Modelárske predajne
Vzhladom na to, ze modelarskych predajni nie je velmi vela (ale urcite viac ako kedysi) a okrem toho, uroven je casto krat velmi rozdielna (co sa tyka vyberu ale aj cien) budem rad, ak aj vy prispejete svojimi skusenostami, adresami. Samozrejme, vitane su aj otazky a odpovede typu "V ktorej predajni mozem zohnat toto a toto ...." (s ohladom na to, ze niektore predajne su zamerane len na urcite znacky).
Tak dobre živená diskusia je už snáď na konci. :-)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889203/
Pán Elio, to že Vy máte dobré skúsenosti, to je argument? Ja mám zas tie skúsenosti čo som tu už uviedol. To Vám ani tie fotky nepodarkov nestačili? Mám ešte fotiť aj faktúry a zavesiť ich sem, alebo čo ešte? OK, pošlem nepodarok na NF Modely Sambovi doporučene poštou na reklamáciu. Jemu stačí neprevziať zásielku, dá sa predsa na pošte ľahko zistiť odosieľateľ a tým je to vybavené, pošta mi po mesiaci vráti zásielku a vyhodím peniaze von oknom za dvojité poštovné. Presne toto sa mi stalo, keď som tu svojho času ponúkal novú karosériu Sergeja vo farbách DB, dotyčný si proste neprevzal dobierku, zbytočne som mu písal e-mail, a zvyšok už poznáte! Aký postih by mu hrozil za spomínaný postup, ak by proste neprevzal zásielku, alebo aj prevzal a ignoroval reklamáciu. To myslíte, že kvôli cca 10€ za lept s poštovným na dobierku, mám písať žalobu na súd, či obiehať obchodnú inšpekciu ? Verejne som mu položil otázku, či mi v prípade ak použijem ten zákonný reklamačný poriadok, vyrieši reklamáciu či vráti peniaze. Čítal ste tu niekde snáď jeho odpoveď, že ÁNO .... mlčí, alebo spochybňuje všetko čo napíšem, dôkazné fotky atď. Ja kašlem na tie peniaze, nečestní obchodníci boli aj budú. Mne stačí ako satisfakcia, že som ukázal na mojej skúsenosti, kto to je. Že sú stále pochybovači ?, prosím objednávajte u neho naďalej, a čakajte až Vám urobí to čo mne, našťastie sú na Slovensku aj seriózni obchodníci ak nebudú mať niečo na sklade, radšej si počkám na naskladnenie ako zas skúšať šťastie u šmelinára, týmto končím na túto tému. Tento človek mi spôsobenú škodu nevráti to mi bolo jasné hneď pri jeho reakciách, kde došli argumenty nastúpil urážky a spochybňovanie všetkého čo som napísal. Svoju energiu radšej venujem na stavbu modelov, mám dosť rozrobených projektov, komu sa moja doterajšia práca páčila nájde ju už len na obvyklom mieste na Rajče, vždy tam uverejňujem albá s novými fotkami . Neskôr možno v budúcnosti, ak bude čas aj na mojej webovej stránke o ktorej rozmýšľam. Zdravím a modelári všetkých krajín spojte sa ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889194/
Práve dnes som prevzal od NF dobierku a ako na potvoru bolo zase všetko v najlepšom poriadku. Tu predvedený slovný guláš o kvalite e-shopu nevypovedá nič. Mne len príde smiešne sa tu v diskusii dožadovať uznania reklamácie , ktorú dotyčný odmieta podať len preto lebo odmieta na vlastné náklady v súlade s reklamačným poriadkom, ktorý platí pre každého bez rozdielu, odoslať vadný tovar predajcovi, aby on mohol v súlade so zákonom reklamáciu riešiť. Lenže pointa je úplne inde a v niečom úplne inom a horeuvedené je už len zástupná téma.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889167/
Mal som dlhšiu prestávku s modelárčením a sem na vlaky.net som chodil len sporadicky,ale jak teraz čítam diskusiu,tak to tu poriadne vrie....Len tak na margo,v minulosti som raz kupoval cez e-shop NF Modely a bol som veľmi spokojný s prístupom.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889165/
Pán Samba, ten Váš skorší príspevok citujem ''nepichaj do h...a lebo bude smrdieť''. Ja nepichám do toho produktu, ale do Vás, za Vašu neschopnosť sa ospravedlniť že ste mi dokázateľne predal, či náhodou, alebo je Vám to jedno to neviem, nepodarky. Ale ak sa cítite byť tým hnedým produktom, do ktorého ja mám pichať, nuž ak to tak cítite Vy sám. .... Stále neviem či si zoberiete ten lept a vrátite mi zaň peniaze. Nemienim totiž zaplatiť zbytočne poštovné už ste ma natiahol dosť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889154/
miro69: :x
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889152/
Pán Samba ''podľa seba súdim seba'', vymysleli podľa Vášho vzoru. Vy nie ste síce výrobcom tých nepodarkov ale, zisk z nich išiel do Vašich vrecák. Obchodník je zodpovedný za predávaný tovar, tak sa nevyhovárajte na výrobcov. Kto Vás nútil kupovať nepodarky po burzách a následne ich predávať za cenu bezchybných kusov! To sa ani nepozeráte čo kúpite ? Skôr Vám je to jedno, ako správnemu šmelinárovi za akého Vás považujem. K prípadu Tesař, čo sa Vám vidí také nezvyklé, číslo kuriera som mal z volania keď chcel vedieť či som na doručovacej adrese, bežný postup, pred odovzdaním zásielky. Čo ste ešte v živote nevideli kuriéra, ešte stále máte doma ťelací radiátor???? Hneď po otvorení balíka, ako som videl že ma podviedol, som volal na číslo kuriéra čo ma pred tým volal. Dovolal som sa k nejakej pani zrejme šéfke či nejakej koordinátorke, ktorej som vysvetlil Tesařov podvod, a s jej pomocou som dosiahol, že kuriér sa vrátil a ja som mu mnou znovu zabalený tovar odovzdal. Som jej doteraz vďačný za pomoc, ináč by som zrejme prišiel o peniaze. K Doorzu, ste obyčajný chudák, tak si to overte v Doorze !!! ( stále mám faktúru ) boli to dve Bardotky MTB, z vďaky za túto ochotu som ponúkol môjmu známemu druhý kus a tým pre pána Dobroňa urobil obchod, telefonicky som mu oznámil že ten druhý kus som predal v jeho mene. Bolo to už pred pár rokmi. Od neho by ste sa mali učiť prístup k zákazníkovi, reklamoval som u neho vždy bez problémov, keď som reklamoval 141 MTB, poslal mi druhý kus, vadný s polámanými detailami som vrátil.Cisternu Zaes od Igry s chýbajúcim dielom, aj tam mi pomohol zohnať ten chýbajúci diel Ak cítite nutkanie, naďalej po mne pľuť, napíšte mi to na adresu čo som zverejnil a neotravujte tu ostatných. Okrem toho ste sa stále nevyjadrili či zoberiete naspäť nepodarok lept, ten je ešte stále v záruke na rozdiel od odliatku. K tomu sa vyjadrite !!!!!!! Miesto spochybňovania mojich slov, podľa mňa stačí keď o Vás uvediem fakty nepotrebujem si vymýšľať, okrem toho podložené aj fotkami ako dôkaz, čo viete podložiť Vy okrem opľúvania? Hrajte sa naďalej so svojími BTTB Zetkami a nehrabte sa medzi modelárov. Môj kontakt máte, tak už neobťažujte tých skutočných modelárov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889149/
miro69: porekadlo ''nepichaj do hovna, lebo bude smrdieť'' na Vás sedí ako uliate. Všetci Vám tu vysvetlili, že sám ste nedodržali postup pri obdržaní tovaru s ktorým ste boli nespokojný. Navyše ste uviedli, že daný lept a odliatok veže tanku je nepodarok od NF Modely. NF Modely nie je ich výrobcom, len predajcom a ako predajca som povinný (a veľmi rád to aj urobím) vybaviť reklamáciu podľa obchodného zákona, ale nijakú reklamáciu do dnešného dňa NF Modely neobdržalo. Ďalej som vo svojich príspevkoch nikde neuviedol nič o Vašom ''ťažkom zbohatnutí'', to ste už zveličili Vy sám. Na tom, že nie je správne v burze Vlaky.net uvádzať, že staviate a patinujete modely na !!! ZAKÁZKU !!! naďalej trvám. Pokiaľ ide o to čo ste uviedli, že som si aj ja ako NF Modely na fóre, burze vlaky.netu v minulosti uviedol svoje inzeráty a dokonca som tu mal v minulosti aj reklamný baner, tak to všetko bolo dohodnuté ako platená reklama s majiteľom portálu o čom vedeli aj admini a verím, že ''igi'' to rád aj potvrdí. Ale to asi Vás ani nenapadlo, že takáto možnosť existuje. No a o vašom vymýšľaní a ako by to bolo pod Vašu úroveň radšej nepíšte nič, lebo vymýšľanie to Vám naozaj ide asi najlepšie. Také báchorky, ako ste tovar prevzali a potom ste ho vrátili kuriérovi, tak to je naozaj už cez čiaru, tak isto sa mi nezdá, že Doorz Vám poslal dva modely za cenu jedného aby ste si vybrali ten lepší, ale nič nie je nemožné. Modelári majú pravdu, že takéto osočovanie sem nepatrí, preto sa už k tejto téme nebudem tu na vlaky.nete vyjadrovať. To už patrí iným inštitúciám. Týmto sa všetkým ospravedlňujem, za nemilé čítanie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889134/
Zdravím Páni modelári. Myslím, že sa tu už dostávame za hranu a posledná diskusia by tu byť vôbec nemala. Čo sa týka Tesařa, tak tam je množstvo podvedených ľudí, pričom je každému zrejmé z diskusií, že sa jedná o úmyselné konanie. Ale to asi nemá zmysel ďalej rozoberať, bolo toho popísané dosť.
Čo sa týka NF modely (nepoznám, zatiaľ som nekupoval nič, lebo mám v ZA model-shop), táto diskusia tu nepatrí.
Prikláňam sa k názoru, že ak boli modely, odliatky nekvalitné, malo sa postupovať štandardným spôsobom - vrátenie tovaru, reklamácia. Ak by obchodník na reklamáciu nereagoval a tak upieral právo zákazníka, potom to môžeme riešiť na týchto stránkach. Ale ja fakt nevidím žiadny problém na strane NF modely. Ak reklamácia neprišla, tak nemal čo riešiť. On skutočne nemôže byť zodpovedný za kvalitu, akú dodáva výrobca - nepozná nároky kupujúceho. Tu je skôr zodpovednosť na strane kupujúceho, lebo kupujúci by mal poznať daného výrobcu a očakávať jeho obvyklú kvalitu. Pri malosériových ručne robených doplnkoch nie je nejaká norma kvality definovaná a to, čo niekomu príde ako vyhovujúce iný zmietne zo stola.
Náš žilinský obchod model-shop vlastnia moji dlhoroční známi, jeden z nich je sused oproti. Dobre sa poznáme, a občas aj dobre pokecáme. Napriek tomu sa mi už stalo, že som niektorý model (továrenský) išiel obratom vrátiť. Ale to nebola ich chyba. nie je totiž v ich silách robiť každému výrobcovi výstupnú kontrolu a každý model, ktorý predávajú podrobne prezrieť. Snažia sa modely aj skontrolovať, ale nadá sa jednoducho otvoriť každá krabica ... Detto som terazky kupoval odliatky Bix (lebo to čudo od MTB je škoda aj stavať). Odliatky sú pekné, napriek tomu sú dva držiaky nárazníkov zle odliate. Nuž, budem to musieť urobiť vo vlastnej réžii. Ale s tým som počítal - sú to jednoducho malosériové ručne robené odliatky a takéto niečo je bežné a pri kúpe s tým človek musí počítať.
Už tu zaznelo MTB - viem, aký je to výrobca a ak som kupoval naposledy 141-tku, tak som si bol osobne vybrať a hrabal som sa v tom teda dosť dlho. Na druhej strane posledná produkcia Roco, PIKO je super, to si proste viem že objednám a bol by v tom čert, aby ten model nebol fakt kvalitný ... Proste mám osobné skúsenosti a viem, čo od ktorého výrobcu môžem očakávať ...
Takže záverom - malosériové modely, doplnky robené ''na kolene'' budú vždy vykazovať nejakú chybovosť. Pokiaľ je problém, treba postupovať štandardným spôsobom ''zákazník-predajca''. Tu na stránkach to nemá čo robiť.
Čo sa týka NF modely (nepoznám, zatiaľ som nekupoval nič, lebo mám v ZA model-shop), táto diskusia tu nepatrí.
Prikláňam sa k názoru, že ak boli modely, odliatky nekvalitné, malo sa postupovať štandardným spôsobom - vrátenie tovaru, reklamácia. Ak by obchodník na reklamáciu nereagoval a tak upieral právo zákazníka, potom to môžeme riešiť na týchto stránkach. Ale ja fakt nevidím žiadny problém na strane NF modely. Ak reklamácia neprišla, tak nemal čo riešiť. On skutočne nemôže byť zodpovedný za kvalitu, akú dodáva výrobca - nepozná nároky kupujúceho. Tu je skôr zodpovednosť na strane kupujúceho, lebo kupujúci by mal poznať daného výrobcu a očakávať jeho obvyklú kvalitu. Pri malosériových ručne robených doplnkoch nie je nejaká norma kvality definovaná a to, čo niekomu príde ako vyhovujúce iný zmietne zo stola.
Náš žilinský obchod model-shop vlastnia moji dlhoroční známi, jeden z nich je sused oproti. Dobre sa poznáme, a občas aj dobre pokecáme. Napriek tomu sa mi už stalo, že som niektorý model (továrenský) išiel obratom vrátiť. Ale to nebola ich chyba. nie je totiž v ich silách robiť každému výrobcovi výstupnú kontrolu a každý model, ktorý predávajú podrobne prezrieť. Snažia sa modely aj skontrolovať, ale nadá sa jednoducho otvoriť každá krabica ... Detto som terazky kupoval odliatky Bix (lebo to čudo od MTB je škoda aj stavať). Odliatky sú pekné, napriek tomu sú dva držiaky nárazníkov zle odliate. Nuž, budem to musieť urobiť vo vlastnej réžii. Ale s tým som počítal - sú to jednoducho malosériové ručne robené odliatky a takéto niečo je bežné a pri kúpe s tým človek musí počítať.
Už tu zaznelo MTB - viem, aký je to výrobca a ak som kupoval naposledy 141-tku, tak som si bol osobne vybrať a hrabal som sa v tom teda dosť dlho. Na druhej strane posledná produkcia Roco, PIKO je super, to si proste viem že objednám a bol by v tom čert, aby ten model nebol fakt kvalitný ... Proste mám osobné skúsenosti a viem, čo od ktorého výrobcu môžem očakávať ...
Takže záverom - malosériové modely, doplnky robené ''na kolene'' budú vždy vykazovať nejakú chybovosť. Pokiaľ je problém, treba postupovať štandardným spôsobom ''zákazník-predajca''. Tu na stránkach to nemá čo robiť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889102/
Ešte detail, k prípadu nepodarkov od NF Modely, moja adresa na ktorej si môžte vyžiadať nekomprimované fotky je mirolenko69@gmail.com je ich dokopy 13, dajú sa viac zväčšiť a sú s vyšším rozlíšením. Pán Samba má pravdu v poslednom obrázku, áno tam sú lepty obrátené, to ale preto, aby bolo vidieť rozdiel v tých rovných pásoch na matnom sú tenšie a rovné, na lesklom nepodarku sú hrubé a a s rôznou šírkou, sú teda obrátene rub oproti lícu ale čo sa tým mení na podstate ????? Prikladám, iné 3 fotky z 13 spravených.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889095/
Pán Andrejusko1, nuž Vy ste mali asi veľké šťastie ja vlastne tiež, že som stihol kuriérovi vrátiť zásielku aby ju poslal odosieľateľovi. Nebolo to ľahké, volal som najprv do kuriérskej firmy, odtiaľ som chytil samotného kuriéra, ten našťastie ešte bol v našom meste. Dostal som späť svoje peniaze .... Ale uznáte, že niečo musí byť na tom pravdy, ak sa ozýva toľko ľudí. Ja tiež mám od MTB 5 modelov, ale môj názor na nich nie je pozitívny, pre jedného známeho som musel opravovať Čmeliaka, v podvozkoch boli neprávne kardany ( nesprávny rozmer ) vypadával kardan pri jazde. Nejdem u nich riešiť ''nity'' ale tá povrchová úprava je fakt zúfalá, ak by mali nátery v kvalite ako Tillig či iní, bol by som spokojný. Opraviť prípadné chyby pri montáži, doladiť jazdu si dokážem, ale čo s vytečeným lepidlom, rozmazanými, krivo umiestnenými popismi ..... Naposledy som od nich kupoval Čmeliaka nepreháňam z 11 kusov nakoniec som jedného vybral a ani ten nebol bez chýb. Môj názor na modely MTB je, že ich vzhľad zachráni len patina, zakryje ten slabý originálny výzor. Veľkého hektora som si napr. kúpil len potom ako som ho patinoval pre objednávateľa, až potom vyzeral ako model, tak som si ho kúpil aj ja. Je to ten z loga môjho nicku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889093/
Pán Stiro, už to spomínam v odpovedi p. Findrovi, ak by ma nezačal osočovať z toho že tu ''profesionálne'' ponúkam patinovanie v závistlivej domnienke, že tu zneužívam stránku vlaky.net ( ja si to nemyslím, tým čo áno, sa pýtam načo je tu teda okienko Služby ) na ťažké zbohatnutie, tak sa nad tým prenesiem a proste už tam nič nekúpim. Že tu p. Samba niekoľkokrát nenápadne reklamoval svoj shop ( čítal som celé vlákno o modelových výrobcoch či predajniach ? proste to, kde sa preberal aj ten podvodník Tesař, to bol druhý ''obchodník'' ktorý mi takto utkvel v pamäti ) to je podľa neho v poriadku. Viete podľa mňa je medzi nami rozdiel, ja som ponúkal na tejto stránke prácu a umenie svojich rúk modelárom, ktorí nie sú dosť zruční za naozaj ľudové ceny, aby som si mohol dovoliť obohatiť svoju modelovú zbierku, nie všetko sa oplatí si stavať a viete aké sú modely dnes drahé. Všetky mojou prácou získané prostriedky som zas vložil do modelov. Som trpezlivý človek, ale aj moja trpezlivosť a tolerantnosť má svoje hranice, ak ma niekto verejne začne opľúvať ako to urobil tento pán, tak mu dám ochutnať vlastný liek, ale upozorňujem, všetky spomínané fakty sú pravdivé, ( preto som pridal aj fotky ktoré to dokazujú ) je pod moju úroveň aby som si vymýšľal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889092/
Pán Samba , to skôr ja ľutujem Vás. Inú reakciu som od Vás ani nečakal. Že som nereklamoval ten šrot čo ste mi zaslal ? Proste som nemal chuť strácať čas, peniaze ani energiu s Vami. Našiel som teraz medzi starými faktúrami od Vás 3 faktúry, zhodou okolností práve jednu s tým slávnym odliatkom. Je zo dňa 24.10. 2017 na celkovú sumu 21,20€. Objednávam už roky rôzne doplnky, modely ... od X dodávateľov. Že mi utkveli v pamäti tie s odpadom čo ste mi poslal, môžem ja? Čo tak kontrola pred odoslaním zásielky, alebo skúšate či to bude niekomu dobré?
Viete pán Samba, keby ste tak nízko nezaútočil na mňa Vy sám, odbavil by som ten Váš zaslaný odpad iba ignoráciou Vášho ''obchodu''. Nenechám sa však neoprávnene verejne opľúvať, závistlivcom, ktorý nevie o čom píše. K fotkám, už som písal, že vež tanku napriek snahe s tým fotoaparátom čo mám k dispozícii lepšie odfotiť nešlo, je to záber asi zo 6, viac sa sem aj tak nedá vložiť. Odfotené lepty nie sú obrátené opačne, kto nechce samozrejme nedoleptaný nevidí, originálne fotky ( kde rozdiel nerozozná už len slepý, alebo ktorý nechce ) Vám aj každému kedykoľvek pošlem, stačí mi poslať Vašu e-mailovú adresu. Faktúru od tohto leptaného nepodarku som doteraz nenašiel, neviem, či ju ešte mám, bohužial. Ale Vy predsa dobre viete, že tento lept samotný ste nedávno zasielali! Predpokladám, že teraz keď som Vám oznámil, že zatiaľ som poslednú faktúru nenašiel ( zásielka s leptom prišla v obálke ), tak sa z toho vyzujete. Nie je dôkaz, bla, bla ... Ibaže by ste sa prekonal, či ? Nakoniec, miesto posielania novoročných obrázkov, zákazníci podľa mňa skôr ocenia kontrolu kvality toho čo odosielate. Očakávam Váš e-mail, aby som Vám mohol poslať originálne, nekomprimované fotky a Vašu odpoveď či zoberiete späť svoj lept, o odliatku ani nepíšem, je to už po ''záruke''.
Viete pán Samba, keby ste tak nízko nezaútočil na mňa Vy sám, odbavil by som ten Váš zaslaný odpad iba ignoráciou Vášho ''obchodu''. Nenechám sa však neoprávnene verejne opľúvať, závistlivcom, ktorý nevie o čom píše. K fotkám, už som písal, že vež tanku napriek snahe s tým fotoaparátom čo mám k dispozícii lepšie odfotiť nešlo, je to záber asi zo 6, viac sa sem aj tak nedá vložiť. Odfotené lepty nie sú obrátené opačne, kto nechce samozrejme nedoleptaný nevidí, originálne fotky ( kde rozdiel nerozozná už len slepý, alebo ktorý nechce ) Vám aj každému kedykoľvek pošlem, stačí mi poslať Vašu e-mailovú adresu. Faktúru od tohto leptaného nepodarku som doteraz nenašiel, neviem, či ju ešte mám, bohužial. Ale Vy predsa dobre viete, že tento lept samotný ste nedávno zasielali! Predpokladám, že teraz keď som Vám oznámil, že zatiaľ som poslednú faktúru nenašiel ( zásielka s leptom prišla v obálke ), tak sa z toho vyzujete. Nie je dôkaz, bla, bla ... Ibaže by ste sa prekonal, či ? Nakoniec, miesto posielania novoročných obrázkov, zákazníci podľa mňa skôr ocenia kontrolu kvality toho čo odosielate. Očakávam Váš e-mail, aby som Vám mohol poslať originálne, nekomprimované fotky a Vašu odpoveď či zoberiete späť svoj lept, o odliatku ani nepíšem, je to už po ''záruke''.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889091/
matný je v poriadku lesklý je nepodarok. Opakujem sa ak mi pošlete svoju e-mailovú adresu pošlem Vám fotky s omnoho väčším zväčšením a viac záberov kde je to jasne vidieľné. Komprimácia vkladaných fotiek je znáčná veľmi degraduje kvalitu fotiek.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889087/
Vidíte panstvo, ja zase nemôžem dopustiť na Tesařa, ktorého tu ''osočuje'' celá horda ľudí. Bolo by objektívnejšie nepoužívať niektoré výrazy, Lebo ak pán miro69 je kritizovaný za ''osočovanie'', tak ''osočujete'' všetci. Stačí pozrieť na diskusie ohľadom firmy MTB. Tam to už býva cez hranu. Mám 5 modelov od MTB a nemám žiadny problém. A čo sa Tesařovcov týka, nie jeden raz som nakupoval osobne aj poštou u JT, častokrát som si ''odbehol'' v rámci výletu do Letovíc a či mi to veríte, alebo nie, nemám jedinú zlú skúsenosť. A napr. také TILLIG rýchlikáče, či RAJ-ky,prípadne paru BR01 od Roco som kupoval v čase, keď ich už nebolo a vôbec to nezneužíval amorálnym zvýšením ceny, ako to zvyknete robiť vy-modelárska verejnosť na burze, prípadne aj niektorí retail-obchodníci. Takže každý máme tú svoju osobnú skúsenosť a nikde nie je zakázané ju zverejniť. Ak sa zakladá na reálnom skutkovom stave.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889085/
S e-shopom NF modely som absolútne nikdy nemal žiaden problém! A to si objednávam veci už roky, prakticky od jeho vzniku. Vždy všetko súhlasilo, tak ako bolo nafotené a opísané, komunikácia s majiteľom bola vždy úplne v pohode. Takže takto verejne dávať na jednu rovinu rokmi ''osvedčeného'' notorického podvodníka a zlodeja J.T. s pánom N.F. osobne považujem, veľmi slušne povedané, za hrubo nekorekné!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889084/
miro69: Neviem teda ako vy, ale ja som s NF modely problém nikdy nemal. A to mi dokonca majiteľ zháňal veci a doplnky na modely, ktoré som chcel, aj keď to pre mňa nemusel urobiť.
Takže, za mňa palec hore. A ako už napísal Samba, má normálny e-shop s reklamačnými podmienkami. Nič vám teda nebráni dané veci vrátiť...
Viete, ono všetko je to o slušnej osobnej komunikácii, to je podľa mňa celé. Ale to sa už dnes asi nenosí. Dnes je v móde skôr osočovať všetkých, všetko a všade, najlepšie anonymne, s nohami v teple, niekde pri svojom PC...
PS: Čo by ste robil, keby ste dopadol napríklad ako ja, a zopár kolegov, čo boli podvedený, veci dali na súd, ten im odklepol odškodnenie v plnej výške, a dodnes som nevidel ani model, a ani peniaze... ;) Takže hlavu hore...
Takže, za mňa palec hore. A ako už napísal Samba, má normálny e-shop s reklamačnými podmienkami. Nič vám teda nebráni dané veci vrátiť...
Viete, ono všetko je to o slušnej osobnej komunikácii, to je podľa mňa celé. Ale to sa už dnes asi nenosí. Dnes je v móde skôr osočovať všetkých, všetko a všade, najlepšie anonymne, s nohami v teple, niekde pri svojom PC...
PS: Čo by ste robil, keby ste dopadol napríklad ako ja, a zopár kolegov, čo boli podvedený, veci dali na súd, ten im odklepol odškodnenie v plnej výške, a dodnes som nevidel ani model, a ani peniaze... ;) Takže hlavu hore...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889062/