Výrobcovia modelovej železnice
Priestor pre diskusiu o výrobcoch modelov, o skúsenostiach s modelmi výrobcov, informácie o výrobnom programe, dostupnosť modelov na trhu a pod.
Ak tomu dobre rozumiem, m@jo sa medzi riadkami snažil poukázať na to, že trebárs hrúbka stieračov taurusa od JC je pre slovenských modelárov menej podstatný a ovplyvniteľný detail ako trebárs farba rámu na Renáte či výsledné prevedenie našich nesmrteľných B-čiek. A uznám takisto, že taká očakávaná kultovka, ako bautzeňácke klasy, by si tu zaslúžila plodnejšiu debatu ako nejaké taurusy od JC. Nič v zlom, ani nič proti montoyovi, viem, že každý má svoje. Aj ja mám obmedzenú oblasť záujmu a vlastné požiadavky na ten-ktorý model.
Akurát nie každý si to môže v Rocu povedať. A rád by som osobne bol, ak by Roco spolupracvovalo viac s ľuďmi, ktorí majú trochu širšiu oblasť záujmu ako len o najnovšie modely epochy VI.
Akurát nie každý si to môže v Rocu povedať. A rád by som osobne bol, ak by Roco spolupracvovalo viac s ľuďmi, ktorí majú trochu širšiu oblasť záujmu ako len o najnovšie modely epochy VI.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496544/
A ešte čo si písal k montoyovi a Taurusom... samozrejme ja nikomu neberiem to čo ho zaujíma, isteže každý máme iné. Toť len reakcia na jeho vetu, že ČSD ho absolútne nezaujímajú. Asi tak ako mňa Taurusy alebo čokoľvek v blonskom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496543/
mikinko: Ja si práveže vôbec nemyslím, žeby blonské vozne boli zle predajné. Vezmi si takú Renátu a jej toľko diskutovanú podobu s originálom, týkajúcu sa farby rámu a napriek tomu sa po nej len tak zaprášilo... Pre mnohých bude určite zaujímavý aj blonski náter vozňov, aj keby nesedela kopa detailov.
A o tých Tilligoch, možno si vyslovil pamätnú vetu, ja si to už pomaly aj začínam hovoriť.
No ale ktovie... vyčkajme, možno budeme príjemne prekvapení, i keď po zhliadnutí fotiek DR Ypsilonov som sa tešiť radšej prestal...
A o tých Tilligoch, možno si vyslovil pamätnú vetu, ja si to už pomaly aj začínam hovoriť.
No ale ktovie... vyčkajme, možno budeme príjemne prekvapení, i keď po zhliadnutí fotiek DR Ypsilonov som sa tešiť radšej prestal...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496542/
to majo: No, priznam sa, ze nie celkom chapem tvoju prehnanu reakciu na montoyu. Ked sa mu pacia Taurusy, nech ich zbiera. Ja som zasa vyznavacom 80-tych a nie celkom chapem ludi zblaznenych do parnej ery (III-IV epocha). Kazdy mame nieco ine.
Co sa tyka tych Y - myslim, ze je este predcasne hodnotit - je tu len par fotiek a aj to v mizernej kvalite (male rozlisenie, rozmazane), z ktorych sa prakticky nic neda vycitat .... hodnotenie bude dobre si nechat az ked budeme mat v rukach skutocny model.
S tymi blonskacmi s tebou ale suhlasim ... myslim, ze toto budu( rovnako ako najbrt) velmi zle predajne modely. Podla mna su totiz z modelarskeho hladiska na kolajisko nevhodne. Ak by sme totiz chceli na kolajisku vymodelovat jednu epochu - sucastnost, tak nam po kolajisku bude jazdit kopec unifikovanych a nerozoznatelnych modelov - no neviem, komu by sa to na kolajisku pacilo - od posledneho motoraka na lokalke po EC na hlavnej trati - vsetko v jednej farbe ... CSD je ina kava - tie zelenace sa daju rovnako dobre zapriahnut za paru ako aj za Persinga, kludne sa daju skombinovat s CD a ZSR, .....
P.S. No, a na zaver len dufam, ze po tom, co uvidime Y od Roco si nebudeme musiet hovorit - "Este ze mame ten stary dobry Tillig" .... a to pevne dufam, lebo ten Tillig teda za vela nestoji ...
Co sa tyka tych Y - myslim, ze je este predcasne hodnotit - je tu len par fotiek a aj to v mizernej kvalite (male rozlisenie, rozmazane), z ktorych sa prakticky nic neda vycitat .... hodnotenie bude dobre si nechat az ked budeme mat v rukach skutocny model.
S tymi blonskacmi s tebou ale suhlasim ... myslim, ze toto budu( rovnako ako najbrt) velmi zle predajne modely. Podla mna su totiz z modelarskeho hladiska na kolajisko nevhodne. Ak by sme totiz chceli na kolajisku vymodelovat jednu epochu - sucastnost, tak nam po kolajisku bude jazdit kopec unifikovanych a nerozoznatelnych modelov - no neviem, komu by sa to na kolajisku pacilo - od posledneho motoraka na lokalke po EC na hlavnej trati - vsetko v jednej farbe ... CSD je ina kava - tie zelenace sa daju rovnako dobre zapriahnut za paru ako aj za Persinga, kludne sa daju skombinovat s CD a ZSR, .....
P.S. No, a na zaver len dufam, ze po tom, co uvidime Y od Roco si nebudeme musiet hovorit - "Este ze mame ten stary dobry Tillig" .... a to pevne dufam, lebo ten Tillig teda za vela nestoji ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496538/
montoya:
Čo tam po nejakých Taurusoch, nad ktorými sa tu celý čas rozplývaš?
Nie každý objavil železnicu v roku 2005 ako Ty a to čo bolo pred tým ho nezaujíma.
Tie Y nevyzerajú až tak zle? Vyzerajú úplne otrasne.
Čo je na nich dobré? Šak to vyzerá ako nejaké nedorobky. Ak ČSD vozne budú také ako tie DR, tak to sme sa tešili teda predčasne. A to moc neverím, že budú lepšie.
Slovenské blonskivozne si môže Roco niekam strčiť, ale ak by mali byť iné ako tie DR, teda naozaj reálne podľa skutočnosti, tak logicky by také isté mali byť aj ČSD, veď sú to väčšinou stále tie isté vozne, len prezlečené do iného kabáta...
Čo tam po nejakých Taurusoch, nad ktorými sa tu celý čas rozplývaš?
Nie každý objavil železnicu v roku 2005 ako Ty a to čo bolo pred tým ho nezaujíma.
Tie Y nevyzerajú až tak zle? Vyzerajú úplne otrasne.
Čo je na nich dobré? Šak to vyzerá ako nejaké nedorobky. Ak ČSD vozne budú také ako tie DR, tak to sme sa tešili teda predčasne. A to moc neverím, že budú lepšie.
Slovenské blonskivozne si môže Roco niekam strčiť, ale ak by mali byť iné ako tie DR, teda naozaj reálne podľa skutočnosti, tak logicky by také isté mali byť aj ČSD, veď sú to väčšinou stále tie isté vozne, len prezlečené do iného kabáta...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496528/
Inak tá hudba robi skutocne vázne problémy, ale z uplne iného aspektu.
Ten problém je modelový cas, ktorý je teoreticky zrychleny (preto chodia modelove vlaky rychlejsie a doba od zastávky k zastávke sa skráti podla mierky na sekundy).
Nase ucho vsak to neberie velmi do uvahy a preto hudbu tazko by sme mohli zrychlit.
Ak sa dobre pamätám na skutocnej lokomotive hudobná sekvencia je dlhsia ako 3 minuty, co zodpovedá beznému casu prichodu a odchodu vlaku.
V modelyi keby sme 3 minuty vyhrávali kazdy by sa z toho zbláznil, alebo vlak na niektorých kolajiskách za tuto dobu by presiel niekolko stanic, ak nie celé kolajisko.
Preto sa vyberá ta najkratsia, avsak typicka sekvencia z povodnej hudby, co je este akceptovatelná aj pre modelovú prevádzku.
Ten problém je modelový cas, ktorý je teoreticky zrychleny (preto chodia modelove vlaky rychlejsie a doba od zastávky k zastávke sa skráti podla mierky na sekundy).
Nase ucho vsak to neberie velmi do uvahy a preto hudbu tazko by sme mohli zrychlit.
Ak sa dobre pamätám na skutocnej lokomotive hudobná sekvencia je dlhsia ako 3 minuty, co zodpovedá beznému casu prichodu a odchodu vlaku.
V modelyi keby sme 3 minuty vyhrávali kazdy by sa z toho zbláznil, alebo vlak na niektorých kolajiskách za tuto dobu by presiel niekolko stanic, ak nie celé kolajisko.
Preto sa vyberá ta najkratsia, avsak typicka sekvencia z povodnej hudby, co je este akceptovatelná aj pre modelovú prevádzku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496510/
Som zvedavy ci novy GySEV taurus bude hrat madarsku rapsodiu rovnako ako original pri rozbiehani a zastavovani
http://www.youtube.com/watch?v=dZQZvnberOY
http://www.youtube.com/watch?v=dZQZvnberOY
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496357/
matot: Lenže Amee,Bmee,Bcmee...Nemajú takú ostrú vysokú strechu a majú poloatomatické dvere.Amee a Ame je rozdiel.A WLABmee predsa nie je stará Y-ka
miloss.Ked existovalo tak ukáž fotku.Ja som to hľadal v zozname a nič také mi neukázalo.
miloss.Ked existovalo tak ukáž fotku.Ja som to hľadal v zozname a nič také mi neukázalo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496345/
Ved prave tie okna na Y-noch su kamen urazu, ide o tie zaoblenie okien ktore skor pripominaju vozne z vagonky Ceska Lipa a nie Bautzen...
Dalsie velke fiasko bude priehladnost okien, ktore na modely od Roco posobia ako tie co osadzal na svoje vagony madarsky Fueggert, tie Roco su dost matne, teda pokial to co som videl vo viedni nebol iba muster okien, ale nepripal my tak..
Dalsie velke fiasko bude priehladnost okien, ktore na modely od Roco posobia ako tie co osadzal na svoje vagony madarsky Fueggert, tie Roco su dost matne, teda pokial to co som videl vo viedni nebol iba muster okien, ale nepripal my tak..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496327/
Ajajaj... No zatiaľ ma tie klasy od Roca nejak enormne neohúrili.
Mám strach hlavne z tých okien... Neviem teda, ako by ich mal výrobca ešte inak upraviť pre ČSD verziu, keď tie vozy chŕlil Bautzen s rovnakými oknami pre DR aj ČSD.
Ťažko z fotky určiť, či charakteristický tvar okenného rámu u modelu zaniká iba zlým náterom, ale ak by takto mali vyzerať naše... na hrúza, potom radšej fakt ten Tillig.
Trochu hrubá rukoväť pri dverách, zatiaľ žiadne schodíky, ktorých prevedenie a počet očakávam a s ďalšími detailami rozhodnú, či v prípade ČSD pôjde o ako tak verný model alebo ďalší epochálny paškvil, čo sa už pred rokmi v ŽM vyčítalo Sachsenu... Nevidí sa mi ani vybratie na ľavej strane čela vozňa, ktoré mali iba staré vozy s odporovým kúrením série 20-10 a pod. (zelené delené sedadlá). Spodok vozňa zas odpovedá teplovzdušnému prevedeniu (červené koženky) takže začína to byť už na prvý pohľad dosť zlé...
Výrobcu u mnohých detailov samozrejme ospravedlňuje, že je to zatiaľ iba handmuster, ale...
Čo je už teraz plus oproti Tilligu... hranaté rohy skrine a výhliadkové okno u BDs už nevyzerá byť negustiózne vsadené do otvoru normálneho okna, možnože prepracovanejšie podvozky, uvidíme interier...
Mám strach hlavne z tých okien... Neviem teda, ako by ich mal výrobca ešte inak upraviť pre ČSD verziu, keď tie vozy chŕlil Bautzen s rovnakými oknami pre DR aj ČSD.
Ťažko z fotky určiť, či charakteristický tvar okenného rámu u modelu zaniká iba zlým náterom, ale ak by takto mali vyzerať naše... na hrúza, potom radšej fakt ten Tillig.
Trochu hrubá rukoväť pri dverách, zatiaľ žiadne schodíky, ktorých prevedenie a počet očakávam a s ďalšími detailami rozhodnú, či v prípade ČSD pôjde o ako tak verný model alebo ďalší epochálny paškvil, čo sa už pred rokmi v ŽM vyčítalo Sachsenu... Nevidí sa mi ani vybratie na ľavej strane čela vozňa, ktoré mali iba staré vozy s odporovým kúrením série 20-10 a pod. (zelené delené sedadlá). Spodok vozňa zas odpovedá teplovzdušnému prevedeniu (červené koženky) takže začína to byť už na prvý pohľad dosť zlé...
Výrobcu u mnohých detailov samozrejme ospravedlňuje, že je to zatiaľ iba handmuster, ale...
Čo je už teraz plus oproti Tilligu... hranaté rohy skrine a výhliadkové okno u BDs už nevyzerá byť negustiózne vsadené do otvoru normálneho okna, možnože prepracovanejšie podvozky, uvidíme interier...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/496319/
362.001... a Ty si naozaj myslis, ze niekto ovplyvni obchodne rozhodnutia firmy Roco? to ze prisli na zaciatok s ceskymi a slovenskymi modelmi, bolo len ich rozhodnutie skusit expandovat na dalsie trhy. Povodne sa to malo diat na zaklade podkladov rakuskych kolegov vyslanych na Slovensko, a pochybujem, ze by vtedy niekto z nich riesil ako dostat dlhodobo odstavenu 754.004 spoza haldy inych rusnov pred halu depa, alebo to ake je skutocne cislo farby ramu 754.055 (a Renata by dnes vyzerala podstatne horsie).
Ak je treba sa nad niecim zamysliet, tak je to skor uroven slovenskych predajcov modelov. Predajni mame tolko, ze ich mozeme zratat na prstoch jednej ruky (max. oboch), vacsina predava modely za katalogovu cenu, a tak necudo ze si vsetci objednavaju v ceskych eshopoch alebo ti co to maju blizko v Rakusku. A teraz sme na to doplatili - Roco prehodnotilo predaje na Slovensku a v Cechach a rozhodlo sa preorientovat prevazen na ceske a CSD modely (hlavne po uspechu s T478). Necudoval by som sa, keby pomer modelov ceskych a slovenskych bardotiek, ktore pridu bol 10:2. To ze pridu blonski vozne je rovnako rozhodnutie firmy Roco, pretoze si myslia, ze si ich budu kupovat ludia k 754.004 a sucasni modelari. Predtym si vsak pridu na svoje milovnici Y CSD. V Rakusku prichadza na trh 1044.501, o ktoru je obrovsky zaujem. Zial model vykazuje vela chyb, a pri obrovskom mnozstve reklamacii, Roco model urcite prerobi a prinesie v opravenej variante. Dokazali by sme my Slovaci vytvorit takyto tlak cez predajcov modelov na firmu Roco?
Kazda uprava formy, stoji firmu Roco nemale peniaze. Ak sa rozhodnut robit Y z foriem DB (co si nemyslim), tak je to ich slobodne rozhodnutie. Rovnako ako je slobodny kazdy modelar si model, ktory sa mu nepaci nekupit...