Priemyslové lokomotívy
Ako je o mne známe som blázon do priemyslových lokomotív... Spolu s priateľmi sa snažím dať dokopy štatistiky priemyslových lokomotív na Slovensku a v ČR. Asi pred mesiacom som sa obratil na vás s prosbou o pomoc, a to v tom, že napíšete číslo lokomotívy ktorú ste zaregistrovali v nejakom podniku. Kedže príspevky sa týkali aj iných podnikov, rozhodol som sa pre založenie tejto témy. Budem vám veľmi vďačný za akýkoľvek príspevok. Stačí ak napíšete radové označenie lokomotívy (napr. T669.0 / 770) ktorú ste videli za plotom nejakej fabriky alebo na súkromnej vlečke, alebo číslo lokomotívy, ktorá nevizerá ako traťová. Záznamy píšte v tvare ako v knihe jázd - t.j. číslo (alebo aspoň radové označenie), miesto kde ste loko videli a dátum (alebo aspoň rok). Príklad:
T448.0805 (Žel. stavby Košice), Barca, Júl 2004
alebo T211.0xxx - Levice, 2004
Za všetky príspevky predom ďakujem!!
Podradené diskusné témy
Uznesením Krajského súdu v Bratislave č.k. 9K 63/01-37 zo dňa 22.11.2001 bol vyhlásený konkurz na majetok dlžníka: Trnavské automobilové závody, š.p. v likvidácii, Paulínska 20, 917 01 Trnava, IČO: 00 009 199. Za správcu konkurznej podstaty sa ustanovuje JUDr. Ľuboš Novák, advokát, so sídlom: AK - Nám. M. Benku 9 - c 1, 811 07 Bratislava.
- Výpis z obchodného registru
Ak sú tieto stroje "na žive" budem veľmi rád
Prečo rušne išli zrovna do TAZ to neviem, ale neviem ani o tom, že by ich tam rozpalovali. Tam je snaď len nejaké šrotovisko automobilových karosérii, ktoré vidno aj z vlaku, ale lokomotivu som tam nikdy nevidel. A okrem toho keď išla na rozpálenie bolerázska V60.18004, putovala až do Leopoldova, pričom firma sa posťažovala na vysoké poplatky za DC u ŽSR. Prečo by ju potom lacnejšie neposlali do bližšieho TAZ, ešte k tomu po ceste do Leopoldova, keby tam tiež rozpalovali rušne?
Dúfam, že T444.0049 a V60.18003 sú ešte nažive, a že ešte aj ejaký ten čas budú. Veď vyzerali celkom schopne...
Keď som sa opýtal posunovačoa čo bude s týmito lokomotívami, povedal že ich vezú do areálu TAZ Trnava. Spýtal som sa ešte na čo tam idú a dostal som nepresvedčivú odpoved že asi do miestneho kovošrotu na rozpálenie.
Niečo na tom ale asi bude. Od vtedy nemám o týchto lokomotívach žiadne správy.