Neštátni dopravcovia na sieti ŽSR
Na sieti ŽSR majú ku dňu 31. 01. 2005 licenciu na nákladnú dopravu na dráhe tieto spoločnosti. Pretože sa s ich vlakmi budeme iste často stretávať, pripájam zoznam.
USSK - U.S. Steel Košice, sídlo Košice, ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko a. s., sídlo Bratislava, TSS, sídlo Bratislava, SMD (dcérska spoločnosť Slezskomoravská dráha), sídlo Čadca, ŽsKe - Železničné stavby Košice, sídlo Košice, TRSS - Trnavská stavebná spoločnosť, sídlo Trnava, LTE - Logistik a Transport Slovakia, sídlo Bratislava, BRKS - Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť, sídlo Bratislava, PSŽ - Prvá slovenská železničná a. s. - sídlo Bratislava, PPS - Prvá prepravná spoločnosť, sídlo Komárno, HBP - Hornonitrinske bane Prievidza, sídlo Prievidza, ELTRA - sídlo Košice, AM Tuning, sídlo Belince, ŽsBA - Železničné stavebníctvo - sídlo Bratislava, ŽDD (dcérska spoločnosť OKD - doprava), sídlo Bratislava, SŽDS - Slovenská železničná dopravná spoločnosť, sídlo Bratislava, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sídlo Bratislava.
Ďalší dopravcovia jestvujú na vlečkách podnikov. Je možné, že niektorí z nich si postupne vybavia licenciu aj na sieť ŽSR.
V tejto rubrike je priestor na výmenu informácií o týchto dopravcoch a ich vlakoch.
Podradené diskusné témy
Nuz vezme. Je to v ramci povolenej tolerancie. Napajacky davaju v napajacom bode cosi vyssie napatie, ako je nominalne.
U vyznavacov 16,7Hz je oficialne v sieti 15 kV, napajacky maju standardne na zbernici 16,5kV. Je to o 10% viac ako nominal.
Co viem tak dolna hranica u nizkofrekvencnikov ja -30%, co je 10,5kV, myslim, ze realne tak 11kV je este pripustnych. (Aj preto mozu loko SBB jazdit pod trolejom RhB z Churu do chemicky v Ems-Dommat.) (RhB 11kV 16,7Hz).
25kV plus tych 10% je presne 27,5kV.
25kV minus 30% je 17,5kV.
Divil som sa, preco Azerbajdzanci maju oficialne vsade v dokumentacii novu napajaciu sustavu 27,5kV. Az kym som si nespocital tych 10% naviac...
Toz tak.....
Podla mojich info tych +10% a -30% bude asi siroko-daleko rovnako....
Ak je na Slovensku alebo v Cesku ina povolena tolerancia, opravte ma.
Nechcem byť zlý, ale táto rároha má od Bobiny veľmi ďaleko.
ODOS vedel som že toto HKV v minulosti patrilo súkromnému dopravcovi CRW,potom LOKORAILU a.s. a teraz možno ODOS-u Kto to vie nech odpovie komu momentálne patrí HKV 182.115-6.
http://mailchi.mp/le/mimodn-kvtnov-spoje-v-prodeji-151969?e=d16b8552e5
Vsak ta Svedka vyrobena v licencii v Juhoslavii pre Rumunsko, importovana na Slovensko by sa v KE asi z toho napatia "poblila".
Skor by sa jej pacilo nieco na temu ASEA alebo Rb2.... :-)
Ked uz bobina, tak svajciarska Ae4/4 BLS by tu prezyvku od mladsej licencnej sestry zniesla skor, hoci ani jej fajnova usmernena stava nejako nechuti....