Lístky a ceny
Podradené diskusné témy
...tu pokračujem, čo som začal u 671...
Keď taký "neplatiaci" potom oj.be sedadlo, bo ožratý, jak kokos, a ty to povieš vlakvedúcemu, on ho nemôže zadržať a policajt ti povie, že nemôžu byť v každom vozni...tak teda ja, cestujúci fyzicky zdatný, a nasratý, lebo kvôli takým degenerantom ma železničiari označujú za substrát a nevyhnutné zlo, mám ho nakopať???
...len tak mimochodom...železničiara cestujúceho po šichte domov ste už zažili???
Keď taký "neplatiaci" potom oj.be sedadlo, bo ožratý, jak kokos, a ty to povieš vlakvedúcemu, on ho nemôže zadržať a policajt ti povie, že nemôžu byť v každom vozni...tak teda ja, cestujúci fyzicky zdatný, a nasratý, lebo kvôli takým degenerantom ma železničiari označujú za substrát a nevyhnutné zlo, mám ho nakopať???
...len tak mimochodom...železničiara cestujúceho po šichte domov ste už zažili???
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740276/
to prezident: No, ved meskania som spomenul ... ale tymi meskaniami to ani nezacina, ani nekonci. Problem je v tom, ze napriklad ty si zodpovedny a susny valkveduci, sprievodca. A zial, aj tvoju povest kazia slendriani, ktori sa tam proste najdu. Urcite, aj cestujuci su vselijaki a ustrazit sa to neda. Ale v zasade slusneho cestujuceho nemusi zaujimat, ci ten papier niekto ukradol alebo tam nebol, jemu proste chyba (tak ako teba v hypermarkete nezaujima, ci niekto sacky na pecivo ukradol alebo nie, ale proste ich tam chces najst).
P.S. Ten zachod bol spinavy uz z vychodzej stanice - manzelka isla s detmi na WC hned ako vlak opustil Kosice. A bol taky .... ze sa skoro povracala ...
P.S.S: Inak, celkom by ma zaujimalo, ci sa zasa zacalo obdobie, kedy ZSSK pol roka nebude umyvat vozne ... ? Myslim ako z vonka ...
P.S. Ten zachod bol spinavy uz z vychodzej stanice - manzelka isla s detmi na WC hned ako vlak opustil Kosice. A bol taky .... ze sa skoro povracala ...
P.S.S: Inak, celkom by ma zaujimalo, ci sa zasa zacalo obdobie, kedy ZSSK pol roka nebude umyvat vozne ... ? Myslim ako z vonka ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740272/
Písal som niekde, že ZSSK je bez chýb a za všetko môže ŽSR? Určite súhlasím, že väčšina cestujúcich je slušná, mňa zaujalo to percento. Ale najprv píšeš o meškaniach a teraz... To s tým WC, to je poľutovaniahodné. Neviem kde sa stala chyba. Z praxe môžem napísať, že sa mi viackrát stalo, že som odchádzal z východzej st., skontroloval som WC a všetko bolo OK. A po pár staniciach tam idem a chýba mydlo, WC papier... Ľudia sme všelijaký...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740259/
a este P.S. Neber to vztahovacne ... vacsina zamestnancov ZSSK sa snazi, o tom niet pochyb. Ale tiez som zazil par neurotickych jedincoch v uniformach ZSSK (oboch pohlavi) .... ci uz pri pokladni, vo vlaku .... ktorí teda len prilievaju olej do ohna a ludskot, prijemne vystupovanie je pre nich nic v porovnani s tym, ze si nahodou porusil nejaky xy paragraf prepravneho poriadku .. Ako napriklad prijemna pani pokladnicka v CA pokladni, ktora mi dala AUTOMATICKY najvyhodnejsi listok a ochotne mi odpovedala na moje otazky, na druhej strane jedna neprijemna v ZA, ktora nielen ze mi dala na to iste listok drahsi, ale este ma dobre ze nie od pokladne vyhodila, ked som sa chcel na nieco spytat ... A tak som zo ZA do CA platil o vyse euro viac ako z CA do ZA (za to iste) ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740258/
to prezident: Na danej trati som nezaznamenal ziadne mimoriadnosti, ked som cestoval. A pokial su trate v stave v akom su, tak neviem, kde je problem - naco niekto psanuje GVD na nerealne casy. Naco je dobre do CP nahodit "skrateny" cas cestovania, ktory aj tak na 99% neviem dodrzat. Je taky problem tam prihodit tych 5-10 minut a vlaky budu jazdit presne ?
S ludmi pracujem dosta casto a stretavam kdejakych. A urcite, su individua, ktore proste musia zaparat. Ale drviva vacsina cestujucich sa chce len dostat z bodu A do bodu B bez toho, aby museli nievco riesit. Ale ked vinou dopravcu (to, ako si to ZSSK so ZSR riesia nie je problem cestujuceho) zmeska bus, pripoje, stretnutie, resp. su ine neprijemnosti (ako napriklad ked manzelka cestovala teraz Kosicanom z KE a deti chceli ist na zachod tak bol Z VYCHODZEJ stanice kompletne osraty - na grcanie a musela sa trepat s malymi detmi (1 a 5 rokov) cez cely vagon do ineho - a ze male deti chccu relativne casto na WC), tak co - mam byt spokojny ? Vysledkom je to, ze manzelka uz pojde jedine RJ, lebo do ZSSK ju uz asi tazko dostanem (pohodlie z cesty vlakom bolo "vyvazene" tym nechutnym WC - aj za to je zodpovedna ZSR ?).
S ludmi pracujem dosta casto a stretavam kdejakych. A urcite, su individua, ktore proste musia zaparat. Ale drviva vacsina cestujucich sa chce len dostat z bodu A do bodu B bez toho, aby museli nievco riesit. Ale ked vinou dopravcu (to, ako si to ZSSK so ZSR riesia nie je problem cestujuceho) zmeska bus, pripoje, stretnutie, resp. su ine neprijemnosti (ako napriklad ked manzelka cestovala teraz Kosicanom z KE a deti chceli ist na zachod tak bol Z VYCHODZEJ stanice kompletne osraty - na grcanie a musela sa trepat s malymi detmi (1 a 5 rokov) cez cely vagon do ineho - a ze male deti chccu relativne casto na WC), tak co - mam byt spokojny ? Vysledkom je to, ze manzelka uz pojde jedine RJ, lebo do ZSSK ju uz asi tazko dostanem (pohodlie z cesty vlakom bolo "vyvazene" tym nechutnym WC - aj za to je zodpovedna ZSR ?).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740257/
Poznám pár jedincov, ktorí cestujúcich fakt berú za odpad alebo si ventilujú na nich permanentne svoje komplexy. S ľudmi pracovať je to najťažšie, ale ak to niekto nezvláda, nech to radšej nesilí.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740255/
To, či je meškanie 5-7 minút nepovažujem za relevantné, je to proste meškanie ... a vizitka ZSSK ...
Popisuješ v svojom príspevku, že cestuješ väčšinou ZA - KE. Myslel som si, že ako človek, ktorý navštevuje túto stránku vieš, že práve na tejto trati sú meškania viac kvôli správcovi infraštruktúry, než z viny ZSSK.
A píšeš, že 99,999 ľudí vo vlaku nechce vyhľadávať konflikty... No, asi si nikdy nepracoval s ľuďmi, doprial by som Ti robiť vlakvedúceho aspoň na jeden mesiac a som presvedčený, že svoj názor by si korigoval...
Chcem len potoknúť, že niekedy niektorí jedinci sa zubami-nechtami držia aj za tie nezmyselne predpisy len aby mohli vybíjať svoju zlosť na cestujúcej hávedi.
Presne tak, celá ZSSK, hlavne jej zamestnanci "v teréne" ... to je jedna hnusná banda...
Popisuješ v svojom príspevku, že cestuješ väčšinou ZA - KE. Myslel som si, že ako človek, ktorý navštevuje túto stránku vieš, že práve na tejto trati sú meškania viac kvôli správcovi infraštruktúry, než z viny ZSSK.
A píšeš, že 99,999 ľudí vo vlaku nechce vyhľadávať konflikty... No, asi si nikdy nepracoval s ľuďmi, doprial by som Ti robiť vlakvedúceho aspoň na jeden mesiac a som presvedčený, že svoj názor by si korigoval...
Chcem len potoknúť, že niekedy niektorí jedinci sa zubami-nechtami držia aj za tie nezmyselne predpisy len aby mohli vybíjať svoju zlosť na cestujúcej hávedi.
Presne tak, celá ZSSK, hlavne jej zamestnanci "v teréne" ... to je jedna hnusná banda...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740252/
Na margo sprievodcov: posledné dva týždne zažívam ako na páse negatívne skúsenosti, raz ma pred celým vlakom hrubo poníži a zosmešňuje a chce na mňa vyvolať políciu a dať pokutu, lebo nemám dostatok cash po ruke na uhradu... ( ??? ), že som sa ihned neohlásil pre kúpu CL... Počúvam aroganné, pohrdajuce komentáre (aj dnes na "neplatnosť listka cez net") že sa človek cíti, ako nechcený odpad voziaci sa vo vlaku. Chcem len potoknúť, že niekedy niektorí jedinci sa zubami-nechtami držia aj za tie nezmyselne predpisy len aby mohli vybíjať svoju zlosť na cestujúcej hávedi.
A tety v okienkach... nedajbože sa opýtať napr. na bezplatnú prepravu, lebo sa na teba z vysoka vykašle a pošle ťa preč. Alebo mi predá v Bratislave nelogicky lístok do Bratislavy a stornovať to už nemôžem... Niekedy mám pocit, že aj tí "koncoví" zamestnanci slávnej ZSSK robia vizitku spoločnosti, teda ešte viac zhoršujú. Pravdepodobne ani sami oni sa necítia niekedy dobre, a tak majú postoj k svojej práce taký, aký majú. Dúfam však väčšina sa snaží tú vizitku aspoň formálne zlepšovať.
A tety v okienkach... nedajbože sa opýtať napr. na bezplatnú prepravu, lebo sa na teba z vysoka vykašle a pošle ťa preč. Alebo mi predá v Bratislave nelogicky lístok do Bratislavy a stornovať to už nemôžem... Niekedy mám pocit, že aj tí "koncoví" zamestnanci slávnej ZSSK robia vizitku spoločnosti, teda ešte viac zhoršujú. Pravdepodobne ani sami oni sa necítia niekedy dobre, a tak majú postoj k svojej práce taký, aký majú. Dúfam však väčšina sa snaží tú vizitku aspoň formálne zlepšovať.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740219/
to hater: Ja ta chapem, vsak som aj pisal, ze ja to nikdy so sprievodcom, vlakveducim neriesim. Oni nie su zodpovedni za to, ake vozne a kolko je radenych vo vlaku, ci ma alebo nema vlak meskanie, to, akymi terminalmi je sprievodca vybaveny, .... Sprievodca je ale zodpovedny za to, aby sa k ludom spraval slusne a prijemne, a zaroven si zial musi uvedomit, ze on je ten, ktory sice nic vyriesit nemoze ale cestujuci (prevazna vecsina) bude problemy riesit s nim. Tak ako ty mozes vycitat pokladnicke v Tescu nezmyselne veci, za ktore ona ale nemoze. Tak to proste je, generalny ZSSK nejazdi vlakom aby mu mohli ludia priamo povedat, co si myslia. Povinnost dodrziavat predpisy je zrejme, ale tu skor diskutujeme o tom, ze nie to, že ty dodržiavaš predpisy je zle, ale že celá koncepcia je často krát zlá. ľudia chcú jednoduché a rýchle riešenia na nákup CL a následne spoľahlivú službu na zodpovedajucej urovni. Nič viac, nič menej. A aj ty si rad, keď využívaš služby, ktoré dodávatelia poskytujú s využitím najnovších technológií (ako napriklad ked mi chodi FA za mobil aj s podorbnym vypisom v elektronickej forme, nasledne len oskenujem QR, zadám PIN a hotovo - otázka 10 sekund. Určite lepšie ako behať so zloženkami na poštu). A to isté chcú ľudia od ZSSK - netrápiť sa, neriešiť. Len sa odviezť a bez problémov. Mnohí si výhody cesty vlakom uvedomujú, tak ZSSK by ich nemala odháňať (aj keď v tomto experimente so zadarmákmi je ZSSK nevinne :-))
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740213/
mikinko:
Tvoje reakce na hatera je napsána výstizne a logicky. Vysvetlujes to v podstate tak ze to musí pochopit i malé díte.
Me úplne fascinuje jak nekterí zamestnanci zeleznice pri kritice pricházející ze strany cestujících principiálne nejdrív hledají vsechny moznosti proc cestující nemá pravdu. Hater je zcela klasický príklad.
Tvoje reakce na hatera je napsána výstizne a logicky. Vysvetlujes to v podstate tak ze to musí pochopit i malé díte.
Me úplne fascinuje jak nekterí zamestnanci zeleznice pri kritice pricházející ze strany cestujících principiálne nejdrív hledají vsechny moznosti proc cestující nemá pravdu. Hater je zcela klasický príklad.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740185/
to 3pa3: Nesuhlasím s tvojím názorom. polícia je tu na to, aby zabezpečovala poriadok - a nezáleží na tom, kde. Aj vo vlaku. Keď vo vlaku niekto prekračuje rámec zákona, tak je polícia povinná zasiahnuť. Rovnako ako keď ťa na križovatke napadne agresívny šofér. ALebo si snáď toho názoru, že keďže sedíš v súkromnom aute, máš si na to platiť SBS ?
To, že policajti robia obchôdzky aj vo vlakoch je podľa mňa správne. Keďže aj tam sa páchajú trestné činy (krádeže, ...) je len správne, keď sa aj tam dohliada na poriadok. Rovnako ako keď ti v súkromnom rodinnom dome (na záhrade) niekto kradne máš právo zavolať políciu, rovnako ako keď je normálne, že polícia robí obchôdzy aj okolo SUKROMNYCH panelakov, rodinných domov.
SBS keď už tak skôr na stráženie vagónov, lebo to už je skutočne nad rámec povinností polície. Ale dohliadať na dodržiavanie ZAKONA a riešiť jeho porušenie je v kompetencii polície a nie SBS ....
To, že policajti robia obchôdzky aj vo vlakoch je podľa mňa správne. Keďže aj tam sa páchajú trestné činy (krádeže, ...) je len správne, keď sa aj tam dohliada na poriadok. Rovnako ako keď ti v súkromnom rodinnom dome (na záhrade) niekto kradne máš právo zavolať políciu, rovnako ako keď je normálne, že polícia robí obchôdzy aj okolo SUKROMNYCH panelakov, rodinných domov.
SBS keď už tak skôr na stráženie vagónov, lebo to už je skutočne nad rámec povinností polície. Ale dohliadať na dodržiavanie ZAKONA a riešiť jeho porušenie je v kompetencii polície a nie SBS ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740173/
to hater: Pozeras sa na to zo zlej strany. A Žiaľ, ak sa na to takto pozera väčšina zamestnancov ZSSK, tak sa ani nečudujem, že služby sú aké sú.
99,999% ľudí vlakom cestuje preto, lebo chcú len BEZPROBLEMOVO využiť danú službu a nie vyhľadávať konfilkty. To si skutočne myslíš, že ľudia nemajú čo né na práci. Ja tiež nemám dobrú skúsenosti so ZSSK ale ty si myslíš, že keď idem s celou rodinkou na výlet (4 malé deti) tak nemám čo na robote len sa s niekým doťahovať. Ale keď mi pokladníčka predá zlý lístok za vyššiu cenu, keď v nedeľu prázdny smer je vlak zložený z 5-tich vozňov a je v ňom 10 ľudí a opačný smer sú tri po vrch natrieskané vozne, keď v celom obrovskom vlaku nie je 0,5m2 na odloženie kočiara tak asi nebudem tlieskať od radosti. Keď sú ľudia nespojoní s úrovňou poskytvaných služieb, ktoré sú skutočne nehodné roku 2014, nečuduj sa im, že sa ozývajú - a komu sa majú ozvať - ozvú sa zamestnancovi, ktorý je po ruke (ja to nerobím, lebo viem, že sprievodca, vlakvedúci za nič nemôžu).
A neviem, pčero tu v roku 2014, keď IT sú pomaly aj na záchode riešime problém s lístkom. Normálna služba by mala vyzerať tak, že ak necestujem EC ale osobákom, tak sprievodcovi vo vlaku (nie že budem behať po stanici a naháňať pokladne aj s rizikom zmeškania vlaku Os) podám reklamáciu, on si do mobilného termínalu (ani nemusí byť on-line) oskenuje kód listka, nahodí si moje osobné údaje a číslo účtu a hotovo. O pár dní mi prídu peniaze na účet a ja som spokojný, lebo viem, že ZSSK je seriózna spoločnosť, kde nie je problém cestovať a v prípade problémov (zodpovedný je dopravca, a mne je srdečne jedno, kde meškanie vzniklo, tak ako nebudem v Tescu zisťovať, kto im dodáva rožky) všetko rýchlo a pohodlne vyriešia. Pôjdem aj nabudúce.
Namiesto toho sa tu riešia nejaké pravidlá prepravy (Predpisy), ... a nie to, aby sme ponúkli čo najlepšie služby.
A ešte k meškaniam - ZSSK má maslo na hlave a dobré. Ja som za posledných 10 krát, čo som cestoval (KE-ZA a naopak) prišiel 10x zmeškaný. Šírava - zo ZA presne (kvoli dlhému prestoju) - do KE 100% pravdepodobnosť meškania - lebo niekto pri tvorbe GVD našpanuje papierové časy na maximum, ktoré tie vlaky nemajú šancu zvládnuť (podotýkam, že cestou neboli žiadne mimoriadnosti).
Späť to isté - keď si idmyslím opravu popod strečno, tak úsek KE-Vrútky sme ani jeden jedný raz neabsolvovali podľa GVD. To, či je meškanie 5-7 minút nepovažujem za relevantné, je to proste meškanie ... a vizitka ZSSK ...
Ďalší príklad - Žilina - na hodinách je 20 minút po pravidelnom odchode vlaku, napriek tomu stále svieti na tabuli meškanie 10 minút .... čo dodať ...
99,999% ľudí vlakom cestuje preto, lebo chcú len BEZPROBLEMOVO využiť danú službu a nie vyhľadávať konfilkty. To si skutočne myslíš, že ľudia nemajú čo né na práci. Ja tiež nemám dobrú skúsenosti so ZSSK ale ty si myslíš, že keď idem s celou rodinkou na výlet (4 malé deti) tak nemám čo na robote len sa s niekým doťahovať. Ale keď mi pokladníčka predá zlý lístok za vyššiu cenu, keď v nedeľu prázdny smer je vlak zložený z 5-tich vozňov a je v ňom 10 ľudí a opačný smer sú tri po vrch natrieskané vozne, keď v celom obrovskom vlaku nie je 0,5m2 na odloženie kočiara tak asi nebudem tlieskať od radosti. Keď sú ľudia nespojoní s úrovňou poskytvaných služieb, ktoré sú skutočne nehodné roku 2014, nečuduj sa im, že sa ozývajú - a komu sa majú ozvať - ozvú sa zamestnancovi, ktorý je po ruke (ja to nerobím, lebo viem, že sprievodca, vlakvedúci za nič nemôžu).
A neviem, pčero tu v roku 2014, keď IT sú pomaly aj na záchode riešime problém s lístkom. Normálna služba by mala vyzerať tak, že ak necestujem EC ale osobákom, tak sprievodcovi vo vlaku (nie že budem behať po stanici a naháňať pokladne aj s rizikom zmeškania vlaku Os) podám reklamáciu, on si do mobilného termínalu (ani nemusí byť on-line) oskenuje kód listka, nahodí si moje osobné údaje a číslo účtu a hotovo. O pár dní mi prídu peniaze na účet a ja som spokojný, lebo viem, že ZSSK je seriózna spoločnosť, kde nie je problém cestovať a v prípade problémov (zodpovedný je dopravca, a mne je srdečne jedno, kde meškanie vzniklo, tak ako nebudem v Tescu zisťovať, kto im dodáva rožky) všetko rýchlo a pohodlne vyriešia. Pôjdem aj nabudúce.
Namiesto toho sa tu riešia nejaké pravidlá prepravy (Predpisy), ... a nie to, aby sme ponúkli čo najlepšie služby.
A ešte k meškaniam - ZSSK má maslo na hlave a dobré. Ja som za posledných 10 krát, čo som cestoval (KE-ZA a naopak) prišiel 10x zmeškaný. Šírava - zo ZA presne (kvoli dlhému prestoju) - do KE 100% pravdepodobnosť meškania - lebo niekto pri tvorbe GVD našpanuje papierové časy na maximum, ktoré tie vlaky nemajú šancu zvládnuť (podotýkam, že cestou neboli žiadne mimoriadnosti).
Späť to isté - keď si idmyslím opravu popod strečno, tak úsek KE-Vrútky sme ani jeden jedný raz neabsolvovali podľa GVD. To, či je meškanie 5-7 minút nepovažujem za relevantné, je to proste meškanie ... a vizitka ZSSK ...
Ďalší príklad - Žilina - na hodinách je 20 minút po pravidelnom odchode vlaku, napriek tomu stále svieti na tabuli meškanie 10 minút .... čo dodať ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740172/
aj tie jednorázové..., ak pôjde Detvanom z Prahy do Zvolena, kde si kúpi študent lístok na úseku Púchov-Zvolen ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740143/
Hater: Moja logika hovorí, že spoločnosti v železničnej doprave nemôžu mať služby polície zadarmo, keď ostatné spoločnosti si musia platiť SBS (služby polície využívajú asi len v prípade potreby uzavretia ciest). Ja netvrdím, že policajti nemôžu byť vo vlakoch, ale podľa mňa by sa za to malo platiť (napríklad, ak si dobre pamätám, Leo Express by mal mať vo vlakoch do Košíc vlastnú SBS). A ak takéto služby poskytovala polícia bezplatne iba ZSSK, tak je to nahrávka na ďalšiu žalobu od Jančuru.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740130/
...ja som sa zariadil dľa svojej logiky...
Pri každej ceste šetrím (2,42€/cesta). Vám to bude chýbať z výnosov, nie mne...
Pozdravujem vlakovú čatu Os vlaku z NZ o 19:22... uvidíme sa....
Pri každej ceste šetrím (2,42€/cesta). Vám to bude chýbať z výnosov, nie mne...
Pozdravujem vlakovú čatu Os vlaku z NZ o 19:22... uvidíme sa....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740086/
Hater: Ale prečo by mala vlaky strážiť polícia? Samozrejme, ak železničné spoločnosti majú podpísanú zmluvu a platia polícii za služby, tak nie je problém, ale primárne by si na to mali platiť SBS a políciu volať len v konkrétnych prípadoch, ak sily vo vlaku nepostačujú alebo sa cestujúci dopustil trestného činu alebo priestupku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740084/
Hater, brano:
V Rakousku je asi chování cestujících lepsí nez na Slovensku, ale zdá se ze se to i v Rakousku zhorsuje.
V Rakousku je asi chování cestujících lepsí nez na Slovensku, ale zdá se ze se to i v Rakousku zhorsuje.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740066/
"stále sa oháňaš Rakúskom...je tam takéto správanie bežné?"
Netuším ako na železnici a ako máme definovať "bežné", ale vo viedenskej MHD sa fyzická konfrontácia medzi personálom a cestujúcimi vyskytuje dosť často, dokonca je takýmto prípadom venované samostatné vlákno v rakúskom fóre o MHD:
http://www.tramwayforum.at/index.php?topic=4775.0
Netuším ako na železnici a ako máme definovať "bežné", ale vo viedenskej MHD sa fyzická konfrontácia medzi personálom a cestujúcimi vyskytuje dosť často, dokonca je takýmto prípadom venované samostatné vlákno v rakúskom fóre o MHD:
http://www.tramwayforum.at/index.php?topic=4775.0
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740057/
Hater:
Letiste je spatný príklad protoze na letiste nemohu prijít 5 minut pred odletem letadla, na nádrazí mohu prijít 5 minut pred odjezdem vlaku.
Letiste je spatný príklad protoze na letiste nemohu prijít 5 minut pred odletem letadla, na nádrazí mohu prijít 5 minut pred odjezdem vlaku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/740041/
Furt keď idem s roboty.