Neštátni dopravcovia na sieti ŽSR
Na sieti ŽSR majú ku dňu 31. 01. 2005 licenciu na nákladnú dopravu na dráhe tieto spoločnosti. Pretože sa s ich vlakmi budeme iste často stretávať, pripájam zoznam.
USSK - U.S. Steel Košice, sídlo Košice, ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko a. s., sídlo Bratislava, TSS, sídlo Bratislava, SMD (dcérska spoločnosť Slezskomoravská dráha), sídlo Čadca, ŽsKe - Železničné stavby Košice, sídlo Košice, TRSS - Trnavská stavebná spoločnosť, sídlo Trnava, LTE - Logistik a Transport Slovakia, sídlo Bratislava, BRKS - Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť, sídlo Bratislava, PSŽ - Prvá slovenská železničná a. s. - sídlo Bratislava, PPS - Prvá prepravná spoločnosť, sídlo Komárno, HBP - Hornonitrinske bane Prievidza, sídlo Prievidza, ELTRA - sídlo Košice, AM Tuning, sídlo Belince, ŽsBA - Železničné stavebníctvo - sídlo Bratislava, ŽDD (dcérska spoločnosť OKD - doprava), sídlo Bratislava, SŽDS - Slovenská železničná dopravná spoločnosť, sídlo Bratislava, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sídlo Bratislava.
Ďalší dopravcovia jestvujú na vlečkách podnikov. Je možné, že niektorí z nich si postupne vybavia licenciu aj na sieť ŽSR.
V tejto rubrike je priestor na výmenu informácií o týchto dopravcoch a ich vlakoch.
Podradené diskusné témy
http://vlaky.net/upload/trate/objekty/prilohy/000671-Schema-kolajiska.jpg
(len predpoklad o vlaku z Prahy, odbočenie do ľava...)
Je mi jasne, že to nechodí každý deň, iba keď sa nejde z DS, malo by to byť PO/ŠTV, len teraz keď si dobre pamätám, tak v pondelok tam bol z DS...
Keby to šlo zajtra, rád by som šiel na istotu a vedel, kedy to pôjde najskôr...
Mám to šťastie, že keď prídem na miesto alebo ešte idem, tak len čelo rušna sa mi "smeje" a foťák v baťohu ešte
To je zas druha strana mince.
Ale zoberte si osobne auto - kto sa dnes odvazuje nieco sam napravat. Vsak ani vybavenie na to nema.
Doba pokrocila tak, ze az ked nieco nefunguje, zistime, ako sme zavisli od elektroniky. Ale na druhu stranu to nie je az take hrozne, inak by sme to nepouzivali.
V takom pripade by som strach vliezt do strojovne nemal.
Mam pocit, ze otvorenim dveri do strojovne sa v masinach automaticky vypol HV.
U 363 ma raz na vystave ku 150 rokom zeleznic na BVV niekto upozornil, ze filtracny kondenzator moze mat na sebe nejake napatie, aby som sa pre istotu nechytal rozvodov. Najblizsi trolej sice bol v Brne na hl.n., ale radsej som tomu cloveku veril.
Holt u novych masin je vsetko zavrete v skriniach, zaizolovane, ochranene pred moznym dotykom, takze s tym spacirovanim sa v zapnutej masine po strojovni to taky problem nie je.