Burza VLAKY.NET - skúsenosti a postrehy
V poslednej dobe sa množia negatívne skúsenosti predávajúcich, ale i kupujúcich v burze VLAKYNET. Táto diskusná téma má jednak slúžiť na zlepšenie burzy VLAKYNET ako aj na prezentáciu Vašich poznatkov a skúseností, s cieľom vystríhať pred neserióznymi praktikami niektorých jednotlivcov. Samotnú burzu preto prenechajme predaju, kúpe, výmenám a službám.
azonic...ak si dobre precital...vopred pri Tebe!(kedze mas zauzivane objednat...a ak nahodou zozenies za lepsiu cenu(tak nepreberes balik,,odôvodnenim ze si zohnal lacnejsie,,)....dam ti otazku....myslis ze je to fer,ako si to urobil?...ked objednas a nepreberes balik?co by si povedal keby ti to niekdo urobil?,,ako si urobil Ty!,,....to je moj nazor na danu vec
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570399/
azonic...vidim ze si to poprvykrat neurobil,,ako pises,,.skratke povedane(jedine vopred € pri Tebe,az potom ti poslat nieco)....potom by si si rozmyslel nepreberat,,...ako pise sergejik zaklad obchodu je ,,Slusnost,,u teba si urobi nazor kazdy sam
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570365/
Vážení modelári---to že vzniklo toto vlákno, som akosi zariadil ja. PREČO?--SLUŠNOSŤ!!!!!!!!!
Ako písal mikinko--plný súhlas---pri obchode sú dvaja-predávajúci, kupujúci---vzájomná dôvera MUSÍ existovať-inak každý každého oklame-čo asi všetci nechceme ....
Pri riešení vášho sporu, ktorý tu verejne rozoberáte a prepravdujete sa jeden poznatok. Ak ste komunikovali, a dohodli podmienky obchodu, zásielka bola podaná a jedno z akého dôvodu ju neprevezmem---UROBIL SOM CHYBU!!!!---Obchod som uzavrel, a bodka!!!!.
Poslal si info, že nepreberieš balík??, že zaplatíš nie len poštovné, ale aj prácu?, tie náklady spojené s predajom sú niekde inde, ako len cena poštovného. Ani v obchode nekúpim tovar, prejdem do iného, uvidím jaké lacné, vrátim sa do prvého a kúpenú vec vrátim s tým, že vedľa je lacnejšia?, ak hej potom sa netreba ničím zaoberať, a odrbávať vo veľkom Ďalej.
Podotýkam nie som 15-ročný teenager čo nevie čo píše, skúsenosť mám s 50 ročným tiež modelárom--odrbávakom...svetu mier, a železnici pokoj...
Robo Ke.
Hodnota zbierky nie je výpovednou hodnotou čestnosti modelára---bez urážky
Ako písal mikinko--plný súhlas---pri obchode sú dvaja-predávajúci, kupujúci---vzájomná dôvera MUSÍ existovať-inak každý každého oklame-čo asi všetci nechceme ....
Pri riešení vášho sporu, ktorý tu verejne rozoberáte a prepravdujete sa jeden poznatok. Ak ste komunikovali, a dohodli podmienky obchodu, zásielka bola podaná a jedno z akého dôvodu ju neprevezmem---UROBIL SOM CHYBU!!!!---Obchod som uzavrel, a bodka!!!!.
Poslal si info, že nepreberieš balík??, že zaplatíš nie len poštovné, ale aj prácu?, tie náklady spojené s predajom sú niekde inde, ako len cena poštovného. Ani v obchode nekúpim tovar, prejdem do iného, uvidím jaké lacné, vrátim sa do prvého a kúpenú vec vrátim s tým, že vedľa je lacnejšia?, ak hej potom sa netreba ničím zaoberať, a odrbávať vo veľkom Ďalej.
Podotýkam nie som 15-ročný teenager čo nevie čo píše, skúsenosť mám s 50 ročným tiež modelárom--odrbávakom...svetu mier, a železnici pokoj...
Robo Ke.
Hodnota zbierky nie je výpovednou hodnotou čestnosti modelára---bez urážky
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570363/
este aby som nebol za zleho ako ma tu nepravom niekto vykreslil, kupil som tu z burzy strasne vela veci od Martina z Vrutok a nestazoval sa ked som povedal, ze si zoberiem a nakoniec som nezobral lebo som zobral nieco ine co sa mi nazivo viac pacilo... Menovany nick igor99: neprebral som masinu za 120 € ale mesiac dozadu som od neho prebral zasielku za 230 € kde bolo 7 vagonov a masina Ae 610 SBB Cargo opisana v burze ako nejazdena ale bandaze zodrate z kilometrov jazdenia, neplakal som tu ako male decko, ze ich musim vymenit aj ked pradavajuci uviedol nieco ine. To ze dojde ina lepsia ponuka a ja idem za nou som ochotny preplatit naklady spojene so zasielkou ale tento igor99 sa ani neozve aby som mu poslal € za postu a podobne radsej sa tu vyplace ako usmrkane decko.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570319/
mikinko
... súhlas... príde mi úplne normálne, že keď si niečo záväzne objednám tak za to zaplatím a prevezmem to... není čo diskutovať... ... nebolo by zlé sa riadiť heslom "dvakrát meraj a raz rež" a pred samotným nákupom zvažovať a nie až potom...
... súhlas... príde mi úplne normálne, že keď si niečo záväzne objednám tak za to zaplatím a prevezmem to... není čo diskutovať... ... nebolo by zlé sa riadiť heslom "dvakrát meraj a raz rež" a pred samotným nákupom zvažovať a nie až potom...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570317/
krokodil Europa je tak mala, ze sa oplati behat kamkolvek a v tej Pesti som nechal nieco vac ako 1000 € s tym, ze som usetril asi 380 oproti internetovym obchom a burzam na SK. Vrelo vsetkym doporucujem. Len vyberam z toho co som kupil: Pendelzug Roco 61402 na SK asi jediny dostupny kus za 399 € tam za 207 €... Ja nie som nejaky mlady zajo, ktory nevie co chce. Od juna 2011 kedy som kupil Digi start set Roco masina a 4 vagony + dalsia masina a jeden nakladny vagon je dnes po caa styroch mesiacoch doma 10 digi masin, 67 nakladnych a 19 osobnych vagonov v celkovej nakupnej cene cca 4200 €. Ak by si ty mal tieto veci v cenach ktore by mana zaujali, kludne by som ten financny objem nechal aj u teba...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570302/
azonic: ja som tvoje meno nezverejnil, len som citoval prispevok z burzy. Pozri si starsie prispevky z burzy.
A tiez som chcel tymto apelovat tymto sposobom na vsetkych uzivatelov burzy, nech radsej vyuzivaju tuto kolonku vo fore na skusenosti z burzy nez samotne uverejnovanie v burze. Na to bola tato kolonka vo fore zriadena.
Slusne jednanie je uz pomaly na burze zriedkavostou. Kazdy kupujuci ma moznost sa rozhodnut za aku cenu model kupi a kde ho kupi. Pokial mas cas behat po 1 vagon do Budapesti z Popradu, je to tvoja vec. Len si spocitaj ozajsne naklady na dany obchod a to uz nehovorim o tom, ze ked je nieco v neporiadku, ako to tam pojdes reklamovat.
Ja osobne dam radsej vyssiu cenu na burzu ako predavajuci a kupujucemu dam radsej darcek naviac. Ozyvaju sa tak serioznejsi kupujuci. Pokial som uverejnil inzerat za nizku cenu, nikdy som model realne nepredal. Na inzerat s nizkou cenou sa ozvala skupina kupujucich, ktori si model nechali odlozit a nikdy nevyzdvihla, pripradne ani neprebrali balik na poste, pripadne im mama nedala vreckove a uz nemali peniaze. A zase skupina serioznych kupujucich nereagovala na moj inzerat s nizkou cenou, lebo si mysleli, ze model nie je v poriadku, ked ma taku nizku cenu.
A tiez som chcel tymto apelovat tymto sposobom na vsetkych uzivatelov burzy, nech radsej vyuzivaju tuto kolonku vo fore na skusenosti z burzy nez samotne uverejnovanie v burze. Na to bola tato kolonka vo fore zriadena.
Slusne jednanie je uz pomaly na burze zriedkavostou. Kazdy kupujuci ma moznost sa rozhodnut za aku cenu model kupi a kde ho kupi. Pokial mas cas behat po 1 vagon do Budapesti z Popradu, je to tvoja vec. Len si spocitaj ozajsne naklady na dany obchod a to uz nehovorim o tom, ze ked je nieco v neporiadku, ako to tam pojdes reklamovat.
Ja osobne dam radsej vyssiu cenu na burzu ako predavajuci a kupujucemu dam radsej darcek naviac. Ozyvaju sa tak serioznejsi kupujuci. Pokial som uverejnil inzerat za nizku cenu, nikdy som model realne nepredal. Na inzerat s nizkou cenou sa ozvala skupina kupujucich, ktori si model nechali odlozit a nikdy nevyzdvihla, pripradne ani neprebrali balik na poste, pripadne im mama nedala vreckove a uz nemali peniaze. A zase skupina serioznych kupujucich nereagovala na moj inzerat s nizkou cenou, lebo si mysleli, ze model nie je v poriadku, ked ma taku nizku cenu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570290/
Mimochodom, moj postreh z tunajsej burzy tiez nie je ktovieako pozitivny. Je tu fakt asi len malo slusnych a poctivych ludi. Spracovat system hodnotenia je asi nerealne, tak si treba davat pozor (urcitym znakom poctivosti moze byt to, ze dany clovek je dlhorocnym clenom vlaky.net klubu a nie narychlo jednorazovo zaregistrovanym uzivatelom).
Moja skusenost - isty nemenovany predavajuci predaval surne z rodinnych dovodo lokomotivy za slusne ceny (120 € za kus). Kedze ma zaujala 1014, hned som sa ozval, ze ju beriem. Odpoved prisla po par hodina, ze dobre, a kedy by som ju kupil. Odpovedal som, ze o par dni pojdem do blavy, tak ju prevezmem osobne v TT - vyplatene na ruku, ziadny problem. Odpoved bola, ci sa to neda skor (bol stvrtok). Na to som uviedol, ze zial nie, lebo len kvoli jednej masine sa mi cestovat do TT neoplati. Nuz, a odvtedy sa nezoval, ani na viacnasobnu urgenciu, ze teda co s tym nasim obchodom.
Opat, minimlana slusnost kaze, ze kto sa ozval ako prvy (seriozny), tomu predavam (ja sa tejto zasady drzim VZDY), a ked uz nie, dalsia minimalna slusnost je to, ze poslem odpoved v duchu "surne som potreboval predat, tak som ju predal niekomu, kto si po nu pride hned dnes". Aj ked nerad, ale urcite by som to dokazal pochopit ...
Preto by sa mali na burze obchodujuci zamysliet, ci je pre nich viac seriozne jednanie a slusnost, alebo par usetrenych/zarobenych € navyse ....
Moja skusenost - isty nemenovany predavajuci predaval surne z rodinnych dovodo lokomotivy za slusne ceny (120 € za kus). Kedze ma zaujala 1014, hned som sa ozval, ze ju beriem. Odpoved prisla po par hodina, ze dobre, a kedy by som ju kupil. Odpovedal som, ze o par dni pojdem do blavy, tak ju prevezmem osobne v TT - vyplatene na ruku, ziadny problem. Odpoved bola, ci sa to neda skor (bol stvrtok). Na to som uviedol, ze zial nie, lebo len kvoli jednej masine sa mi cestovat do TT neoplati. Nuz, a odvtedy sa nezoval, ani na viacnasobnu urgenciu, ze teda co s tym nasim obchodom.
Opat, minimlana slusnost kaze, ze kto sa ozval ako prvy (seriozny), tomu predavam (ja sa tejto zasady drzim VZDY), a ked uz nie, dalsia minimalna slusnost je to, ze poslem odpoved v duchu "surne som potreboval predat, tak som ju predal niekomu, kto si po nu pride hned dnes". Aj ked nerad, ale urcite by som to dokazal pochopit ...
Preto by sa mali na burze obchodujuci zamysliet, ci je pre nich viac seriozne jednanie a slusnost, alebo par usetrenych/zarobenych € navyse ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570286/
to azonic: Nie som priamym ucastnikom vasho sporu s krokodilom, ale uvedene udaje boli len CITACIOU inzeratu (je to jasne uvedene v uvodzovkach). To ze on mal negativnu skusenost ... pre mna je to jednoznacne - ak si niekto nieco objedna a ja mu to poslem, je uplne samozrejme, ze to proste zaplatim a prevezmem. To je elementarna slusnost !!!! To, ze po objednani a zaslani som to niekde videl lacnejsie - to je typicke slovenske spekulovanie - ziskat vyhody len pre seba, bez ohladu na toho druheho. Nemusi ist pritom len o postovne. Moze ist napriklad aj o to, ze ten clovek mal na to ineho kupca a POCTIVO to predal Vam, lebo ste boli prvi. Vy mu to vratite, mozno mu zaplatite postovne (balne, cas straveny vybavenim objednavky asi nepocitate, ze) mu ale nemusie riesit to, ze tan dalsi zaujemca si to medzitym niekde kupil a predavajucemu teraz zostane model doma.
A preto - ak sa uz s niekym dohodnem a po vzajomnej dohode mi to posle (je jedno ci na dobierku, ....), jedine co ako slusny clovek mozem urobit je to, ze to prevezmem, zaplatim. To, ze to nekde uvidim lacnejsie je v pohode - dalsi model si uz namiesto z burzy mozem kupit tam ....
P.S. Cena modelov je vecou predavajuceho. Pre niekoho je lacnejsie si to kupit na burze za 27 € ako v budapesti za 22€ a zaplatit este aj cestovne trebars dalsich 15€.
Varovanie pre mladych a neskusenych by malo byt skor smerovane k tomu, ze sa tu predavaju stare PIKO sroty za premrstene ceny. Ale to uz je zase o poctivosti predavajuceho.
A preto - ak sa uz s niekym dohodnem a po vzajomnej dohode mi to posle (je jedno ci na dobierku, ....), jedine co ako slusny clovek mozem urobit je to, ze to prevezmem, zaplatim. To, ze to nekde uvidim lacnejsie je v pohode - dalsi model si uz namiesto z burzy mozem kupit tam ....
P.S. Cena modelov je vecou predavajuceho. Pre niekoho je lacnejsie si to kupit na burze za 27 € ako v budapesti za 22€ a zaplatit este aj cestovne trebars dalsich 15€.
Varovanie pre mladych a neskusenych by malo byt skor smerovane k tomu, ze sa tu predavaju stare PIKO sroty za premrstene ceny. Ale to uz je zase o poctivosti predavajuceho.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570283/
krokodil naco sa teraz "ospravedlnujes", ked si tu zverejnil nepravdive info aj s mojim menom cim si ma poskodil. Jedna babka povedala je ludovka, ohovaranie je trestny cin. Poziadam tymto adminov o zmazanie prispevku s mojim menom. Dakujem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570279/
azonic, nepotrebujem sa tu s tebou hadat. reagoval som len na prispevok ineho uzivatela a napisal som, ze mam s tebou podobne skusenosti. Co je pravda. Co ste si vy dvaja dohodli, to je vasa vec. Po skusenostiach s ludmi ako si ty uz neposielame na dobierku neoverenym ludom... Kazdy nech si z tvojho spravania vytvori svoj nazor.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570199/
a este jedno "krokodil" u teba na stranke som sa len dotazoval na tie plosinove vagony od Flesichmann neobjednaval som ich zavazne a ani si mi ich neposlal. Kludne ich predavaj aj dalej za 27 €, v Pesti su aj s kontajnerom za 22 €. Tu zase ja upozornujem neznalych modelarov, aby nenaleteli zbytocne predrazenym modelom na burze, ked inde su podstatne lacnejsie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570109/
mily "krokodil" nakupil som tu z burzy od X ludi veci ktore pre mna mali zmysel. Si ako male decko, ktore sa nevie spratat do koze. Naco budem kupovat jazdenu masinu za 120 € ked ako pises v Budapesti som ju minuly piatok kupil uplne novu o 25 € lacnejsie. Navrhol som, ze konkretnemu odosielatelovi zaplatim postovne. Ak sa ti na tomto zda byt nieco nezvycajne tak ta uprimne lutujem...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/570106/
Reagujem na prispevok z burzy od igor99: "Davajte si pozor na Viliama Ragana,ktorý si objednáva tovar na dobierku na meno Jarka K vitková,Madis s.r.o,Hraničná 53,POPRAD.Tovar si neprevzal po 2 týždnoch s odôvodnením že si kupil v Budapešti lacnejšie.Pekné kvietko! Tu je jeho email z ktoreho si to objednal:vystavbask@gmail.com "
Mam tu istu skusenost s tymto clovekom. Objednal si veci, potom len odpisal, ze veci nechce, lebo si ich kupil inde lacnejsie. Pridavam sa k varovaniu od igora a som rad, ze tato kolonka v diskusii prispieva k skvalitneniu burzy.
Mam tu istu skusenost s tymto clovekom. Objednal si veci, potom len odpisal, ze veci nechce, lebo si ich kupil inde lacnejsie. Pridavam sa k varovaniu od igora a som rad, ze tato kolonka v diskusii prispieva k skvalitneniu burzy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/569928/
Píšte mi na ponuky k lokomotívam na tento email Ochrana1@azet.sk alebo Vlaky.net poštou
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/569305/
Ešte chcem poďakovať Sambe za darovaného Sergeja ďakujem
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/569302/
Dobrý deň
Volám sa Michal a mám 15 rokov s modelárstvom práve začínam, na povale som našiel koľaje TT od firmy BerlinerTTBahn mal som k tomu aj domčeky a pár vagónov keď že ešte nezarábam tak si nemôžem dovoliť nové rušne preto mi kamarát poradil tuto stránku už som tu zaregistrovaný dlho to spravil on, ja som to nevedel ale teraz keď som väčší tak prichádzam s prosbou či niekto nemá staré lokomotívy od BerlinerTTBahn alebo ZeukeTTBahn na darovanie keď že ja nezarábam tak si nemôžem kupovať modely, ja už som si odtiaľto z burzy kúpil veľa toho na vláčik ale všetko mi platili rodičia ale už mi povedali že mi už nič nebudú kupovať.
Jak sa niekto ozve a daruje mi nejaké lokomotívy budem rád.
S pozdravom Michal
Volám sa Michal a mám 15 rokov s modelárstvom práve začínam, na povale som našiel koľaje TT od firmy BerlinerTTBahn mal som k tomu aj domčeky a pár vagónov keď že ešte nezarábam tak si nemôžem dovoliť nové rušne preto mi kamarát poradil tuto stránku už som tu zaregistrovaný dlho to spravil on, ja som to nevedel ale teraz keď som väčší tak prichádzam s prosbou či niekto nemá staré lokomotívy od BerlinerTTBahn alebo ZeukeTTBahn na darovanie keď že ja nezarábam tak si nemôžem kupovať modely, ja už som si odtiaľto z burzy kúpil veľa toho na vláčik ale všetko mi platili rodičia ale už mi povedali že mi už nič nebudú kupovať.
Jak sa niekto ozve a daruje mi nejaké lokomotívy budem rád.
S pozdravom Michal
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/569299/
Burze je totiz cato krat aj o tom, co v Budapesti nekupis. Skus si kupit napriklad Zvolenskeho alebo Letohradskeho sergeja, Hektora, .... tam ti Budapest moc nepomoze, tam ti zostane len burza .... A na burze je dovera ovela vacsou hodnotou ako par €. Ako doveryhodny clovek sa totiz mozes obcas dopracovat k skutocne zaujimavym kuskom, ktore inde nezozenies ...
P.S. Uvediem aj svoj priklad - dotycny, co ma ignoroval pri tej 1014 nasledne predaval aj OBB vozne. Zhodou okolnosti som bol ten den v BA, kludne som bol ochotny zaplatit aj cenu bez nejakej zlavy pri rychlom jednani. Na inzerat som uz ale nereagoval, nakolko tato osoba je pre mna na "blackliste". A tak ani neviem, ci tie vozne predal, a ci na tom nakoniec neprerobil .... Mozno nie, ale mozno ano a ci mu to potom stalo za to neodpovedanie ....