InnoTrans 2008

28.9.2008 16:00 Marián Pácer

InnoTrans 2008

Každé dva roky sa na pôde Berlínskych veľtrhov koná najväčší a najnavštevovanejší svetový veľtrh v oblasti dopravnej a koľajovej techniky, inovačných komponentov, vozidiel a systémov - InnoTrans.

 

 

 

 

Tento popredný veľtrh koľajovej techniky, v rámci ktorého sa prezentujú firmy z vyše 40 krajín sveta, zaznamenáva každoročne obrovský úspech nielen na strane vystavovateľov (tento rok ich bolo vyše 1600), ale aj odborných návštevníkov.

Okrem rozšírenia výstavnej plochy hál a koľajiska (vyše 100.000 m2) veľtrhu InnoTrans 2008, medzinárodných spoločností koľajovej techniky zvučných mien (Bombardier, Siemens, Stadler, Alstom, ...), sa očakával i príchod ďalších vystavovateľov, ktorí sa tu rozhodli prezentovať svoje produkty a služby po prvý raz (do očí bijúci počet poľských vystavovateľov :-P). Najrýchlejšie rozvíjajúcim sa segmentom veľtrhu sa stala dopravná technika a infraštruktúra.

Rastúca medzinárodnosť ako aj jasné tematické a priestorové rozdelenie podľa segmentov boli aj v roku 2008 základným znakom veľtrhu. Vystavovatelia sa mohli prezentovať vo vnútorných a vonkajších priestoroch v nasledovných segmentoch:

  1. Railway Technology
  2. Interiors
  3. Railway Infrastructure
  4. Public Transport (Transport IT, Services)
  5. Tunnel Construction

Plne funkčné koľajisko, ktoré sa nachádza v bezprostrednej blízkosti výstavných hál, patrí k ďalším zaujímavostiam veľtrhu InnoTrans. Najväčšiemu záujmu tak odborného ako aj širokého publika sa v posledných rokoch teší najmä množstvo atraktívnych koľajových exponátov prezentujúcich sa na „železničnej stanici“ veľtrhu InnoTrans.

Odkazy:
  1. InnoTrans
  2. Galéria InnoTrans 2004

Titulná snímka: 24.9.2008, Innotrans 2008 Berlin © Marián Pácer

Galéria

Súvisiace odkazy