Off Topic II [ARCHIV]
Asi si rikate, ze kdyz jedete z prace / do prace, tak at ten cas se krati, kdyz se budu divat z okna vlaku. A najednou jede vas spoj a hele. Souprava je cela posprejovana. Jaky mate nazor na graffity. Copak uz jim nestaci velke plochy a specialni parky pro ty, co ,,radi,, sprejuji? A proc to vzdy odnese zeleznice?
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Až teď mne napadlo, že kdyby se někomu opravdu podařilo zlikvidovat sprejery (třeba kdyby vybyl čas takové Ku...líze Rýžové, až se vypořádá se světovým terorizmem), tak připravíme Clansmana o jediný důvod chodit na tyto stránky. A to by bylo zle nedobře...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166979/
Jo. A ešte k tomu Action Expressu. Ja ti neviem, ale to je kaliber, ku ktorému cítim tak trochu odpor. Veľká frajerina, ale inak... nefím, nefím.
Preto si dovolujem dať do tvojej pozornosti nový revolvérový kaliber .500 SW Magnum. Najvýkonnejšia hromadne vyrábaná revolverová strela! O dosť zvýšený výkon oproti niekdajšiej jednotke .454 Casull. Popri .500 SW Mag. vypadá 50 .AE dosť trápne.
Len škoda, že máme taký buzerantský zákon o zbraniach a strelive, že žiadny zo železničných fanatikov, si túto ultimátnu obranu pred zlými, skazenými a zákernými sprejermi nemôže legálne zabezpečiť. Inak, je pôvodne robený pre lenivých Amíkov, ktorým sa do lesa na polovačku nechce vláčiť flintu. Vraj na veľké zvieratá. Ale tak zas čo zloží grizzlyho, to by si malo vedieť poradiť aj so sprejerom, nie?
Výrobca dokonca uvádza, že verzia so štvorpalcovou hlavňou je vhodná aj na osobnú obranu. Teda určite aj na obranu osobných vozňov. Ono osobná obrana...neviem ako často sa stáva, že zo ZOO zdrhne stádo nasraných nosorožcov, aby si sa proti ním musel brániť hentakým kalibrom, ale tak... to nie je podstatné.
*uvedený obrázok je prebraný (tuším) z wikipedia.org
Preto si dovolujem dať do tvojej pozornosti nový revolvérový kaliber .500 SW Magnum. Najvýkonnejšia hromadne vyrábaná revolverová strela! O dosť zvýšený výkon oproti niekdajšiej jednotke .454 Casull. Popri .500 SW Mag. vypadá 50 .AE dosť trápne.
Len škoda, že máme taký buzerantský zákon o zbraniach a strelive, že žiadny zo železničných fanatikov, si túto ultimátnu obranu pred zlými, skazenými a zákernými sprejermi nemôže legálne zabezpečiť. Inak, je pôvodne robený pre lenivých Amíkov, ktorým sa do lesa na polovačku nechce vláčiť flintu. Vraj na veľké zvieratá. Ale tak zas čo zloží grizzlyho, to by si malo vedieť poradiť aj so sprejerom, nie?
Výrobca dokonca uvádza, že verzia so štvorpalcovou hlavňou je vhodná aj na osobnú obranu. Teda určite aj na obranu osobných vozňov. Ono osobná obrana...neviem ako často sa stáva, že zo ZOO zdrhne stádo nasraných nosorožcov, aby si sa proti ním musel brániť hentakým kalibrom, ale tak... to nie je podstatné.
*uvedený obrázok je prebraný (tuším) z wikipedia.org
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166974/
Splinťo, no veď práve. Pravdu máš. Ten problém je v tom, že viem, čo sa vyrábalo cca 20 rokov dozadu. Čo sa vyrába dnes, neviem. Napríklad, keď jeden môj rodinný príslušník na ÚBOKu fasuje 9mm Luger, tak vždy len Sellier a Bellot. Takisto jeden známy z PZ SR 9 mm Makarov. Všetko Sellier a Bellot. Made in Czech Republic.
Inak, k tým u nás "služobným" kalibrom, mám taký pocit, že ÚOÚČ má/mal štandardne vo výzbroji aj revolvér .357 Magnum (výrobcu neviem, tipujem Ruger). Ale to len tak btw. Inak viem z počutia o chlapíkoch - príslušníkoch PZ SR, čo používajú aj také nezmysli ako .22 LR.
Inak, keď vidím, že si celkom znalý problematiky: nevieš náhodou, čo majú naši snajpri? Vojenský prevážne SVD Dragunov. Je tu aj nejaké PSG (zrejme policajti), ale inak... Česi napríklad viem, že majú tie ich velkokalibrové Falkony, ale aj jedného Barreta. To sa pýtam len tak, keby si náhodou mal nejaké dobré info v tomto smere.
Inak, k tým u nás "služobným" kalibrom, mám taký pocit, že ÚOÚČ má/mal štandardne vo výzbroji aj revolvér .357 Magnum (výrobcu neviem, tipujem Ruger). Ale to len tak btw. Inak viem z počutia o chlapíkoch - príslušníkoch PZ SR, čo používajú aj také nezmysli ako .22 LR.
Inak, keď vidím, že si celkom znalý problematiky: nevieš náhodou, čo majú naši snajpri? Vojenský prevážne SVD Dragunov. Je tu aj nejaké PSG (zrejme policajti), ale inak... Česi napríklad viem, že majú tie ich velkokalibrové Falkony, ale aj jedného Barreta. To sa pýtam len tak, keby si náhodou mal nejaké dobré info v tomto smere.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166972/
Adam: pokiaľ viem, u nás sa vyrába delostrelecká munícia kalibru 127 mm a 155mm, ktorá je že vraj voči iným výrobcom "extra trieda" čiže je veľmi žiadaná...a ako je to s menšími nábojmi....hádam sa u nás vyrába munícia 9x18mm makarov a 9x19mm Luger do pištolí, 7,62x39mm do sa58 a 7,62x54R do dragunovky a ug59..iné zbrane naša armáda/polícia asi nepoužíva
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166933/
Splinťo, vidím, že sa celkom vyznáš. Je to polpalcový projektil kalibru .50 BMG (Browning machine gun) vypálený zrejme zo sniperky nejakým legošom. Rád by som veril, že je to dielo M107 (M82A1) ako som sa kdesi dočítal, no nie je mi známe, žeby v Légii mali vo výzbroji aj čosi od uja Barreta. Môžem sa však mýliť. V CL som nikdy nebol.
Pokiaľ ide o našich výrobcov... tam je to trochu zložitejšie. Takmer určite sa u nás vyrába munícia väčšieho kalibru. Delostrelecká. Žeby aj niečo do gulometov? Netuším... Ale pokiaľ ide o muníciu do krátkych strelných zbraní a pušiek, tak to je už myslím minulosť. Opäť: môžem sa však mýliť. Budem rád, ak mi to niekto vyvráti. Ale moc v to neverím aj preto, lebo na civilnom trhu si strelivo "Made in Slovakia" snáď ani nepamätám.
Pokiaľ ide o našich výrobcov... tam je to trochu zložitejšie. Takmer určite sa u nás vyrába munícia väčšieho kalibru. Delostrelecká. Žeby aj niečo do gulometov? Netuším... Ale pokiaľ ide o muníciu do krátkych strelných zbraní a pušiek, tak to je už myslím minulosť. Opäť: môžem sa však mýliť. Budem rád, ak mi to niekto vyvráti. Ale moc v to neverím aj preto, lebo na civilnom trhu si strelivo "Made in Slovakia" snáď ani nepamätám.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166932/
represie za grafiti len zatraktivnia toto "vandalstvo"
a nikdy nepokryjes vsetky supravy, nie len odstavene,
predstav si situaciu, co ja viem, napriklad v nejakom obluku za margecanmi, staci malcky drôtik, aby si zastavil akykolvek vlak pri navestidle, (je pravda ze fira sa pohne tak za 10 s) a zrazu sa vyroja spoza kriakov taky traja-styria sprejeri, za pol- celu minutu (zastavenie, stoj a rozjazd) vykonaju dielo skazy,
kym pridu a miesto cinu ZP, tak budu daleko predaleko, staci ze sa zahalia ako antifaci a nemas moznost spoznat nikoho.
kolko je takychto miest, kde by sa to dalo realizovat, a kolko by si na to potreboval policajtov aby si ustriehol?, a kto z policajtov ti potom zostane na dispecingu, a nedajboze na odstavnom, pp, vo vlaku??
;-((
a nikdy nepokryjes vsetky supravy, nie len odstavene,
predstav si situaciu, co ja viem, napriklad v nejakom obluku za margecanmi, staci malcky drôtik, aby si zastavil akykolvek vlak pri navestidle, (je pravda ze fira sa pohne tak za 10 s) a zrazu sa vyroja spoza kriakov taky traja-styria sprejeri, za pol- celu minutu (zastavenie, stoj a rozjazd) vykonaju dielo skazy,
kym pridu a miesto cinu ZP, tak budu daleko predaleko, staci ze sa zahalia ako antifaci a nemas moznost spoznat nikoho.
kolko je takychto miest, kde by sa to dalo realizovat, a kolko by si na to potreboval policajtov aby si ustriehol?, a kto z policajtov ti potom zostane na dispecingu, a nedajboze na odstavnom, pp, vo vlaku??
;-((
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166917/
Splinťo, mojko, daj do placu, že kde sa u nás vyrába strelivo? Ja viem, akurát o výrobcovi v ČR. Sellier a Bellot. Dosť shit, podľa mňa. U nás v SR si len chlapíci doma majstrujú prebíjané a ešte inak tuším jeden expert za strašné prachy vyrába vlastné vysokokvalitné a mikrometricky kalibrované strelivo v malých sériách. Toť vše. Takže nákupu zo zahraničia by si sa nevyhol. Pokiaľ ide o CO2, tak sa mýliš. Pri výstrele sa uvoľnuje do ovzdušia nielen CO2, ale aj iné oveľa horšie sajrajty. Takže ja by som ten oheň nezatracoval. Ale treba uznať, že aj tá tvoja odborná spôsobilosť sa mi celkom pozdáva. Príde mi taká... využiteľná.
Navyše, ak použiješ kvér alebo flintičku, máš koule sa potom pozrieť na takéto niečo? Lebo toto je dôsledok jedného jediného (a dosť nepresného) zásahu:
Navyše, ak použiješ kvér alebo flintičku, máš koule sa potom pozrieť na takéto niečo? Lebo toto je dôsledok jedného jediného (a dosť nepresného) zásahu:
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166854/
Clansman,
nezapomeň ale na patřičnou ochranu podle předpisů BOZP. Před zapálením grafiťáka je záhodno odebrat mu batůžek. S ním by sice hořel radostněji, ale také výbušněji. Je možno ovšem využít dostupných pomůcek (ohnivzdorný oděv, ochranný štít atp.) V případě nedodržení mého doporučení Ti hrozí přinejmenším to, že se Tvůj árijský habitus změní časem v cosi "občanského".
nezapomeň ale na patřičnou ochranu podle předpisů BOZP. Před zapálením grafiťáka je záhodno odebrat mu batůžek. S ním by sice hořel radostněji, ale také výbušněji. Je možno ovšem využít dostupných pomůcek (ohnivzdorný oděv, ochranný štít atp.) V případě nedodržení mého doporučení Ti hrozí přinejmenším to, že se Tvůj árijský habitus změní časem v cosi "občanského".
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166822/
Clansman, darino: ja na sprejerov preferujem strelné zbrane. Pri ich používaní na rozdiel od plameňometov nevznikajú emisie CO2 a navyše "pohonnú látku" netreba dovážať za veľké devízy zo zahraničia....náboje sa vyrábajú aj u nás no nie??
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166818/
Milá OnlyK, prosím Ťa, jaké výnimky?! Ja som pyroman! Oheň si založím kludne aj na dlážke pod stolom. A potom celý happy sledujem jak to pekne horí. Dlážka, stôl... A pokiaľ je predmetom horenia ešte nejaký ten živý tvor - to už som v extáze! Pokúšal som sa zapáliť aj svojich najlepších kamarátov. Ja jednoducho nepoznáým výnimky. Jedine, že budeš prikladať do ohníka. Potom máš šancu! Lebo kto nepáli s nami, páli proti nám!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/166816/
to bych Ti mohl tak nějak snad možná drobně také třeba vrátit.
Jenže já jsem aspoň začal své výplody nahusto cpát na první stránku.