Kuriozity
Kuriozity na dráhe... Dejú sa to veci "mezi kolejí a trolejí"
KARLOVY VARY - Před útočící dvojicí vlčáků musel s pokousanou levou stranou hýždí utéci na střechu železniční zastávky v Borku na Karlovarsku 26letý cyklista. „Policisté obvinili 46letého muže, který si řádně nezabezpečil své psy v objektu Nový Dvůr u obce Borek,“ uvedl v úterý mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta, podle kterého vlčáci ze dvora utekli.
„Na volném prostranství v blízkosti železniční zastávky Borek, na které se vztahuje vyhláška o čistotě a veřejném pořádku Obecního úřadu Pšov, jeden ze psů kousl 26letého muže, který jel kolem na kole, do levé hýždě.
Poškozený seskočil z kola a před dalšími útoky psů vylezl na budku železniční stanice, kde zůstal zhruba půlhodinu, než se psi vzdálili,“ popsal Valenta.
(Regionální mutace | Právo - Karlovarský kraj)
„Na volném prostranství v blízkosti železniční zastávky Borek, na které se vztahuje vyhláška o čistotě a veřejném pořádku Obecního úřadu Pšov, jeden ze psů kousl 26letého muže, který jel kolem na kole, do levé hýždě.
Poškozený seskočil z kola a před dalšími útoky psů vylezl na budku železniční stanice, kde zůstal zhruba půlhodinu, než se psi vzdálili,“ popsal Valenta.
(Regionální mutace | Právo - Karlovarský kraj)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/51319/
O tom, že to nie je prvý prípad svedčí i článok v Železničnej technike 1990/3 od autorov Plačka, Wittlingera, v ktorom je fotka vozňa z 6.11.1988 (Slovlik, závod Leopoldov).
Tou vlečkou EBO si si istý? Ide síce z koľajiska vlečky z atómky, ale podobne je takto v kostoľanoch i vlečka Hydrostavu
Tou vlečkou EBO si si istý? Ide síce z koľajiska vlečky z atómky, ale podobne je takto v kostoľanoch i vlečka Hydrostavu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/50610/
Hodkovičky - Mohlo by se tomu říkat velká vláčková loupež. Neznámý zloděj totiž přes Vánoce ukradl z vily v Korandově ulici sbírku vláčků téměř za čtvrt milionu korun.
A oprávněně. Jeho roky shromažďovaná a hýčkaná sbírka vláčků sestávající z několika cenných elektrických lokomotiv a vagonů byla pryč.
„Pachatel překonal i poměrně dobrý zabezpečovací systém, jejž majitel vilky měl,“ říká jeden z kriminalistů. Zcela určitě proto nešlo o náhodného zloděje se šperhákem.
( ze zprávy v: Regionální mutace | Mladá fronta DNES - Praha)
A oprávněně. Jeho roky shromažďovaná a hýčkaná sbírka vláčků sestávající z několika cenných elektrických lokomotiv a vagonů byla pryč.
„Pachatel překonal i poměrně dobrý zabezpečovací systém, jejž majitel vilky měl,“ říká jeden z kriminalistů. Zcela určitě proto nešlo o náhodného zloděje se šperhákem.
( ze zprávy v: Regionální mutace | Mladá fronta DNES - Praha)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/50319/
Na železniční trati u Vlkovic nedaleko Mariánských Lázní srazil motorový vlak dvě krávy. Obě zahynuly. Jinak se nehoda obešla bez zranění a škod na vlaku. „Ostatky hovězího dobytka z kolejí odstranili hasiči Českých drah,“ informoval tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje František Petr.
(Regionální mutace | Mladá fronta DNES - Karlovarský kraj)
(Regionální mutace | Mladá fronta DNES - Karlovarský kraj)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/49903/
Bomba ve vagónu
Když se chystali na bohumínském nádraží na první svátek vánoční vyčistit jeden z vagónů, tak jim v něm někdo nechal „dáreček“. Našli tam balíček s vyčuhujícími drátky a blikající červenou diodou. Policisté kvůli tomu uzavřeli okolí a přivolali pyrotechniky z Olomouce se speciálně vycvičeným psem Mimim. „Zjistili, že se jedná o atrapu nástražného výbušného systému,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.
(Regionální mutace | Právo - Severní Morava)
Když se chystali na bohumínském nádraží na první svátek vánoční vyčistit jeden z vagónů, tak jim v něm někdo nechal „dáreček“. Našli tam balíček s vyčuhujícími drátky a blikající červenou diodou. Policisté kvůli tomu uzavřeli okolí a přivolali pyrotechniky z Olomouce se speciálně vycvičeným psem Mimim. „Zjistili, že se jedná o atrapu nástražného výbušného systému,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.
(Regionální mutace | Právo - Severní Morava)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/49730/
15.12.2005 Železničář str. 2 Aktuality
Pro tento týden
Milý Stáňo!
Vím, že Tě vždycky potěší dopis ode mě, a tak Ti zase jednou píšu. Je o Tobě známo, že svou práci revizora vykonáváš velmi poctivě, a proto Ti chci popsat, co se mi nedávno stalo. Doufám, že se Ti můj zážitek bude líbit.
Někdy v září jsme se s kamarádkami vydaly vlakem na houby. Po dlouhé době jsem se tak mohla projet po lokálce, která vede v jednom nejmenovaném výběžku. Při zpáteční cestě nás vezl takový velmi příjemný pan průvodčí středního věku. Líbilo se mi, že si během pracovní doby plnil nejen své úkoly, ale v žádném případě si ničím nenechal otrávit život. Například v jedné větší stanici, kam jsme přijeli o něco dřív, pan průvodčí neváhal, vyběhl před vlak a za těch několik minut dokázal vykouřit celou cigaretu. Mezitím řešil určitě nějaké pracovní záležitosti s panem výpravčím. Ten mě hned zaujal, protože měl na nohou krásné nové sandály. Představ si, že si ani nestačil navléct ponožky! Chudák. Bylo vidět, že mu záleží na tom, aby náš vlak odjel včas.
Pak jsme přijeli do další stanice, kde nás čekalo křižování. Hned pod nádražím právě probíhal důležitý fotbalový zápas. Pan průvodčí tušil, že ve vlaku určitě sedí nějaký sportovní fanoušek, který by si rád zafandil, ale možná se bojí vystoupit z motoráku, aby mu neujel. A tak se sám vydal k hřišti před staniční budovu, aby osobně zjistil, jak si vedou domácí v mistrovském utkání. To od něj bylo pěkné, ale jako sportovec by neměl tolik kouřit… Nicméně, za chvíli sdělil osazenstvu vlaku potěšující novinu, že by všechny tři body mohly zůstat doma. To všem, i nám, které si občas spleteme hokejku s pádlem, zlepšilo náladu. Není divu, že jsme pak všichni vystupovali v cílové stanici zvesela, přestože konkrétně nám, třem houbařkám, nedopadla výprava úplně podle předpokladů a počet našich puchýřů směle konkuroval skromnému počtu nasbíraných úlovků.
Jsem ráda, když ve vlaku narazím na příjemné průvodčí. Hned se mi lépe cestuje i v tom rozdrncaném motoráčku. Proto bych chtěla, abyste zmíněnému pánovi za mne poděkovali. Jistě si i vy takových lidí vážíte.
Těším se na odpověď.
Úsmevné...
Pro tento týden
Milý Stáňo!
Vím, že Tě vždycky potěší dopis ode mě, a tak Ti zase jednou píšu. Je o Tobě známo, že svou práci revizora vykonáváš velmi poctivě, a proto Ti chci popsat, co se mi nedávno stalo. Doufám, že se Ti můj zážitek bude líbit.
Někdy v září jsme se s kamarádkami vydaly vlakem na houby. Po dlouhé době jsem se tak mohla projet po lokálce, která vede v jednom nejmenovaném výběžku. Při zpáteční cestě nás vezl takový velmi příjemný pan průvodčí středního věku. Líbilo se mi, že si během pracovní doby plnil nejen své úkoly, ale v žádném případě si ničím nenechal otrávit život. Například v jedné větší stanici, kam jsme přijeli o něco dřív, pan průvodčí neváhal, vyběhl před vlak a za těch několik minut dokázal vykouřit celou cigaretu. Mezitím řešil určitě nějaké pracovní záležitosti s panem výpravčím. Ten mě hned zaujal, protože měl na nohou krásné nové sandály. Představ si, že si ani nestačil navléct ponožky! Chudák. Bylo vidět, že mu záleží na tom, aby náš vlak odjel včas.
Pak jsme přijeli do další stanice, kde nás čekalo křižování. Hned pod nádražím právě probíhal důležitý fotbalový zápas. Pan průvodčí tušil, že ve vlaku určitě sedí nějaký sportovní fanoušek, který by si rád zafandil, ale možná se bojí vystoupit z motoráku, aby mu neujel. A tak se sám vydal k hřišti před staniční budovu, aby osobně zjistil, jak si vedou domácí v mistrovském utkání. To od něj bylo pěkné, ale jako sportovec by neměl tolik kouřit… Nicméně, za chvíli sdělil osazenstvu vlaku potěšující novinu, že by všechny tři body mohly zůstat doma. To všem, i nám, které si občas spleteme hokejku s pádlem, zlepšilo náladu. Není divu, že jsme pak všichni vystupovali v cílové stanici zvesela, přestože konkrétně nám, třem houbařkám, nedopadla výprava úplně podle předpokladů a počet našich puchýřů směle konkuroval skromnému počtu nasbíraných úlovků.
Jsem ráda, když ve vlaku narazím na příjemné průvodčí. Hned se mi lépe cestuje i v tom rozdrncaném motoráčku. Proto bych chtěla, abyste zmíněnému pánovi za mne poděkovali. Jistě si i vy takových lidí vážíte.
Těším se na odpověď.
Úsmevné...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/48435/
Řím - Podle článku „Spiegel Online“ byla jedna studentka ve vlaku do Milana bodnuta škorpiónem. Další spolucestující zvíře chytili a vyfotografovali jako důkaz. Mladá žena cítila po píchnutí značnou nevolnost a v další stanici byla přepravena do nemocnice. Podle italských drah musel toto teplomilné zvířátko někdo do vlaku nasadit.
(Želpage)
(Želpage)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/48414/
Zákon omezující kouření na veřejnosti platí už šestý den. Ale ani odborníci, kteří jej připravovali, se nedokážou shodnout na tom, kde končí a kde začíná zastávka, a kde tedy kuřák nesmí kouřit. Odpověď neznají ani policisté, jak si redaktorky MF DNES vyzkoušely v ulicích Prahy.
(...)
Policisté proto hádky kuřáků s nekuřáky na zastávkách berou s nadhledem. A to přesto, že je často rozhořčení nekuřáci k spoluobčanům s cigaretou přivlečou téměř násilím."Pane policisto, tady už smím kouřit? A na silnici?" pokřikovala na pražském autobusovém nádraží Na Knížecí skupinka šestnáctiletých studentů na policistu."Klidně. Dokud vás něco nepřejede," odpovídal muž zákona, který se předtím marně snažil vysvětlit, který kousek asfaltu už není zastávka.
Zapálit si cigaretu mezi čekajícími na autobus tak sice může vynést až tisícikorunovou pokutu, ale kuřáci se jí zřejmě moc bát nemusí. "Pokud není nikde přesně definováno, kam sahá zastávka, hádal bych se a měl bych šanci uspět," říká právník Jakub Uher.
(iDnes)