RD Prešov [ARCHIV]
Túto diskusiu zakladám na žiadosť kolegu mašiňáka, ktorý má len asi 750 bodov,teda nemohol nič založiť, takže ma poprosil, aby som to urobil za neho ja...V prípade, ak by ste mali nejaké pripomienky k téme, tak sa obráťte k masinakovi...
A teraz k vlastnej reportáži:
Reportáž je z "ranného prebúdzania" v depe Prešov. Je sobota 04.03.2006 asi 7.00 a depo Prešov sa po menej náročnej nočnej prevádzke prebúdza do víkendovej prevádzky. Na začiatok trochu z histórie depa Prešov. Staré depo je už 26 rokov minulosťou a ostalo po ňom už len torzo. Aj to sa možno v blízkej budúcnosti stane minulosťou (po začiatku peronizácie ŽST Prešov). Do priestorov nového depa ktoré sa stavalo cca 10 rokov sa zamestnanci sťahovali začiatkom roku 1980.
ešte pridám pár fotiek, ktoré mi poslal mašiňák...
Ináč kutofaja - jedna poznamočka pre teba! Tvojho predáka som žiadal o to aby OZŽ sa postarala o záhranu modelu, ktorý je vo vestibuje adm. budovy. A určite je na ňom menej roboty a aj v tomto smere som ochotný pomôcť pri riešení jej umiestnenia v budúcnosti. Myslíš že to OZŽ stihne do 31.01.2008?
Ešte jedno info. Po celotýždňových rokovaniach medzi riaditeľom úseku U a O , MDPT a mnou sa konečne rozhodlo o vykonaní navyhnutnej údržby na uzkorozchodnej mašinke U 47 002 ktorá slúži ako pamätník v RD Prešov. Oprava by mala byť vykonaná do 31.01.2008 a následné by mal byť tento rušeň umiestnený na žst. Prešov. Už v pondelok by sa mal EDK - kom premiestniť na vagon a následne by mal byť pristavený v hale opráv na vykonanie kozervácie a nového náteru. Verím že sa celá akcia uskutoční, lebo je okolo toho velmi veľa problémov. Najprv so získaním súhlasu na vykonanie tejto údržby a teraz je problém s tým kto to vykoná, keďže všetky pracovné sily, ktoré sú v Prešove sa sústredujú na sťahovanie.