Lístky a ceny
Podradené diskusné témy
Nick: no ty si to uplne zhovadil
Ale v ramci zssk predpokldam, ze by to vyratali tak nejako
Ja nemam sajnu o poplatkoch za dopravnu cestu a kolko stoji eletrika ale ako som to tak narychlo vyratal pre autobus obsadeny 25 platiacimi cestujucimi tak mi prekvapujuc vysla necela koruna (dakych 70-80hal)/km. Snad som sa nikde nepomylil..ale neuvazil som v slovenskych podnikoch dost vyznamnu polozku platov generalnych riaditelov, obycajnych riaditelov, sefov sekcii a podsekcii, namestnikov, tajomnikov apod chujov podchujov a nadchujov a ich sekretarok, atk nech su to 2sk/oskm. Z toho sudim, ze zavedenim takejto tarify by cesta na kratke useky zdrazela (o trochu) a na dlhe dost zlacnela.(uz len pre ten posledny dovod je jasne ze na slovensku to nema sancu ale keby nahodou tak) tu by trebalo zvazit ci byt taky prisne spravodlivy (ako p.miklos ked nam naparil rovnu dan (cim nas obycajnych zrovnopravnil s bohatymi (aspon teda v plateni dani))) alebo zvazit aky cestujuci najviac naplnaju kasu a zvyhodnit iba tych (alebo ich este viac osklbat) zavedenim km tarify iba v nejakom rozsahu alebo zaviest dve-tri zone a v kazdej z nich inu cenu za oskm (cim system straca dalsiu vyhodu – jednoduchost)
Ale naco, predsa ludia budu cestovat lebo musia, nadavanie si vsimat nebudeme a prezijeme to aj so starymi moresmi
tell me why do you think your carrier is better
Čo by ste zmenili na súčasnom tarife ZSSK, ktorý podľa môjho názoru dosť prispieva k poklesu cestujúcich a prechodu na iné druhy dopravy? Ja by som mal niekoľko nápadov:
1. Zvýšiť počet tarifných pásem - už sa to v tejto debate rozoberalo. Jednoznačne je nefér chcieť od cestujúcich, aby vo vyšších pásmach platili za pár kilometrov navyše 25-50 Sk. Pásma by mohli byť odstupňované nasledovne : 0-50 km po 2 km, 50-150 km po 5 km, 150-500 km po 10 km a nad 500 km po 20 km.
2. Zrušiť rýchlikový príplatok na vlakoch s nemodernizovanými vozňami, alebo aspoň zmeniť niektoré z takýchto vlakov na Zr. Opäť sa mi zdá nefér pýtať 20 Sk navyše napríklad za "rýchlik" BA-Prievidza s cestovnou rýchlosťou 52,6 km/h a starými vozňami, z ktorých veľká časť v zime nekúri a v lete je v nich brutálne teplo.
3. Zaviesť zákaznícku kartu, čosi ako Karta Z na ČD - s cenou okolo 200-300 Sk, ročnou platnosťou a zľavou 15-20% z obyčajného cestovného.
4. Zvýšiť zľavu na Kilometrickej banke aspoň na 20% - ak už mám dať železniciam 2000 Sk vopred, nech je za to aspoň poriadna zľava. A zvýšiť platnosť KB na rok - 2000 km za pol roka každý neprejazdí.
Vedel by som si predstaviť aj ďalšie zmeny k lepšiemu, ale obávam sa, že už aj tieto sú na súčasné pomery príliš "revolučné". Čo vy na to?