Kam dráty ještě nenatáhli (4): Posázavský Pacifik

3.11.2009 8:00 Radek Hořínek

Kam dráty ještě nenatáhli (4): Posázavský Pacifik

Když ve státní svátek 28.10.2009 konal nájezd obyvatel Moravy a Slezska díky jízdenkám z Lídlu na Prahu, tak jsem nemohl chybět. Ne že bych měl v plánu kochat se krásami hlavního města našeho státu, ale chtěl jsem se vydat na Posázavský Pacifik a udělat si nějakou podzimní fotku 749 v malebné krajině.

 

 

 


Cestování do a z Prahy bylo veselé, ale o něm rozhodně psát nebudu. Velmi rád jsem ve Vršovicích přesedl z Ex 522 do soupravy složené ze 714 a tří 010 a vydal se do stanice Vrané nad Vltavou. Cestou jsem pozoroval krajinu a hledal místečko na focení. Jedno jsem našel mezi Jarovem a Vraným nad Vltavou. Focení u tunelu byla dobrá volba.

Světlo na konci tunelu © Radek Hořínek

Velkou mi radost mi udělala reklamní 749.039, která z něj vyjela. Bohužel světelné podmínky nebyly moc dobré, ale co už s tím. Všechno nemohlo být v danou chvíli dokonalé. Ještě jsem si vyfotil něco málo z krajinky a vrátil jsem se do Vraného nad Vltavou. Odtud jsem pokračoval do zastávky Luka pod Medníkem.

Luka pod Medníkem: pozůstatek vjezdové předzvěsti ve směru od Prahy © Radek Hořínek

Cestou si našel pár zajímavých míst na focení. Bohužel jsem se bál, že se ze mne stane kamzík, neboť fotit se dalo jenom ze skal a jen na pár místech by to šlo pěkně ze země. Já se rozhodl pro skálu a nějakou našel. Čekal jsem na 749.039. Místo ní se objevila 749.218.

Üsek Luka pod Medníkem - Pertov u Prahy: 749.218, Os9008 © Radek Hořínek

To mi vůbec nevadilo. Pomalu jsem se procházel po trati a kochal se podzimní přírodou. Času jsem měl dost do příjezdu osobáku, který mne vrátí do Vraného nad Vltavou ze zastávky Petrov–Chlomek.Tam jsem si vyfotil 749.218 ještě jednou a počkal na Os z Dobříše, který mne odvezl do Prahy–Vršovic. Tam už jsou dráty a tudíž moje vyprávění končí.

Vrané nad Vltavou: tabule v parčíku u nádraží © Radek Hořínek

S ním se pro letošní rok rozloučím i s tímto seriálem na pokračování, ale pokud to čas dovolí, tak se k němu někdy v průběhu roku následujícího vrátím. Pořád je spousta míst, kam dráty ještě nenatáhli.

Titulní snímek: Úsek Jarov - Vrané nad Vltavou: reklamní 749.039 vyjíždí z tunelu, Os9007 © Radek Hořínek

Galéria

Súvisiace odkazy