TV program [ARCHIV]
POZOR!
Aktuálna verzia TV programu bola presunutá sem!
Vysvetlenie: Táto stránka sa objaví v aktuálnom fóre ako upozornenie vždy, keď je do prehľadu pridaný nový program.
Orig. název: Kalamita / Calamity
Typ filmu: komedie
Motto: Komedie o tom, že když padá sníh, tak se i ochlazuje.
Krátký popis:
Pokusy zvládnout běžné životní situace pro mladého strojvůdce obvykle končí katastrofálně. Což teprve, když přijde opravdová přírodní pohroma. Honza předčasně opouští školu a stane se strojvůdcem. Při jeho první samostatné jízdě ale uvízne motorový vlak v lavině a on musí řešit situaci, kterou si nikdy nedokázal představit ani v tom nejhorším snu.
Komentáře: 0 záznamů - přečíst/napsat
Hodnocení uživatelů: 6.2* z 10 (hlasovali 13)
Režie: Věra Chytilová
Scénář: Josef Šilhavý
Věra Chytilová
Kamera: Ivan Šlapeta
Hudba: Laco Deczi
V televizi:
Čt 23. 6. 2005 - ČS Film 12.00
Rok výroby: 1981
Země: Československo
Orig. jazyk: Český
Délka (min): 96
Hrají: Boleslav Polívka (Honza Dostál)
Dagmar Bláhová (Majka)
Jana Synková (Primářka)
Marie Pavlíčková (Babička)
Jaroslava Kretschmerová (Květa)
Zdeněk Svěrák (Učitel)
Václav Švorc (Náčelník)
Antonín Kubálek (Honzův otec)
Bronislav Poloczek (Řezník)
Václav Helšus (Strojvedoucí)
Zdeněk Dítě (Lesník)
...
železnica by sa aj chválila, ale okrem tých pár solídnych diaľkových vlakov nemá čo svojim potencionálnym cestujúcim ponúknuť a keďže do mnohých malebných oblastí sa regionálna koľajová doprava skončila r.2003, tak tu ponúknuť nemôže nič.
Keby sa mal robiť nejaký dokument o železnici, tak ja by som privítal nejaké technicko-štatistické veci, tj. o HDV, tratiach, prevázke, návrhoch, budúcnosti.
Pred tromi rokmi som na STV2 videl časť jedného dokumentu, kt. bol len o slovenských železniciach, popisovali tam trať Červená Skala - Margecany, Prešov - Strážske, Bratislava - Kúty, pričom výstrižok z neho som videl pred 2 týždňami v reg.denníku (pasáž z pohľadu rušňovodiča cez hanušovský viadukt), tento dukument nikdy viac nevidel, neviete niekto, čo to bolo?
Je velmi smutne, ze nase televizie sa nevenuju k nasim zelezniciam, a povedal by som, ze to je hlavny nasich zeleznic, slaba propagacia, velmi slaba reklama. Zeleznice by sa mohli aj takto prostrednictvom TV reprezentovat a zvlast osobna doprava a hlavne na regionalnej urovni, mame mnoho zeleznicnych destinacii na slovensku, len stale zostavaju neobjavene turistami. Ked by sa zacal vysielat televizna relacia o zelezniciach, urcite by sa tam mali zaradit aj vlakove tipy na vylet a vsetko ohladom toho, ved hadam ide zelezniciam aj o to aby co najviac ludi dostali do vlakov a nie naopak no nie? Jednoducho v blizkej buducnosti by bolo dobre, keby sa zacal podobny program vysielat aj u nas, bolo by to super, nielen pre fanusika zeleznic ale i pre beznych ludi, ktory casto cestuju vlakom.
A ymslim ze aj ked mnemate UPC D. a mate klasicku kablovku, mali by ste to mat, ale niekde inde skryte.
Neskor mozem podat viac info :)
Zaujímavú reportáž zverejnila TV JOJ dnes večer, 26.6.05 v tv novinách. Skupina pracovníkov TV JOJ sa vydala redakčným vozidlom na cestu do Košíc tzv. južnou trasou : Nitra - Zvolen- Rožňava. Podmienkou reportáže bolo dodržiavať pravidlá cest. premávky a najmä povolenú rýchlosť na cestách I. a II. triedy. Názorne ukázali ako sa stali "brzdou svižnej premávky" pri dodržiavaní rýchlosti, keď sa neustále na nich tlačili ostatné vozidlá. Po trase zastihli aj 3-4 nehody, cest. kontrolu ap. lahôdky cestnej premávky. Cesta im trvala z Ba do Ke 7,5 hod, cest. rýchlosť uvádzali 50 km/h. Pozrel som si cest. poriadok vlaku IC 501 Kriváň , cest. čas 294 min, necelých 5 hodín, km 445, zrejme o 50 km dlhšia ako cesta južnou trasou. IC 405 Tatran 291 min, t.j. 4hod, 51 min. atď, všetko elektrická trakcia namiesto benzínu, gúm a p.
Hneď potom bol šot z Čiech o znečistnom ovzduší, kde na rôznych miestach a mestách namerali a nazbierali až 18 g prachu na 1 m2. Už aj EK sa s týmto číslom začala zaoberať !