Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
A k tomu Humennému, zase obhajuješ neobhájiteľné. RJ predsa vedel, v akom stave je trať 190/191, to sa nezmenilo predvčerom, takisto druhú koľaj tam odmontovali niekedy po vojne, čiže aj problém prípadnej A5 nevznikol v roku 2018. A že mašina urobí za deň necelých 200 km to tiež nezistili včera. E že musia otáčať eurá? To tiež nezistili dnes. Zase medzi nami v RJ nepracujú žiadni hlupáci čo by tieto veci nevedeli.
no a s tymi schodmi to je zase dobrá prča....
K 1120/1121, az by dakoho zostrelili, urcite by nahrada trvala aj dlhsie ako 2-3hodky, takze v pripade RJ je aj ta NAD rychlejsia, niezeby to u inych trvalo nejak kratsie. Ini ale uplne ignoruju fakt, ze RJ stratu nikto nezaplati, takze ak im ma niekde stat naftak cely den, tak je dost velka pravdepodobnost, ze coskoro zacnu riesit, ako tie straty minimalizovat, jedine zeby nasli pre masinu dalsie vykony, no ani tych nakladov nie je extremne vela. Netvrdim, ze je to nejaka extra situacia, ale pri sucasnom GVD je bohuzial RJ jediny dopravca do Prahy, takze pruser tohoto vlaku poskodi viacerych ludi, ktri sa potrebuju dostat do prace ci inde. Netvrdim, ze nahradzanie vlaku je super, ale chapem, ze RJ musi akekolvek euro otocit viackrat ako ZSSK alebo CD.
PS Zamcan,z busu aspon nemusis vlacit kufor dole a hore schodmi a zase mimo lowciostu a Astry na SK jazdi bez stevarda minimalny pocet voznov, skor sa to tyka vybranych vlakov v CR, ale ani tam to nie je tragedia, su lepsie a horsie dni.
K tomu Humennému ti už napísali iní, proste RJ nie je schopný/ochotný tam zabezpečiť vlaky, tak tam jazdí autobusmi. Nemá to nič spoločné s tým, že ktorý dopravca jazdí pred alebo po 8 do Prahy.
A aby som nebol úplne OT, tak 3055
nemáme rušne na vozbu vlakov do Humenného, no tak si vymyslíme že vlastne pre cestujúcich je lepšie ked jazdia autobusy ked ten stav trati je tak zlý.....
Rudé Právo rok 1986......
Milan: Bez ohladu na to, kto je moj oblubeny dopravca mi mozes poradit, akym nocakom sa dostat do Prahy na 8 rano, z Kosic vdaka a odchod najskor po 19