WWW.VLAKY.NET
Fórum o vašich názoroch, nápadoch a pripomienkach na stránku VLAKY.NET, o tom čo by ste na našich stránkach radi privítali, čo by ste zmenili, a čo naopak vypustili.
Este teraz vidim, ze zoznam clánkov nie je plny. Nieco tam chyba. ( napr. Druhy diel clánku je v zozname - prvy vsak nie je. Link na konci 2. Dielu vsak funguje, tj clanok existuje len nie je v zozname.
Este pripomienka k zoznamu diskusii. Podla mna tam netreba uviest celu diskusiu, stacili by nadpisy tem a linky na diskusiu.
Napr.
Www.vlaky.net/link
Svajciarsko/link
Atd.
Este ma teraz napada. Pisem odpoved na diskusiu: vidim text ma ktory odpovedam., zbytok vsak nie. Napr. nevidim co napisal kolega zvmesto.
Ked clovek vsak pise prispevok ( nie odpoved) nevidi z textov nic. Musim otvorit VN esteraz paralelne, aby som vedel co uz bolo povedane. Pripadne clovek chce odpovedat na viac veci (citovat) z viacerych prispevkov ide to pomerne komplikovane. Mozno by bolo treba tam cosi premysliet.
Este pripomienka k zoznamu diskusii. Podla mna tam netreba uviest celu diskusiu, stacili by nadpisy tem a linky na diskusiu.
Napr.
Www.vlaky.net/link
Svajciarsko/link
Atd.
Este ma teraz napada. Pisem odpoved na diskusiu: vidim text ma ktory odpovedam., zbytok vsak nie. Napr. nevidim co napisal kolega zvmesto.
Ked clovek vsak pise prispevok ( nie odpoved) nevidi z textov nic. Musim otvorit VN esteraz paralelne, aby som vedel co uz bolo povedane. Pripadne clovek chce odpovedat na viac veci (citovat) z viacerych prispevkov ide to pomerne komplikovane. Mozno by bolo treba tam cosi premysliet.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864507/
** Kým nič lepšie nevymyslím, pridal som k diskusnému príspevku novú ikonku, ktorá rovno otvorí príspevok vo svojom diskusnom vlákne. **
Tak za mňa už nič lepšie vymýšľať netreba, presne o toto mi šlo (y). Ešte keby mi niekto poradil ako si nalistovať tú 50 stránku vo vlastných príspevkoch...
Inak triedenie fotoblogu na ''Slovensko, Česko, Europa, svet '' tlačítkami funguje len po prihlásení. Ak mala byť táto rubrika upútavkou pre nových čitateľov, tak práve im asi nejde...
Tak za mňa už nič lepšie vymýšľať netreba, presne o toto mi šlo (y). Ešte keby mi niekto poradil ako si nalistovať tú 50 stránku vo vlastných príspevkoch...
Inak triedenie fotoblogu na ''Slovensko, Česko, Europa, svet '' tlačítkami funguje len po prihlásení. Ak mala byť táto rubrika upútavkou pre nových čitateľov, tak práve im asi nejde...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864506/
Nazdar Marian
Dakujem za odpoved, pokial Vam to na serveri nevadi, pre mna mozu ostat interne posty.
K VN WEB-u.
1.
Je to uz lepsie, chcelo by to este trochu zlepsit grafiku ( napr. Oddelit jednotlive clanky)
( vid obrazok).
2.
V burze ( aj ked tam nechodim) by bolo lepsie, aby system automaticky zakryl e-mailove adresy. Ludia to jednoducho napisu do inzercie a vsetky scannery na svete hladaju tie adresy a zneuzivaju to. (Generovanie spamov).
De facto by bolo lepsie vseobecne blokovat zverejnenie e-mailovych adries. Nato bola urcena interna komunikacia, kde uz dotycni si mozu vymenit vzajomne e-mailove adresy.
3.
Je dobre, ze kazdy clen ma uz prehlad o prispevkoch a mne to aj funguje.
4.
Pri prehlade diskusii by bolo dobre uviest nielen cas posledneho prispevku, ake aj autora, aby clovek vedel ci uz bola nejaka odpoved alebo nie. ( vid obrazok)
5. Neviem ci by to slo, ale uvital by som automaticky zoznam aj individualnych prispevkov, tzn ak niekto otvori VN stranu mal by dostat zoznam tych diskusii, do ktorych sa zapojil. Nieco podobne ako na 3. Obrazku.
Tj tam je zoznam aktivnych topikov ( co uz VN ma)
Potom su tam ''necitane prispevky'' tj prispevky ktore clen este neotvoril.
Dalej: ''vase prispevky'' (tj zoznam diskusii, do ktorej clen sa zapojil)
Atd.
Zatial mozno by to stacilo.... :-) Vobec ta nenaham, su to len podnety mozno len na zamyslenie.
Dakujeme!
PS. Teraz napr vobec neviem preco je treti obr. taky maly. Na mojej obrazovke boli vsetky tri cca rovnako velke a citatelne.
Dakujem za odpoved, pokial Vam to na serveri nevadi, pre mna mozu ostat interne posty.
K VN WEB-u.
1.
Je to uz lepsie, chcelo by to este trochu zlepsit grafiku ( napr. Oddelit jednotlive clanky)
( vid obrazok).
2.
V burze ( aj ked tam nechodim) by bolo lepsie, aby system automaticky zakryl e-mailove adresy. Ludia to jednoducho napisu do inzercie a vsetky scannery na svete hladaju tie adresy a zneuzivaju to. (Generovanie spamov).
De facto by bolo lepsie vseobecne blokovat zverejnenie e-mailovych adries. Nato bola urcena interna komunikacia, kde uz dotycni si mozu vymenit vzajomne e-mailove adresy.
3.
Je dobre, ze kazdy clen ma uz prehlad o prispevkoch a mne to aj funguje.
4.
Pri prehlade diskusii by bolo dobre uviest nielen cas posledneho prispevku, ake aj autora, aby clovek vedel ci uz bola nejaka odpoved alebo nie. ( vid obrazok)
5. Neviem ci by to slo, ale uvital by som automaticky zoznam aj individualnych prispevkov, tzn ak niekto otvori VN stranu mal by dostat zoznam tych diskusii, do ktorych sa zapojil. Nieco podobne ako na 3. Obrazku.
Tj tam je zoznam aktivnych topikov ( co uz VN ma)
Potom su tam ''necitane prispevky'' tj prispevky ktore clen este neotvoril.
Dalej: ''vase prispevky'' (tj zoznam diskusii, do ktorej clen sa zapojil)
Atd.
Zatial mozno by to stacilo.... :-) Vobec ta nenaham, su to len podnety mozno len na zamyslenie.
Dakujeme!
PS. Teraz napr vobec neviem preco je treti obr. taky maly. Na mojej obrazovke boli vsetky tri cca rovnako velke a citatelne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864505/
to už je, hore máš nad každým príspevkom re: názov témy
Ale mám iný postreh, ktorý som si vyskúšal na profile zvmesta:
kliknem v zozname príspevkov pri jednom z nich na trvalý odkaz. Skopírujem ho, otvorím novú kartu, vložím adresu, a hodí ma to do zoznamu diskusií. Dalo by sa s tým niečo spraviť?
EDIT: Aha, názov témy len v príspevkoch na starom webe.
Edit 2: aj to s tým odkazom na príspevok len pri niektorých, napr. pri mojom v DF Meškanie vlakov v SR mi to fungovalo normálne.
Ale mám iný postreh, ktorý som si vyskúšal na profile zvmesta:
kliknem v zozname príspevkov pri jednom z nich na trvalý odkaz. Skopírujem ho, otvorím novú kartu, vložím adresu, a hodí ma to do zoznamu diskusií. Dalo by sa s tým niečo spraviť?
EDIT: Aha, názov témy len v príspevkoch na starom webe.
Edit 2: aj to s tým odkazom na príspevok len pri niektorých, napr. pri mojom v DF Meškanie vlakov v SR mi to fungovalo normálne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864485/
Presne tak, niektoré príspevky ( a nielen vlastné) boli najlepšou cestou k nájdeniu témy, ktorej názov ani autora si nepamätám. Vie mi niekto poradiť, ako si v profile otvorím stránku napr. č 50 ? Mám tam 1,2,3,4, ...99? Nemyslím tak, že 10 x odkliknem ďalších 5...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864483/
** V případě bodu 2. (aby v profile člena boli jeho diskusné príspevky) jsem tak už učinil a dověděl se, že to nejde. **
''To nejde'' znamená že sa to nedá technicky alebo zámerne (je to nejako nežiadúce?)
Ono to totiž popiera zmysel toho, čo vyriešil už Guttenberg...
''To nejde'' znamená že sa to nedá technicky alebo zámerne (je to nejako nežiadúce?)
Ono to totiž popiera zmysel toho, čo vyriešil už Guttenberg...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864463/
**Ja by som ďalej navrhoval ...**
V případě bodu 2. jsem tak už učinil a dověděl se, že to nejde. Náhradou vznikla ta ''šipkovaná'', která ovšem neumožňuje odkazy na diskuse pod jinými články, jako tomu bylo ve staré verzi.
No a přehled diskusních příspěvků toho kterého člena mi občas chybí také - hlavně v případě některých Všeználků.
___
Jinak ovšem také MAYOvi děkuji, mj. proto, že jsem byl iniciátorem těch úprav - byť změna zobrazování snímků je ke splnění mých skromnějších přání příjemným bonusem.
V případě bodu 2. jsem tak už učinil a dověděl se, že to nejde. Náhradou vznikla ta ''šipkovaná'', která ovšem neumožňuje odkazy na diskuse pod jinými články, jako tomu bylo ve staré verzi.
No a přehled diskusních příspěvků toho kterého člena mi občas chybí také - hlavně v případě některých Všeználků.
___
Jinak ovšem také MAYOvi děkuji, mj. proto, že jsem byl iniciátorem těch úprav - byť změna zobrazování snímků je ke splnění mých skromnějších přání příjemným bonusem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864425/
ok, mám jednoduchý nápad pre Maya: čo tak skúsiť nejako zabezpečiť, aby sa text medzi úvodzovkami bral, ako keby tam žiadna snaha vložiť smajlíka nebola? Pootom by sa link vložil spôsobom: '' www.priklad.priklad ''
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/864245/
Za mňa tiež nič ďalšie vymýšľať netreba (y)
Mal by som ale jednu pripomienku, k veci, ktorá mi ''komplikuje'' život.
Príspevky sa pridávajú zrejme podľa toho, kedy začali byť písané (ak som to teda dobre odpozoroval). A viackrát sa mi stalo, že som vložil príspevok, aj som si pamätal čas (teda kedy bol vložený posledný príspevok), ale v medzičase sa tam vpašoval pred ten moj iný, zrejme rozpísaný dotyčným skor, ako som ja pridal ten moj.
A ja sa sústredím na príspevky novšie, že tam ten ''onekosrenec'' pribudol mi uniká... :-(
Alebo niečo teda robím blbo... :-(
A ďalšia vec, s tým okrajovo súvisiaca, ktorá može byť potenciálne zdrojom nedorozumení, je editácia do 10 min.
To je v diskusii príliš dlhá doba, zvlášť pokiaľ nie je zvýraznené, že príspevok bol editovaný. Veľmi ľahko sa može stať, že dotyčný bude za blbca, lebo reakcia nebude na editovaný príspevok - zvlášť, keď si potom nepostráži, že k editácii došlo. Myslím, že obmedzenie editácie na 1 - 2 min. by bohato stačilo.