362/363
Téma o rušňoch radu 362 a 363 ZSSK, ČD a ZSSK Cargo.
Aktuálne nasadenie HDV
Tak ufo! A toto by si mal naučiť všetkých, aj tých najamatérskejších, šotouškov. Navyše, teba tie premaľované Peršingy, Princezné a Esá až tak moc štvať nemusia. Pokiaľ viem, aj tak radšej fotíš dieselové mašinky.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75629/
Clansman:
AD a) No dobre no.
AD b) To sme na tom podobne občas.
AD c) Tak Ti poviem, že nie je najmenší problém si dodatočne zistiť, čo som odfotil. Všetko je v papieroch a v PISe. A dosť často viem dopredu, čo mi príde. Nemôžem si totiž stále dovoliť mrhať časom a peniazmi a fotiť všetko, čo sa pohne. Preto si radšej niekedy dopredu zistím, aká mašinka pôjde a podľa toho sa zariadím, či sa na daný fotoflek za daným vlakom vyberiem.
AD a) No dobre no.
AD b) To sme na tom podobne občas.
AD c) Tak Ti poviem, že nie je najmenší problém si dodatočne zistiť, čo som odfotil. Všetko je v papieroch a v PISe. A dosť často viem dopredu, čo mi príde. Nemôžem si totiž stále dovoliť mrhať časom a peniazmi a fotiť všetko, čo sa pohne. Preto si radšej niekedy dopredu zistím, aká mašinka pôjde a podľa toho sa zariadím, či sa na daný fotoflek za daným vlakom vyberiem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75501/
Tak ufo, o nás s Maťkom sa ty neboj!
a) My zväčša rozoznáme čo nás to ťahá. My totiž čas, ktorý iný investujú do cvakania spúšťou, využívame na dôvernejšie spoznávanie našich elektrických mašiniek.
b) Vo vlaku žiadnu dilemu mať nebudeme. Voziť sa vlakom medzi substrátom považujeme za dehonestujúce.
c) Chcem vidieť šotouškov, ktorý z diaľky spoznajú čo to vlastne cvakajú. Chceš byť šotouš-estét a po vzore tunajšieho šotogurua si cvaknúť nejaký krajinný celok s mašinkou kdesi uprostred... a buď potom frajer, čo si to z tej diaľky vlastne cvakol!
a) My zväčša rozoznáme čo nás to ťahá. My totiž čas, ktorý iný investujú do cvakania spúšťou, využívame na dôvernejšie spoznávanie našich elektrických mašiniek.
b) Vo vlaku žiadnu dilemu mať nebudeme. Voziť sa vlakom medzi substrátom považujeme za dehonestujúce.
c) Chcem vidieť šotouškov, ktorý z diaľky spoznajú čo to vlastne cvakajú. Chceš byť šotouš-estét a po vzore tunajšieho šotogurua si cvaknúť nejaký krajinný celok s mašinkou kdesi uprostred... a buď potom frajer, čo si to z tej diaľky vlastne cvakol!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75497/
Ad Matthias: Jasan starec. Vďaka výčíňaniu seňora Blonskiho (všimaj, to znie skoro jak inšpektor Schimanski!) stratia Peršingy svoje primárne pohlavné znaky. Po slovensku budú behať už len hermafroditi a úbohí šotouškovia to budú mať o to ťažšie, že aj Princky dostanú ten červeno-šedo-šedý maglajz. Aj keď na nich máš aspoň tie okienká čoby sekundárny pohlavný znak. Ale s tými modrými a zelenými Peršingmi... kuk na tabuľku, kuk na strechu... tí obehofilnejší aj kuk na to, aký vlak to vlastne šotoušia (a čo ho obvykle ťahá).
Nuž važení a milí šotouškovia, keď som mal na vás v minulosti uštipačné poznámky, bolo to myslené (zväčša) s nadsázkou. Dovoľte, aby som deklaroval svoj skutočný vzťah k vám a vyjadril vám v tejto chvíli hlbokú spoluúčasť.
Nuž važení a milí šotouškovia, keď som mal na vás v minulosti uštipačné poznámky, bolo to myslené (zväčša) s nadsázkou. Dovoľte, aby som deklaroval svoj skutočný vzťah k vám a vyjadril vám v tejto chvíli hlbokú spoluúčasť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75495/
Matthias: Myslím, že pokiaľ šotoušovi nevadí všeobecne nový unifik, je šotoušovi štyri, či to je 163/263/363. Skôr by som čakal, že takých mašinkárov, ako Ty s Clansmanom budú mať vo vlaku dilemu, či ich ťahá dvojsystémové HDV, alebo jednosystémové. Ja keď už niečo fotím, tak či onak si musím poznačiť, alebo z tabuľky na fotke vyčítať, či som odfotil modrú 362.002 alebo modrú 362.006. Tým pádom to bude tak isto, keď si niekde pred Štrbou odfotím 163.122 alebo 362.003.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75493/
Clansman: Heh. Diléma pre úbohých šotoušov: ako len budú teraz rozoznávať ex-zelenú krabičku od ex-modrej krabičky? Okienka to na bočnici to má rovnaké, hliníkové žaluzia v horizonálnom páse rovnaké... Hm. Budú zaostrovať na tabuľky? Alebo vyčumovať na strechu, hľadajúc zhasínaciu komoru striedavého hl. vypínača a podperné izolátory na 25 kV?
Úbohí šotouši. To je krutý žart prírody, ten neo-unifik. Asi ako splodenie hermafrodita. Poznáš to. Mamička dotlačila, roztúžene čaká, pýtajúc sa "je to dievčatko alebo chlapček?" a v pôrodnej sále nastane rozpačité ticho...
Aspoň že oba pershingy majú tie svoje tabuľky, no.
Úbohí šotouši. To je krutý žart prírody, ten neo-unifik. Asi ako splodenie hermafrodita. Poznáš to. Mamička dotlačila, roztúžene čaká, pýtajúc sa "je to dievčatko alebo chlapček?" a v pôrodnej sále nastane rozpačité ticho...
Aspoň že oba pershingy majú tie svoje tabuľky, no.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75490/
My s rastom sme si to už vydiskutovali, len pre iných ponúknem vysvetlenie: V našich krajoch (striedavým drátom postihnutých) je Peršing aj to modré (zvané tiež Eso) a aj to zelené, čo tam hore máte vy. Len to červené je u nás Princezná. Heh, ale teraz už bude červené všetko, takže o to pozornejšie budeme musieť kukať na tabuľky (resp. okienka na strojovni).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75395/
Jáááj! Peršing, som sa zľakol, že nás tu chceš zadupať pod zem, ale ty si len vyšiel z cviku v deletovaní. Necháp to v zlom, len by som bol nerád, keby som sem jedného dňa dokvitol, nalogoval sa a zistil, že na fóre sa objavujú už len info typu "362.005 v depe", "362.008 v depe", "362.007 v Košiciach", ale nenájdem tu už napríklad správu, že "362.001 (sorry Tommy) v krčme". Lebo verím, že aj to sem patrí
Ale peršing, ak by si mal kedykoľvek chuť poriadne si zadeletovať, tak sa ozvi. Rád ti s tým helfnem. Také veci tu popíšeme, že aj to najväčšie floydovské lietajúce prasa bude oproti tomu len malý vrabček. Stačí Tommyho vyzvať, aby napodobnil všetky zvuky , ktoré vydáva rakaňa pri prechode štrbskou rampou. Alebo ešte lepšie na ceste zo Žiliny do SNV a budeš mať deletovania aj na tri dni.
Ale peršing, ak by si mal kedykoľvek chuť poriadne si zadeletovať, tak sa ozvi. Rád ti s tým helfnem. Také veci tu popíšeme, že aj to najväčšie floydovské lietajúce prasa bude oproti tomu len malý vrabček. Stačí Tommyho vyzvať, aby napodobnil všetky zvuky , ktoré vydáva rakaňa pri prechode štrbskou rampou. Alebo ešte lepšie na ceste zo Žiliny do SNV a budeš mať deletovania aj na tri dni.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75350/
pesing, este nejakeho odpadavajuceho smajla by to chcelo pridat.
Inak sorrac, viem, ze si tu z toho robime tabulu srdcebolu ale ked ste tu chceli mat server typu "v Belehrade som videl 363.999-2 stihol som si ju vyfotit a mala ciste celo, a druhy v Helsinkach uz mala styri muchy rozblajznute uz som ju nefotil" tak prepac ale to ste si mali urobit sukromnu siet, s tymito vecami ste mali pocitat.
Inak sorrac, viem, ze si tu z toho robime tabulu srdcebolu ale ked ste tu chceli mat server typu "v Belehrade som videl 363.999-2 stihol som si ju vyfotit a mala ciste celo, a druhy v Helsinkach uz mala styri muchy rozblajznute uz som ju nefotil" tak prepac ale to ste si mali urobit sukromnu siet, s tymito vecami ste mali pocitat.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75277/
Clansman
ja som to bral s humorom, tak sa tu hned neondej
Sorry ale bzzkance a trrkance na pol strany, k tomu lietajuce prasata (sice v diskusii 350, ale ide o princip) a co ja viem este co to je uz na mna vela
P.S.: dopraj aj mne trochu potesenia z deletovania prispevkov, uz davno som nic nedeletoval (hadam uz aj trištvrte roka)
(len do zas s tym potesenim neber doslova )
Dufam, ze mnozstvo a druh smajlikov uz dalo jasne najavo, ako som myslel tento a aj ten predchadzajuci prispevok.
ja som to bral s humorom, tak sa tu hned neondej
Sorry ale bzzkance a trrkance na pol strany, k tomu lietajuce prasata (sice v diskusii 350, ale ide o princip) a co ja viem este co to je uz na mna vela
P.S.: dopraj aj mne trochu potesenia z deletovania prispevkov, uz davno som nic nedeletoval (hadam uz aj trištvrte roka)
(len do zas s tym potesenim neber doslova )
Dufam, ze mnozstvo a druh smajlikov uz dalo jasne najavo, ako som myslel tento a aj ten predchadzajuci prispevok.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75269/
Ad peršing: Tak pán admin, pardón, no skutočne si nemyslím, že ste ten pravý, kto by mal určovať čo je a čo nie je blbosť. Samozrejme, že samotná "funkcia" administrátora tejto stránky Vám dáva možnosť zmazať čokoľvek čo Vám nie je po chuti. To je celkom v poriadku. No rozhodovať o tom čo je a čo nie je blbosť...
Pri všetkej úcte, ale na čo sa tu vlastne chceme hrať? Toto fórum nemalo, nemá a ani nikdy nemôže mať charakter odbornej diskusie. Stačí len troška nadhľadu a tolerancie (kvitujem, že doteraz jej admini prejavili nemálo). Veď tu ide v prvom rade o zábavu! Zábavu pre tích, čo majú radi železnicu a všetko čo s ňou súvisí. Vždy som mal pocit, že ktosi (admini) sa tu podujal vytvoriť na slovenské pomery unikátnu platformu, na ktorej sa stretávajú fanúšikovia železnice s rozličnými záujmami a názormi.
Táto platforma však chválabohu nikdy neslúžila len určitej špecifickej skupinke železničných nadšencov, ale bola tu pre všetkých. Je jedno, či sa niekto venuje modelárstvu, pracuje ako rušňovodič, fotí mašinky, zháňa o nich technické detaily, alebo sa na ne len rád pozerá. Všetci sa tu stretávame, navzájom komunikujeme a repšktujeme sa (väčšinou). Preto by som si nikdy nedovolil nahlas hodnotiť čosi ako "hlúposť, zbytočnosť". Dokonca ani tie infantilné kecy, ktoré tu občas vedieme. Mnohí sa na nich totižto zabávame a majú pre nemálo z nás väčší význam ako napríklad nikam nevedúce nikdy nekončiace diskusie o... (sem si dosaďte topic, ktorý vás tu k smrti nudí).
Preto som rád, že toto fórum existuje a preto by som bol rád, keby sa nikto nenechal zviesť túžbou čosi cenzúrovať. Teda pokiaľ nepôjde o čosi, čo by mohlo poškodiť dobré meno vlaky.net, zájsť priďaleko za hranice vkusu a slušnosti. V tomto Vám držím palce!
Pri všetkej úcte, ale na čo sa tu vlastne chceme hrať? Toto fórum nemalo, nemá a ani nikdy nemôže mať charakter odbornej diskusie. Stačí len troška nadhľadu a tolerancie (kvitujem, že doteraz jej admini prejavili nemálo). Veď tu ide v prvom rade o zábavu! Zábavu pre tích, čo majú radi železnicu a všetko čo s ňou súvisí. Vždy som mal pocit, že ktosi (admini) sa tu podujal vytvoriť na slovenské pomery unikátnu platformu, na ktorej sa stretávajú fanúšikovia železnice s rozličnými záujmami a názormi.
Táto platforma však chválabohu nikdy neslúžila len určitej špecifickej skupinke železničných nadšencov, ale bola tu pre všetkých. Je jedno, či sa niekto venuje modelárstvu, pracuje ako rušňovodič, fotí mašinky, zháňa o nich technické detaily, alebo sa na ne len rád pozerá. Všetci sa tu stretávame, navzájom komunikujeme a repšktujeme sa (väčšinou). Preto by som si nikdy nedovolil nahlas hodnotiť čosi ako "hlúposť, zbytočnosť". Dokonca ani tie infantilné kecy, ktoré tu občas vedieme. Mnohí sa na nich totižto zabávame a majú pre nemálo z nás väčší význam ako napríklad nikam nevedúce nikdy nekončiace diskusie o... (sem si dosaďte topic, ktorý vás tu k smrti nudí).
Preto som rád, že toto fórum existuje a preto by som bol rád, keby sa nikto nenechal zviesť túžbou čosi cenzúrovať. Teda pokiaľ nepôjde o čosi, čo by mohlo poškodiť dobré meno vlaky.net, zájsť priďaleko za hranice vkusu a slušnosti. V tomto Vám držím palce!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/75259/