Pozvánka: Fotojízda s „pilštykem“ a Pohádkový les

15.5.2009 12:00 -zz- Zdroj: Kroměřížská dráha, o.s.

Pozvánka: Fotojízda s „pilštykem“ a Pohádkový les

Občanské sdružení „Kroměřížská dráha" zve všechny železnicí potrefené na původně neplánovanou jízdu pro železniční fotografy a další zájemce po už populární lokálce z Kojetína do Tovačova, tentokrát zajímavou a naprosto autentickou soupravou smíšeného vlaku v čele s historickým strojem T 466.0007 (735.007-7). A dokonce nikdo nemusí ani brzo vstávat, protože jde o akci odpolední.

 

 


Zvláštní vlak vyjede ze železniční stanice Kojetín dne 23.5.2009 ve 14:00 hod. a na kojetínské nádraží se má vrátit o hodinu a půl později.

Představitel organizátora k akci napsal:

Jízda bude volným pokračováním veřejné akce S „Pilštykem" do pohádkového lesa, která se bude téhož dne konat na lokálce Kroměříž - Zborovice. Upozorňuji, že jedná a unikátní jízdy, protože jak na trati do Zborovic, tak na trati do Tovačova tyto lokomotivy do roku 1992 běžně jezdily, a také soupravy budou plně autentické. Do Zborovic pojede osobní vlak složený ze čveřice „Rybáků", do Tovačova pojede zřejmě jeden nebo dva „Rybáky", služební vůz pro Mn vlaky a možná i nějaký vůz nákladní (takovéto smíšené vlaky do Tovačova jezdívaly až do konce 70. let).

Jízdní řád i ceník jízdného najdete na přiloženém plakátku:

ZOBRAZ!

Další podrobnosti a případné změny se můžete dovědět na internetové stránce „Tovačovky", případné dotazy zodpoví Rosťa Kolmačka ze své elektronické adresy.

A kdo by nebyl líný vstávat a chtěl se zúčastnit celodenního dění na tratích v okolí Kroměříže, jejichž aktérem bude onen historický „pilštyk“ (zaskakující ovšem za původně plánovaného, leč momentálně neschopného „Matěje" 433.002), najde potřebné informace na stránce pořadatele dopoledních zvláštních jízd a na plakátku akce „Do Pohádkového lesa":

ZOBRAZ!

I když tato druhá akce je určena především pro rodiny s dětmi, může potešit i bezdětné vlakofily či příznivce historických vozidel silničních, konkrétně autobusů - k vidění a svezení budou typy RT, RTO a ŠD. Jejich jídzní řád je k dispozici tady:

ZOBRAZ!

Další podrobnosti o akci pořádané Sborem dobrovolných hasičů Zdounky najdete na jeho internetové stránce.

Titulní ilustrační snímek: Muzejní "pilštyk" 735.007-7 v Humpolci dne 18.9.2004 © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy