Vratné soupravy pro Moravskoslezský kraj před dokončením

21.11.2020 8:00 Ing. Robert Pagan Zdroj: České dráhy - tiskové informace

Vratné soupravy pro Moravskoslezský kraj před dokončením

V současně době probíhá v Ostravě konečná fáze montáže nových patrových netrakčních jednotek, určených pro regionální dopravu. Nasazeny budou v Moravskoslezském kraji a pro České dráhy (ČD) je vyrábí sdružení firem Škoda Transportation a Škoda Vagonka. Půjde o vůbec první jednotky tohoto druhu na území České republiky, které budou v základní sestavě složeny z řídicího a dvou vložených vozů - s celkovou kapacitou až 356 míst k sezení.

Sestavu v provozu doplní lokomotiva řady 750.7 z flotily ČD, a to na opačném konci než bude umístěn řídicí vůz. V tomto složení mohou vratné soupravy v cílové stanici rychle změnit směr jízdy bez dlouhého přesunu lokomotivy. To přispěje ke zrychlení dopravy a zkrácení jízdních dob.


Řídicí a koncový vůz netrakční jednotky pro Moravskoslezský kraj
v hale ostravské vagonky
© České dráhy

Dokončení souprav zdržela situace v souvislosti pandemií Covid-19 a požár v podniku, který dodává podlahy vozů. První nový vlak chtějí České dráhy nasadit do zkušebního provozu ještě v průběhu příštího roku. Následně bude spuštěn běžný provoz celkem 5 souprav na trati z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm.


Linka Ostrava hl.n. – Frenštát pod Radhoštěm na mapě
(kliknutí do náhledu otevře celou on-line)

Vlaky nabídnou cestujícím klimatizovaný interiér, bezbariérový nástup i sociální zařízení, Wi-Fi, elektrické zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky, místa pro dětské kočárky a sklopný přebalovací pult pro cestující s kojenci, velký počet míst pro jízdní kola a speciální držáky na lyže, moderní audiovizuální informační systém s využitím LCD monitorů a vlakového rozhlasu či prodejní terminály jízdenek ODIS. Součástí výbavy budou i elektronicky ovládané dveře s tlačítkem a bezpečnostním systémem, který zaručí jejich blokování proti otevření již před rozjezdem vlaku.


Vizualizace řídicího vozu netrakční jednotky pro regionální vlaky
© České dráhy

Společnost CZ LOKO současně provádí úpravy lokomotiv řady 750.7, ty budou uzpůsobeny k provozu s novými netrakčními jednotkami. Úpravy se týkají modifikace protokolu WTB (Wire Train Bus) pro spojení lokomotivy s řídicím vozem. V září 2020 již byla dokončena první dvě vozidla s touto modifikací, celkem jich budou mít České dráhy k dispozici 6 kusů.


První dva stroje řady 750.7 k vedení vratných souprav pro
Moravskoslezský kraj
© České dráhy

Odkazy:

  1. ČD v Moravskoslezském kraji - České dráhy
  2. Železniční trať Ostrava – Valašské Meziříčí – Wikipedie
  3. Jitka Hamplová: Koncepce řídicích vozů; Vědeckotechnický sborník ČD č. 24/2007 (formát PDF)
  4. Nové soupravy push-pull pro Moravskoslezský kraj dodá Škodovka - Škoda Transportation a.s.
  5. Škoda Transportation – Wikipedie
  6. Škoda Vagonka – Wikipedie
  7. Lokomotiva 750.7 – Wikipedie
  8. Wire Train Bus – Wikipedie
  9. CZ LOKO – Wikipedie

Úvodní snímek: Vizualizace oddílu pro vozíčkáře netrakční jednotky © České dráhy
(zobraz velký)

Upravil, ilustroval a odkazy doplnil PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy