Off Topic II [ARCHIV]
Asi si rikate, ze kdyz jedete z prace / do prace, tak at ten cas se krati, kdyz se budu divat z okna vlaku. A najednou jede vas spoj a hele. Souprava je cela posprejovana. Jaky mate nazor na graffity. Copak uz jim nestaci velke plochy a specialni parky pro ty, co ,,radi,, sprejuji? A proc to vzdy odnese zeleznice?
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Adam..zatiaľ som odkázaný iba na počítačové hry..hrám aspoň také, kde je šanca na reálne spracovanie zbraní ako-tak zaručená..či už napr. call of duty2 alebo counter strike source...a podľa toho si vyberám zbrane, či už opakovačky v cod2 alebo snajperky a automaty v css..
..napr. taký m1 garand, lee enfield, mosin nagant alebo mauser kar98 je pekný masaker, najlepšie však s namontovanou optikou..v css je to ak47, m4a1, steyr aug alebo sig552..a z búchačiek je to glock18, kh usp alebo desert eagle....
..napr. taký m1 garand, lee enfield, mosin nagant alebo mauser kar98 je pekný masaker, najlepšie však s namontovanou optikou..v css je to ak47, m4a1, steyr aug alebo sig552..a z búchačiek je to glock18, kh usp alebo desert eagle....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173983/
Splinťo (+ E499.001) viem, že som ťa pred časom odkazoval na wikipediu. Je veľmi prehľadná. Pokiaľ ide o strelné zbrane, tak sa tam často dajú nájsť pomerne vyčerpávajúce info. Ale stále je to len zdroj základných info. Ak sa chceš naozaj dozvedieť viac o strelných zbraniach, tak sa viac oplatí prekúsať sa monotématickými stránkami (ja mám celkom rád napr fórum na www.hkpro.com) a nebáť sa položiť otázky maníkom s patričnými skúsenosťami (ktorí to sú, po chvíli určite zistíš aj sám). Jasne, že najlepšie a najdôveryhodnejšie poznatky získaš vlastnou praxou. Ak žiadnu nemáš, tak ti rozhodne neodporúčam čerpať z počítačových hier. Ešte som nezažil takú hru, ktorá by sa nejak signifikantnejšie priblížila k skutočnosti, pokiaľ ide o vykreslenie vlastností reálnych zbraní. V reále pri ich srpávnom výbere (ak je taký výber bojovníkovi umožnený) hrajú obrovskú úlohu aj na oko tak nepatrné vlastnosti ako je tvar rukoväti. No a potom tvrdiť, že M16 a jej deriváty sú shity je dosť veľká neznalosť reálií. Dovoliť si tvrdiť, že taká HK 416 a HK 417 snáď nie sú dobré, keď sú absolútnou špičkou vo svojom segmente (útočné pušky), potom znie naozaj ako verdikt "znalca" od klávesnice.
Chlapi, nebavme sa tu, ktorý kvér je Counter Strike lepší, ktorý kaliber má aké výhody a nevýhody a radšej si poďme zastrielať. Lebo dobrý strelec, aj s hrdzavým kusom železa dokáže divy. Zatiaľčo špatnému môžeš dať ten najdokonalejší kvér a stále to bude v duchu "mieril na líšku, trafil Maryšku".
Chlapi, nebavme sa tu, ktorý kvér je Counter Strike lepší, ktorý kaliber má aké výhody a nevýhody a radšej si poďme zastrielať. Lebo dobrý strelec, aj s hrdzavým kusom železa dokáže divy. Zatiaľčo špatnému môžeš dať ten najdokonalejší kvér a stále to bude v duchu "mieril na líšku, trafil Maryšku".
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173915/
keby si chcel viac, opýtaj sa ma alebo kukni na en.wikipedia.org super stránka
viem dosť toho o vlakoch, odborných veciach z elektrotechniky, le matika mi robí problém a to ma štve a kvôli nej mám teraz menšie problémy v škole...FEI STU
viem dosť toho o vlakoch, odborných veciach z elektrotechniky, le matika mi robí problém a to ma štve a kvôli nej mám teraz menšie problémy v škole...FEI STU
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173579/
350001-4:
objasnenie:
Steyr AUG je automatická puška typu bullpup kalibru 5,56x45mm (neviem, prečo v CS2 je uvedené 7,62x51mm) a je po svete pomerne rozšírená (Rakúsko, asi aj Írsko, Austrália, Nový Zéland - vojsko, USA - swatka)....7,62x39mm je hádam najrozšínejší puškový náboj, či už pre AK47 alebo Sa58 ..pri plnoautomatickej streľbe "trocha" kope, ale skús si zahrať counter strike a uvidíš....
5,56x45mm nehodnotím, ale streľba je s nimi pohodlnejšia..naša armáda ževraj chystá veľkú obmenu strelných zbraní na kalibre štandardizované v rámci NATO, teda 9x19, 5,56x45, 7,62x51, 12,7x99 BMG atď....z pušiek by to mal byť HK G36, na nové aligátory by mali montovať belgické kulpíky FN MAG, ďalej neviem, niekto vojskaznalejší ma iste doplní...
MP40 je klasika, MP44 to niet čo dodať, a starý dobrý mauser....
a MG34 tiež nie je zlá...vyskytla sa v Call Of Duty United Ofensive...
objasnenie:
Steyr AUG je automatická puška typu bullpup kalibru 5,56x45mm (neviem, prečo v CS2 je uvedené 7,62x51mm) a je po svete pomerne rozšírená (Rakúsko, asi aj Írsko, Austrália, Nový Zéland - vojsko, USA - swatka)....7,62x39mm je hádam najrozšínejší puškový náboj, či už pre AK47 alebo Sa58 ..pri plnoautomatickej streľbe "trocha" kope, ale skús si zahrať counter strike a uvidíš....
5,56x45mm nehodnotím, ale streľba je s nimi pohodlnejšia..naša armáda ževraj chystá veľkú obmenu strelných zbraní na kalibre štandardizované v rámci NATO, teda 9x19, 5,56x45, 7,62x51, 12,7x99 BMG atď....z pušiek by to mal byť HK G36, na nové aligátory by mali montovať belgické kulpíky FN MAG, ďalej neviem, niekto vojskaznalejší ma iste doplní...
MP40 je klasika, MP44 to niet čo dodať, a starý dobrý mauser....
a MG34 tiež nie je zlá...vyskytla sa v Call Of Duty United Ofensive...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173578/
addd splinterX : ono ani steyr Aug nie je zlý (M 16 a odvodene su pi***) ale predsa 7.62 x 39R WP je lepší ako 5.56 ked ho "dostaneš" z 3 krokoch...... a kar98 nebola zla ale ja radšej STG-ačko...... alebo MP 40....hoci ta stala trochu zaprd ale dalo sa s nou narobit paseku......a to nehovorím o MG 34..... to je kvér....
a len tak medzi nami mne bullpupy nejak nerežu....ja radšej ked tak tak SG 552 alebo AKM a pod......sprejeri traste sa...
a len tak medzi nami mne bullpupy nejak nerežu....ja radšej ked tak tak SG 552 alebo AKM a pod......sprejeri traste sa...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173574/
350001-4: no teraz som doma, kde môžem popri četovaní a diskutovaní na vlaky.net aj pariť counter strike a aj call of duty...a poviem Ti..jedna rana z mosin nagantu, mauser kar98 alebo z moderných zbraní typu M4A1, AK47 alebo Steyr AUG stojí jednoducho za to....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173571/
add splinterX :"už sa tu nestrieľa, už sa tu betónuje" ale aj striela.preco by sa nemalo ? lenže teraz rozoberame humannejsi a tichsi sposob likvidacie súprejerov (hmmm žeby 150 litrova miešačka bola nejaka extra tichá..... )....predsa len naboje su drahe a nebudeme s nimi len tak plytvať na sprejerov......tí si pekne krasne "zašaluju" svoju formu,nahaďzu do miešačky a tak......
"ale veď my sme pacifisti a nechceme predsa nikomu ublížiť" ved prave my sa len budeme hrat so sprejermi ale nejak na nich zabudneme a nechame beton vytvrdnut a vyzriet......
"ale veď my sme pacifisti a nechceme predsa nikomu ublížiť" ved prave my sa len budeme hrat so sprejermi ale nejak na nich zabudneme a nechame beton vytvrdnut a vyzriet......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173563/
už sa tu nestrieľa, už sa tu betónuje.....ale veď my sme pacifisti a nechceme predsa nikomu ublížiť, však Adam...
..neboj sa Matthias, teraz zistíš, ako to je, keď sa má za platiť, teda za bratislavbskú MHD, kde to cap záhradníkom alebo naopak... ...veď Martina Schindlerová zistí, s kým chodí, ale čo nás ponej....nám su prednejšie mašinky a vagóniky no nie chlapci...
Veru áno
..neboj sa Matthias, teraz zistíš, ako to je, keď sa má za platiť, teda za bratislavbskú MHD, kde to cap záhradníkom alebo naopak... ...veď Martina Schindlerová zistí, s kým chodí, ale čo nás ponej....nám su prednejšie mašinky a vagóniky no nie chlapci...
Veru áno
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/173217/
ala ale Clansmann..... ty si kedy naposledy betonoval? cez beton vzduch prejde.....aspon cez taký poriadny slovenský robený z 400 Turni...... a ja si to dám do záhrady ako "nejaké umenie" takže prečo by mi mali chlapici z ultrazvukom pobehovat po záhrade ? (medzi nami dvomi-aleji nepohodlných........ ) poviem že to je umenie..........a vobec ja si kadejaku "haveď" na svoj pozemok nepustím.......
" Tebe by už ten titul z Univerzity Al Caponeho fakt bol nanič" tak to ti dakujem za pochvalu..... a ty mi budes robit advokata....keby začali do toho šparať........lebo ty si jeden z najlepších rečníkov akých som mal možnosť počuť......
" Tebe by už ten titul z Univerzity Al Caponeho fakt bol nanič" tak to ti dakujem za pochvalu..... a ty mi budes robit advokata....keby začali do toho šparať........lebo ty si jeden z najlepších rečníkov akých som mal možnosť počuť......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172948/
"...neboraka zalejem tak beton ešte poriadne uvibrujeme aby bol pekne všade.....aj v neborákovi..."
No vidíš, prax ťa naučila! Tebe by už ten titul z Univerzity Al Caponeho fakt bol nanič. No i tak, v jednej veci ťa musím upresniť, tá dutina tam po mŕtvolke nikdy neostane. Vždy tam ostanú aj nejaké pozostatky. A vďaka nedostatku vzduchu, budú tie pozostatky tlieť dlhé roky, kým sa bude dať hovoriť o naozajstnej dutine v betóne. Plus, vždy je tam riziko, že na teba padne tieň podozrenia a oni ultrazvukom, či jakou technológiou objavia tú dutinu. Preto je dobré niečo na tom betóne ešte aj postaviť. Najlepšie mrakodrap NBS, alebo nejakej inej silnej inštitúcie, skrátka niečo podobné, čo ich najbližšie desaťročia ani nenapadne strhnúť.
Ak si chceš užiť výkriky bezmocnosti, plač a kvílenie svojich obetí fakt dosýtosti, tak ich nezalievaj zaživa do betónu, ale púšťaj im furt dokola pár epizód seriálu Mojsejovci. To je ten najkrutejší spôspob umučenia človeka k smrti. Púšťať mu furt dokola Moru a Chruňa.
No vidíš, prax ťa naučila! Tebe by už ten titul z Univerzity Al Caponeho fakt bol nanič. No i tak, v jednej veci ťa musím upresniť, tá dutina tam po mŕtvolke nikdy neostane. Vždy tam ostanú aj nejaké pozostatky. A vďaka nedostatku vzduchu, budú tie pozostatky tlieť dlhé roky, kým sa bude dať hovoriť o naozajstnej dutine v betóne. Plus, vždy je tam riziko, že na teba padne tieň podozrenia a oni ultrazvukom, či jakou technológiou objavia tú dutinu. Preto je dobré niečo na tom betóne ešte aj postaviť. Najlepšie mrakodrap NBS, alebo nejakej inej silnej inštitúcie, skrátka niečo podobné, čo ich najbližšie desaťročia ani nenapadne strhnúť.
Ak si chceš užiť výkriky bezmocnosti, plač a kvílenie svojich obetí fakt dosýtosti, tak ich nezalievaj zaživa do betónu, ale púšťaj im furt dokola pár epizód seriálu Mojsejovci. To je ten najkrutejší spôspob umučenia človeka k smrti. Púšťať mu furt dokola Moru a Chruňa.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172594/
add clansmann na tom betone sa nebude nič staviať takže zopar bubliniek nevadí.....a ked zalejem živého alebo mrtveho aký v tom bude rozdiel? ved aj po mrtvom aj po živom vznikne po istom čase prázdna dutina takže nejaká ta vzduchova bublinka hore dole........"Bo inak, jak kričia, vzdychajú a vzlykajú a jak sa v betóne topia" ved o to ide....pocit na nezaplatenie.... a čo by mi tuhý už povedal.......a že nemám titul? ja si na ničom takom nezakladam a nemám rád ludí ktorý si na tom zakladaju a povysuju sa nad ostatných........ja som obyčajný človek ktorý niečo vie niečo nie a má chut betonovať........a vozit sa na mašinkách a likvidovať sprejerov.......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172558/
SWTC, ja ti neviem, ale čo mám osobné skúsenosti s dobermanom (a že ich mám celkom pestré!), tak to je taká sviňa pes, že radšej jak by plnil účel a naháňal sprejerov, tak sa bude s ostatnými psiskami biť. Fakt, že jo. Poznám jedného dobíka, môjmu srdcu blízkeho, čo miluje detičky, menej už ľudí, ale k smrti nenávidí všetkých ostatných čoklov v okolí. Takže moja rada znie, ak chceš do akcie zapojiť aj dobermana, tak len jedného, ale o to viac nasr... nasr... nasrdeného.
350001-4, no vidím, vidím, že si taký ten naturálny - prirodzený sadista, postrádajúci diplom Mgr (=magor) alebo Ing (=imbecilný magor/grázel). Bo keby si mal vzdelanie napríklad z Katedry betonárstva Stavebnej fakulty Univerzity Al Caponeho, tak by si vedel, že neborákov do betónu treba zalievať už tuhých. Bo inak, jak kričia, vzdychajú a vzlykajú a jak sa v betóne topia, tak uvoľnujú do okolitého mokrého betónu bublinky vzduchu, ktoré následne znehodnocujú štruktúru betónu. Veru, veru. Bacha na to!
350001-4, no vidím, vidím, že si taký ten naturálny - prirodzený sadista, postrádajúci diplom Mgr (=magor) alebo Ing (=imbecilný magor/grázel). Bo keby si mal vzdelanie napríklad z Katedry betonárstva Stavebnej fakulty Univerzity Al Caponeho, tak by si vedel, že neborákov do betónu treba zalievať už tuhých. Bo inak, jak kričia, vzdychajú a vzlykajú a jak sa v betóne topia, tak uvoľnujú do okolitého mokrého betónu bublinky vzduchu, ktoré následne znehodnocujú štruktúru betónu. Veru, veru. Bacha na to!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172546/
add clansman aj ja som sa dobre pobavil na tomto "Na Katedru sadizmu Univerzity Adolfa Eichmanna?"
nie ja take nepotrebujem......ja take už viem ale nič inšie ma nenapadá ako ked sadnem do rozheganého vagóna v ktorom je smrad,bordel,horuco,okna ktore su zasprejované že nevidno cez nich a ešte ked sa nedaju otvoriť.......tak ja som ešte mierny,ked pocuvam obcas ešte reakcie spolucestujucich !!!!!! tak nech nikto nehovori že som sadista,ked tie hovada čo to robia si neuvedomuju že na ich vytvory nie je nikto zvedavy ale ešte aj slušného človeka obmedzuju.....
a ja kamaratov neupalujem.......ja ich rovno zalievam betonom......a nevieš čo je to za slasť ked "nebožtík" (vtedy ešte žije a dýcha a ešte ako prosíka...... ) ako pomaly mizne pod Turnianskym cementom.....
nie ja take nepotrebujem......ja take už viem ale nič inšie ma nenapadá ako ked sadnem do rozheganého vagóna v ktorom je smrad,bordel,horuco,okna ktore su zasprejované že nevidno cez nich a ešte ked sa nedaju otvoriť.......tak ja som ešte mierny,ked pocuvam obcas ešte reakcie spolucestujucich !!!!!! tak nech nikto nehovori že som sadista,ked tie hovada čo to robia si neuvedomuju že na ich vytvory nie je nikto zvedavy ale ešte aj slušného človeka obmedzuju.....
a ja kamaratov neupalujem.......ja ich rovno zalievam betonom......a nevieš čo je to za slasť ked "nebožtík" (vtedy ešte žije a dýcha a ešte ako prosíka...... ) ako pomaly mizne pod Turnianskym cementom.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172534/
Ad Clansman : Treba vycvičiť zopár dobermanov, ktorí sa k takýmto hajzlíkom potichučky-potmehučky priplichtia. Bude nasledovať krátke zavrčanie a potom hlasité haf-haf-haf-haf... !
Bude nasledovať veľká naháňačka . Musí to byť ale viacero havkáčov z rôznych smerov, aby výtržníci nestačili rozmýšľať, ktorého skôr spacifikovať. Pes by maximálne dotyčnému výtržníkovi maximálne "odšklbol" časť gatí ako suvenír (haf-haf-haf... ).
Samozrejme pes (haf-haf-haf... ) by na ponúkanú klobásku alebo niečo chutné na zub zareagoval tak, že by dotyčnému primerane uchmatol ruku, ale nezranil. Klobásku by si potom aj tak odniesol ako trofej...
Dobermani sa dokážu tak potichučky priplichtiť a potom spustiť huriavk, preto by som volil ich.
Bude nasledovať veľká naháňačka . Musí to byť ale viacero havkáčov z rôznych smerov, aby výtržníci nestačili rozmýšľať, ktorého skôr spacifikovať. Pes by maximálne dotyčnému výtržníkovi maximálne "odšklbol" časť gatí ako suvenír (haf-haf-haf... ).
Samozrejme pes (haf-haf-haf... ) by na ponúkanú klobásku alebo niečo chutné na zub zareagoval tak, že by dotyčnému primerane uchmatol ruku, ale nezranil. Klobásku by si potom aj tak odniesol ako trofej...
Dobermani sa dokážu tak potichučky priplichtiť a potom spustiť huriavk, preto by som volil ich.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172378/
kukni si toto..155mm masaker made in Slovakia