WWW.VLAKY.NET
Fórum o vašich názoroch, nápadoch a pripomienkach na stránku VLAKY.NET, o tom čo by ste na našich stránkach radi privítali, čo by ste zmenili, a čo naopak vypustili.
Myslim, ze k tomu mazaniu prispevkov by sa malo pristupovat opatrnejsie, lebo je tazko zmazat "nevhodne" prispevky bez toho, aby sa narusila nejaka myslienkova nit. Administrator, ktory sa rozhodol takuto vec urobit, nemusi dosledne pochopit prispevky a vazby medzi nimi, aby mohol niektore zmazat bez narusenia vazieb. Vznikli tu niektore neziaduce situacie, ale nikde neboli pouzite vulgarizmy ani nic take, co by bolo zle ponechat. Ja casto sledujem diskusie tak, ze najdem posledny prispevok, ktory som cital a prezriem novsie od neho. Ked sa tak niektore pripevky stratia, som strateny .
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37090/
brano:
ten napad je dobry, taketo udaje by boli perfektne... Ale: (vzdy je nejake ale, docerta... ) tato info bude velmi zavisla na "vnutornej integrite" prispievatela - no za pokus to stoji...
Napr. ako odhadovat zostavu takych 6x 810/011 ?
ten napad je dobry, taketo udaje by boli perfektne... Ale: (vzdy je nejake ale, docerta... ) tato info bude velmi zavisla na "vnutornej integrite" prispievatela - no za pokus to stoji...
Napr. ako odhadovat zostavu takych 6x 810/011 ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37084/
55.lukas: Ach, ved to vie nielen 4-rocne, ale aj 3-rocne decko. Pouzi:
CreateProcess(LPCWSTR lpszImageName, LPCWSTR lpszCmdLine, LPSECURITY_ATTRIBUTES lpsaProcess, LPSECURITY_ATTRIBUTES lpsaThread, BOOL fInheritHandles, DWORD fdwCreate, LPVOID lpvEnvironment, LPWSTR lpszCurDir, LPSTARTUPINFOW lpsiStartInfo, LPPROCESS_INFORMATION lppiProcInfo)
CreateProcess(LPCWSTR lpszImageName, LPCWSTR lpszCmdLine, LPSECURITY_ATTRIBUTES lpsaProcess, LPSECURITY_ATTRIBUTES lpsaThread, BOOL fInheritHandles, DWORD fdwCreate, LPVOID lpvEnvironment, LPWSTR lpszCurDir, LPSTARTUPINFOW lpsiStartInfo, LPPROCESS_INFORMATION lppiProcInfo)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37078/
55.lukas
skopíruj si hore v eploreri adresu stránky na ktorej si, napr. http://www.vlaky.net/online/diskusia/novy.asp?lang=1&parent=3334&kat=1&prisp=3334
a tú si ulož vo worde pod názov stránky. Potom si ten worďák otvor, skopíruj str. na ktorú chceš ísť, vlož hore v expl. a si na nej.
skopíruj si hore v eploreri adresu stránky na ktorej si, napr. http://www.vlaky.net/online/diskusia/novy.asp?lang=1&parent=3334&kat=1&prisp=3334
a tú si ulož vo worde pod názov stránky. Potom si ten worďák otvor, skopíruj str. na ktorú chceš ísť, vlož hore v expl. a si na nej.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37072/
Ad Karel: ťahať myšou viem, aj viem že tam je to fórum, ale ja si prezerám priebežne veľmi veľa diskusií a občas mám z toho bordel. Preto som len tak pichol malý návrh ohľadom niečoho takého.
Pozdravujem tvoju šikovnú vnučku. keďže je taká šikovná spýtaj sa jej, že aký príkaz mám použiť v C++ ( v OOP, napr. pomocou button, alebo všeobecne) na to, aby som spustil externé aplikácie, lebo to stále neviem zistiť.
Pozdravujem tvoju šikovnú vnučku. keďže je taká šikovná spýtaj sa jej, že aký príkaz mám použiť v C++ ( v OOP, napr. pomocou button, alebo všeobecne) na to, aby som spustil externé aplikácie, lebo to stále neviem zistiť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37034/
Zopakujem nápad, ktorý som dal aj do diskusie "GVD a DOP", lebo sem sa takisto hodí - nebolo by zlé zaviesť ku knihe jázd a knihe porúch podobnú štatistiku o počtoch cestujúcich v jednotlivých vlakoch/obsadenosti vlakov. Pri debatách o osobnej doprave by sa takéto čísla veľmi hodili...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37033/
Dosť mi tu chýba ohĺadom diskusií nejaká personalizácia - alebo windowsovsky povedané - obľúbené. Nastavil by som si tam nejakých 5, ktoré pravidelne sledujem a nemusel by som liezť cez forum a hľadať ich. Ešte v dikusii sú príspevky rozdelené, podľa toho ako diskusia prebiehala na predchadzajúce/nasledujúce. Nebolo by lepšie na novšie a staršie. Už cez to klikám týždeň a stále mám z toho guláš. Ale ináč OK.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37000/
Podla mna je to skor otazka chcenia. Kazdy moze tuto stranku podporit sposobom, ktorym vie. Niekto nech si kupi tricko, DVDcko a hocico ine zo Shopu (Napriklad to tricko si nemusim kupit, aby som ho nosil. Mozem si ho dat do vytrinky, na stenu hocikde. Ale bude ma hriat prijemny pocit na dusi, ze som prispel svojou troskou na spravnu vec). Niekto nech napise reportaz o niecom co suvisi z vlacikmi, co videl, zazil. Aj toto je podpora strankam a velmi dolezita podpora. Pretoze o com su take stranky, ktore len su - prazdne neaktualne a nikto tam nechodi. Spolupraci a podpore sa medze nekladu. Rozhodne cesta spoplatnenia stranok nie je ta spravna. Velmi rychlo by to dopadlo tak, ze to tu vymrie.
Co sa tyka zliav na akcie. Ano - moznoze to na prvy pohlad tak vyzera, ze sa da zlavit z akcie. Zatial co som tu zazil akcie, ani jedna z nich nie je "ziskovy podnik". Cena tychto akcii je nakladova - zaplatia sa vydaje a ide sa dalej. A prave akcie - jazdy historickymi prostriedkami take ako bola narodeninova sa bez sponzora ani nedaju zorganizovat. Ucastnicka cena je uz iba rozdiel medzi sponzorskym darom a celkovymi nakladmi - nafta nieco stoji, technika nieco stoji a aj ten gulas nakoniec nie je zadarmo.
Ja osobne venujem cas tejto stranke preto, ze ma to bavi a chcem. Ze pomozem pokial je to v mojich moznostiach, ci uz prispenim reportazou alebo inou formou. Tato stranka je pre ludi, pre nas vlaky.net komunitu a preto by som bol velmi nerad, aby sme sa tu zacali delit na niekoho, kto dal a kto nie. Radsej venujme energiu na ovela prospesnejsie veci, ktore budu mat prinos a posunu opat tuto stranku o kus dopredu
Co sa tyka zliav na akcie. Ano - moznoze to na prvy pohlad tak vyzera, ze sa da zlavit z akcie. Zatial co som tu zazil akcie, ani jedna z nich nie je "ziskovy podnik". Cena tychto akcii je nakladova - zaplatia sa vydaje a ide sa dalej. A prave akcie - jazdy historickymi prostriedkami take ako bola narodeninova sa bez sponzora ani nedaju zorganizovat. Ucastnicka cena je uz iba rozdiel medzi sponzorskym darom a celkovymi nakladmi - nafta nieco stoji, technika nieco stoji a aj ten gulas nakoniec nie je zadarmo.
Ja osobne venujem cas tejto stranke preto, ze ma to bavi a chcem. Ze pomozem pokial je to v mojich moznostiach, ci uz prispenim reportazou alebo inou formou. Tato stranka je pre ludi, pre nas vlaky.net komunitu a preto by som bol velmi nerad, aby sme sa tu zacali delit na niekoho, kto dal a kto nie. Radsej venujme energiu na ovela prospesnejsie veci, ktore budu mat prinos a posunu opat tuto stranku o kus dopredu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/36708/
Mayo - tym ze kazdy kto by prispel by mal pravo vediet na co som myslel nasledovne. V prvom rade ide o to, ci maju byt vlaky.net portalom pre vsetkych alebo len pre urcitych vyvolenych. Ci tu ludia vyhladavaju len informativne udaje alebo sa zapajaju do diskusii a podobne. Ten kto si sem pride raz do roka nieco pozriet nebude suhlasit s tym, aby si za to zaplatil. Potom by som navrhoval spoplatnit clenstvo v Klube rovnakou ciastkou napr. 100 Sk rocne a za to by uzivatel ziskal pristup do diskusii, chatu, knihy jazd a pod. vlaky.net by si zarobil peniaze potrebne na financovanie a nikto by nemal narok tu vykrikovat, ze on prispel viac tak ma aj na viac narok. Ovsem treba zvazit ake info by tu boli zadarmo? Keby tak aspon vyhladanie cestovneho spojenia vlakom, pochybujem ze si tu bude niekto zadarmo chodit citat len aktuality. Zaroven sa mi zda byt neefektivne financovat tym shop vlaky.net ked ponukany tovar odtial nie vsetkych oslovi. Mozem to vyjadrit aj osobne co by som mal z toho ze tam je nejake DVD ked absolutne o neho nemam zaujem (aj ked je urcite dobre)? Jednoducho by majitelia vlaky.net mali shop na vlaky.net rozbehnut z vlastneho alebo si na to zohnat nejakych sponzorov, ved predsa ked niekto zacina podnikat nevypyta si dopredu od svojich potencionalnych zakaznikov peniaze aby mal z coho to podnikanie rozbehnut....zbytok mozeme dobrat osobne pri tom pive JS
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/36341/
Bolo by dobré keby bola možnosť príspevok, ktorý napíšem a pošlem do fóra ešte som mohol editovať (po určitý časový úsek). Takto keď sa pomýlim alebo chcem niečo upresniť tak musím napísať príspevok nový.
Tiež by som uvítal možnosť automatického prihlásenia sa na stránky VLAKY.NET. Teraz zakaždým keď sa chcem prihlásit musim písat meno a heslo. Veď keď som už raz zaregistrovaný tak by to nemal byť problém.
Keď vstúpim do chatu a potom cez službu EXIT odtiaľ odídem, tak systém ma stále registruje ako keby som ešte chatoval - a to predsa už nieje pravda. Pokiaľ myšou ukážem na položku "Chatujú" tak sa zobrazí menoslov osôb, ktoré sú prítomné v chate a je tam aj moje meno aj keď som odtiaľ už odišiel.
Tiež by som uvítal možnosť automatického prihlásenia sa na stránky VLAKY.NET. Teraz zakaždým keď sa chcem prihlásit musim písat meno a heslo. Veď keď som už raz zaregistrovaný tak by to nemal byť problém.
Keď vstúpim do chatu a potom cez službu EXIT odtiaľ odídem, tak systém ma stále registruje ako keby som ešte chatoval - a to predsa už nieje pravda. Pokiaľ myšou ukážem na položku "Chatujú" tak sa zobrazí menoslov osôb, ktoré sú prítomné v chate a je tam aj moje meno aj keď som odtiaľ už odišiel.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/36337/
Ja by som veľmi uvítal, keby bolo možné vyhľadávať aj v diskusných príspevkoch. Keby pri vyhľadávacom okienku pribudlo ďalšie okienko, kde by sa dalo vybrať, či chcem vyhľadávať v článkoch alebo v diskusiách. Diskusných príspevkov je tu už veľmi veľa, nachádza sa v nich kvantum užitočných info, ale ťažko si po istom čase spomeniem, v ktorej diskusnej skupine som čítal o veci, ktorú hľadám.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/36332/
ad mayo
Dakujem za reakciu a tu je pár kommentárov.
z Aktualit zobrazovali medzi diskusnymi prispevkami z Diskusie. Nemyslis ze to bude iba vacsi gulas?
Vobec si to nemyslim. Teraz máme niektore veci az dvakrát, ked nie priamo 3krat na obrazovke:
Na pravo je najprv Forum s ako tak aktualizovanym obsahom podla posl. prispevkov.
O 3 bloky nizsie su reportáze - aktualizovane podla ich vzniku a nie podla toho, ci niekto nieco kommentoval alebo nie. Takze tu uz zmeny nevidiet.
Na inej strane pod hlavnym blokom je zase akysi prehlad niecoho (jeho vyznam sa mi zatial nepodarilo odhalit, co samozrejme moze byt aj moja vina - uz stárnem ) .
Takze generujes 3 akesi prehlady, ale kazdý podla inych pravidiel a to je dost neprehladné. Stacilo by jeden!
Je zvykom na intenete, ze vzdy je kdesi aktuálny zoznam vsetkého co sa udeje, t.j. hocikto hocikde hocico zmeni (pridá a pod.) sa okamzite objavi v jednom zozname, podla coho mozno sledovat zmeny - to tu nám chýba, resp. je obmedzené jedine na prispevky pre forum.
A chýba este jedna dost podstatná vec, ze nemozeme personalizovat VLAKY.NET, t.j. ani ked zaloggujem, nemozem urcit, co mna z vlaky.net-u zaujima a dám tym veciam prednost (napr. historia, kolajove vozidla, aktuality a pod.) a tie fora sa mi ukazuje uprednostnene a ostatné co mna nezaujima, v osobnom prehlade nie su. Samozrejme uzivatel kedykolvek moze skocit na "globálnu" stranu VLAKY.NET, kde je vsetko a moze si vybrat ktorukolvek dalsiu rubriku, ale pre denné pouzivanie to bude zo dna na den vacsi problem, ved neustále prispievame a preto forum rastie.
Inymi slovami, chýba nám moznost individuálnej selekcie - ako to más v novinách, niekto zacne citat sport, iný politiku a pod. a zbytok bud vobec alebo az vtedy, ked má na to chut a cas. Aj vlaky.net su noviny a chvala bohu stále lepsie a pestrejsie, preto táto vlastnost bude chýbat kazdému.
Takze uvital by som, ze ak zaloggujem, mal by som moznost vybrat si moje oblúbene rubriky, ktoré by sa zobrazovali uprednostnene a zbytok nie. Samozrejme zoznam rubrik mohol by uzivatel kedykolvek zmenit a pod.
Dakujem a verim ze spolocnou snahou raz sa nám podari optimalizovat VLAK.NET
Dakujem za reakciu a tu je pár kommentárov.
z Aktualit zobrazovali medzi diskusnymi prispevkami z Diskusie. Nemyslis ze to bude iba vacsi gulas?
Vobec si to nemyslim. Teraz máme niektore veci az dvakrát, ked nie priamo 3krat na obrazovke:
Na pravo je najprv Forum s ako tak aktualizovanym obsahom podla posl. prispevkov.
O 3 bloky nizsie su reportáze - aktualizovane podla ich vzniku a nie podla toho, ci niekto nieco kommentoval alebo nie. Takze tu uz zmeny nevidiet.
Na inej strane pod hlavnym blokom je zase akysi prehlad niecoho (jeho vyznam sa mi zatial nepodarilo odhalit, co samozrejme moze byt aj moja vina - uz stárnem ) .
Takze generujes 3 akesi prehlady, ale kazdý podla inych pravidiel a to je dost neprehladné. Stacilo by jeden!
Je zvykom na intenete, ze vzdy je kdesi aktuálny zoznam vsetkého co sa udeje, t.j. hocikto hocikde hocico zmeni (pridá a pod.) sa okamzite objavi v jednom zozname, podla coho mozno sledovat zmeny - to tu nám chýba, resp. je obmedzené jedine na prispevky pre forum.
A chýba este jedna dost podstatná vec, ze nemozeme personalizovat VLAKY.NET, t.j. ani ked zaloggujem, nemozem urcit, co mna z vlaky.net-u zaujima a dám tym veciam prednost (napr. historia, kolajove vozidla, aktuality a pod.) a tie fora sa mi ukazuje uprednostnene a ostatné co mna nezaujima, v osobnom prehlade nie su. Samozrejme uzivatel kedykolvek moze skocit na "globálnu" stranu VLAKY.NET, kde je vsetko a moze si vybrat ktorukolvek dalsiu rubriku, ale pre denné pouzivanie to bude zo dna na den vacsi problem, ved neustále prispievame a preto forum rastie.
Inymi slovami, chýba nám moznost individuálnej selekcie - ako to más v novinách, niekto zacne citat sport, iný politiku a pod. a zbytok bud vobec alebo az vtedy, ked má na to chut a cas. Aj vlaky.net su noviny a chvala bohu stále lepsie a pestrejsie, preto táto vlastnost bude chýbat kazdému.
Takze uvital by som, ze ak zaloggujem, mal by som moznost vybrat si moje oblúbene rubriky, ktoré by sa zobrazovali uprednostnene a zbytok nie. Samozrejme zoznam rubrik mohol by uzivatel kedykolvek zmenit a pod.
Dakujem a verim ze spolocnou snahou raz sa nám podari optimalizovat VLAK.NET
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/36325/