WWW.VLAKY.NET
Fórum o vašich názoroch, nápadoch a pripomienkach na stránku VLAKY.NET, o tom čo by ste na našich stránkach radi privítali, čo by ste zmenili, a čo naopak vypustili.
P.S. Info od Garina su velmi vzacne, tiez obcas podla nich nahanam tu-ktoru 350-tku .. hlavne 350-001, nakolko ta je jedinecna ....
Zbyněk: Veď v poriadku, mňa to nejak nerozhádzalo. Len som mal pocit, že sa zbytočne robí cirkus kvôli tým zopár príspevkom v téme 350. Otvorene- považujem Ťa za inteligentného človeka a Tvoj konštruktívny prístup maximálne oceňujem.
Tvoje riešenie mi pripadá ako optimálny kompromis. Možno by ho ocenili aj záujemcovia o informácie nasadenia mašín, keďže by sa k svojim obehom nemuseli preklikávať cez more strán, resp. hľadať ich v rôznorodých príspevkoch. Takto by ich mali homogénne zoradené. (čas sú peniaze )Zároveň by to vyhovovalo aj mne ako človeku, ktorého sledovanie dennodenného kilometrického priebehu každej mašiny príliš neoslovuje. A operatívnosť fóra, ktorú spomínal ufo, by zostala zachovaná. Je na admínoch, či budú súhlasiť, osobne sa mi to pozdáva.
Čmoudík: Zdieľam Tvoje predstavy. V podstate sú dva hlavné druhy vlakových fandov- tí, ktorí sa zaujímajú o cestovné poriadky, obehy a výkony jednotlivých strojov "svojej" rady a potom sú tí, ktorých zaujíma technická podstata veci, história a nepotrebujú k šťastiu sledovať osud napr. každej jednej mašiny rady 363. (rôzne variácie týchto parametrov sa samozrejme nevylučujú) Obviňovať hocikoho z nich z nezáujmu o štreku a dianie na nej by bolo scestné. Aj keď mnohých tu prítomných zaujímajú na lokomotívach diametrálne odlišné veci než mňa, som rád že existuje skupina vlakových fandov, ktorá zdieľa v podstate rovnaký koníček a vytvára tak istú komunitu ľudí. Zaoberať sa železničnými mašinkami pre mňa znamená ten najpríjemnejší relax. (poznám už len zopár ešte príjemnejších vecí )
Aktuality na hlavnej stranke sa zobrazuju do 8 riadkov (aj s obrazkom) no a mne sa to zda byt malo, resp. niekedy pribudnu aj 4 aktuality za den a tie zo vcera, predvcera uz su potom vytlacene. Samozrejme, je super ked je vela aktualit, to je jasne, ale ci by sa to zobrazovanie nedalo rozsirit na 10 popr. 12 riadkov a pre aktuality z inych zdrojov, ktore ma pod palcom Pio, by neboli uverejnovane na hlav. stranke ale bola by pre nich riadena dobre viditelna rubrika?
Lebo takto sa moze stat, ze uzivatel ktory tu nebol napr 4 alebo 5 dni (popr. viac) moze velmi rychlo stratit prehlad...
Takze ja len tolko. Inak je vsetko super :))
ad peršing (příspěvek v diskusi k řadě 350, 17. 4. 2005 19:42:19)
Přemýšlel jsem (dost dlouho) o Tvém návrhu, který připomínám:
ufo; Zbyněk; Matthias - dalo by sa to vyriešiť tak, že by sa založila diskusia "Plánované nasadenie HDV", mohlo by sa to tu rozdiskutovať a podľa ohlasov ostatných potom takúto tému buď založiť alebo nie (aby sa zbytočne nevytvárala, keby sa nemala využívať).
Myslím si, že zakládat novou diskusi o nasazení hnacích vozidel je zbytečné. Mně osobně stávající stav vyhovuje.
Maximálně bych si dovedl představit, že v hlavičce diskuse k řadě 350 a 850/581 (jiných se to zatím netýká) by mohlo být pod úvodem (nebo v něm) další trvale viditelné pole s názvem třeba "Oběhy na dnešek" nebo "Tipy na dnešek", v němž by byl viditelný vždy jen poslední příspěvek a stránka s ostatními by byla rozbalitelná z odkazu "Předchozí". (Přitom by vlastní diskuse probíhala pořád stejně.) Pak by bylo ovšem jen na kázni členů klubu, aby tam nevkládali příspěvky nepatřičné, nebo by to bylo ošetřeno jinak (vyhrazeným přístupem, moderováním...) Jak svůj podnět myslím, ukazuje (snad) obrázek:
ad Matthias:
Jestli jsem se Tě nepříjemně dotkl, nebylo to mým úmyslem a omlouvám se. Máš pravdu v tom, že jde o úhel pohledu.
Obecně: Pochopitelně na uspořádání rubrik i zaměření vkládaných příspěvků mohou být názory různé. Témata jsou nazvána "diskusní", ale podle mého názoru to nezanamená, že se každá informace musí přizpůsobovat záměru, aby byla řádně "rozdiskutována" (jako kdysi na jistých schůzích). Jestliže se dovím něco hodnověrného a úplného, nemusím mít potřebu se k tomu vyjadřovat (pokud nechci vložit příspěvek typu "to je skvělé, jen tak dál...") - a přesto je to pro mne informace cenná. A zda mají příspěvky smysl, o tom svědčí návštěvnost toho kterého tématu. Mně stávající uspořádání stránek v podstatě vyhovuje a pokud jde o obsah a úroveň aktualit, diskusních příspěvků atd. platí to dvojnásob. Jinak bych nebyl členem klubu a Vlaky.net bych denně nesledoval.
Čmoudík: nechápem prečo by si si mal urobiť na stránke nepriateľov. Prezentuješ predsa len svoj názor, tak ako ja. Nikoho som neurazil, povedal som len nahlas svoj názor. Pokiaľ s tým má niekto problém a nepochopí to- máš do činenia s obmedzeným duševným kriplom. Gratulujem.
All: k veci. Ťažko ma obviniť z nezáujmu o radu 350. Je to nádherná elitná kráľovná našej rušňovej flotily, zaujímam sa o jej elektrické obvody, mechanickú časť, spôsob riadenia atď atď. Nepotrebujem však vedieť, kde behá dennodenne každý kus a nepatrím medzi ľudí, ktorí pobehujú za každým z 18tich exemplárov a fotia si mierne stereotypné zábery skrine zľava-sprava. To je môj názor, tým nikoho z nich neodsudzujem a ani nehodnotím. Je to ich koníček a radosť, ktorú im prináša im ostatní môžu len závidieť.
Diskusné fórum o rade 350 mi pripadalo redundantné (ako som už spomínal) s tým, že obsahuje výsostne Garinové monologické informácie o obehoch. Pokiaľ to členom vyhovuje, je to v poriadku. Poznám totiž aj ľudí, ktorým to pri danej periodicite prekáža, resp. krútia nad tým hlavou. Preto som navrhol Garinovi, či svoje aktuality nechce odčleniť do samostatnej rubriky. To je všetko.
Pokiaľ plamenné prejavy vášnivých grafikoňákov svedčia o tom, že si tieto informácie žiadajú práve v diskusnom fóre- prosím. Nemám s tým problém. Netrpím stihomanom, že môj názor je ten jediný a správny. Bol to len návrh. Na vec totiž vždy existuje viacero pohľadov.
Čisto zo zotrvačnosti- ufo:
1. No a čo keď na rakúskom fóre to majú riešené takto? Snáď nemusíš mechanicky preberať každý vzor ako nemennú bibliu?
2. Mýlil som sa, máš pravdu, že v momentálnej podobe je operatívnosť aktualít-prevádzka nižšia ako diskusné fórum, z dôvodov Tebou spomenutých. Pôvodný návrh však aj tak tkvel v zriadení samostatnej rubriky, kde by sa dali informácie tohto typu publikovať bez obmedzenia. Ide len o otázku vôle.
Zbyněk: Nemusíš to zas preháňať. Snáď sa uverejnením môjho návrhu pre Garina vo fóre zas toľko nestalo. Tématicky s Gorilami nesúvisí, ale má spojitosť s fórom o Gorilách. A dôvody, prečo som ho hodil práve tam a nie do sekcie vlaky.net som už vysvetlil. Snáď sa na to môžeš pozrieť aj so štipkou nadhľadu. Všetko je len uhol pohľadu. Z mojej optiky sa zas zbytočných môže javiť zhruba desať posledných strán v téme Koľajové vozidlá- 350.
ad Čmoudík:
Nevím, zda si uděláš nepřátele, ale pravda je ta, že Tvůj příspěvek o obsahu diskuse k tématu byl Tvým prvním příspěvkem v této diskusi vůbec. (Takže Tě vlastně to téma asi moc nezajímá.) A měl navíc být podle správného návrhu původce "odklonu" diskuse Matthiase tady.
Mna celkom potesil ten malicky obrazok hned v hornom riadku ako je adresa. Je to sice drobnost, ale potesi
Komaar: To sa da tak nastavit aby si tam mal stav pocasia? A to aj niekto ma? A to je normalne?
vampi: Myslim, ze kazdy z nas, kazdy zo spravnych clenov ma tom isty podiel. A to je dobre, lebo len vzajomnou spolupracou sa da nieco dosiahnut. Aj ked si myslim ze tie moje zapisky nikomu na nic neboli