Tri doplnky

22.5.2016 8:00 Ing. František Smatana

Tri doplnky

Do tohto článku som vtesnal doplnky a spresnenia mojich troch príspevkov predošlých. Samostatne by boli príliš krátke aj pre uverejnenie v krátkych správach, ale dokopy to ide. Tak ako tri Svätoplukove prúty. Alebo Trojdohoda. Či vepřo, knedlo a zelo. Švédska trojka (bez komentára). A samozrejme typické naše pivo, rum a borovička.

 

 

 

 

Aby som nezdržoval: dočítate sa po prvé o stave nového trenčianskeho mosta v apríli 2016, po druhé o tom, že Rheda na ňom už naozaj rastie, a po tretie uvidíte vnútra čínskych lôžkových vozňov.

Doplnenie 1: Nový železničný most v Trenčíne; termíny a zdôvodnenia

Článok o výstavbe nového trenčianskeho mosta som skončil poslednou návštevou s dátumom 21.8.2015. Tu uvidíte, ako vyzeral v apríli 2016, teda o 8 mesiacov neskôr. Jednou vetou – stále nebol hotový.

Presnejšie ľavý most bol dokončený, pravému chýbajú posledné segmenty; pri mojej prvej návšteve to boli 2, pri následnej už len posledný.


 Nový most v Trenčíne - pravý sa dorába. 4.2016 © Ing. František Smatana

Doplnenie 2: Na trenčanskom moste zvršok Rheda raste

Aj tento starý článok môžeme doplniť. Na ľavom moste sa totiž začalo s realizáciou zvrškového systému Rheda. Všetci čitatelia môžu zostať pokojní, nenapíšem nič, v galérii máte len zopár fotiek. Vidíte na nich, že si nevymýšľam, a začalo sa s inštaláciou geotextílie a ešte jednej separačnej vrstvy (to je to žltkavé).


 Rheda - kladenie separačnej folie. 21.4.2016 © Ing. František Smatana

Doplnenie 3: Vlak LingYuan - DaLian

V článku o cestovaní čínskymi vlakmi som neukázal, ako vyzerajú ich lôžka (teda po našom „soft sleepers“). Využil som ich až v poslednom čase, tak som spravil zopár fotiek z mojich troch jázd (zase tá trojka…).


 Čínske vlaky 3 - Z59, chodbička ráno. 24.4.2016 © Ing. František Smatana

Najprv som cestoval vlakom K148 z mesta FuYang do Pekingu. Odchod 21:15, príchod do stanice BeiJingXi (západ) o 8:35 hod., cena 301 rmb (cca 41 euro). Neskôr vlakom z Pekingu do Fuyangu. To bol nočný spoj Z225 (21:50 - 04:31 hod.). Plus do tretice cesta Peking – FuYang, teraz vlakom Z59, Peking 14:45, FuYang 21:19 hod.

Lôžkové vozne majú kupé s dverami, 4 lôžka v kupé, a koberec na chodbičke. V druhom a treťom boli na stene kupé aj malé monitory, ale nikto ho nemal zapnutý; takže neviem, či fungovali, a ak áno, čo sa na nich dá vidieť. Vzdialenosť FuYang - Peking je cca 850 km.

Galéria

Súvisiace odkazy