350
Zdravím Vás.. a aký máte názor na tieto HDV.. mne osobne sa najviac páčia 350.001 a 002. myslím že ten nový modrý náter nie je to pravé...
(Zbyněk)
KNIHA JÁZD: 350
Aktuálne nasadenie HDV
Neviem cim to je, ale na SK je vela veci inak ako v EU: vacsina rusnov ma jednotny kabat, na vozoch a lokomotivach su reklamy... ale my na SK na to mame iny nazor, samozrejme ze ten najlepsi...
Cestujucemu je to fuk, ci pride zeleny, modry,alebo cerveny rusen, hlavne nech vlak ide v cas a je cisty.
>>>Rušeň má byť predovšetkým viditeľný, preto je dobre, keď je v strede nejaký výraznejší pás.
Špinavé, tj. zejména dieslové, lokomotivě žádný pás nepomůže. Od toho jsou tu světla (a klakson).
>>>Reklama na rušne nepatrí už z bezpečnostného hľadiska (odpútava pozornosť).
Obávám se, že pozornost odpoutávají úplně jiné věci, ne "chudák" reklama.
>>>Rozlíšenie rušňov podľa systémov je osvedčené a dobré.
Jak? V čem?
>>>Urobiť z nich jednotnú šeď alebo červeň by bolo zlé.
Slyšel jste někdy o firemním stylu?!?
>>>U nás sú na rozdiel od iných štátov 2 prúdové sústavy(aj ČD).
No a? Co je cestujícím, zákazníkům (veřejnosti) po tom?
Ja som tiez zalovil doma v kniznici a nasiel som az dva prospekty, kde je foto 001ky zo skusobneho okruhu. Jedna fotka je aj farebna. Cervena to ale NIE JE. Tu farbu nedokazem presne slovami vystihnut:
sedosivozelenkasta?
Aka je to vlastne farba?
755 je odstavena v RD Vrutky. Udajne to bol po motorickej stranke des, lebo motor Pielstick bol zastaraly a islo len o politicke rozhodnutie. Ked bola na vystave v roku 1998 v Petrzke, mala nejaku poruchu a ani som sa jej nedockal ist vlastnoou silou. Jazdila len velmi kratko v okoli Vrutok, nedostala sa ani na skusobny okruh.
Jej prezyvka je majestatna: TATRANSKY OROL. Akurat, ze nikdy nevyletel zo svojho hniezda.
350 001
Ma niekto farebnu foto rusna v original povodnom natere? A foto v natere modra, biela , cervena, ako to tu niekto spominal?
Velmi rad by som sa na ne pozrel....
Kto a kedy vymyslel natery podla napatovych sustav?
Mne sa totiz paci jednotný kabat ako na OBB, DB. Ta cervena je velmi pekna a honosna. A este krajsie su potom vozidla ozdobene reklamou....
ad Johnz: 350.005 bude mať ako posledná otočné zberače a ďalšie úpravy ako majú už vykonané ostatné 350(medzistena, st.menič...). Plus bude mať nový typ klímy (do pŕs bude vyrezaný otvor asi 20x40 cm...Fúúúúj) a možno skrutkový kompresor (v štádiu rozhodovania). Náter bude ako všetky ostatné mimo 001 a 002.