350
Zdravím Vás.. a aký máte názor na tieto HDV.. mne osobne sa najviac páčia 350.001 a 002. myslím že ten nový modrý náter nie je to pravé...
(Zbyněk)
KNIHA JÁZD: 350
Aktuálne nasadenie HDV
Pardon, opravujem sa. Projekt rekonstrukcie bol zapocaty v roku 1996, 750.001-5 vyrobena 1998. Martinska Mechatronicka, a.s. sa svojho casu ohanala pri tejto rade Narodnou cenou za dizajn 1997, Hlavnou cenou 5. medzinarodneho strojarenskeho veltrhu v Nitre a prvym miestom v sutazi Pro/AWARD '98 v USA za projekt technologie CAD/CAM/CAE.
Nejake info som nasiel tiez na http://prototypy.bilysklep.cz/, kde je prislusna rada uvedena.
Untrop: V ramci modernizacie motorovych rusnov bola objednana v roku 1998 reko okuliarnikov 750, 753 a 754. Modernizacia mala prebehnut v spolupraci s Martinskou Mechatronickou, a.s. v ZOS Zvolen, pricom ram a podvozky sa mali ponechat a vsetky ostatne komponenty vyrobit nanovo. V danom roku 1998 vznikol jeden prototyp, po zmene politickych pomerov sa od projektu upustilo. Na nete som toho vela nenasiel, tu foto:
http://just.msts.cz/images/p31/L048_07.jpg
Zastavam nazor, ze ten dizajn skrine proste nema chybu.
Ale, ale vazeni.... Moja otazka: je dôležitejší náter rušňa, alebo to, aby mašina spoľahlivo šlapala?
Ja som mal zatial z 350-kami ako cestujuci dobre skusenosti - čo si pamätám, vypadla raz v Kutnej hore a je tomu už 8 rokov, keď som z Berlína išiel do BA - (príprah 230 CD, od kútov tuším 263 ex ŽSR)
ad stary nater: toto zase iskru nema.
ad unifik: no zbohom.
AngelikaKaufman: preco prave tie farby akosi mi unika... a suhlasim inak, hoci aj farby podla trakcie podla mna mozu byt.
ad reko 755: kde najdem fotky a informacie o tomto projekte?
ad samotne 350ky: rychlost na slovensku fakt nie je kde vyuzit (teda krom kutov). ako voz je to pekne, na laminat sa to nechyta ale tak co uz. ale mne sa paci skoro kazdy rusen :-)).
Som sklamaný z toho že 350 001-4 dostala pred určitým časom červený náter aby ladila s IC vozňami, ktorý z histor. hľadiska nemá na nej čo robiť. Aj v časoch socializmu a unifikácie mala vždy nejaký extra náter a teraz jazdí s kabátom ktorý partí 350 002. Mne osobne sa páčil náter ktorý mala 350 001-4 v čase ŽSR, bielo-modro-červený, ale aj tie predchádzajúce boli lepšie ako ten červený. Za študentských čias to bol môj najobľúbenejší stroj.
Inák zastávam názor, že všetky mašiny a osobné vozne by mali mať i keď odlišný typ náteru, ale v jednotných farbách svojho vlastníka (ako napr. OBB, DB, FS) čiže u ZSSK modro-strieborno-oranžový.
Tiez sa mi spociatku ten inovacny strakaty vyplod nepozdaval, ale casom som si nan dokonale zvykol. Holt.
Ten cerveny je tiez fajn, aj ked farba nateru nekoresponduje s oznacenim dvojsystemoveho rusna. (nie ze by som kvoli tomu isiel skakat z okna)
Btw, dizajnovo najkrajsie prevedena skrina patri podla mna nedokoncenemu prototypu rekonstruovanej rady 755. Ten davam na pomysleny piedestal- ten dizajn proste nema chybu. V ciernom natere posobi skrina zaujimavo, decentne a elegantne. Cela vyzeraju priam futuristicky. Absolutna skoda ze sa ta rekonstrukcia stopla. Fnuk.
Podľa mňa je tento nový šedo modro modro biely náter priam príšerný, neestetický, pripomína prekombinovaný náter harlekýn z krokodílov 850/851 za ich pôsobenia v ŽSR.
To fakt sa nenájde výtvarník s citom pre estetiku ??? Tradičný červený náter prvých dvoch je síce jednoduchý, ale nie je zbytočne prekombinovaný a pôsobí uhladenejšie ! Ešte aj unifik v kominácii modrá + žltý pruh vyzeral lepšie !