Mikulášske obdobie spestria aj modely na SPŠD v Košiciach

6.12.2010 8:00 Ing. Martin Balkovský

Mikulášske obdobie spestria aj modely na SPŠD v Košiciach

Prepásli ste ponuku zúčastniť sa aspoň jednej z mnohých tohtoročných mikulášskych jázd? Nevadí, pretože mikulášske chute po vlakoch sa ešte dajú napraviť. Košičanov, ale aj ostatných záujemcov železničného modelárstva pozýva na jazdenie Železnično-modelársky klub pri SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach.

Modely budú na klubovom koľajisku jazdiť od 6. do 10. decembra 2010, v čase od 15:00 hod do 18:00 hod.

 


Už tradične sa košickým zanietencom železničného modelárstva spája Mikuláš s malými modelmi v mierke H0 jazdiacimi na klubovom koľajisku Železnično-modelárského klubu pri SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach. Ani tento rok tomu nebude inak.

Každý deň v týždni sa nesie v znamení jednej témy. Ak niekto obľubuje modely parných mašín, tak pondelok patrí len jemu. V utorok budú jazdiť len dízlové mašinky, prevažne Okuliarniky a Sergeje. V stredu zasa nenájdete nič, čo by nemalo na streche aspoň jeden zberač. Štvrtkový deň bude patriť modelom, ktorých predlohy poznáte z našich tratí. Posledný deň akcie bude jazdiť mix súprav, žiaľ už len takto symbolicky, aj pre zakladateľa klubu – Edmunda Kažimíra, ktorý bol vášnivým zberateľom železničných modelov.

Členovia klubu počas celého týždňa prevetrajú desiatky rušňov aj stovky vozňov prevažne zo zbierok klubu. Návštevníci však nebudú len v úlohe pasívnych pozorovateľov, ale budú sa môcť aktívne zapojiť do riadenia železničných modelov. Vlastnoručne si môžu vyskúšať klasické ovládanie analógového systému a porovnať ho s digitálnym riadením modelov.

A to všetko na jednom mieste, od 6. do 10. decembra medzi 15:00 až 18:00 hodinou, v priestoroch koľajiska SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach.

Súvisiace odkazy