Prešov model show 2010 pohľadom jedného zo súťažiacich

27.3.2010 12:00 Tomáš Víťaz

Prešov model show 2010 pohľadom jedného zo súťažiacich

Na stránke www.vlaky.net sa medzi známymi prispievateľmi sem tam objavia nové tváre. Jednou z takýchto reportáží je i táto v podaní nášho papierového modelára. To, že diskusia o papierových modeloch žije, je mnohým z nás známe. No už málokto vie, že naši papieráci boli medzi súťažiacimi v Prešove a rozhodne si neurobili hanbu. Viac napovedia nasledujúce riadky s bohatou fotogalériou od vitka. (igi)

 

 


Dňa 6.2.2010 sa parkovisko pred Mestskou športovou halou zaplnilo autami. To bol neklamný znak toho, že sa v Prešove niečo zaujímavé deje. Už po šiestykrát sa tu uskutočnila súťaž plastikových a papierových modelárov pod názvom Prešov model show 2010.

Modelári zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska si „zmerali sily“ v 34 stavebných kategóriách a veru bolo sa na čo pozerať.  Modely sa hodnotili tzv. porovnávacou metódou. Zatiaľ čo rozhodcovia hodnotili modely, návštevníci  sa zúčastnili dvoch workshopov o moderných modelárskych technológiách alebo využili možnosť nákupu modelov. Letecký modelári predviedli kus svojho umenia priamo v športovej hale. Ako magnet na divákov pôsobilo modulové koľajisko Modul klubu Košice. Samozrejme si všetci pozreli vrchol slovenského modelárskeho majstrovstva, ktoré je možné vidieť len na podobných modelárskych súťažiach.


Model od vitka ocenený I. miestom


Model od marosiny ocenený III. miestom

Svoj úspech zaznamenali aj „vlakyneťáci“. Marosina obsadil zo svojim papierovým modelom rušňa 362 tretie miesto v juniorskej kategórii P7. Vitko obsadil prvé miesto tiež v kategórii P7.

Z môjho pohľadu sa akcia vydarila, o čom svedčí aj veľký počet súťažiacich a návštevníkov. Niekedy bol problém sa cez nich „predrať“ a odfotiť model : -).  Samozrejme už teraz sa teším na budúci ročník  tejto akcie.

Galéria