Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
tak nejen nepořádek, ale navíc i lhaní cestujícícm.
Zatiaľ tu "zahrádkáři"len diskutujú.
jencik
bodejť by jsi měl pravdu. Kdokoliv a opakuji kdokoliv je lepší jak ČD, i kdyby tu trať provozoval třeba Svaz zahrádkářů. Ale ČD dobrovolně nic nepustí a jeho konexe na všech státních a krajských úřadech jim zabezpečí nehospodárný provoz ještě hodně dlouho.
Po hodně dlouhé době jsme jel vlakem ČD a opět znechucen. Sice nyní výjimečně bez zpoždění (i to někdy vyjde), ale zato po nově elektrifikované trati motoráčkem 810. Ze Zábřehu ve 12:32 do Šumperka. Ale i dále na Kouty jezdí regiošroty (promiň že jsem použil Tvůj výraz. zajímavé, jak tam ještě jezdila oblíbená Arriva a trať s elektrifikovala, tak si pronajala od RJ lokomotivu 162.114 a jezdila tam s ní. Tak naco se ta trať elektrifikovala? Vlastník tratě (železnice Desná) byl s Arrivou velmi spokojen, protože ČD ji po roce 1997 chtěla úplně zrušit za silné podpory ministra soudruha Římana a nyní ji rozhodnutím kraje ji ČD nyní dostaly zpět i přes nevoli obcí. Minimálně cynismus. Regiošroty ale jezdí na hodně elektrifikovaných tratích, hlavně v Severních Čechách a Vysočině. Kdyby přejížděla z elektrifikované na neelektrifikovanou, bych to ještě pochopil, ale jak jede celý úsek pod elektrikou, tak to je pohrdání práce těch, kteří se o elektrifikaci zasloužili. Podobně je mne špatně na pohled na vlaky mezi Banskou Bystricou a Zvolenem, elektrickou lokomotivu vidím je na několika málo přímých bratislavských rychlících, jinak samý diesel nebo 813.
Byl jsem v úterý tímto tak znechucen, že zpět ze Šumperka do Zábřehu jsem jel raději autobusem 202. I když jel dost naokolo, tak cena díky iDSOK byla stejná (3 zóny - 22 Kč).
A to okolo 607 dnes? Musela byt parada cakat vo vlakovh 3425 a 7509. Stare suprvy, tak si viete predstavit...
Čo sa týka meškania, ono má aj nejaký dôvod, napr LE mešká často, lebo výluka v Detmaroviciach. No ale u CD by to ani nestalo za zmienku, veď majú na hlavaku kopec zrušených spojov, keď R na zapad vychádzajú zo Smichova a je výluka. Aký rozdiel, až by som napísal len polovicu pravdy, že rušia vlaky.
A neexistuje ani plnenie GVD ministerské a dopravcovské, ale plnenie GVD celkové, tzn, bez ohľadu na dôvod meškania a potom plnenie GVD za dopravcu, alebo za ŽSR, kde sa započítavajú len dôvody na strane dopravcu alebo len na strane infraštruktúry.