Môj rok 2013

7.3.2014 8:00 Ing. František Smatana

Môj rok 2013

Hovorí sa (a ja to úslovie tiež prípad od prípadu používam), že „lepšie neskôr ako nikdy“. Tak vám oneskorene predkladám aj moju krátku fotoreportážnu sumarizáciu minulého roku. A keď už chcete aj dáku viac menej logickú výhovorku, tak skúsim túto – čínsky rok 2013 skončil až 30. januára 2014 (čo zase nie je až tak dávno).

 

 

 

 

 

Inak na takýto článok som sa pôvodne nechystal, ale potom som čítal výborný od Zbyňka, a povedal som si, že to je predsa šanca ukázať pár fotiek, ktoré by ste inak nevideli, lebo na samostatný článok je ich málo, ale sem sa hodia. Takisto by som sa nemohol „pochváliť“ s prekvapením, ktoré som dostal v deň môjho odletu na dovolenku domov. Uvidíte ho v galérii na konci. 

Celú dobu som strávil v meste ZhaoQing, provincia GuangDong, na projekte GGR (Gui Guang Railway), trate z mesta GuiYang do GuangZhou (vám už známy Kanton). Firma ho má rozdelený na tri časti a táto je jeho najjužnejšia.


ZhaoQing je naozaj pekné mesto

Ja mám na starosti kontrolu stavby železničného zvršku so všetkým, čo k nemu patrí. Takisto ale vypomáham kolegom pri kontrolách na stavbe mostov, násypov a zárezov. Zvršok je ako bezštrkový (čínsky typ à la Rheda), tak aj klasický, štrkový (ale s ním sa len začína). Už v januári tohto roku nám pribudli aj prvé výhybky. Tie budú takisto budované ako bez štrku, tak aj s ním. Do nášho úseku tiež patria dve výrobne podvalov, ktoré navštevujem.


Projekt GGR, výrobňa podvalov HeZhou (júl 2013)

Zo začiatku roka 2013 sme zdieľali jednu kanceláriu s kolegami, ktorí dozorovali iný projekt, NGR (NanGuang Railway, z mesta NanNing do GuangZhou). A v januári 2013 som tri týždne pracoval pre nich. Dostal som sa teda aj na iné miesta.

Fotky som vyberal po mesiacoch. Len február vám tam bude chýbať, lebo vtedy sa slávil čínsky nový rok, a práce sa viac menej zastavili. Z mája mám fotky z okolia mesta GuiLin (kde máme druhú kanceláriu), a ja som tam bol na kontroly a školenia.


Projekt GGR, školenie v meste SanJiang pri Guiline (máj 2013)

A na záver sľúbené prekvapenie. V posledný deň pred odletom domov na dovolenku som dostal malý balíček. V ňom obal s diplomom. Diplom s pochvalou. Pobavilo ma to. Ale aj potešilo.


Otvorený diplom

Dosť bolo rečí. Tak si tie fotky pozrite.

Úvodný obrázok: 2013 – rok hada; zdroj: api.ning.com

Galéria

Súvisiace odkazy