Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Z R345 som mal na prestup v Martine na autobus asi tak 8 minut podla GVD. Teoreticky. Pokial som nestihol ten autobus, tak dalsi mi siel za 45 minut a trcat vo Vrutkach na stanici 45 minut 2,3 krat do tyzdna nie je co by som si prial. Ten cas som vedel vyuzit aj uzitocnejsie. Takze som zacal chodit z roboty skorej na R609 alebo Os. Mal som moznost,ale aj tak sa mi 2,3 razy do mesiaca stalo ze som pozeral na hodiny a z vlaku k autobusu som sa presuval behom.
Vlaky opäť vyrazili (ktoré meškajú 60-150 min.), ale nie všetky, pretože veľké množstvo je odrieknuté. Petržalské prakticky dnes nepremávajú.
130-ka sa definitívne rozpadáva?
A MHD Martin, ako to sledujem, pravidelne reaguje na zmeny v gvd vlakov a snazi sa prisposobit odchody svojich spojov.
Aj teraz, k 1. 8. boli vykonané zmeny, aj na zaklade pripomienok obcanov.
K osobny vlakom. Casto som tu cital aky je zly subeh osobnych vlakov a autobusov a ako by sa mali zrusit tie autobusy a ludia sa mali presunut do vlakov. No len pokial si vlaky z cestovneho poriadku urobia dobry den, aj vyckavanim pomaly kazdy druhy den na zmeskany dalsi vlak, tak sa vam ty ludia presunu do aut.
tu https://meskanievlakov.tk/ a tu https://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zponline
Netuším koľko vlakov je v jeden okamih na tratiach ČR no ''asi'' násobne viacej ako v SR ..... napriek tomu, že sme takí pidi-štát sme v meškaní suverénne horší (envy)(N)
Jedna vec je počasie. S tým nenarobíme nič... Ale mám zato, že sa zase prejavila ''super organizácia''. Vyšlo v mimoriadnej situácii všetko, čo má kolesá, a ruky-nohy aby odstránili prekážky?
ZSSK mimoriadne
? @zssk_mimoriadne
19 minPred 19 minútami
Os 4600 (Nové Zámky 3:17 - Malacky 5:48) je odrieknutý v úseku Nové Zámky - Bratislava hl. st.
Dôvod: následok prerušenia dopravy.
0 replies 0 Retweetov 0 Tweetov sa páčilo
Dobre, lepšie, výborne!
Uvidíme, koľkým platiacim zákazníkom (modrogumníci: rozumej cestujúcim) sa bude páčiť! Môžu dať lajčík na fejsbúčik, pardon na https://twitter.com/zssk_mimoriadne
Toto je skutočne VRCHOL DILETANTIZMU!
Ideme (stáť) ďalej!
A dráteníci pília stromy na Záhorí.
Cestou späť sa ešte budú musieť zastaviť na Bhl, na 6.koľaji visí drôtik inej výške ako má a jemne zasahuje do profilu susednej 8.
Os 4536 Galanta - Trnava +190 zo Serede, zo žst. Gáň vedená v NAD
Os 2034 Bhl. - Kúty +199 vo Veľkých Levároch
Os 2035 Kúty - Bhl, zatiaľ +243 a vetrá v Kútoch
RR 873 Pressburg (pokračovanie EC 283) vetrá na Bhl.
Som zvedavý kto toto dá dokopy a hlavne kedy.
V prípade, že by sa nepodarilo, poprosím posledného odchádzajúceho: ZHASNI!
Na Záhorí stromčeky (už zas) spadli... Presne tie, ktoré tam tíško stáli v ochrannom pásme dráhy, lebo ekoteroristi nedovolili vyrúbať.
Čo Vy na to súdruh minister dopravy? Či Vaša odbornosť končí montážou tabúľ v jazyku národnostných menšín, to je jednoduchšie ako si spraviť poriadky v ŽSR? A hlavne takú tabuľu je vidieť ihneď po montáži, systémové zmeny by sa prejavovali v dlhšom časovom horizonte...
Z druhej strany: Raz som cestoval R611. Prišiel som osobákom do Prešova a čakal som na posledný vlak do Vranova. Medzitým mal mať príchod osobák z Košíc do Lipian, ktorý je prípojom na IC, avšak ten sa pokazil ešte pred Kysakom. Vlaky na Vranov a Bardejov samozrejme v Prešove čakali. Otázkou je, koľko ľudí napokon tými osobákmi išlo, keďže cestujúci z IC mali do Prešova autobus a mne tiež šiel autobus, takže som výsledne meškal iba 20 minút a nie dve hodiny.