Železničná polícia
Aké sú vaše skúsenosti so Železničnou políciou?
Je také jednoduché napísať, že policajti sú darmožráči, panáci a že nič nerobia. Budem hrať Vašu hru. Železničiari sú zlodejská banda. Prečo? Lebo viem o železničiaroch, ktorí kradli. Páči sa Vám to? Týmto nechcem nikoho uraziť, ale mám pocit, že táto rubrika (ŽP) ju tu na to, aby sa tu v anonymite kydalo na políciu. A používajú sa také argumenty, ako minule mi dali pokutu a tým vedľa nedali, ja som videl, ako spali, buzerovali ma preto a preto .... a preto je to banda. Ja nevravím, že ŽP je 100% organizácia, je tu kopec a niekdy mi to pripadá ako ísť , ale je tu kopec ľudí, ktorých osobne poznám a sú to správny ľudia. Robia svoju robotu poctivo a snažia sa ju robiť tak, aby obyčajný človek mal z ich práce aj nejaký osoh a pritom by nemuseli, mohli by sa držať iba zákona.
Prajem Vám pekný večer.
Prajem Vám pekný večer.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/170563/
zdarek
mna minule pokutovali bestie jedny a to, ze som si zavazoval topanku a mal som nohu opretu o lavicku. hlavne ze veselo dalej si fajcili na perone a pri opytani, ze preco nejdu za nim povedali mi aby som nebol drzy....a este ktomu nemali menovky len cislo.ked dali mne pokuty sa zbalili aisli prec.tych fajciarov tam nechali bez povsimnutia.
co mozem ocakavat od zabiek zelenych
mna minule pokutovali bestie jedny a to, ze som si zavazoval topanku a mal som nohu opretu o lavicku. hlavne ze veselo dalej si fajcili na perone a pri opytani, ze preco nejdu za nim povedali mi aby som nebol drzy....a este ktomu nemali menovky len cislo.ked dali mne pokuty sa zbalili aisli prec.tych fajciarov tam nechali bez povsimnutia.
co mozem ocakavat od zabiek zelenych
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/170345/
by mal napísať oficiálny záznam, p. prednostovi predložiť na stôl, aby to oficiálne poslal na inšpekciu na MDPaT. Samozrejme, že môže očakávať, že ho predvolajú na protokol. Ale keď môžu volať výpravcu na protokol k vôli neandertálcom, ktorá kradnú prepojky, tak kvôli takejto záležitosti by sa to oplatilo. Najmä vtedy, keď sa to opakuje, aj v iných smenách. Okrem toho, po nočnej nemajú právo volať na koberec. To nerobili ani VB, ani OSOŽ a ani ŽP SR.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/169416/
Situácia:
Nemenovaná žst. Cirka 21:00 hod. Na nástupišti asi 8 adolescentov. Hlučia. Majú motorky, na ktorých sa prevážajú po peróne kde čakajú cestujúci na vlak. Na výzvu výpravcu sa smejú. Neskôr výpravca povie do staničného rozhlasu, že ak neprestanú, zavolá na nich políciu. Vtom z poza rohu vystúpia dvaja uniformovaní príslušníci železničnej polície. Ich otázka znie, "A ROZBILI SNÁĎ NIEČO?"
Z tohoto ich správania a prístupu mi uniká opodstatnenosť ich činnosti a aj existencie.
A nieje to ojedinelý prípad.
Nemenovaná žst. Cirka 21:00 hod. Na nástupišti asi 8 adolescentov. Hlučia. Majú motorky, na ktorých sa prevážajú po peróne kde čakajú cestujúci na vlak. Na výzvu výpravcu sa smejú. Neskôr výpravca povie do staničného rozhlasu, že ak neprestanú, zavolá na nich políciu. Vtom z poza rohu vystúpia dvaja uniformovaní príslušníci železničnej polície. Ich otázka znie, "A ROZBILI SNÁĎ NIEČO?"
Z tohoto ich správania a prístupu mi uniká opodstatnenosť ich činnosti a aj existencie.
A nieje to ojedinelý prípad.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/169405/
W poslednej dobe som si wšimol, že každú sobotu či nedeľu ráno, keď sa mládež wracia z LM z diskoték, ix w rannom wlaku OS 7805 sprewádzajú aj žel. policajti, spolu so psom!!!! Je to super, pretože na Liptowe sa akosi w poslednej dobe začali rozmáhať drogy....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/149313/
Hulákající agresivní fanoušky musela včera uklidňovat pořádková policie. Nad místem incidentu poblíž Milovic na Nymbursku létal vrtulník, zasahovala vodní děla, ozývaly se výbuchy, vzduchem létaly lahve, klacky či plechovky, vše zastřeno kouřem z dýmovnic nebo vybuchlých zápalných lahví.
Rekvizity byly reálné, napadání naštěstí jen cvičně. I tak byla akce v ruinách u letiště Boží Dar mimořádná. Zúčastnilo se jí devět set lidí, z toho tři sta v rolích běsnících fotbalových fanoušků, ostatní byli vojáci, hasiči a hlavně policisté z pořádkových sil včetně těžkooděnců nebo policistů na koních.
„Simulujeme ukončení fotbalového zápasu a střety dvou skupin znesvářených fanoušků. Obě skupiny musíme od sebe oddělovat a dovést je k nádraží,“ popsal zadání nacvičované akce mluvčí policejního prezidenta Pavel Hanták.
Policie si podle ředitele ředitelství pořádkové služby a železniční policie Čestmíra Pastyříka natrénovala obdobné zásahy a také vyzkoušela nový prvek, kterým jsou členové tzv. antikonfliktního týmu.
„Mají za úkol vybrat v davu lidi, kteří neměli původně v úmyslu jít do pranice a nechávají se strhnout. Zásahová jednotka pak skutečně pacifikuje jen agresory. Tím je méně tvrdých zásahů a méně zatýkání,“ dodal.
(Právo)
Rekvizity byly reálné, napadání naštěstí jen cvičně. I tak byla akce v ruinách u letiště Boží Dar mimořádná. Zúčastnilo se jí devět set lidí, z toho tři sta v rolích běsnících fotbalových fanoušků, ostatní byli vojáci, hasiči a hlavně policisté z pořádkových sil včetně těžkooděnců nebo policistů na koních.
„Simulujeme ukončení fotbalového zápasu a střety dvou skupin znesvářených fanoušků. Obě skupiny musíme od sebe oddělovat a dovést je k nádraží,“ popsal zadání nacvičované akce mluvčí policejního prezidenta Pavel Hanták.
Policie si podle ředitele ředitelství pořádkové služby a železniční policie Čestmíra Pastyříka natrénovala obdobné zásahy a také vyzkoušela nový prvek, kterým jsou členové tzv. antikonfliktního týmu.
„Mají za úkol vybrat v davu lidi, kteří neměli původně v úmyslu jít do pranice a nechávají se strhnout. Zásahová jednotka pak skutečně pacifikuje jen agresory. Tím je méně tvrdých zásahů a méně zatýkání,“ dodal.
(Právo)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/147445/
ak poznas spravnych ZP co si robia svoju pracu spravne tak ako sa ma ...tak tymto cest...za moje cca 18 rocne cestovanie vlakom som sa ani raz nestretol s ZP co by to robil tak ako ma teda spravne a poctivo....ohladom tej mojej pokuty, ZP v nocnych vlakoch, pasovaci pri prechode hranic (kapitola DEBILOV sama o sebe) a podobne, su tam kde ich netreba a ked tam pridu je to neskoro....
ak som tu urazil tych ZP co robia pracu poctivo ako sa na statneho uradnika vo verejnej sprave plateneho z mojich dani urazil ...prepacte ale inak chodte radsej prec otial.
Zelezniciari kradnu....ty vole to je novinka...kradlo sa od zaciatku co bola draha a kradnut sa bude.