Železničná polícia
Aké sú vaše skúsenosti so Železničnou políciou?
tak nas by doteraz s rozklepanými rukami len otvaral puzdro.....ked pozriem na to že vo Francuzku po tých všetkých problémoch v paríži s emigrantami su policajti stale v strehu a tými našími ktorý sa tvaria že nič nevidia a počas služby podakrňtorý vyspávaju tak čo si mam myslieť ?????? možem mat o nich lepší názor ??? asi nie......čo je smutne ale je to tak
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/188614/
Francúzsky policajt usmrtil na stanici v Paríži muža, ktorý vytiahol pištoľ a namieril ju na policajta, ktorý ho vzápätí zastrelil. - co je na tom zvlastne - to by urobil aj ktorykolvek civil.
Filozofovat sa da len nad tym, ze sa mal snazit ho zneskodnit tak, aby zostal aspon zivy.Ked to vsak (asi) okolnosti neumoznovali, tak mal smolu.
Filozofovat sa da len nad tym, ze sa mal snazit ho zneskodnit tak, aby zostal aspon zivy.Ked to vsak (asi) okolnosti neumoznovali, tak mal smolu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/188613/
moje skúsenosti so ŽP: doprevádzal som skupinu detí na výlet, jasné že to bol pre nich zážitok, okrem iného si zavreli kupé (nie zamkli) a zatiahli záves, po pol hodine sa dvere rozleteli, záclona tak isto a dnu pozrel príslušník ŽP, pozrel odišiel, nechal otvorené ani bu ani mu ani nič... nevravím že by mal neviem čo ale jedna vec je prečo vôbec vošiel do kupé a tak isto mohol aspon zapriať príjemnú cestu alebo povedať niečo v zmysle: "dobrý deň, bezpečnostná kontrola, prajem príjemnú cestu dovidenia" neubudlo by z neho a cestujúci by mali dobrý pocit .
Potom som fajčil na nástupišti TEŽ v poprade (nebol som pod strechou) prišli dvaja legitimovali ma a že pokuta. Neviem ako je to teraz ale myslím že zakázané bolo len na krytom. Možno sa to už upravilo nejakou novelou že ani na nekrytom sa nesmie fajčiť. Šlo mi však o te že ma chceli pokutovať, 200 sk. Povedal som že na bloček lebo toľko nemám. Ked sa spýtal koľko mám a ja že mám len 40 Sk, tak ma doslova vysmial že idem na výlet so 40 korunami. Na koniec odišiel s úsmevom na tvráry bez pokuty.
P.s.: ospravedlnujem sa za gramatické chyby.
Potom som fajčil na nástupišti TEŽ v poprade (nebol som pod strechou) prišli dvaja legitimovali ma a že pokuta. Neviem ako je to teraz ale myslím že zakázané bolo len na krytom. Možno sa to už upravilo nejakou novelou že ani na nekrytom sa nesmie fajčiť. Šlo mi však o te že ma chceli pokutovať, 200 sk. Povedal som že na bloček lebo toľko nemám. Ked sa spýtal koľko mám a ja že mám len 40 Sk, tak ma doslova vysmial že idem na výlet so 40 korunami. Na koniec odišiel s úsmevom na tvráry bez pokuty.
P.s.: ospravedlnujem sa za gramatické chyby.
add rušen: "ničím nepodložená a totálna blbosť, neviem kam na takéto veci chodíte?, to si počul v krčme alebo kde? AK NEMÁŠ K TEJTO TÉME ČO NAPÍSAŤ, TAK PÍŠ NIEKDE INDE... " a ty kde chodiš na to že by všetci policajti keby si to situacia vyžadovala tak by strielali tak aby nikoho inšieho netrafili ??? vid kazdodenne spravy ze policajti nechtiac trafili toho a toho a pod....ale za ty si stojim ze polovica by nevedela solidne stielat (solidne je u mna trafit sa na dost dobru vzdialenost dost presne) a nie z dvoch krokoch strielat do terča !!!! (viem nie je to z dvoch ale viacero...) ale mne ide o to že sa tu pisalo že policajt vo francuzku strielal na plnej stanici a netrafil nikoho ineho iba pachatela !!!! o to mi ide že silne pochybujem že niektory nas policajt by dokazal cez cely peron (celkom solidne zaplneny) trafit iba pachatela bez toho aby netrafil niekoho insieho !!!! a ked sa pozriem na ZP co mozem dost casto vidat tak mam velmi silne pochybnosti o ich opodstatnenosti -vid neviem kedy bolo že v koasiciach rano prislo do vestibulu auto a jazdilo tam niekolko minut a odislo preč.... a policajti maju sidlo v stanicia ale asi spali tak....tak nikomu sa nič nestalo a pod.....
a mylis sa lebo som nenapisal ze nevadia strielat ale ze nevedia solidne strielat !!! a ohladom toho či pokutuju len fanusikov alebo nie ??? tak mam zopar foto ked v prešove ludia po vystupe z vlaku isli len tak cez plavečske zhlavie smerom k staremu depu a policajt z vedlajsieho perona sa tvaril že to nevidi (ale videl to) a este sa bavi s nejakym zamestnancom zeleznic ktorý je v civile a prechadza z 1 na 2 peron cez trat cez tu dosku !!!!!!! tak nekecajte ze ZP je len dobra lebo je v nej aj vela dementov ktory sami porusuju predpisy !!!!! a ohladom ked idem cez kolaje sukromnika od ktoreho to mam dovolene čiže nekonam žiadnu trestnu cinnost moze ma za to pojazdit a dat pokutu ??? a može za mnou vyjst na rušen a tiež zdrbat ??? lebo pokial viem tak ked som na masine tak nie!!!
a mylis sa lebo som nenapisal ze nevadia strielat ale ze nevedia solidne strielat !!! a ohladom toho či pokutuju len fanusikov alebo nie ??? tak mam zopar foto ked v prešove ludia po vystupe z vlaku isli len tak cez plavečske zhlavie smerom k staremu depu a policajt z vedlajsieho perona sa tvaril že to nevidi (ale videl to) a este sa bavi s nejakym zamestnancom zeleznic ktorý je v civile a prechadza z 1 na 2 peron cez trat cez tu dosku !!!!!!! tak nekecajte ze ZP je len dobra lebo je v nej aj vela dementov ktory sami porusuju predpisy !!!!! a ohladom ked idem cez kolaje sukromnika od ktoreho to mam dovolene čiže nekonam žiadnu trestnu cinnost moze ma za to pojazdit a dat pokutu ??? a može za mnou vyjst na rušen a tiež zdrbat ??? lebo pokial viem tak ked som na masine tak nie!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/188602/
To co tu čtu tak je hrozné. To je jako by někdo psal o posunovačovi a tvrdil že neumí přivěsit mašinu. Vzpamatujte se zde někteří a ověřte si za jakých podmínek může být přijatý ŽP . To není nějaký vrátný ve výkupně šrotu. Musí se podrobit určité zkoušce a spoustu testů atd. Vraťte se zpět na zem a myslete hlavou a ne rukama. A hlavně klídek dit nejde o život.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/188577/
350001-4:
ŽP má svoje právomoci a pole pôsobnosti vymedzené zákonom. Zákon je nadradený nad súhlas súkromníka, čiže ak policajt zasahuje v súlade so zákonom, tak nepotrebuje súhlas súkromníka. Odosobni sa od ŽP a pre lepšiu orientáciu sa prenesme do pola pôsobnosti PZ. Ak sa napr. na súkromnom pozemku nejakej f. bude páchať trestná činnosť, tak PZ zasiahne a nebude sa pýtať, či tam môže vôjsť. Preto lebo vykonáva činnosť v súlade so zákonom. Veď v súčasnosti všetko niekomu patrí. Kukláči vojdu do baru a spravia raziu, je to bez súhlasu majiteľa, ktorému patrí bar a dokonca mu to pravdepodobne kazí tržbu, ale musí to strpieť, lebo tí policajti tam nezasahovali svojvolne a len tak, ale preto, lebo mali pravdepodobne informácie, že sa tam pácha, resp. má páchať trestná činnosť, nachádzajú hľadané osoby alebo veci alebo zakázané veci. Ak by to bolo svojvoľné konnanie policajta, tak by sa jednalo zo strany policajta o porušenie zákona a sám policajt by sa ocitol v postavení osoby, ktorá pácha trestný čin.
K tým rampám:
neviem to posúdiť, nebol som tam. Ale sa mi nezdá, že si stál medzi rampou a traťou, veď rampa je na to, aby tvorila zábranu proti tomu, aby za ňu nikto nechodil.
k tým zbraniam:
na to aby niekto vedel solídne strielať, na to nemusí byť policajt. Niekto to jednoducho má v sebe a niekto nie. Ale aj ten, čo to v sebe nemá, tak pri absolvovaní škôl a povinných strelieb získa určitú rutinu a prax v strelbe. A to je dosť podstatné. Možno keby som ti dal do ruky pištol, zásobník a náboje, tak yb si mal problém vystreliť alebo by ti to aspoň nejaký čas trvalo. A čo sa týka údržby, to zvládne každý, neviem prečo v tomto smere máš pochybnosti.
PS:
Bol by som zvedavý, či by tvoje pochybnosti v strelbu policajtov pretrvávali aj vtedy, keby si bol požiadaný, aby si slúžil ako terč. Samo, že náboje by boli plastové guličky, ktoré sa bežne používajú na výcviky a aj ako zábavné hry. Ale zásah tejto guličky na telo štípe (vlastná skúsenosť)
ŽP má svoje právomoci a pole pôsobnosti vymedzené zákonom. Zákon je nadradený nad súhlas súkromníka, čiže ak policajt zasahuje v súlade so zákonom, tak nepotrebuje súhlas súkromníka. Odosobni sa od ŽP a pre lepšiu orientáciu sa prenesme do pola pôsobnosti PZ. Ak sa napr. na súkromnom pozemku nejakej f. bude páchať trestná činnosť, tak PZ zasiahne a nebude sa pýtať, či tam môže vôjsť. Preto lebo vykonáva činnosť v súlade so zákonom. Veď v súčasnosti všetko niekomu patrí. Kukláči vojdu do baru a spravia raziu, je to bez súhlasu majiteľa, ktorému patrí bar a dokonca mu to pravdepodobne kazí tržbu, ale musí to strpieť, lebo tí policajti tam nezasahovali svojvolne a len tak, ale preto, lebo mali pravdepodobne informácie, že sa tam pácha, resp. má páchať trestná činnosť, nachádzajú hľadané osoby alebo veci alebo zakázané veci. Ak by to bolo svojvoľné konnanie policajta, tak by sa jednalo zo strany policajta o porušenie zákona a sám policajt by sa ocitol v postavení osoby, ktorá pácha trestný čin.
K tým rampám:
neviem to posúdiť, nebol som tam. Ale sa mi nezdá, že si stál medzi rampou a traťou, veď rampa je na to, aby tvorila zábranu proti tomu, aby za ňu nikto nechodil.
k tým zbraniam:
na to aby niekto vedel solídne strielať, na to nemusí byť policajt. Niekto to jednoducho má v sebe a niekto nie. Ale aj ten, čo to v sebe nemá, tak pri absolvovaní škôl a povinných strelieb získa určitú rutinu a prax v strelbe. A to je dosť podstatné. Možno keby som ti dal do ruky pištol, zásobník a náboje, tak yb si mal problém vystreliť alebo by ti to aspoň nejaký čas trvalo. A čo sa týka údržby, to zvládne každý, neviem prečo v tomto smere máš pochybnosti.
PS:
Bol by som zvedavý, či by tvoje pochybnosti v strelbu policajtov pretrvávali aj vtedy, keby si bol požiadaný, aby si slúžil ako terč. Samo, že náboje by boli plastové guličky, ktoré sa bežne používajú na výcviky a aj ako zábavné hry. Ale zásah tejto guličky na telo štípe (vlastná skúsenosť)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/188449/
Pár dní som tu nebol a rozvinula sa tu veľká debata, takže pár mojich postrehov :
Rušeň :
S tými retardmi v šedivých handrách mám tiež len 99,99% zlých skúseností za to, že zarábajú na slušných ľuďoch (a to ešte fanúšikoch železníc) a vandalov si nevšímajú
- za retarda by si mal považovať len niekoho koho dobre poznáš a neverím, že poznáš 99,99% policajtov ŽP, tak sa skús poobzerať vo svojom okolí alebo sa možno lepšie pozri do zrkadla
- už som to tu v minulosti niekomu písal, že ak Ti je ŽP proti srsti, tak sa môžu pre teba aj rozkrájať, aj tak budú u Teba len....(napr. retardi),
- to že zarábajú na slušných ľuďoch (a fanúšikoch železníc) je tvoj názor, lebo nikto nemá na čele napísané či je slušný, grázel, fanúšik železníc....a neposudzuj grázlov a slušných podľa zovňajšku, môžeš sa raz popáliť - to je len taká rada,
- to že si vandalov nevšímajú, je zasa len tvoj ničím nepodložený názor a podľa mňa blábol, lebo si istotne nevidel žiadne štatistiky, napr. objasnenosť prípadov ŽP, kde sa jedná o poškodzovanie majetku v obvode žel. dráh,
350001-4 :
su tam aj normalni ludia (jeden mi odpustil pokutu lebo videl ze fakt nemam ako zaplatitpokutu..... ) ale je tam aj zopar dementov ktory len robia hanbu ostatnym kolegom.....
- tých pár dementov sa nájde v každom povolaní a zamestnaní, parlamentom a vládou počínajúc a napríklad posledným smetiarom končiac, to si proste nevyberieš.....
neviem či polovica z našich ZP by vedela rozobrat,poskladat a previesť udržbu svojej osobnej zbrane.....nieto ešte s nou solidne strielat.....
- ničím nepodložená a totálna blbosť, neviem kam na takéto veci chodíte?, to si počul v krčme alebo kde? AK NEMÁŠ K TEJTO TÉME ČO NAPÍSAŤ, TAK PÍŠ NIEKDE INDE...
Rušeň :
Lepší poriadok ako naša ŽP by iste spravila aj Rýchla rota Chipa a Dalea
- daj si studenú sprchu lebo je zrejmé, že ti to teplo začalo riadne vadiť
350001-4 :
lebo tie pistole vytahuju asi iba ked si chcu pohodlnejsie sa vyvalit v aute..........
- asi by sa Ti páčilo, keby sa tu strieľalo ako na divokom západe?,
Rušeň :
S tými retardmi v šedivých handrách mám tiež len 99,99% zlých skúseností za to, že zarábajú na slušných ľuďoch (a to ešte fanúšikoch železníc) a vandalov si nevšímajú
- za retarda by si mal považovať len niekoho koho dobre poznáš a neverím, že poznáš 99,99% policajtov ŽP, tak sa skús poobzerať vo svojom okolí alebo sa možno lepšie pozri do zrkadla
- už som to tu v minulosti niekomu písal, že ak Ti je ŽP proti srsti, tak sa môžu pre teba aj rozkrájať, aj tak budú u Teba len....(napr. retardi),
- to že zarábajú na slušných ľuďoch (a fanúšikoch železníc) je tvoj názor, lebo nikto nemá na čele napísané či je slušný, grázel, fanúšik železníc....a neposudzuj grázlov a slušných podľa zovňajšku, môžeš sa raz popáliť - to je len taká rada,
- to že si vandalov nevšímajú, je zasa len tvoj ničím nepodložený názor a podľa mňa blábol, lebo si istotne nevidel žiadne štatistiky, napr. objasnenosť prípadov ŽP, kde sa jedná o poškodzovanie majetku v obvode žel. dráh,
350001-4 :
su tam aj normalni ludia (jeden mi odpustil pokutu lebo videl ze fakt nemam ako zaplatitpokutu..... ) ale je tam aj zopar dementov ktory len robia hanbu ostatnym kolegom.....
- tých pár dementov sa nájde v každom povolaní a zamestnaní, parlamentom a vládou počínajúc a napríklad posledným smetiarom končiac, to si proste nevyberieš.....
neviem či polovica z našich ZP by vedela rozobrat,poskladat a previesť udržbu svojej osobnej zbrane.....nieto ešte s nou solidne strielat.....
- ničím nepodložená a totálna blbosť, neviem kam na takéto veci chodíte?, to si počul v krčme alebo kde? AK NEMÁŠ K TEJTO TÉME ČO NAPÍSAŤ, TAK PÍŠ NIEKDE INDE...
Rušeň :
Lepší poriadok ako naša ŽP by iste spravila aj Rýchla rota Chipa a Dalea
- daj si studenú sprchu lebo je zrejmé, že ti to teplo začalo riadne vadiť
350001-4 :
lebo tie pistole vytahuju asi iba ked si chcu pohodlnejsie sa vyvalit v aute..........
- asi by sa Ti páčilo, keby sa tu strieľalo ako na divokom západe?,
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/188448/
350001-4:
o koľkých prípadoch, keď niekto namieril strelnú zbraň na policajta ŽP vieš a ako na to reagoval ten policajt.
Ja viem iba o jednom, aj to len z počutia, niekde na východe strielal lampasák v stanici, ten lampasák to potom kúpil.
To že ten francúzky policajt toho muža zastrelil, to ešte nemusí znamenať, že bol super v ovladaní strelby. Možno ten útočník nemal zbraň nabitú alebo nemal odhodlanie vystreliť.
Poviem ti jedno, ak niekto má strelnú zbraň, vie ju ovládať a je odhodlaný ju použiť, tak ma takmer 100%, že uspeje. Na svojej strane má totiž moment prekvapenia. Ten policajt alebo hocikto iný jednoducho nezareaguje, nemá na to čas. To musíš uznať.
A potom, jedna vec je zastreliť niekoho, kto na teba mieri so zbraňou. To by asi dokázal každý, to je jednoducho diktované pudom prežitia. Druhá vec je, že ako to ten policajt potom znášal. Po nikom som v živote nevystrelil a dúfam, že ani nevystrelím. Myslím si, že ono to s každým normálnym človekom zamáva.
Ešte by som si dovoli jednu poznámočku na koniec. Toto generalizovanie celej ŽP, ktoré je postavené len na domienke, "že naši policajti by určite ani zbraň z púzdra nevytiahli", je naozaj veľmi jednoduché a lacné. Ale ja ti tvoj názor neberiem. A ani ťa nebudem nazývať dementom a retardom, ako iný tu diskutujúci, týmto ho pozdravujem.
Spomínam si, je to nejaký rok dozadu, keď práve vo Francúzku dobili na smrť policajta. Čiže podľa vašej logiky by sa dalo usudzovať, že policajti vo Francúzku sú nevycvičený a nevyškolený magori, lebo jedného z nich zabily. A to sa stáva aj inde, nie len vo Francúzku.
Pozri neviem čo robíš ty, ani ma to nezaujíma, ale z tvojho príspevku usudzujem, že ty si dokonalý vo svojej práci. Nerobíš chyby, si proste jednička. Dovoľ mi týmto prejaviť úctu k tvojej dokonolasti. Škoda, že nerobíš policajta, predpokladám, že v širokej oblasti tvojho pôsobenia by zločin jednoducho vykapal. Je to veľká škoda pre spoločnosť.