Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Z Bohumína za hv sú radené vozne č.369 Bdmpee,370 Bmz a 371 ARmpee ktoré prechádzajú z EN 445.
V jednom prípade sa stalo,že bol obrat hv 444 / 125 ,info o tom som zistil v práci z unipok.
jencik:nie všetky meškania zavinili ČD. Hneď po štarte gvd 2018 meškali Západné expresy z Mníchova,tam bol problém u súkrom.bavorskej žel.spoločnosti
Nostalgické vlaky-lístky napr. z Braníka na Křivoklát stoja 280 Kč,sú lacnejšie jako nostalgické vlaky na vých.Slovensku,tieto jazdy sa čiatočne financujú z ČD Cargo
Vsak ak ma Anjel777 pristup k cislam a pricinam, alebo si pamata, nech napise.
A myslim, ze su aj v CR radi, ze teraz Bohemia nechodi, lebo hlavne do Prahy stale meskavala. Asi to zle cele vyratali. Lebo 546 v case 444 chodi pomerne dobre. A ak meska 445, tak uplna kalamita. 3 vozne odtial idu nazad na 444. A jej neskory prichod zrejme robi sarapatu aj Ex 125 na odchode. Mal by tam byt rusen od 444. A tak dokola.
1. Hneď za/ pred nimi je križovatka, optimálne so značkou daj prednosť v jazde alebo stopkou( bernolakovo pri zst s hl. cestou od priecestia, Kostany n/T s problemovou krizovatkou a daj prednosť v jazde od priecestia, ba-ivanska cesta...)
2. Za neprijemnou až nepriehladnou zákrutou- ba odborárska, ba- rača cesta do východného- aj 1. skupina, veľmi nepríjemné a čakám, kedy sa tam stane nehoda, ba-vajnory pri mlyne!!! ľutujem miesta neznalych v smere od vajnor , horná stubna pri zst na starej 65, tam aspoň vidieť
3. V strmom stúpaní/ klesani- vo fotohadankach sa spominal kežmarok, v nehodách na priecestiach lanskroun...
Co sa tyka priecesti, no jeden by cakal, ze policia bude riesit to mnozstvo podobnych priestupkov, preco vodici jazdia na cervenu, staci si pozriet koridor v Cechach, kolkokrat tam vodici ignoruju svetla, netvrdim, ze nutne vsade treba nadjazd, ale 131 potrebuje zdvojkolajnit a podla toho by sa aj malo vyhodnotit, ktore priecestia su rizikove.
asi si zle interpretoval moje slová.
Ale, čo sa týka priecestí, tak je to presne tak, niekto niečo odignoruje, nevšimne, baví sa, a poďho, rovno všade dať mimoúrovňové kríženia. Podľa tejto slniečkarskej myšlienky by nemali byť ani cestné križovatky, ani prechody pre chodcov. Ba, zvlášť diaľnica pre nákladné, zvlášť pre osobné autá, zvlášť pre autobusy.
Odfajčia ti degeši 1/3 vozidlového parku na železničných priecestiach, tak asi kľudní nezostanú, keď zvyšok parku sa točí 24/7...