Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Akože keď budem otrávený z autobusára ktorý mi nevrátil výdavok, tak za volant posadím prvého blázna čo vykrikuje na ulici. Rozhodovanie niektorých ľudí je obdivuhodné. :)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892106/
Ľudia na Slovensku už boli otrávený z vlády smeru a Fica, takže bez rozmýšľania volili všetko nové , a Matovič mal presvedčivú predvolebnú kampaň a vymyl mozgy ľuďom,ktorí mu naleteli,aj v súčasnosti Matoviča aj prezidentka poslala do hája ,bohvie ako to bude pred vianocami ,no jedna je pravda čo hovoria odborníci jediný obrany proces pred cotonou je prísne obmedzenie pohybu ľudí.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892101/
Ja som uz pred volbami hovoril, ze to bude pruser. Ako moze taka krajina, ako Slovensko urobit volby, ked je cez 25 ci kolko stran. U nas za 30 rokov nevedeli vycistit politicku scenu na jasnejsie smery. Chudak volic nevie co ocakavat od stran, ktore su na volebnej listine. A nielen to, strana napr pani prezidentky (PS atd) po neuspesnej volbe sa jednoducho rozpadne. Pozrite sa kto sa dostal do EU parlamentu, zástupca pivneho klubu z krcmy!
Kde je tu zodpovednost?
Zbytocne bude dnes ich byvaly sef vykrikovat a radit. To ma robit v prvom rade vo vlastnych radoch - ak vobec existuju.
Kde je tu jasny smer kam by chceli viest republiku v pripade, ze sa dostanu do parlamentu alebo dokonca do vlady?
Ani terajsia vlada ani len v náznakoch nerozmyslala o zmene volebneho zákona a prinutit strany k serioznej cinnosti. Napr strana musi mat X clenov, musi vediet postavit kandidata v najmenej Z% volebnych okresoch, musi byt najmenej 3-5 rokov registrovana a musi preukazat trvalu aktivitu atd.
V dnesnom systeme hocikto, hocikedy za drobne vie zalozit stranu ( vsak stacilo 41 clenov :) ) a staci podplatit media - (kupodivu tie nie su predmetom roznych korupcnych skandalov), a tie behom zopár mesiacov aj z opice su schopni vytvorit ''politika buducnosti''.
Potom vidime ake su následky, za vladou nestoja experti, nestoja ani ludia, a kto moze tak robi prekazky k uspesnejsiemu vladnutiu. A ked pride taka dlha kriza aj z pozadia zmiznu ludia, ktori by mohli pomoct. Zial ani z Europskej unie nepride ani jedna normalna myslienka ( pamätajte si na zaciatku im trvalo niekolko mesiacov kym vobec zbadali co sa deje - zial aj tam je taka situacia ako na Slovensku, mnozstvo ludi bez zodpovednosti, bez idei ako dalej, len kazdy sa drzi dobre plateneho fleku a o moc za kazdu cenu!
Toto je velmi zle, lebo taki kaskaderi za vlastne benefity su schopni vselicoho, a potom zmiznu ako prd vo vetrisku, a my ostaneme na krku s pandemiou a ekonomickym krachom.
Pravdepodobne tato pandemia bude mat mozno este váznejsie následky a obete, ako samotny Covid dokaze. Ekonomika hlavne v Euro oblasti je uz v krize od r2008 a dodnes nenasli ani len system, ako z toho von a teraz este je vidina nekonecnej zadlzenosti - po slovensky financnemu otrokárstvu (Guterres) a nasa vlada ani prezidentka este stale nevidia, nechapu do coho chcu nás urcite financne kruhy viest.
Je skoda. Teraz je tu totiz cas na buchnutie do stola a povedat staci. Nemozno delegovat rozhodnutia do ruk idiotov a podplatenych gaunerov.
Vsetky spolocnosti su v krize kvoli pandemii, ale s toho sa mozeme dostat LEN vlastnymi silami, nikto nám nepomoze!
Kde je tu zodpovednost?
Zbytocne bude dnes ich byvaly sef vykrikovat a radit. To ma robit v prvom rade vo vlastnych radoch - ak vobec existuju.
Kde je tu jasny smer kam by chceli viest republiku v pripade, ze sa dostanu do parlamentu alebo dokonca do vlady?
Ani terajsia vlada ani len v náznakoch nerozmyslala o zmene volebneho zákona a prinutit strany k serioznej cinnosti. Napr strana musi mat X clenov, musi vediet postavit kandidata v najmenej Z% volebnych okresoch, musi byt najmenej 3-5 rokov registrovana a musi preukazat trvalu aktivitu atd.
V dnesnom systeme hocikto, hocikedy za drobne vie zalozit stranu ( vsak stacilo 41 clenov :) ) a staci podplatit media - (kupodivu tie nie su predmetom roznych korupcnych skandalov), a tie behom zopár mesiacov aj z opice su schopni vytvorit ''politika buducnosti''.
Potom vidime ake su následky, za vladou nestoja experti, nestoja ani ludia, a kto moze tak robi prekazky k uspesnejsiemu vladnutiu. A ked pride taka dlha kriza aj z pozadia zmiznu ludia, ktori by mohli pomoct. Zial ani z Europskej unie nepride ani jedna normalna myslienka ( pamätajte si na zaciatku im trvalo niekolko mesiacov kym vobec zbadali co sa deje - zial aj tam je taka situacia ako na Slovensku, mnozstvo ludi bez zodpovednosti, bez idei ako dalej, len kazdy sa drzi dobre plateneho fleku a o moc za kazdu cenu!
Toto je velmi zle, lebo taki kaskaderi za vlastne benefity su schopni vselicoho, a potom zmiznu ako prd vo vetrisku, a my ostaneme na krku s pandemiou a ekonomickym krachom.
Pravdepodobne tato pandemia bude mat mozno este váznejsie následky a obete, ako samotny Covid dokaze. Ekonomika hlavne v Euro oblasti je uz v krize od r2008 a dodnes nenasli ani len system, ako z toho von a teraz este je vidina nekonecnej zadlzenosti - po slovensky financnemu otrokárstvu (Guterres) a nasa vlada ani prezidentka este stale nevidia, nechapu do coho chcu nás urcite financne kruhy viest.
Je skoda. Teraz je tu totiz cas na buchnutie do stola a povedat staci. Nemozno delegovat rozhodnutia do ruk idiotov a podplatenych gaunerov.
Vsetky spolocnosti su v krize kvoli pandemii, ale s toho sa mozeme dostat LEN vlastnymi silami, nikto nám nepomoze!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892099/
Na Slovensku je parlamentná demokracia, takže koho sme si zvolili ten bude vládnuť do konca svojho volebného obdobia, pretože má v parlamente vetsinu hlasov čísla nepustia žiadne predčasne voľby ,iba v tom prípade ak by sa premiér vzdal funkcie alebo by sa zmenil pomer hlasov, že by nejaká koaličná strana odysla do opozície a bola by menšinová vláda čo nehrozí,tak píše ústava SR,takže musíme trpieť maniere toho psychopata.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892098/
RCT, tak by teraz mala u teba nastať sebareflexia, či si spokojný s tým, čo si si zvolil. Nie tak ako je to pri futbalovom alebo hokejovom fanúšikovstve, že mám obľúbený tím a pri ňom stojím v dobrom i zlom, nech sa deje čo sa deje. Ale tak celkom triezvo a dospelo, vziať všetky plusy, všetky mínusy, zamyslieť sa, ako realita korešponduje s tvojmi očakávaniami. Ak nie si schopný ani tohto, potom sa nemôžeš posmievať tým, ktorí budú stáť za Ficom a obhajovať ho až do trpkého konca, lebo by to poukazovalo, že v podstate zrejme nie si iný než oni. Sorry, ale takto sa veci majú a ja ti to píšem napriek tomu, že tvoju voľbu rešpektujem, lebo aj o/práve o tom je demokracia. Ak ti nevadí hulvátstvo nášho premiéra, infantilnosť niektorých jeho vystúpení, nekonzistentnosť jeho vyhlásení, nezdravé črty v jeho správaní, vyhraňovanie sa voči partnerom, potom fakt neviem... Ak ti to vadí, tak to povedz na rovinu a pokojne dodaj, že to prehryzieš, lebo vidíš iné pozitíva, alebo v tomto momente nevidíš lepšiu alternatívu. Úplne pochopiteľný postoj. Ale prosím, nesprávaj sa ako primitív a nezhadzuj tých, ktorí prišli o robotu a celkom legitímne čakajú, že potom, čo celé roky či desaťročia odvádzali štátu dane a odvody, tak tento sa o nich aspoň chvíľu postará. Je tu pár ľudí, ktorí o mne vedia, že nikdy som nebol lavičák a ani teraz sa tak necítim, ale skutočne mohol štát/vláda pre mnohých ľudí spraviť podstatne viac. A teda, ak nerozumieš tomu, že naša ekonomika je v agónii a že na to môžeme už čoskoro doplatiť my všetci (aj tí, ktorí job stále máme, alebo ktorým biznis zatiaľ ide, atď.), tak nenadávaj na Sulíka, ale na toho, kto ti kdesi na strednej škole nevysvetlil, ako funguje štát, odkiaľ berie prostriedky a na čo všetko ich potrebuje, resp. na čo ich míňa. Ale fakt v dobrom ťa prosím, skús tu nabudúce z toho nerobiť žumpu ako na topky.sk, alebo ako na FB. Chápem, že ťa štve, čo za bludy sú tu schopní podaktorí vyplodiť, ale fakt chceš padnúť až tak hlboko?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892097/
Volil som ho. Nevidim natom nic zle. Vsetci sa mozeme tvarit ako majstri sveta, ale zial ani jeden z nas tam nesedi... Co je lepsie? Nechat vykapat cast naroda? Alebo osekame zisky podnikatelom ? (ano, predstav si, ze aj ja podnikam). Osobne nechapem protesty - ist sa nielam pobit (lebo stadion je zavrety), tak huraaa podme na vladu..ved dovod sa najde... Ako som vsak zistil, ficovolica nepresvedci nikto. Proste co povie hranol, tak to je svate..a ked to pokrsti este aj Petko, tak hotovo. Neprestrelne. Ano, chceli sme zmenu! Chceli sme len to, aby sme dostali odpoved na otazku, preco tu nemame za 30rokov posranu dialnicu ba-ke, kde su v riti vsetky prachy, ktore platime!!! A zrazu cuduj sa svete zistujeme, ze ti pekni mili chlapci, co tu boli doteraz si to delili.. Asi ti brali ako odmeny za vykon funckii... Neboj, je mi jasne, ze ak nahodou NAKA pride pre hranola, budete utekat ze je to neeticke, nemoralne a neviem co vsetko, ved on taky nebol!!! Takze tolko k zmene. A teraz k tomu kovidu. Ako by si to riesil ty?? A kde ai sakra bol, ked boli volby?? Preco si memi premier ty?? Matovica si nezastavam a na jeho mieste by som nechal tie vykecavacky na hygienikov a podobne..nech oni su ti zli.. Ale vidis, zobral to ako chlap a postavil sa tomu...zial aj ked pravdepodobne na jeho osobnu skodu. Mas co jest? Mas strechu nadhlavou? Tak co sa stazujes, ze mas zavrety senk, alebo bordel!!! Dosiel si o robotu? Ak ma oci neklamu, tak na profesii je jej pozehnane....(neboj, ak ajnja pridem o biznis, tiez sa v jlude zamestnam.. A kludne aj v tesku!). Sulik vam popletie hlavy ako mame v riti ekonomiku....to ste taky naivny, ze tych par zavretych krciem ju akoze robi?? Prdel! Nasu eko tahaju automobilky! Ak nekupi nemec, spaniel, francuz nase auta, tak to bude problem! Zobudme sa uz. My to nijako neovplyvnime. Inak si ma pobavil s tym, ze aj tu su ludia, ktory volili Matovica. Tak este raz, ANO VOLIL SOM HO a nehambim sa zato!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892096/
Anarchia je aj v prijímaní opatrení. Konkrétne:
1. Niekedy pred týždňom-dvomi avizuje Matovič, že pendleri budú musieť raz za dva týždne na test.
2. Minulý štvrtok vychádza vyhláška, ktorá túto povinnosť obsahuje.
3. Matovič tvrdí, že to tam niekto prepašoval za jeho chrbtom a on si zistí kto to bol.
4. Polícia avizuje, že túto povinnosť dočasne nebude kontrolovať.
Dá sa im ešte dôverovať?
1. Niekedy pred týždňom-dvomi avizuje Matovič, že pendleri budú musieť raz za dva týždne na test.
2. Minulý štvrtok vychádza vyhláška, ktorá túto povinnosť obsahuje.
3. Matovič tvrdí, že to tam niekto prepašoval za jeho chrbtom a on si zistí kto to bol.
4. Polícia avizuje, že túto povinnosť dočasne nebude kontrolovať.
Dá sa im ešte dôverovať?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892087/
A takto ho hodnoti anjel, ktory zrejme volil inych /grupu presiaknutu kminmi, vyhadzovacmi-zapasnikmi, pravnikmi-privatizermi a krstnymi otcami/. Ma uznavany univerzitny placet + dlhodobu prax na stanovenie mentalnej urovne politikov a tlaci do hlav niektorych clenov vlaky.net, ktori Matovica ani nemuseli volit, svoje kaleraby.
Spravne pise Clansman, ze u nas sa nikdy nic nedotiahlo do uplneho konca a ked aj teraz ludia sadnu na lep tym, ktorym prave prihara pod zadkom, tak sa to nestane ani tentokrat. Mozno /na 15. raz/ pride aj kuzelnik.
Spravne pise Clansman, ze u nas sa nikdy nic nedotiahlo do uplneho konca a ked aj teraz ludia sadnu na lep tym, ktorym prave prihara pod zadkom, tak sa to nestane ani tentokrat. Mozno /na 15. raz/ pride aj kuzelnik.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892059/
Zmena bola potrebná. Bohužiaľ, my Slováci sme raz taký zábavný národ, že nám stačí zmena samotná. Až príliš neskoro si spomenieme, že sme mohli/mali žiadať od politikov aj viac... A potom zase prídu voľby a nám zase stačí zmena samotná. A tak stále dokola: za posledných 27 rokov už minimálne 6 krát.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892032/
Čo som mal urobiť? Mal som vari tej prvej škole, ktorá mi povedala, že do toho ide, len preto lebo tam chodí Rebeka alebo Klárka, povedať vy nie, vy budet zatorené a vy budete otvorené úplne posledné? Houbeles,“ povedal Matovič a ukázal figu borovú. „Komu by ste zavolali prvému? Do školy, kde chodia vaše deti. Určite by ste ich nechceli diskriminovať len kvôli tomu, keď povedia, že do toho idú… Bolo to z mojej strany úprimné, myslím, že nemám sa za čo hanbiť,“ uviedol.
pravda.sk 04.12. 09:00
Takto sa správa premiér Matovič,ktorého volili aj niektorí členovia vlakynet,bohužiaľ,chceli ste zmenu,tu ju máte,psychopat na čele vlády
pravda.sk 04.12. 09:00
Takto sa správa premiér Matovič,ktorého volili aj niektorí členovia vlakynet,bohužiaľ,chceli ste zmenu,tu ju máte,psychopat na čele vlády
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891939/
** *... tieto jesenné hmly pôsobia hodne depresívne.* **
Dnes se u nás mnozí depresí zbavili, když zase mohli navštívit své dlouho odpírané osvěžovny. Když tak s cígem v dutině ústní občas vystrkuji makovici z okna. mohu opět pozorovat klátící se postavy. Novým jevem je pak (pro diváka z nadhledu komické) zjištění některých z nich, že s rouškou se blbě blije.
Dnes se u nás mnozí depresí zbavili, když zase mohli navštívit své dlouho odpírané osvěžovny. Když tak s cígem v dutině ústní občas vystrkuji makovici z okna. mohu opět pozorovat klátící se postavy. Novým jevem je pak (pro diváka z nadhledu komické) zjištění některých z nich, že s rouškou se blbě blije.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891929/
qwertr,
no, toto si ''nadlerovi'' ani písať nemal, lebo je tu predpoklad, že Tvoj brat za túto prácu zarába viac, ako 2000€/mesačne brutto, čo je ''nadlerova'' hranica na vyhadzov z práce bez možnosti registrácie na úrade práce a podpory...
Ja tam vidím paletizačného robota... len neviem, či paletizuje s posunutím bázy, alebo hľadacieho módu podľa senzorov...
Ku tej PN,
včera mi to píplo, za 6 dní som dostal 219,90€... a rozdiel vo výmere s kolegom bol ten, že on bol na pozitívnej PN, ja na ochrannej, bezsymptómovej negatívnej...čo je menej.
no, toto si ''nadlerovi'' ani písať nemal, lebo je tu predpoklad, že Tvoj brat za túto prácu zarába viac, ako 2000€/mesačne brutto, čo je ''nadlerova'' hranica na vyhadzov z práce bez možnosti registrácie na úrade práce a podpory...
Ja tam vidím paletizačného robota... len neviem, či paletizuje s posunutím bázy, alebo hľadacieho módu podľa senzorov...
Ku tej PN,
včera mi to píplo, za 6 dní som dostal 219,90€... a rozdiel vo výmere s kolegom bol ten, že on bol na pozitívnej PN, ja na ochrannej, bezsymptómovej negatívnej...čo je menej.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891675/