a odoslať s najskorším termínom. Problém je, že už 180 minút čakám na potvrdzujúci email... ergo, systém nefunkčný. Lenže ajtak v pondelok o 13:40 je neskoro, pretože v pondelok o 7:00 mám U milosrdných bratov plánovaný výkon... asi budem musieť odložiť, tak, ako v decembri očnú kliniku.
Zaregistroval som sa na PCR. Na 6.pokus sa mi podarilo potvrdiť, že nie som robot. Pred minútou pípla SMS, že ma budú kontaktovať...
Ok,
vybalím si vlastný test, ktorý som si kúpil v lekárni za dvacku, problém je v tom, že výslefok je úradne neplatný.
No, ešte som nevyriešil pobyt bezdomovca... ale zajtra MZSR mi rád odpovie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/894585/
A čo sa týka umiestnenia ''fajčiarskych kútikov'' ku vchodom do nemocníc, úradov, obchodov... tak autorom tých nápadov tiež.
Za fajčenie na WC doma, čím otravuje suseda cez stupačku - tiež. Vyhadzovanie špakov (a iných smetí) cez balkón - tiež.
A k téme Covid a fajčenie:
Zaujímavo vláda odsúhlasila zákaz konzumovania jedál a nápojov na verejnosti, lebo má človek odhalené dýchacie cesty, ale zákaz fajčenia nie...