Neštátni dopravcovia na sieti ŽSR
Na sieti ŽSR majú ku dňu 31. 01. 2005 licenciu na nákladnú dopravu na dráhe tieto spoločnosti. Pretože sa s ich vlakmi budeme iste často stretávať, pripájam zoznam.
USSK - U.S. Steel Košice, sídlo Košice, ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko a. s., sídlo Bratislava, TSS, sídlo Bratislava, SMD (dcérska spoločnosť Slezskomoravská dráha), sídlo Čadca, ŽsKe - Železničné stavby Košice, sídlo Košice, TRSS - Trnavská stavebná spoločnosť, sídlo Trnava, LTE - Logistik a Transport Slovakia, sídlo Bratislava, BRKS - Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť, sídlo Bratislava, PSŽ - Prvá slovenská železničná a. s. - sídlo Bratislava, PPS - Prvá prepravná spoločnosť, sídlo Komárno, HBP - Hornonitrinske bane Prievidza, sídlo Prievidza, ELTRA - sídlo Košice, AM Tuning, sídlo Belince, ŽsBA - Železničné stavebníctvo - sídlo Bratislava, ŽDD (dcérska spoločnosť OKD - doprava), sídlo Bratislava, SŽDS - Slovenská železničná dopravná spoločnosť, sídlo Bratislava, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sídlo Bratislava.
Ďalší dopravcovia jestvujú na vlečkách podnikov. Je možné, že niektorí z nich si postupne vybavia licenciu aj na sieť ŽSR.
V tejto rubrike je priestor na výmenu informácií o týchto dopravcoch a ich vlakoch.
Podradené diskusné témy
Taurus dúfam, že Ty nepatríš medzi neprajníkov a nie je to Tvoje prianie aby sa nevrátil. Lebo tak mi to vyznieva. Tvoja reportáž z príchodu "čiernej perly" bola pekná. Dúfam, že budeš mať príležitosť aj na návratovú. Daj vedieť, kedy sa vráti. Verím, že dostaneš správu o jeho návrate od svojho zdroja, rovnako ako si ju dostal o jeho odchode.
Ja si myslim ,ze pod hlavickou RR uz moc toho nenajazdi.
Ako pise Hannes, aby zarabal musi jazdit a to mu zatial pod RR nehrozi.
Asi málo a špatně.
Ale prečo by nemohol čmeliak v Púchove odbočiť na kopec.
Prostě nemohl.
Na tomhle webu mě nepřestává fascinovat, jak málo vědí SK "příznivci železnice" o provozu ve své vlastní zemi.
Mějte se tu .
Ja som tipoval len Lideč.
Slyšeli jste někdy o automobilce Kia v Žilině?
http://www.flickr.com/photos/thomasfoto/3429552770/
co to bolo zac?
http://js-trains.slovaktrains.sk:80/displayimage.php?pos=-6594