Odvezte sa na Pohodu 2019 festivalovými vlakmi

3.7.2019 8:00 Tomáš Kováč Zdroj: ZSSK - tlačová správa

Odvezte sa na Pohodu 2019 festivalovými vlakmi

Dvojnásobný víťaz European Festival Awards 2018, 149 koncertov v podaní umelcov z 28 krajín, elektronika, rap, world music, reggae, punk aj klasická hudba, 340 dobrovoľníkov, 1 500 brigádnikov a 30 000 návštevníkov – taká bola Pohoda 2018. Tohtoročný 23. ročník multižánrového umeleckého festivalu sa uskutoční v dňoch 11. – 13. júla 2019 a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ako ekologický dopravca Pohody bude opäť pri tom.

ZSSK vypraví vo štvrtok 11. júla 2019 dva festivalové rýchliky (jeden z Košíc, druhý z Bratislavy), ktoré sú aktuálne obsadené na cca 65 %. V nedeľu 14. júla 2019 pôjdu z Trenčína opäť dva vlaky. Kapacita predstavuje 350 miest, pričom miesta na sedenie sú garantované a sedenie je voľné. Nástup bude koordinovaný a v čase príchodu mimoriadnych rýchlikov bude na trenčianske letisko posilnená kyvadlová doprava. (Rovnaký systém platí aj v nedeľu pri odchode z festivalu). Spiatočný lístok do Trenčína na festivalový vlak z Košíc a Kysaku stojí 14,90 €, z Popradu-Tatier a Spišskej Novej Vsi je to 12,90 €, z Liptovského Mikuláša je cena 10,90 € a z Bratislavy je to 9,90 €. Cestovné lístky si môžete zakúpiť cez e-shop Pohoda festivalu. (Lístky platia iba na špeciálne festivalové vlaky.)


Cestovné poriadky festivalových vlakov

Cestovať na Pohodu 2019 festivalovými vlakmi sa naozaj oplatí – a to nielen z finančného, ale aj z environmentálneho hľadiska. V porovnaní s obyčajným cestovným totiž na lístku do pohodových rýchlikov môžete usporiť od 20 do 47 % z bežnej ceny. Zároveň sa však zodpovedne správate i k životnému prostrediu. Ak vymeníte auto za vlak, jedna osoba pri ceste z Bratislavy do Trenčína a späť ušetrí 22,2 kg oxidu uhličitého (CO2). Na trati Košice – Trenčín – Košice je úspora dokonca viac ako dvojnásobná – jeden človek ušetrí až 57,6 kg CO2. A to pri takom počte návštevníkov, ktorí sa na podujatí každý rok zúčastňujú, skutočne nie je zanedbateľné množstvo.


V špeciálnych Pohoda vlakoch získate od ZSSK klobúk i batoh

„Byť národným dopravcom nesie so sebou veľkú mieru zodpovednosti, preto je pre mňa veľkou cťou, že ZSSK je už šiestykrát ekologickým dopravným partnerom Pohody. Som naozaj hrdý, že spoločne s organizátormi podujatia si uvedomujeme hodnotu našej planéty a spoločne prispievame k šetreniu životného prostredia. Prajem všetkým návštevníkom, aby si tento festival plný hudby, umenia, besied a stretnutí naplno užili a načerpali z neho energiu minimálne do nasledujúceho ročníka,“ uviedol Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.


V stánku ZSSK si kúpite lístok, dozviete sa rôzne informácie aj si oddýchnete

Počas druhého júlového víkendu poctia letisko v Trenčíne svojou návštevou slovenskí aj zahraniční umelci i hviezdy svetového formátu. Na Pohode 2019 vystúpia napríklad britský spevák a jeden z najznámejších hlasov v histórii Liam Gallagher, americká hip-hopová legenda The Roots, izraelská kapela Lola Marsh, raperi Tono S. a Vec s projektom Ultrazvuk, Ventolin – one-man-krabičkový band a elektronický producent z Česka, slovenské kapely Modré hory, Korben Dallas aj Slobodná Európa, Rudo Danihel alias Čavalenky, ktorý rapuje po záhorácky, a mnoho ďalších. Chýbať nebudú, samozrejme, ani rôzne prednášky alebo besedy so zaujímavými hosťami, roller či silent disco, stánky neziskových organizácií i všelijakých predajcov, živé vysielanie rádia FM a podobne.


Vďaka festivalovému vláčiku ZSSK bude preprava po areáli letiska pohodová

Hudobných nadšencov v mimoriadnom vlaku z Košíc bude počas celej cesty v párty vozni zabávať dídžej. Aj ZSSK si však pre návštevníkov pripravila množstvo zaujímavých ponúk. Tí, čo na festival pôjdu pohodovými vlakmi, získajú od ZSSK klobúk a batoh. Vďaka ekologickému festivalovému vláčiku sa ľahko a rýchlo dostanete kamkoľvek v rámci areálu trenčianskeho letiska, pričom na piatich zastávkach (Bratislava, Trnava, Žilina, Poprad, Košice) nebudú chýbať retro sedačky. V stánku národného dopravcu si pohodlne a jednoducho zakúpite cestovné lístky i miestenky, dozviete sa všetko o nákupe cez e-shop a mobilnú aplikáciu Ideme vlakom aj o cestovaní v rámci Slovenska i zahraničia alebo si môžete oddýchnuť v pohodlných tulivakoch v chill-out zóne.

Úvodná snímka: Cestujte na Pohodu festivalovými vlakmi a ušetrite

Súvisiace trate