Širokorozchodné trate na Slovensku
Vitajte priatelia. V tejto diskusii nadviažem na reportáž "Široké depá". ŠRT je mojou srdcovou záležitosťou. Pracujem na nej 12 rokov od Hanisky pri Košiciach po výh. Červený Dvor. Momentálne je mojou základňou vrcholová výhybňa Slančík. Sme tu taká veľká rodina, poznáme sa skoro všetci - rušňovodiči, výpravcovia, výhybkári, traťováci. Všimol som si, že veľa členov Vlaky.net má veľké poznatky o histórii, fungovaní i vozidlách tejto, až na výnimky, výhradne "nákladnej" trati. Myslím, že tu je ideálny priestor sústrediť naše poznatky aj ostatným záujemcom. Ja sám môžem poskytnúť zopár údajov a to, čo momentálne neviem, vám môžem zistiť do niekoľkých dní. Bude mi potešením, keď sa stretneme u mňa v práci a rád vás zoznámim so skvelými ľuďmi, ktorí na ŠRT pracujú. Niektorí sú tiež členmi Vlaky.net.
Zaujímavé odkazy:
Širokorozchodné trate na Ukrajine
A co sa týka VVN, ZVN ci dokonca UVN, ktoré pochopiteľne v Strane ogromnej magučej tiez maju, kedysi som sa na strednej učil, ze cez Sibír natiahli akúsi pokusnu linku o napätí 1500 kV jednosmernych v dvojvodicovom prevedeni.
A to som ich mozno aj podcenil, pretoze ako nas kedysi ucili, tak to bola krajina neuveritelnych moznosti. P.S. Som r.v. 1962, takze viem svoje :-)
Cize mozno aj 110 kV JS ?
Neviem ja veru . Vie niekto ?
.kamilk super foto
esteze nemaju aj v troleji 3,9 kV.