Modulové jazdenie v Bojniciach 2010

17.6.2010 8:00 Peter Nikmon

Modulové jazdenie v Bojniciach 2010

V dňoch od piatku 7.5. do nedele 9.5. 2010 sa v kongresovej sále Kultúrneho centra Bojnice konalo už siedme stretnutie prevázkovateľov modulových koľajísk na Slovensku. Akciu usporiadal tradične Klub železničných modelárov pri ZTŠČ Bojnice.

 

Toto podujatie už patrí medzi tie tradičné a nebolo tomu inak ani tento rok. Opäť počas konania festivalu duchov a strašidiel si návštevníci mohli pozrieť jazdy modelov v mierke 1:87. Ja som sa tu kvôli maturitným povinnostiam nemohol zdržovať dlho (to je vlastne aj jeden z dôvodov prečo s článkom prichádzam až teraz), ale aj tak vám prinášam aspoň krátke fotopostrehy z piatku a soboty.

 

 

Počas akcie si odbil svoju premiéru aj model prievidzského rušňového depa. Model je zobrazuje stav depa zo 60. až 70. – tych rokov minulého storočia. Bojnický modelári na ňom za pomoci finančného príspevku od sponzora pracovali od minuloročného stretnutia, čiže približne jeden rok. Históriu depa počas premiéry objasnil pán Jozef Petrinec a za mňa musím povedať, že to bolo naozaj zaujímavé.

 

Myslím, že návštevníkov bolo primerane a tým ktorí prišli sa koľajisko naozaj páčilo. A to nielen malým, ale aj veľkým a nielen chlapcom, ale aj dievčatám. Ostatní môžu dúfať, že sa stretnutie podarí zopakovať aj na budúci rok.

Galéria