Železničná polícia
Aké sú vaše skúsenosti so Železničnou políciou?
tkz. "kukláči" sú špecializovaná zložka a nenasadzujú sa do bežného výkonu služby. Neviem si celkom dobre predstaviť, že by sa dvaja "kukláči" "prechádzali" po stanici, len tak. Tiež by to asi nebolo to pravé orechové. Ale v jednom máš pravdu, keby to záležalo odomňa, tak by som zaviedol u polície do bežného výkonu služby uniformu, ktorá by ale bola viac praktická, viac vreciek, pútiek a pod. Aby bola z kvalitného materialu, čo je vzdušný a voľný. Bez tých klasických debilných čapíc, čo padajú z hlavy už vtedy ak fúka vietor. Proste taká uniforma čo je praktická a pohodlná, niečo na spôsob kombinézy, aby stále nevyliezala košela z nohavíc a tak. Bola by jednotná pre celú políciu a jednotlivé zložky by sa líšili iba nášivkami. tieto uniformy sú dobré iba na parádu, ale do bežného výkunu služby sa nehodia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172833/
darino :
ja som ta zas nechcel za tvoje názory nejak "pérovať", len poukázať na to, že nie všetko je len o prechádzaní po staniciach, aj keď netvrdím, že všetko je O.K.
Ale tak je to vo všetkom, raz jasno, raz oblačno.
Neviem či by ten tvoj nápad, aby chodili v kukláčskom pri bežnom výkone služby neodradil cestujúcich a nezačali viacej chodiť SAD.
ja som ta zas nechcel za tvoje názory nejak "pérovať", len poukázať na to, že nie všetko je len o prechádzaní po staniciach, aj keď netvrdím, že všetko je O.K.
Ale tak je to vo všetkom, raz jasno, raz oblačno.
Neviem či by ten tvoj nápad, aby chodili v kukláčskom pri bežnom výkone služby neodradil cestujúcich a nezačali viacej chodiť SAD.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172613/
Nemel jsem na mysli nejakym zpusobem spochybnit jejich job, jenom kdyz je vidim jak se prochazeji po nadrazi,pusobi na me ne moc autoritativne...Ja nevim ale snad to delaji ty uniformy...
Myslim ze nejautoritativne na vsechny jiste pusobi "kuklaci"...Vzijte se do kuze kriminalnika nebo jineho pachatele tr.cinnosti a co by Vas odstrasilo od vaseho konani vice?Zel.policista s vyzehlenyma kalhotama nebo Zel.policista v uniforme "kuklacu"?
PS:Nemiril jsem tim na uspesnost objasnovani kriminality v jejich reviru.To jim uznavam a preju jim pokud mozna co nejvic uspesnych zaveru ...
Myslim ze nejautoritativne na vsechny jiste pusobi "kuklaci"...Vzijte se do kuze kriminalnika nebo jineho pachatele tr.cinnosti a co by Vas odstrasilo od vaseho konani vice?Zel.policista s vyzehlenyma kalhotama nebo Zel.policista v uniforme "kuklacu"?
PS:Nemiril jsem tim na uspesnost objasnovani kriminality v jejich reviru.To jim uznavam a preju jim pokud mozna co nejvic uspesnych zaveru ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172428/
darino:
No...ono je to vsechno hezke ze jsou v BA na nadrazi a ze je jich tam hodne, ale myslite si ze by se jim povedlo ucinne zasahnout, nebo treba ukoncit takovou rasove motivovanou rvacku?
Ty myslíš, že nie? Si to niekde videl? Ono to závisí od konkrétnej situácie. Možno si stačí zistiť aká je objasnenosť trestnej činnosti v obvode žel. dráh a potom možno troška poopravíš názor, že žel. pol. len prechádzajú nástupišťami.
No...ono je to vsechno hezke ze jsou v BA na nadrazi a ze je jich tam hodne, ale myslite si ze by se jim povedlo ucinne zasahnout, nebo treba ukoncit takovou rasove motivovanou rvacku?
Ty myslíš, že nie? Si to niekde videl? Ono to závisí od konkrétnej situácie. Možno si stačí zistiť aká je objasnenosť trestnej činnosti v obvode žel. dráh a potom možno troška poopravíš názor, že žel. pol. len prechádzajú nástupišťami.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172202/
andrejHO :
ak na Teba každý železničný policajt len vyletí bez toho, aby normálne pozdravil, tak to sa ti mohlo stať, ale neverím, že je to tak vždy. Všade sa totižto (v každom povolaní) nájdu ľudia rôzni - aj, aj. To si bohužiaľ nevyberieme a isto ani v tvojom kolektíve nie sú všetci topten. Možno si len na nich príliš "zažratý" pre nejakú zlú skúsenosť. Ale je to tvoj názor, ktorý ti samozrejme neberiem.
ak na Teba každý železničný policajt len vyletí bez toho, aby normálne pozdravil, tak to sa ti mohlo stať, ale neverím, že je to tak vždy. Všade sa totižto (v každom povolaní) nájdu ľudia rôzni - aj, aj. To si bohužiaľ nevyberieme a isto ani v tvojom kolektíve nie sú všetci topten. Možno si len na nich príliš "zažratý" pre nejakú zlú skúsenosť. Ale je to tvoj názor, ktorý ti samozrejme neberiem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172201/
Kdyz si predstavim sebe na miste toho policajta, taky bych radeji odvratil zrak od takove rvacky a prenechal dotycneho svemu osudu a pak po vsem zavolal kolegy z kriminalniho, ale nemyslim se ze by se pousteli do rozmlouvani bitky kuprikladu tohto charakteru...
Mozna se mi to jen zda ale bohuzel nadrazi je jednim z mist kde se hromadi vyholena individua s agresivnimi myslenkami proti vsemu co se jim nejak nezda nebo nelibi...Policie je proti nim bezradna a mnohokrat se jim neodvazi celit.Nesmi pouzit zbran ani na odstraseni.Spise bych navrhoval zaskoleni policistu pro boj zblizka a pro zneskodneni utocnika povolit pouziti electroshocku...
Kdyz si predstavim sebe na miste toho policajta, taky bych radeji odvratil zrak od takove rvacky a prenechal dotycneho svemu osudu a pak po vsem zavolal kolegy z kriminalniho, ale nemyslim se ze by se pousteli do rozmlouvani bitky kuprikladu tohto charakteru...
Mozna se mi to jen zda ale bohuzel nadrazi je jednim z mist kde se hromadi vyholena individua s agresivnimi myslenkami proti vsemu co se jim nejak nezda nebo nelibi...Policie je proti nim bezradna a mnohokrat se jim neodvazi celit.Nesmi pouzit zbran ani na odstraseni.Spise bych navrhoval zaskoleni policistu pro boj zblizka a pro zneskodneni utocnika povolit pouziti electroshocku...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172180/
Ja zatim s nimi zadnou zkusenost nemam...ale stejne si myslim ze jich je na zel.stanicich a nastupistich nejak malo.Mohlo by jich byt vice a porad, a ne se jenom projit nahoru a dolu po nadrazi jednou za hodinu.Hned bych byl klidnejsi.I kdyz je vidim tak mam pocit ze jsou malo iniciativni vyhledavat kriminalni cinnost v jejich reviru...Ale treba je to jen muj subjektivni nazor na danou tematiku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172136/
Keď spomínaš to fajčenie....v sobotu si v Horehronci zapálili 2 neprispôsobiví cestujúci cigarety....nachádzali sa tam aj príslušníci ŽP (od Zvolena)....cestujúcim bolo vysvetlené,že je tam fajčiť zakázané..možno dostali aj pokutu (neviem to naisto)...ale keď vystúpili policajti z Horehronca v Brezne,títo 2 neprispôsobiví cestujúci, po uvedení Horehronca do pohybu zakričali na príslušníkov ŽP,že "koko*" a zapálili si ďalšiu cigaretu aj napriek upozorneniu vlakového personálu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172112/
Davnejsie som mal jednu prihodu so ZP. Bol som na stanici v TT a cakal som na vlak do BA. Sadol som si do parku medzi stanicnou budovou a nastupistami a kedze som bol vonku, tak som si na lavicke zapalil a pocuval walkmann... V tom ma niekto poklepal po pleci tak som zdvihol hlavu a tam ZP. Ze vraj ci viem, ze sa tu nesmie fajcit. Ja sa pozriem lepsie a rovno pred mojou lavickou tabulka "Zakaz fajcenia", takze odpor bol marny :-) Spytali sa ma, ci som ochotny zaplatit pokutu. Bolo prave v tom obdobi, kedy sa za fajcenie na miestach, kde je to zakazane davala pokuta 500,- Sk a kedze som v tom case bol na strednej a 500 korun bol pre mna dost velky peniaz tak som sa dost zlakol. Opatrne som sa spytal, ze kolko to bude.Oni na to ze 50 korun. Normalne som sa potesil a z radostou som im tych 50 korun dal :-D. Potom ma napadlo, ze keby som im dal stovku, tak si mozno mozem este jednu zapalit ;-)
Ale nie, viem ze nielen na miestach, kde je zakazane fajcit sa nema fajcit, teda hlavne tam kde by som niekoho tym obmedzoval. A aj vdaka tejto prihode uz pozornejsie sledujem ci niekde neporusujem nejaky zakaz...
Ale nie, viem ze nielen na miestach, kde je zakazane fajcit sa nema fajcit, teda hlavne tam kde by som niekoho tym obmedzoval. A aj vdaka tejto prihode uz pozornejsie sledujem ci niekde neporusujem nejaky zakaz...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172098/
ad rusen:
oprava v tvojom clanku...rozumneho policajta som uz stretol a moc krat ale nie zeleznicneho....asi ich vyberaju ako do zvlstneho komanda...ty budes zelezniciar ty dopravak a podobne...ak chces vediet co robim tak navrhujem dopravne stavby...cesty, letiska , parkoviska, chodniky a tiez zeleznice....ak stretnem normalneho ZP ktory ked bude chcet napr. pozret ci maalistok ed som an perone a pride ku mne a aspon pozdravi a slusne povie co cche a nie hned na teba vyleti jak na vraha a pri tom cakas na vlak ktory sialene meska...tak v pohode...skus mu povedat ze by sa mal slusnejsie spravat...ja si to netrufnem predsa je to statny organ a tim moze v hlave preletiet cokolvek
oprava v tvojom clanku...rozumneho policajta som uz stretol a moc krat ale nie zeleznicneho....asi ich vyberaju ako do zvlstneho komanda...ty budes zelezniciar ty dopravak a podobne...ak chces vediet co robim tak navrhujem dopravne stavby...cesty, letiska , parkoviska, chodniky a tiez zeleznice....ak stretnem normalneho ZP ktory ked bude chcet napr. pozret ci maalistok ed som an perone a pride ku mne a aspon pozdravi a slusne povie co cche a nie hned na teba vyleti jak na vraha a pri tom cakas na vlak ktory sialene meska...tak v pohode...skus mu povedat ze by sa mal slusnejsie spravat...ja si to netrufnem predsa je to statny organ a tim moze v hlave preletiet cokolvek
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172037/
peto5220 :
tvoje príspevky sú také duchaplné, že sa k nim je škoda vyjadrovať, takže to robiť nebudem -
andrejHO :
keď máš na policajtov len jeden uhol pohľadu, tak ani za ďaľších 18 rokov podľa teba normálneho nestretneš, takže tiež je škoda s tebou o tomto diskutovať.
Inak možno by bolo dobré keby si mal možnosť zisiť, čo rozprávajú ľudia o takých, ktorí vykonávajú tvoju profesiu (aj keď neviem kde pracuješ), možno by si bol nemilo prekvapený.
Vlakovič :
tebe vlastne povedal riešenie "barbarosa1" a podľa toho by si sa mal zariadiť, aby sa takéto veci ozaj nestávali.
tvoje príspevky sú také duchaplné, že sa k nim je škoda vyjadrovať, takže to robiť nebudem -
andrejHO :
keď máš na policajtov len jeden uhol pohľadu, tak ani za ďaľších 18 rokov podľa teba normálneho nestretneš, takže tiež je škoda s tebou o tomto diskutovať.
Inak možno by bolo dobré keby si mal možnosť zisiť, čo rozprávajú ľudia o takých, ktorí vykonávajú tvoju profesiu (aj keď neviem kde pracuješ), možno by si bol nemilo prekvapený.
Vlakovič :
tebe vlastne povedal riešenie "barbarosa1" a podľa toho by si sa mal zariadiť, aby sa takéto veci ozaj nestávali.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/171099/
Re: Vlakovič
áno v tom máš pravdu, že všetko je o ľuďoch. Ale pokiaľ to pre teba skončilo iba tým, že si si vylial srdiečko tu na fóre, tak to potom znamená, že ani nemáš právo frflať. Lebo tuto písať, to a ono, tak to je na dve veci. Určite vieš na aké. Spokojiť sa s argumentom, že "oni to tam nemohli zdržovať", to je lacné, prečo by nemohli. Bol opitý, mali to riadne zadokumentovať a mal byť odstavený zo služby. Pošli sťažnosť na toho železničiara a aj na toho policajta v Michalovciach a ver mi, že sa to už nebude ani u jedného opakovať. Lebo ak sa nič nestane, tak železničiar sa aj na budúce nadrbká a policajt sa na to aj na budúce vykašle a všetko bude po starom.
Čau.
áno v tom máš pravdu, že všetko je o ľuďoch. Ale pokiaľ to pre teba skončilo iba tým, že si si vylial srdiečko tu na fóre, tak to potom znamená, že ani nemáš právo frflať. Lebo tuto písať, to a ono, tak to je na dve veci. Určite vieš na aké. Spokojiť sa s argumentom, že "oni to tam nemohli zdržovať", to je lacné, prečo by nemohli. Bol opitý, mali to riadne zadokumentovať a mal byť odstavený zo služby. Pošli sťažnosť na toho železničiara a aj na toho policajta v Michalovciach a ver mi, že sa to už nebude ani u jedného opakovať. Lebo ak sa nič nestane, tak železničiar sa aj na budúce nadrbká a policajt sa na to aj na budúce vykašle a všetko bude po starom.
Čau.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/171045/
Všetko je to o ľuďoch, ale včera sme mali problémy so sprievodcom JLV na 614 že mal vydrúľané a stratil nám režinku. Ohlásili sme ŽP v Michalovciach no oni to tam nemohli zdržovať tak vraj zavolajú do KE aby prišla hladka. Hliadka prišla no nepriniesli si ani len posratý balónik, a to sme presne hlásili, že je ten človek opitý v službe.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/170916/
A nechtel jsem aby to byli na tech nadrazich konkretne kuklaci ale jenom prislusnici Zel.Policie v uniformach ve kterych pusobi na prvni pohled prisne a ve kterych by se jiste citili mnohem pohodlneji.
Treba v anglii na letisti v Londone se pohybuji pichuzkari a na prvni pohled vzbuzuji respekt a bori v cloveku jakekoliv uvahy o trestne cinnosti.Jiste maji i skrz svuj vzhled vysoke sebevedomi a neboji se tim padem zasahnout do konfliktu vzniklych mezi cestujicimi a cekajicimi na letadlo.Proc to k sakru nemuze byt tak i u nas?
Zalezi na individualite ale jak se rika Saty delaj cloveka a kdyz se v necem dobre citim a vypadam dobre i me sebevedomi je na vysoke urovni a to pak z policistu muze udelat osozaka jak svina!!!