Off Topic II [ARCHIV]
Asi si rikate, ze kdyz jedete z prace / do prace, tak at ten cas se krati, kdyz se budu divat z okna vlaku. A najednou jede vas spoj a hele. Souprava je cela posprejovana. Jaky mate nazor na graffity. Copak uz jim nestaci velke plochy a specialni parky pro ty, co ,,radi,, sprejuji? A proc to vzdy odnese zeleznice?
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Clansman: Len aby si tie posedy okamžite neuzurpovali hliadky z radov writerov vyzbrojené materiálom doporučeným v uplynulej diskusii. Také biograffiti z antigrafiťáka by pre nich určite bolo lákavou výzvou...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168480/
Tak konečne k tomu .45 ACP (resp .45 Auto): Môžem sa vyjadriť len ako laik. Nemal som doteraz možnosť si .45 vyskúšať naživo. Vo všeobecnosti asi len tolko, že je to storočná ráž, medzi Amíkmi asi úplne najobľúbenejšia pištolová (ládovaná občas aj do revolvérov). Ale inak? Náboj je väčší a ťažší jak u 9mm Luger, má oproti 9mm Luger vyšší zastavovací účinok, väčšiu energiu projektilu, lenže aj silnejší spätný ráz, väčší zdvih, nižšiu prieraznosť, väčšie nároky na materiálovú pevnosť a odolnosť hlavne, atď. Kladie vyššie nároky aj na strelca, napríklad na jeho fyzickú silu. Nie je to úplne najideálnejší kaliber. Aj preto, kvôli nie úplnej spokojnosti FBI s používaním .45 ACP a po skúšaní ráže 10 mm Auto vzniklo okolo roku 1990 na požiadavku FBI, čosi také ako .40 SW. Čo je dnes veľmi obľúbená záležitosť, keďže ide vlastne o spojenie najlepších vlastností 9mm Luger a .45 ACP v jednom náboji pri súčasnom odstranení ich najväčších nedostatkov. Takže čo si myslím o .45 ACP? Ja si myslím to, že ak pôjdem do pištole, tak bude v kalibri .40 SW. Určite nie v .45 ACP.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168468/
Pokiaľ ide o našich sniperov, tak neviem, čo používajú. Aj preto som sa pýtal. Nejak sa k neviem dopátrať k relevantnej info. Dokonca ani na "špecializovaných" stránkach. Možností je veľa a vlastne ani neviem, kto sa u nás stará o výber a nákup zbraní pre policajných odstrelovačov. Jediné, čo mi je známe je tá SVD, ktorá svojimi charakteristikami vlastne ani nie je klasickou sniperkou. No a potom som snáď kdesi videl (alebo som o ňom len počul?), nejakého nášho policajného maníka s tou zmieňovanou HK PSG.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168467/
Splinťo, takto nejak sa majú veci:
Kaliber .22 a .22 LR (long riffle) sú náboje s okrajovým zápalom srandovnej ráže. V tom máš pravdu, ale fakt je, že sú pomerne obľúbené pre ich nízku cenu. Na osobnú obranu dosť smiešny kaliber, lenže keď si uvedomíš, aké malé sú rozmery a váha streliva, tak ti je jasné, ako príjemné musí byť nosenie zbrane na toto strelivo a tiež aj samotná streľba: minimálny spätný náraz, minimálny zdvih aj pri krátkej hlavni. Taký Smith&Wesson veľmi úspešne vyrába maličké ľahúčke desaťranové revolvery v tomto kalibri. Je pravda, že jedna včielka sotva postačí na neutralizovanie protivníka, ale ak dobre trafíš...
Do akcie policajnými a poriadkovými zložkami je to viac-menej ideálna voľba ako záložná zbraň niekde v ponožke . Ale z počutia viem o jednom šefóvi slovenských špeciálov, ktorý nosí čosi podobné seriózne za opaskom (bez púzdra ) s tým, že verí, že jemu to stačí, lebo ak bude treba, tak trafí presne.
Kaliber .22 a .22 LR (long riffle) sú náboje s okrajovým zápalom srandovnej ráže. V tom máš pravdu, ale fakt je, že sú pomerne obľúbené pre ich nízku cenu. Na osobnú obranu dosť smiešny kaliber, lenže keď si uvedomíš, aké malé sú rozmery a váha streliva, tak ti je jasné, ako príjemné musí byť nosenie zbrane na toto strelivo a tiež aj samotná streľba: minimálny spätný náraz, minimálny zdvih aj pri krátkej hlavni. Taký Smith&Wesson veľmi úspešne vyrába maličké ľahúčke desaťranové revolvery v tomto kalibri. Je pravda, že jedna včielka sotva postačí na neutralizovanie protivníka, ale ak dobre trafíš...
Do akcie policajnými a poriadkovými zložkami je to viac-menej ideálna voľba ako záložná zbraň niekde v ponožke . Ale z počutia viem o jednom šefóvi slovenských špeciálov, ktorý nosí čosi podobné seriózne za opaskom (bez púzdra ) s tým, že verí, že jemu to stačí, lebo ak bude treba, tak trafí presne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168461/
Almeida, Almeida... ja a strielať po nich? Ja?! Známy pacifista?! Nééééé! Nikdy!
Fakt, toto ber s nadhľadom, keďže na tomto fóre bolo všetko zásadné povedané už dávno, tak sa tu z toho stala off-topic debata dávno predtým, než vo fóre vznikla téma "off-topic". Tak to ber fakt len ako OT kecy.
Veď vieš si predstaviť ten sajrajt?! Ide sprejer zapatlať stenu nejakým tým sprejom, ty ho picneš poriadnym kalibrom, jeho lebeňa sa rozprskne na stenu... No čo by si tým vyriešil?! Stena by bola zapatlaná tak či tak, čistiť by ju bolo treba tak či tak... z tohto musí byť každému jasné, že strielať sprejerov neni dobré riešenie
Fakt, toto ber s nadhľadom, keďže na tomto fóre bolo všetko zásadné povedané už dávno, tak sa tu z toho stala off-topic debata dávno predtým, než vo fóre vznikla téma "off-topic". Tak to ber fakt len ako OT kecy.
Veď vieš si predstaviť ten sajrajt?! Ide sprejer zapatlať stenu nejakým tým sprejom, ty ho picneš poriadnym kalibrom, jeho lebeňa sa rozprskne na stenu... No čo by si tým vyriešil?! Stena by bola zapatlaná tak či tak, čistiť by ju bolo treba tak či tak... z tohto musí byť každému jasné, že strielať sprejerov neni dobré riešenie
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168458/
Posledních pár hodin zbývá Brnu, aby se připravilo na návštěvu šestnácti prezidentů ze střední a východní Evropy. Městem projíždějí specializované firmy, které na trase vedoucí z letiště do centra odstraňují poslední zbytky graffiti. V historickém jádru finišují opravy chodníků.
Leckdy ale jen naoko. Kdyby se prezidenti vydali z centrálního náměstí Kobližnou ulicí, po třiceti metrech chůze po zbrusu nové dlažbě by spadli do výkopu.
Konec prací byl totiž naplánován až na podzim, ale stavbaři si museli v části ulice, kam dohlédnou oči prezidentů, pospíšit. Další ulice dostaly nový asfalt v rekordním termínu několika týdnů."Nejde o mimořádné opravy, byly v plánu na letošní rok, ale uspíšil se pouze jejich termín," uvedl Michal Koryčánek, který má na magistrátu přípravy summitu na starosti.
Prezident Albánie dorazil jako první
Brněnští radní se rozhodli jen do zapravení graffiti investovat bezmála tři miliony korun. "Když doma čekáte návštěvu, taky se snažíte uklidit," odráží náměstek brněnského primátora Oliver Pospíšil (ČSSD) námitky, že vedení města vyrábí pro prezidenty Potěmkinovu vesnici.
Noc na dnešek v Brně strávil zatím jen albánský prezident, který přijel večer autem z Vídně, ve čtvrtek už bude v brněnských hotelech nocovat dvanáct prezidentů včetně Václava Klause. Do pátečního dopoledního ceremoniálu na centrálním náměstí Svobody pak dorazí i zbývající hlavy Moldavska, Rumunska, Bulharska a Ukrajiny.
Köhler nepřijede
Oproti původním očekáváním do Brna nepřicestuje německý a slovinský prezident Horst Köhler a Janez Drnovšek. Klausovo pozvání odmítl i turecký a řecký prezident. Klaus je oslovil, přestože nepatří do středoevropského regionu.
Prezidenti se budou bavit hlavně o budoucnosti středoevropského regionu, o přeshraniční spolupráci a dopravní infrastruktuře.
Podobné manévry, které Brno čeká nyní, jihomoravská metropole zažila naposledy před jedenácti lety při návštěvě britské královny Alžběty II.
(iDnes)
Obrázky na:
http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?r=domaci&c=A070524_075617_domaci_mr
Leckdy ale jen naoko. Kdyby se prezidenti vydali z centrálního náměstí Kobližnou ulicí, po třiceti metrech chůze po zbrusu nové dlažbě by spadli do výkopu.
Konec prací byl totiž naplánován až na podzim, ale stavbaři si museli v části ulice, kam dohlédnou oči prezidentů, pospíšit. Další ulice dostaly nový asfalt v rekordním termínu několika týdnů."Nejde o mimořádné opravy, byly v plánu na letošní rok, ale uspíšil se pouze jejich termín," uvedl Michal Koryčánek, který má na magistrátu přípravy summitu na starosti.
Prezident Albánie dorazil jako první
Brněnští radní se rozhodli jen do zapravení graffiti investovat bezmála tři miliony korun. "Když doma čekáte návštěvu, taky se snažíte uklidit," odráží náměstek brněnského primátora Oliver Pospíšil (ČSSD) námitky, že vedení města vyrábí pro prezidenty Potěmkinovu vesnici.
Noc na dnešek v Brně strávil zatím jen albánský prezident, který přijel večer autem z Vídně, ve čtvrtek už bude v brněnských hotelech nocovat dvanáct prezidentů včetně Václava Klause. Do pátečního dopoledního ceremoniálu na centrálním náměstí Svobody pak dorazí i zbývající hlavy Moldavska, Rumunska, Bulharska a Ukrajiny.
Köhler nepřijede
Oproti původním očekáváním do Brna nepřicestuje německý a slovinský prezident Horst Köhler a Janez Drnovšek. Klausovo pozvání odmítl i turecký a řecký prezident. Klaus je oslovil, přestože nepatří do středoevropského regionu.
Prezidenti se budou bavit hlavně o budoucnosti středoevropského regionu, o přeshraniční spolupráci a dopravní infrastruktuře.
Podobné manévry, které Brno čeká nyní, jihomoravská metropole zažila naposledy před jedenácti lety při návštěvě britské královny Alžběty II.
(iDnes)
Obrázky na:
http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?r=domaci&c=A070524_075617_domaci_mr
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168405/
No ale už Vás tu musím skrotiť, lebo píšete iba samé kraviny - chcete po tých hophiperoch, čo nám striekajú vláčiky strieľať? A ako chcete zabezpečiť, že pri tej streľbe nezničíte nejaké to Bdt? Veď predsa strela z takej AWP by preletela aj cez niekoľko grafiťákov a niečo by nám na odstavnom nádraží poškodila !!! Treba vymyslieť niečo iné...
<big><big><h1 style="color:#FF0000">Ja som za nervový plyn</h1></big></big>
<big><big><h1 style="color:#FF0000">Ja som za nervový plyn</h1></big></big>
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168200/
Adam: .22LR?? veď to by mal byť kaliber 5,6mm....to sa myslím používa iba tak v jatočných pištoliach a nie v policajných zbraniach...týmto nábojom keď chceš zabiť prasa tak mu musíš dať headshot z priloženej pištole... to už môžu rovno strielať diabolkami...
...a snajperky v našich ozbrojených zložkách...u vojakov je to asi iba dragunovka, raz som videl v telke našich vojakov v Afganistane držať v ruke AWPčku..teda z counterstriku známu magnumku, zrejme kalibru 7,62x51mm NATO, na aligátory že vraj sa montuje nejaký belgický guľomet, asi FN MAG tiež na náboje 7,62 NATO..policajti majú asi takisto magnumky alebo Steyrky Scouty na rovnaké strelivo...
...a snajperky v našich ozbrojených zložkách...u vojakov je to asi iba dragunovka, raz som videl v telke našich vojakov v Afganistane držať v ruke AWPčku..teda z counterstriku známu magnumku, zrejme kalibru 7,62x51mm NATO, na aligátory že vraj sa montuje nejaký belgický guľomet, asi FN MAG tiež na náboje 7,62 NATO..policajti majú asi takisto magnumky alebo Steyrky Scouty na rovnaké strelivo...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/167644/
Zbyňku, ja viem. A nenárokujem si výhradné právo na tvoje výplody, ale hold, vedieť, že ma čosi, čo vyšlo z pod tvojej paprčky, čaká v schránke, tak by sa mi určite nestalo, že by som sa tu aj týždeň nezjavil, jak býva u mňa v poslednom čase zvykom. A neber to prosím ako výčitku, to je len konštatovanie.
A žeby som aj ja mohol napísať? Néé, nemohol, ja som totiž úplne negramotný.
A žeby som aj ja mohol napísať? Néé, nemohol, ja som totiž úplne negramotný.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/167128/