GVD ŽSR aktuálny a pripravovaný
Diskusia o Grafikone vlakovej dopravy. Vaše postrehy, návrhy a pripomienky.
Podradené diskusné témy
Ja si myslím, že dôležití páni z DOP reagovali z výšky svojho postu. Oni v tom čase ešte domov necestujú, takže ich to nezaujíma. Vytvoril by sa týmto návrhom dobrý a rýchly prípoj. Mimochodom v triangli Pal-NZ-Šu sa nedá hovoriť a protismerný prípoj, je potrebné vytvoriť prípoj aj druhým smerom, keď to jedným nie je možné. Ja som sám určitý čas musel z Bratislavy do N. Zámkov cestovať do Šurian zvolenským rýchlikom, lebo na štúrovský by som čakal ďalšie dve hodiny. A pritom som mal v Śuranoch hneď prípoj do NZ. Takže je to dobrý návrh !
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/1818/
Ja si myslím, že dôležití páni z DOP reagovali z výšky svojho postu. Oni v tom čase ešte domov necestujú, takže ich to nezaujíma. Vytvoril by sa týmto návrhom dobrý a rýchly prípoj. Mimochodom v triangli Pal-NZ-Šu sa nedá hovoriť a protismerný prípoj, je potrebné vytvoriť prípoj aj druhým smerom, keď to jedným nie je možné. Ja som sám určitý čas musel z Bratislavy do N. Zámkov cestovať do Šurian zvolenským rýchlikom, lebo na štúrovský by som čakal ďalšie dve hodiny. A pritom som mal v Śuranoch hneď prípoj do NZ. Takže je to dobrý návrh !
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/1817/
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/1816/
Pokračujem návrhom č.2
Podľa nového GVD má odchádzať vlak 5067 z NZ do Nitry už o 16.54 s tým,že v Šuranoch bude mať 16 min.pobyt t.j. pr.17.06-17.22.Tento pobyt v Šuranoch je podľa mňa úplne zbytočný,navrhoval som upraviť odch.vlaku 5067 z NZ na 17.11 s prechodom vo výh.Bánov,keďže pred ním ide vlak 5719,s príchodom do Šurian o 17.21 a ďalej v navrhovanej trase.Účel návrhu je jasný,skrátiť jazdnú dobu zo 64 min.na 47min.V Šuranoch by sa musel nedelný vlak 5006 sa posunúť o 5min t.j. odchod o 17.23 s predpokladaným pr.do NZ o 17.34 /11 min.je bežná jazdná doba medzi Šuranmi a NZ/. Odpoveď DOP
Neskoršia poloha vlaku 5067 nie je možná,lebo by prišlo k rozviazaniu prípoja v NZ medzi vlakmi 5006 a 4224.
Ja len dodám,že vlak 5006 má jazdiť len v nedelu!!/prečo to vylučuje viesť vlak 5067 vneskoršej trase okrem nedele?/ perlička na záver vlak 4224 má odchádzať z NZ o 17.39 t.j. keĎ bude vlak 5006 odch.zo Šurian o 17.23 prípoj v NZ zostane zachovaný!!!/to ešte vlak 5006 jazdí v nedelu kvôli prípoju v Šuranoch na R do Blavy prípoj v NZ na vlak 4224 je úplne podružný