Osobné vozne
Čaute čitatelia a hlavne prispievatelia.
O kultúre cestovania vo vlakoch sa toho popísalo a podebatovalo dosť. Sťažnosti, resp. pripomienky však nenavrhovali prípadné riešenia. Skúste sa podeliť s ostatnými so svojimi skúsenosťami a hlavne s Vaším subjektívnym riešením. Snáď aj Vaša pripomienka prispeje k lepšiemu.
P.S.: Som večný optimista. Veď "Ak Boh dá, aj motyka vystrelí" !?
Podradené diskusné témy
k tym WRRmeer - v poslednej dobe som videl behat len 011ku.
videli ste tento tyzden aj iny??? na slovenke jazdi WRRm, 014-ka je stale pokazena a 015ka asi este nevysla, len bola na skusobnej jazde.
dnes boli na slovenke Bmpeer 201 a 216. ak 217 uz jazdi, treba ju hladat na 402/403.
videli ste tento tyzden aj iny??? na slovenke jazdi WRRm, 014-ka je stale pokazena a 015ka asi este nevysla, len bola na skusobnej jazde.
dnes boli na slovenke Bmpeer 201 a 216. ak 217 uz jazdi, treba ju hladat na 402/403.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334597/
fachman:
iste je, ze Kosice nemaju dostatocny pocet Bmpeer voznov, aby dokazli splnit 1.zmenu VOD od jej zacatia. VODka uvadza, ze Ampeer bude jazdit, takze sa tam asi naozaj ukaze. okrem toho v useku BA - WIEN ma byt Ampeer zamknuty.
je rozdiel sluzobny vozen a postovy!
na R 600 a 601 zacinaju jazdit postove vozne pp.
8 WRRmeer voznov stacit nebude. Bohuzial, u ZSSK je tendencia nahradzat barove vozne restauracnymi!!!
iste je, ze Kosice nemaju dostatocny pocet Bmpeer voznov, aby dokazli splnit 1.zmenu VOD od jej zacatia. VODka uvadza, ze Ampeer bude jazdit, takze sa tam asi naozaj ukaze. okrem toho v useku BA - WIEN ma byt Ampeer zamknuty.
je rozdiel sluzobny vozen a postovy!
na R 600 a 601 zacinaju jazdit postove vozne pp.
8 WRRmeer voznov stacit nebude. Bohuzial, u ZSSK je tendencia nahradzat barove vozne restauracnymi!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334596/
Neviete niekto aka je v sucasnosti celkova turnusova potreba restauracnych voznov u zssk ? Zaujimalo by ma totiz ci 8 WRRmeerov nahradi vsetky WRRm-ka (viem ze tych je az 14, ale sa mi nezda zeby boli vsetky potrebne). A tiez ma zaraza preco sa radsej nerekonstruovali len o 6 rokov starsie WRRm. Ale tak hadam z nich este nieco vymyslia ak dovtedy prilis nezostarnu (po 30-tke je uz asi najvyssi cas na reko), taky ARmpeer na menej vytazene rychliky (BA - ZA, BA - PD, BA - BB, ZV - KE) by podla mna hrozne bodol. Velke restauraky uz nemaju taky vyznam ako v minulosti. A mozno by nebol od veci aj nejaky ten Salon. Tusim ze mame len nejake dva sunky z prelomu 60-tych a 70-tych rokov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334591/
mbican:ešte si tam zabudol "poštak" ktory ma tiež odieli a samozrejme aj Aeer ma "kupaky".Si si isty tym nasadenim Ampeer na IC 403/402 Šariš,lebo viedla sa tu diskusia že tam nasadeny asi nebude,ale aj tak dlho za hranice jazdit nebude pretože od druhej zmeny GVD alebo až od noveho GVD s najvacsou pravdepodobnostou budu IC Tatran,IC Šariš(a neviem čo bude s IC Donau?????????????,,,)
inač ta nalepka Šariš je na tom Aeer nie???????????,
inač ta nalepka Šariš je na tom Aeer nie???????????,
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334435/
671:
Ak ešte pred pár rokmi boli na modernizácie do IC/EC režimu RIC súprav aj s perspektívou vhodné staré maďaráky a nemce zo 60-tých rokov (B(p)eer), nemyslím, že novšie Bt-čka by ešte nejakých 20-25 rokov na osobákoch nemali vydržať.
Predsa len, EC a Os je veľký rozdiel a tie Bt-čka skutočne nie sú na tom až tak zle.
Nejak sme asi zluxusneli. Už len nechápem, prečo sa modernizujú 813-ky z 810-tok mimochodom starých temer ako Bt, radšej by sa mali robiť podľa tejto filozofie z 840, viac by vydržali.
-------------------
Btw, prečo sa zatvárajú témy?
Ak sa zatvorili modernizované vozne, kde sa hojne písalo, čakám, že sa pokojne môže aj táto.
Ak ešte pred pár rokmi boli na modernizácie do IC/EC režimu RIC súprav aj s perspektívou vhodné staré maďaráky a nemce zo 60-tých rokov (B(p)eer), nemyslím, že novšie Bt-čka by ešte nejakých 20-25 rokov na osobákoch nemali vydržať.
Predsa len, EC a Os je veľký rozdiel a tie Bt-čka skutočne nie sú na tom až tak zle.
Nejak sme asi zluxusneli. Už len nechápem, prečo sa modernizujú 813-ky z 810-tok mimochodom starých temer ako Bt, radšej by sa mali robiť podľa tejto filozofie z 840, viac by vydržali.
-------------------
Btw, prečo sa zatvárajú témy?
Ak sa zatvorili modernizované vozne, kde sa hojne písalo, čakám, že sa pokojne môže aj táto.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334328/
362.001: o tom ze preco sa Bdteer robi z Bdt a nije Bt som pisal v teme modernizovane vozne (no tema sa uzavrela,nedostal som odpoved)
..o modernizacii lehatiek som chcel pisat v predchadzajucom prispevku no nechcel som to prehanat ale vidim ze mas rovnaky nazor..aj s WLAB by sa nieco mohlo robit...
inac chcel by som vidiet interier Bceer nemate niekto foto??????????
Bdtmee by potrebovalo rekonstrukciu interieru...hlavne sedadla-malo miesta..
..o modernizacii lehatiek som chcel pisat v predchadzajucom prispevku no nechcel som to prehanat ale vidim ze mas rovnaky nazor..aj s WLAB by sa nieco mohlo robit...
inac chcel by som vidiet interier Bceer nemate niekto foto??????????
Bdtmee by potrebovalo rekonstrukciu interieru...hlavne sedadla-malo miesta..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334327/
Sám sa čudujem, prečo sa WRRm nemodernizovali.
Majú X-ovú skriňu (dcn-26,4m voč-19m) myslím, že ak by sme chceli kvalitné reštauračné vozne pre medzinárodnú prevádzku, by na modernizáciu boli WRRm ako základ viac ako vhodné.
WRRm má podvozky Goerlitz V ako staré B-čka, to je jediné mínus Bmee má GP200.
Zato chátrajúce pošťáky majú GP200, nechápem, prečo sa to ešte nevyčendžovalo.
Ďalej považujem v súvislosti s tým za trochu nešťastné, že na celoreštauráky sa prerábajú BRcm-ky, tie by som si vedel v náväznosti na ich pôvodnu pokrokovú delenú koncepciu predstaviť rekonštruovať skôr cestou polobufetových vozňov typu BRmeer, ARmpee...
Myslím, že pre väčšinu výkonov na vnútroštatných spojoch by boli viac ako dostačujúce.
Trochu mi je ľúto, že z relatívne najlepších a najzachovalejších osobákových vozňov Bdt sa robí niečo ešte lepšie a staré Bt čka ale aj B-čka ostávajú nezmenené.
Pritom už len také Bt-čko s podvozkami VÚKV je ideálny vozeň na modernizáciu pre osobné vlaky, Bdt s kvalitnými podvozkami GP200 reko zas len na 120 km/h je už trochu škoda.
No a záverom, zamýšľam sa, prečo sa ešte doposiaľ nezmodernizovalo jedno jediné Bc-čko.
Vozne sú staré v podstate ako B-čka, z ktorých majú ľudia des, no odpovedajúce lehátkové prevedenie im musí byť dobré.
Ak teda nerátam pseudoreko Bceer, chcelo to už dávno zbastliť dačo na typ Beer, do oddielov namiesto Bordadov nahádzať postele, pretože v nočných rýchlikoch by pre tiché a kultúrne cestovanie najmä v letných mesiacoch mala byť klimatizácia a kotúčové brzdy už dávno samozrejmosť, ba určite viac ako vo vozňoch vlakov denných.
Presa len trochu zvláštym smerom sa uberajú modernizácie ZSSK....
Majú X-ovú skriňu (dcn-26,4m voč-19m) myslím, že ak by sme chceli kvalitné reštauračné vozne pre medzinárodnú prevádzku, by na modernizáciu boli WRRm ako základ viac ako vhodné.
WRRm má podvozky Goerlitz V ako staré B-čka, to je jediné mínus Bmee má GP200.
Zato chátrajúce pošťáky majú GP200, nechápem, prečo sa to ešte nevyčendžovalo.
Ďalej považujem v súvislosti s tým za trochu nešťastné, že na celoreštauráky sa prerábajú BRcm-ky, tie by som si vedel v náväznosti na ich pôvodnu pokrokovú delenú koncepciu predstaviť rekonštruovať skôr cestou polobufetových vozňov typu BRmeer, ARmpee...
Myslím, že pre väčšinu výkonov na vnútroštatných spojoch by boli viac ako dostačujúce.
Trochu mi je ľúto, že z relatívne najlepších a najzachovalejších osobákových vozňov Bdt sa robí niečo ešte lepšie a staré Bt čka ale aj B-čka ostávajú nezmenené.
Pritom už len také Bt-čko s podvozkami VÚKV je ideálny vozeň na modernizáciu pre osobné vlaky, Bdt s kvalitnými podvozkami GP200 reko zas len na 120 km/h je už trochu škoda.
No a záverom, zamýšľam sa, prečo sa ešte doposiaľ nezmodernizovalo jedno jediné Bc-čko.
Vozne sú staré v podstate ako B-čka, z ktorých majú ľudia des, no odpovedajúce lehátkové prevedenie im musí byť dobré.
Ak teda nerátam pseudoreko Bceer, chcelo to už dávno zbastliť dačo na typ Beer, do oddielov namiesto Bordadov nahádzať postele, pretože v nočných rýchlikoch by pre tiché a kultúrne cestovanie najmä v letných mesiacoch mala byť klimatizácia a kotúčové brzdy už dávno samozrejmosť, ba určite viac ako vo vozňoch vlakov denných.
Presa len trochu zvláštym smerom sa uberajú modernizácie ZSSK....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334326/
mohli by sa zmodernizovat vozne WRRm (14ks) na WRRmeer..maju tie iste bodvozky ako Bmee?
..druha seria A/Bmpeer sa bude lisit od prvej??alebo to bude pokracovanie??druha seria sa zacne vyrabat hned ako vyjde 20ty Bmpeer?
..Bdghmeer kedy bude??
..druha seria A/Bmpeer sa bude lisit od prvej??alebo to bude pokracovanie??druha seria sa zacne vyrabat hned ako vyjde 20ty Bmpeer?
..Bdghmeer kedy bude??
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334324/
teraz ked je uzavreta tema modernizovane vozne sa maju pisat veci vhodne do tej temy sem?? pred uzavretim temy som nieco pisal uz mi nestihol nikto odpovedat
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/334196/
ufo
slovenske vozne dalej do Europy ako do Viedne nezachadzaju, tak naco tych 200. Ked bude chodit IC vlak napr. BA - Mnichov v radeni vozne ZSSK tak nepoviem. Ale takyto vlak asi tazko bude premavat. Ale teraz je prioritnejsia kultura cestovania rychlostou do 160km/h, aspon Beer alebo Bmpeer...
Tak sa odpojme od Európy
ja mam dojem, ze ta Europa na nejake Slovensko zvysoka kasle...aspon co sa tyka zeleznic
slovenske vozne dalej do Europy ako do Viedne nezachadzaju, tak naco tych 200. Ked bude chodit IC vlak napr. BA - Mnichov v radeni vozne ZSSK tak nepoviem. Ale takyto vlak asi tazko bude premavat. Ale teraz je prioritnejsia kultura cestovania rychlostou do 160km/h, aspon Beer alebo Bmpeer...
Tak sa odpojme od Európy
ja mam dojem, ze ta Europa na nejake Slovensko zvysoka kasle...aspon co sa tyka zeleznic
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/333379/
362.001: ja sa bojím, že sa v prípade Bdteeru potvrdí konšpiračná teória, podľa ktorej ich ZSSK vôbec neplánuje nasadzovať na osobáky, ale na diaľkové spoje. Medzi nami, v dnešnej dobe je "vysokopodlažný" vagón na regionálne spoje trochu anachronizmom, a hoci anachronizmy u nášho dopravcu dlhodobo letia, málokto odolá pokušeniu nasekať Bdteery napr. na "južné rýchliky," keď bude mať šancu.
Ak zatiaľ dorazia ešusy a časom hádam nejaké lasice a pár DMU, ušetrí sa tým práve tých pár Bdt, ktoré pôjdu na reko. A na zvyšok výkonov sa vždy budú dať na osobáky nahádzať B-čka, hoci sú na tento typ spojov konfiguráciou interiéru nevhodné...