Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Vážená vláda.
Zrušte, prosím, to dilino buzerovanie v obchodoch od 9:00 - do 11:00.
1) v Tescu sú v tejto chvíli dokopy 4
2) pred týždňom som išiel na krvné testy nalačno do Nového mesta autobusom. Kvôli dopravnej nehode na Šancovej som stihol naše Tesco presne o 9:03. Vyprosím si, aby som musel žobroniť o sk*rvený banán, len aby som nechytil podlahu.
Ak nie, tak
3) čo tak zaviesť recipročne prednostný a VÝHRADNÝ nákup od 16:00 do 19:00 pre zamestnaných, aby som nemusel pred nočnou so začiatkom o 18:00 stát v 1/2 hodinovej fronte na potraviny do roboty...
Ďakujem.
Zrušte, prosím, to dilino buzerovanie v obchodoch od 9:00 - do 11:00.
1) v Tescu sú v tejto chvíli dokopy 4
2) pred týždňom som išiel na krvné testy nalačno do Nového mesta autobusom. Kvôli dopravnej nehode na Šancovej som stihol naše Tesco presne o 9:03. Vyprosím si, aby som musel žobroniť o sk*rvený banán, len aby som nechytil podlahu.
Ak nie, tak
3) čo tak zaviesť recipročne prednostný a VÝHRADNÝ nákup od 16:00 do 19:00 pre zamestnaných, aby som nemusel pred nočnou so začiatkom o 18:00 stát v 1/2 hodinovej fronte na potraviny do roboty...
Ďakujem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891574/
Vies v normalnom state zdravotnik a nie politik rozhoduje o tom, kto je zdravy a kto nie. Tzn vsade - okrem Slovenska - pozitivne testovany clovek s AG testom bol okamzite poslany do nemocnice alebo lekarovi na PCR test a az tam sa rozhodne ako dalej. Je X pripadov z mojho okolia ze bol niekto AG pozitivne testovany, cela rodina isla do karanteny, avsak nikto zo zamestania, kde clovek pracoval. A nikto v rodine v karantene nebol pozitivny!
Karantena je len alibizmus, tomu musi predchadzat trasovanie, zistenie vaznosti choroby - to vsetko bolo a je u nas ignorovane. Potom sa necuduj, ake cisla sa dostanu do statistik. Obcas by si mal zamysliet comu veris, dnes hocikto, hocikde, uverejni hocico.
Karantena je len alibizmus, tomu musi predchadzat trasovanie, zistenie vaznosti choroby - to vsetko bolo a je u nas ignorovane. Potom sa necuduj, ake cisla sa dostanu do statistik. Obcas by si mal zamysliet comu veris, dnes hocikto, hocikde, uverejni hocico.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891569/
Urcite budem viac verit tvojim a nadlerovym dristom.
Pokial seriozny clovek bol na plosnom testovani pozitivny, tak isiel aj so spolubyvajucimi do 10 dnovej karanteny, a pokial sa u nikoho neobjavili priznaky, mali stigro, tak nemuseli ani na test PCR. Ak ochorel jeden, tak isli vsetci, po nahlaseni u obv.lekara.
Ak to bol vtak, ci ine zviera, a nepracoval, tak sa, dokonca, mohol pohybovat ako do testu, stacilo trochu davat pozor a vyhnut sa pripadnym kontrolam, ktore vacsinou boli vtedy, ak niekoho bonzli. Nepocul som a ani necital o tom, ze by niekedy prisli domov skontrolovat po pozitivnom teste z plosneho testovania /ani telefonicky/, ci je v karantene, vynimkou boli osady. Na kontroly ostatnych neboli a ani nebudu kapacity, cele je to zalozene na zodpovednom spravani sa.
Mam namet pre koumakov, to poradie Belgico, Cesko mi pripomenulo, ze take iste poradie je aj v spotrebe piva na jednu hlavu. Co by sa z toho dalo vydedukovat, resp. vyskumat? Vo vine je vraj pravda, a v pive?
Pokial seriozny clovek bol na plosnom testovani pozitivny, tak isiel aj so spolubyvajucimi do 10 dnovej karanteny, a pokial sa u nikoho neobjavili priznaky, mali stigro, tak nemuseli ani na test PCR. Ak ochorel jeden, tak isli vsetci, po nahlaseni u obv.lekara.
Ak to bol vtak, ci ine zviera, a nepracoval, tak sa, dokonca, mohol pohybovat ako do testu, stacilo trochu davat pozor a vyhnut sa pripadnym kontrolam, ktore vacsinou boli vtedy, ak niekoho bonzli. Nepocul som a ani necital o tom, ze by niekedy prisli domov skontrolovat po pozitivnom teste z plosneho testovania /ani telefonicky/, ci je v karantene, vynimkou boli osady. Na kontroly ostatnych neboli a ani nebudu kapacity, cele je to zalozene na zodpovednom spravani sa.
Mam namet pre koumakov, to poradie Belgico, Cesko mi pripomenulo, ze take iste poradie je aj v spotrebe piva na jednu hlavu. Co by sa z toho dalo vydedukovat, resp. vyskumat? Vo vine je vraj pravda, a v pive?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891568/
Never takym statistikam.
Nie je to totiz vobec definovane kto je vlastne infikovany. Aj dnesnych spravach v ORF hovorili, ze Matovic nasiel 5-60000 infikovanych v plosnom teste. Kolko z nich sa dostalo na PCR???
A ako som pisal na PCR sa dostanu väcsinou len ludia, ktorych zdravotnici a obrovsky stab v pozadi najde. Takze je otazne kolkych najdu, kolkych dokazu otestovat.
PCR test je zdlhavy min 4 hod (casto vsak viac). A uz si pri problemoch kapacit. Kto ake laboratorne kapacity ma, len tolko testov vie denne urobit. Tych 5-60000, co AG testy udajne nasli u nas ani za mesiac by nevedeli otestovat a preto sa nedostanu do ziadnej statistiky.
Nie je to totiz vobec definovane kto je vlastne infikovany. Aj dnesnych spravach v ORF hovorili, ze Matovic nasiel 5-60000 infikovanych v plosnom teste. Kolko z nich sa dostalo na PCR???
A ako som pisal na PCR sa dostanu väcsinou len ludia, ktorych zdravotnici a obrovsky stab v pozadi najde. Takze je otazne kolkych najdu, kolkych dokazu otestovat.
PCR test je zdlhavy min 4 hod (casto vsak viac). A uz si pri problemoch kapacit. Kto ake laboratorne kapacity ma, len tolko testov vie denne urobit. Tych 5-60000, co AG testy udajne nasli u nas ani za mesiac by nevedeli otestovat a preto sa nedostanu do ziadnej statistiky.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891556/
Zvýšený podiel Covidu je hlavne preľudnená planéta, tvrdia liberálne hlavy
pomôže tomu očkovanie, tvrdia liberálne hlavy (čomu? tomu covidu či tomu zníženiu populácie?)
zlaté komunistické zdravotníctvo
- dnešný zdravotnícky papaláši sú úplne mimo, sprostí, vygumovaní, nevedia, nerozumejú sa, vyštudovali za tlačenku...nevedia liečiť klasické choroby, iba okrádajú ľudí, cucajú peniaze a za pár centové prášky vyrábané v miliónoch kusoch na automatických linkách pýtaju 400-500 i viac Euro za jeden balíček, a tak si vymyslia COVID, aby vďaka pandémií, ktorá už vymietla mozgy možno 80% populácie Slovenska (ozaj, skvelé zníženie zdravej populácie) nemuseli naozaj pomáhať ľuďom - urobili capa záhradníkom
pomôže tomu očkovanie, tvrdia liberálne hlavy (čomu? tomu covidu či tomu zníženiu populácie?)
zlaté komunistické zdravotníctvo
- dnešný zdravotnícky papaláši sú úplne mimo, sprostí, vygumovaní, nevedia, nerozumejú sa, vyštudovali za tlačenku...nevedia liečiť klasické choroby, iba okrádajú ľudí, cucajú peniaze a za pár centové prášky vyrábané v miliónoch kusoch na automatických linkách pýtaju 400-500 i viac Euro za jeden balíček, a tak si vymyslia COVID, aby vďaka pandémií, ktorá už vymietla mozgy možno 80% populácie Slovenska (ozaj, skvelé zníženie zdravej populácie) nemuseli naozaj pomáhať ľuďom - urobili capa záhradníkom
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891551/
Tak moment, tie ceske cisla su fakt otrasne. Nasiel som stranku ktorej sa da verit, s cislami na celom svete, a tam nie je mozne, aby si kazdy stat hodnotil pozitivnych, ako sa mu zachce. A veru SR ma tam 709 mrtvych a CR nad 7tis. Naviac, a to je hrozne, Cesi su v ramci EU za Belgickom druhi, co sa tyka pozitivnych na milion obyv. od zaciatku pandemie. Belgicko 49tis., CR 47tis.,Slovinsko 32tis.,Rakusko 28tis., Holandsko28tis., Chorvatsko 26tis., Madarsko 19tis., a az teraz Slovensko 18tis. ludi.
Ta stranka je news.google.com/covid/maps
Vazeni ceski pratele, vidiet, ze ste boli /a stale ste/ fakt dost bezohladni voci svojmu okoliu aj voci svojm pribuznym, zabavka a vesely zivot koncia po prvych umrtiach blizkych, taketo prvenstva su vam uplne nanic.
Takze, vydrzme este par mesiacov s obmedzovanim, MZ Krajci dnes oznamil, ze prve vakciny budu k dispozicii od 15.decembra, dufajme. Zacnu so zdravotnikmi a potom so starcami nad 65 rokov
Ta stranka je news.google.com/covid/maps
Vazeni ceski pratele, vidiet, ze ste boli /a stale ste/ fakt dost bezohladni voci svojmu okoliu aj voci svojm pribuznym, zabavka a vesely zivot koncia po prvych umrtiach blizkych, taketo prvenstva su vam uplne nanic.
Takze, vydrzme este par mesiacov s obmedzovanim, MZ Krajci dnes oznamil, ze prve vakciny budu k dispozicii od 15.decembra, dufajme. Zacnu so zdravotnikmi a potom so starcami nad 65 rokov
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891542/
Rakovina bola a je. Ale zvýšený počet prípadov je následok Černobyľu. Niektoré regióny Slovenska boli poriadne zasiahnuté rádioaktivitou a to sa prejaví až po dlhej dobe. Čo sa týka obezity, u mnohých ľudí je to chorobnosťou a nie prežieraním. Hlavnou príčinou dnešných chorôb (nie vírusových, či bakteriálnych) je dnešný spôsob života - stres, chaos a strach.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891541/
nadler - kde si ukončil lekársku fakultu, že tu odborné vypisuješ príčiny chorôb,rakovina je väčšinou dedicnou vecou a vecou imúnny organizmu kde sa zblázni jedna bunka, ktorá sa nekontrovatelne šíri - bujnie a imunitný systém človeka si s tým neporadí,je to všeobecne známe
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891538/
Na to aby testovanie s tzv trasovacou metodou fungovalo potrebujes poriadne zazemie - v Rakusku cez 5000 ludi hlada len ludi, koho treba testovat. Tzn clovek pride na PCR test, ak je pozitivny, okamzite musi menovat vsetky osoby ktorym sa dostal do styku a ten zoznam odovzdaju do centraly a tam zacina patranie, kde su tie osoby, s kym sa stretli a idu po nich a testuju ich. A ak su pozitivne tak ide sa dalej. Neraz na jeden PCR pozitivny clovek musia vypatrat az 100 dalsich a ich aj otestovat. A tam su obrovske problemy s kapacitou, ak denne detekujes tisicky novych pripadov. Podobnou metodou testuju aj v Madarsku, zrejme aj v Cechach. Samozrejme vsade su limity kolkych stihnu vobec oslovit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891537/
nadler, mýliš sa kompletne aj so všetkými konšpiračkami, obezita je obvykle následkom prejedania sa a nedostatočného pohybu. Vždy boli aj tuční ľudia, nie len dnes. Žaludočné a črevné problémy tu tiež vždy boli, nie len dnes... A zákonník práce je dnes miernejší než bol za komunistov. K tomu za komunistov boli dlhú dobu ešte aj pracovné soboty, muselo sa makať, až neskor to dali, že soboty budú volné ako na západe. Aj tá rakovina existovala dávno pred tým než sa začali robiť jadrové pokusy.... Si úplne mimo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891532/
Udaj o pocte pozitivne testovanych /PCR/ od zaciatku tiez poukazuje na nieco, vcera prekrocilo v Cechach 500tis a na Slovensku 98 tis. Zeby rozsafnost, ignorancia, nedokonala vychova k zakladom discipliny? Urcite CR navstevuje aj teraz viac ludi ako Slovensko, nasich pracujucich v cudzine odhadujem fifty-fifty, ale ze to vo vysledku cini az o tolko viac /2,5x/ ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891529/
MAXIPES
- ľudia čakajúci v rade vonku na testovanie (nie do obchodu), na testovanie čakáš aj dve hodiny - to je umelé cielené hromadné rozširovanie chorobnosti ľudíi
JDK
- čo sa týka následkov
- rakovina je následok atómových pokusov po mnohých mnohých rokoch
- obezita je následkom dopovania chovných zvierat
- astma a iné ochorenia sú následkom znečistenia vzduchu
- žalúdočné a črevné problémy sú následkom ''zaručene zdravých potravín dovezených zo západných krajín EU''
- no a čo sa týka následkov praobyčajných chrípiek, ktoré rok čo rok prechodia u nás tisícky ľudí vďaka takému sociálnemu a zdravotnému zabezpečeniu, aké tu začalo platiť po 90.tich rokoch a postupom času sa len a len zhoršuje
- jazvy na srdci
- rozpadnuté pľúca, plúcne sarkoidózy
- nádory na pankráci
- cisty na ľadvinách či pečeni
- no a čo sa týka náskedkov dnešného zákonníka práce
- prepracovanosť a stres
- porážky už 30 ročných ľudí
- vysoký krvný tlak
- psychické problémy
- no a čo sa týka náskedkov dnešného bankovníctva a exekútorstva
- mnohonásobný počet samovrážd (či plánovaných vrážd)
- ľudia čakajúci v rade vonku na testovanie (nie do obchodu), na testovanie čakáš aj dve hodiny - to je umelé cielené hromadné rozširovanie chorobnosti ľudíi
JDK
- čo sa týka následkov
- rakovina je následok atómových pokusov po mnohých mnohých rokoch
- obezita je následkom dopovania chovných zvierat
- astma a iné ochorenia sú následkom znečistenia vzduchu
- žalúdočné a črevné problémy sú následkom ''zaručene zdravých potravín dovezených zo západných krajín EU''
- no a čo sa týka následkov praobyčajných chrípiek, ktoré rok čo rok prechodia u nás tisícky ľudí vďaka takému sociálnemu a zdravotnému zabezpečeniu, aké tu začalo platiť po 90.tich rokoch a postupom času sa len a len zhoršuje
- jazvy na srdci
- rozpadnuté pľúca, plúcne sarkoidózy
- nádory na pankráci
- cisty na ľadvinách či pečeni
- no a čo sa týka náskedkov dnešného zákonníka práce
- prepracovanosť a stres
- porážky už 30 ročných ľudí
- vysoký krvný tlak
- psychické problémy
- no a čo sa týka náskedkov dnešného bankovníctva a exekútorstva
- mnohonásobný počet samovrážd (či plánovaných vrážd)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891527/
Nuz ale my volime vzdy mensie zlo proti vacsiemu zlu. Ale doteraz sme nevolili politikov preto, ze by mali nejaku myslienku, viziu. Zatial sme volili tak, aby sme sa zbavili toho, koho uz mame plne zuby. A tak mame alternativu.
Co sa slusnosti a konstruktivnosti tyka, zatial ziadna zmena k lepsiemu.
Co sa slusnosti a konstruktivnosti tyka, zatial ziadna zmena k lepsiemu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891518/
Áno je to metodikou. Rozdiel medzi ČR a SR ale aj inými štátmi je ten, že v ČR stačí, že človek, ktorý zomrel mal covid-19 a už je zarátaný do štatistiky bez ohľadu na to primárnu príčinu smrti. Teda mohol byť aj v terminálnom štádiu rakoviny a mať ľahký priebeh covid-19(bez príznakov napr.) a už pribudol do štatistiky. V SR to musí byť primárna príčina, preto trvá pár dní až týždňov, kým pribudne do štatistiky. Každý štát ma svoju metodiku, preto je nemožné objektívne porovnať počty mŕtvych.
nadler: Čo sa týka priebehu, tiež mám skúsenosť(priamo od pozitívnej osoby), že osoba ktorá mala covid-19(zistila to na základe testov) a bola absolútne bez príznakov, má po pár týždňoch problémy s dýchaním. Mladá osoba podotýkam, nefajčiar a podľa všetkého psychosomatické to nie je. Problém tu je ten, že danú chorobu ešte plne nepoznáme(konšpirácie dajme bokom, hoc aj Kobra 11 v 1 z dielov predpovedala korona vírus, len netrafili štát, odkiaľ sa mal šíriť a ani jeho silu), teda sotva sa dá posúdiť, aké následky bude mať ľahký priebeh ochorenia. 1 vec je podiel ľahkých a ťažkých prípadov, no aj následky je vhodné zarátať a tie sa dozvieme až v priebehu najbližších mesiacov.
nadler: Čo sa týka priebehu, tiež mám skúsenosť(priamo od pozitívnej osoby), že osoba ktorá mala covid-19(zistila to na základe testov) a bola absolútne bez príznakov, má po pár týždňoch problémy s dýchaním. Mladá osoba podotýkam, nefajčiar a podľa všetkého psychosomatické to nie je. Problém tu je ten, že danú chorobu ešte plne nepoznáme(konšpirácie dajme bokom, hoc aj Kobra 11 v 1 z dielov predpovedala korona vírus, len netrafili štát, odkiaľ sa mal šíriť a ani jeho silu), teda sotva sa dá posúdiť, aké následky bude mať ľahký priebeh ochorenia. 1 vec je podiel ľahkých a ťažkých prípadov, no aj následky je vhodné zarátať a tie sa dozvieme až v priebehu najbližších mesiacov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/891516/
Na Košickej to išlo plynulo, tam sa ani priamo nepočítali zákazníci- len si mal každý zobrať košík,, ale nebolo nikoho, kto by to kontroloval.
Na Bzovíckej zákazníkov počítal televízor s výpomocou SBS- SBS prišla ku vchodu len občas; stalo sa mi, že som prišiel vyložiť sušené plody, ktoré tam majú hneď za vchodom. Pozriem na televízor, ten hlási plno. Tak poprosím práve vchádzajúcu pani, aby chvíľu počkala. Pár ľudí vyjde a ešte stále televízor hlási plno, tak sa ma pani pýta, že prečo aj napriek niekoľkým východzím ešte televízor nepúšťa. Tak odpovedám len podľa svojho predpokladu, že nejakí vošli na červenú.
Na Zlatých Pieskoch som stál priamo pri vchode a tam je to zložitejšie. Pri vstupe meria jeden človek teplotu, kontroluje rúška a zároveň prosí zákazníkov, ktorí nemajú nákupný vozík, aby si po vstupe na predajnú plochu za stenou so skenermi zobrali malý košík- vzhľadom na 3 vchody do budovy a to, že vchod na plochu je tam úplne inde, než východ od pokladní, počítame podľa nákupných košíkov alebo vozíkov zákazníkov. Problém je, že človek merajúci teplotu je často obyčajný brigádnik a poto, čo vám zmeria teplotu, tam má ďalších, takže nemôže skontrolovať, či ste si ten nákupný košík skutočne aj zobrali, kedže odkladisko nákupných košíkov má za chrbtom a ešte aj za rohom. Okrem toho merač teploty zároveň aj kontroluje dodržiavanie seniorských hodín.
Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že rady na Zlatých Pieskoch sú spôsobené meraním teploty.
Naším Tescom myslíš DNV? Tam som bol naposledy v marci, takže ti neviem povedať, ako je to tam.
A v ktorom Tescu si čakal polhodinu na vstup? Aj na jar boli fronty na max. 10 minút, alebo som mal šťastie na Tescá, ktoré nemali naplnený stav zákazníkov(Čierna Voda, Bzovícka, DNV, Blagoevova, Záhorská Bystrica)