Neštátni dopravcovia na sieti ŽSR
Na sieti ŽSR majú ku dňu 31. 01. 2005 licenciu na nákladnú dopravu na dráhe tieto spoločnosti. Pretože sa s ich vlakmi budeme iste často stretávať, pripájam zoznam.
USSK - U.S. Steel Košice, sídlo Košice, ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko a. s., sídlo Bratislava, TSS, sídlo Bratislava, SMD (dcérska spoločnosť Slezskomoravská dráha), sídlo Čadca, ŽsKe - Železničné stavby Košice, sídlo Košice, TRSS - Trnavská stavebná spoločnosť, sídlo Trnava, LTE - Logistik a Transport Slovakia, sídlo Bratislava, BRKS - Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť, sídlo Bratislava, PSŽ - Prvá slovenská železničná a. s. - sídlo Bratislava, PPS - Prvá prepravná spoločnosť, sídlo Komárno, HBP - Hornonitrinske bane Prievidza, sídlo Prievidza, ELTRA - sídlo Košice, AM Tuning, sídlo Belince, ŽsBA - Železničné stavebníctvo - sídlo Bratislava, ŽDD (dcérska spoločnosť OKD - doprava), sídlo Bratislava, SŽDS - Slovenská železničná dopravná spoločnosť, sídlo Bratislava, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sídlo Bratislava.
Ďalší dopravcovia jestvujú na vlečkách podnikov. Je možné, že niektorí z nich si postupne vybavia licenciu aj na sieť ŽSR.
V tejto rubrike je priestor na výmenu informácií o týchto dopravcoch a ich vlakoch.
Podradené diskusné témy
inak pre zaujimavost rusen RegioRailu je v prevedeni pre osobnu prepravu ,teda verzia s vlakovym vykurovanim.
ja som počul tak,nevyznám sa do toho takže som sa radšej spýtal.
Inak keď LTE tie vykurovacie časti z 2016 muselo odstrániť,ako potom chodia rakúske "city shuttle" s 2016 do Ba , tiež nekúria ,alebo tam sa to nejako vybavilo ?
V tomto nie som doma a dosť ma to zaujíma
Ako chceš "dekódovať povodcu rušenia koľajových obvodov" keď ešte na slovensku nikto objektívnym odborným meraním a testovaním nedokázal , že rada 2016 resp. ER20 ruší koľajové obvody???
Snaha je stále, len ochota niektorých kompetentných akosi nie je. Momentálne rieši LTE prestavbu 1216 910 na verziu C, aby mohla začať behať aspoň v ČR pod vlajkou LTE Czechia.
Už istú dobu sa snažíme o schválenie radu 185 Bombardier, ale s rovnakým výsledkom. Práve prebiehajú skúšky radu 189 v ČR, kde by mal Bombardier začať jazdiť začiatkom budúceho roka, tak sa to snáď pohne aj na Slovensku.
Preto som sa k prenájmu HDV ER20 pre RR vyjadril pesimisticky.
Dnes získať kontrakt na 5 rokov je asi úplne nereáálne v našich podmienkach.
Ak to nie je tajné tak by som sa ťa spýtal či LTE ešte stále tlačí na schválenie svojho HDV 1216 pre trate ŽSR , alebo už rezignovalo.
Každopádne napríklad pravidelné prepravy do ŽNH by boli v podani radu 1216 pre LTE ekonomickejšie.
Ďakujem za odpoveď.
1350,-€/deň je štandardný nájom na 6 mesiacov(minimum) - zdroj Dispolok
Prenajať Herkulesa si na Slovensku nemôže dovoliť ani zabehnutý dopravca, pokiaľ pre neho nemá vozbu. Ten rušeň musí denne voziť vlaky, aby na seba zarobil. Inak pokiaľ by sa dákemu dopravcovi podarilo zohnať prepravu na minimálne 5 rokov, bolo by pre neho výhodnejšie kúpiť Herkulesa na lízing, ako platiť za prenájom.
ad: splinterX
konkrétne ide o troch súkromných dopravcov (Lokorail, LTE, SŽDS) a vec je v štádiu prípravy návrhu.
LTE:Neda sa pausalizovat denny najom ER 20.Presna ciastka zavisi od mnohych faktorov ,ako je dlzka najmu,moznosti prerusenia najmu,poistenie , alebo udrzba.Nieco viac o RR a najme ER20.005 sa da najst aj v ZM 3/2009.
363.157 : Fandim Vam , ale ked sa na to pozriem triezvo ,tak podla mna v nasich podmienkach je najom takehoto rusna pre novovznikajucu spolocnost ekonomicky nevyhodny!Samozrejme ,nepoznam detaily , takze to ber ako moj sukromny nazor.Kazdopadne drzim do buducna palce!
A ako Cargo využíva štátnu pomoc? Podráža ceny na trhu no i tak vidieť nejaký vlak Carga je už pomaly zázrak. Časť zamestnancov robí len štyri dni za týždeň a ďalšia časť je doma na 60%, takže kam idú naše peniaze? Rušne sú zakonzervované v depách a vozne odstavené po celej sieti ŽSR.
Kde bol štát, keď BRKS alebo SŽDS muselo znížiť stav zamestnancov pre dôsledky hospodárskej a finančnej krízy?
Denný nájom HDV 2016/ER20 je v Dispoloku 1350,- €
Onedlho bude na SK nový dopravca - firma istého známeho špeditéra (Exp...)