Labutí píseň nákladní tramvaje v Drážďanech

4.12.2020 8:00 Helmut Böhme

Labutí píseň nákladní tramvaje v Drážďanech

Když automobilka Volkswagen AG chtěla nedaleko středu saské metropole vybudovat svoji Skleněnou manufakturu, přemýšlelo se i o tom, jak vyřešit dodávku součástek, nezbytných pro její provoz. Zásobování závodu na náměstí Straßburger Platz z logistického centra Dresden-Friedrichstadt nákladními automobily bylo zavrženo, protože se nezdálo vhodné pro životní prostředí, a proto byla zvolena v dnešní době už zcela unikátní přeprava nákladní tramvají.

Automobilka ji nazvala CarGoTram a dvě její jednotky postavila firma Schalker Eisenhütte v Gelsenkirchenu na základě tramvají Tatra. Podrobnosti si můžete (jste-li aspoň trochu mocni německého jazyka) přečíst ve Wikipedii. Celou řadu jiných informačních zdrojů k tématu pak nabízí vyhledávač Google. Mezi nimi jsou i články v češtině – třeba obecnější heslo wikipedické nebo článeček na jednom dopravním webu.

Nákladní tramvaj byla v provozu od roku 2001 do roku 2016. Po ukončení produkce automobilů Phaeton a Bentley Flying Spur byla na rok odstavena. Od roku 2017 dopravuje součástky pro vozy e-Golf. Dne 23. prosince 2020 bude provoz nákladní tramvaje definitivně ukončen, protože pro zajištění denní výroby nových elektrických automobilů ID.3 stačí 4 plné namísto původních 25 poloprázdných nákladních aut součástek.

Za slunečného počasí jsem 2.12.2020 vyrazil do města, abych provoz před jeho ukončením zdokumentoval. K dopravě jsem zvolil vlak a to byla zjevně chyba. Dispečeři DB se vyznamenali tím, že v Dresden-Klotzsche oproti jízdnímu řádu nechali vlak z letiště s odjezdem v 7:54 hod. stát na lužickém zhlaví a postavili vjezd pro vlak Trilex s odjezdem v 7:57 hod. Těch pár minut mi právě na stanici Dresden-Mitte chybělo. Když jsem tam vystoupil, CarGoTram právě projížděla ulicí Weißeritzstraße.


CarGoTram v ulici Weißeritzstraße.

Naštěstí musela čekat před semaforem, tak se mi podařilo rychle seběhnout dolů a nafilmovat, jak odbočuje do ulice Maxstraße a míří na Poštovní náměstí. Nemohu-li vám ukázat pořádný snímek svůj, může posloužit dílo cizí, i když starší, které se dá najít na internetu: Jan Borchers zachytil CarGoTram ještě o trochu dál, s bývalou továrnou Yenidze v pozadí. Já jsem pak jel tramvají linky 2 na Straßburger Platz (za NDR Fučíkovo náměstí) a dokumentoval jsem výjezd nákladní tramvaje ze závodu.


„Skleněná manufaktura“

Nicméně fotografii toho děje vám nabídnu raději z cizí dílny.


Výjezd z podniku VW, autor Alexander Georgi

V reportáži z 18.10.2012 jsem CarGoTram zachytil na výstavě ve vozovně Trachenberger Platz. A budoucnost? Tramvaje patří automobilce Volkswagen AG, Dopravní podnik města Drážďany je plánuje odkoupit a rozložit, části asi přestaví na pracovní vozy.


Náhodné setkání CarGoTram a vozu linky 7; zdroj: Dresdner Verkehrsbetriebe

Protože další jízdy z Friedrichstadtu byly plánovány až okolo 11. a 14. hodiny, nechtěl jsem ve městě tak dlouho čekat a vrátil jsem se domů. 23. prosince určitě budu zase na trati dokumentovat poslední jízdy. A abych nezapomněl: video z popsaného dne najdete na obvyklém portálu.

Přepracoval PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy