O rušňovodičoch / strojvedoucích
Je známe, že v poslednej dobe veľa rušňovodičov odchádza k súkromným dopravcom. Bude to len tým, že budú mať lepšie platové podmienky ? Ako to vidíte vy ? Čo by mali ZSSK a.s., ZSSKC robiť, aby tomu mohli zabrániť ?
Gabo5- familiarne ta nazvem chlapce- pozri si vekove zlozenie ludi na zeleznici: velke percento su ludia, ktory boli zamestnany pred rokom 1989, dovtedy bola povinna rustina (ak o tom nevies), dnes maju mladi lepsie moznosti sa uplatnit "vonku", vidim to na mojich detoch, chcel som obhajit skor nasu (lenivost) ucit sa jazyk. na druhej strane ked si zratas kolko skusok urobi za svoje funkcne obdobie taky masinfira (ja po takmer 20 r mam v zazname 81) myslis ze mam chut sa okrem dovodov ktore som ti napisal este hladiet do nejakych slovnikoch. Neviem preco nas posielas za hranice, mam kamaratov, ktory odisli von (nie robotnici) a teraz sa do roboty vracaju z nechutou lebo ani nevedia ako im decka rastu, so zenami sa odcudzili von zostavaju len kvoli peniazom. Zamerne pisem o praci (teraz vseobecne) zelezniciara a nie doktora, ucitela apod. ( ak tomu nerozumies precitaj si nadpis temy). Moj nazor preco dnes spolocnost robi nabory na tuto funkciu je aj chyba v ziskavaniu novych zamestnancov rokoch 1990-2000. Aj preto ze mate ine moznosti vam spolocnost garantuje ze ste do roka a do dna na masine. Lebo uprimne povedane keby ste mali absolvovat torturu ktorou sme my presli tak aj z toho mala vas vacsina odide. Ale sme si pekne odskocili od starych crepov. Ale na vas uz budu cakat nove pokusenia vo forme 812 a 813. tak uprimnu sustrast.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/285532/
Gabo5: V podstate máš pravdu. Niečo osobné.Predpokladám ,že nemáš deti.Ináč by si uvažoval o tej cudzine.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/285524/
KAF-KA
To co si napisal je pravda a vazim si robotu ludi ktory tuto narocnu pracu robia .Myslis ze v takom zdravotnictve,alebo v skolstve sa maju ludia lepsie?Mozno aj horsie.Alebo mozno aj nie ked vsetci odchadzaju do zahranicia.Oni nemaju rodiny?Len ti chcem povedat ze to co spravi doktor to moze aj rusnovodic.A to je? Odist napriklad do takeho rakuska. Samozrejme nehovorim o ludoch co maju 2-roky do penzie.Len podla mna je dost ludi takych co nikam nepojdu,lebo plakat a stazovat sa je ovela jednoduchsie ako sa napriklad naucit rec a nieco pre seba spravit.
To co si napisal je pravda a vazim si robotu ludi ktory tuto narocnu pracu robia .Myslis ze v takom zdravotnictve,alebo v skolstve sa maju ludia lepsie?Mozno aj horsie.Alebo mozno aj nie ked vsetci odchadzaju do zahranicia.Oni nemaju rodiny?Len ti chcem povedat ze to co spravi doktor to moze aj rusnovodic.A to je? Odist napriklad do takeho rakuska. Samozrejme nehovorim o ludoch co maju 2-roky do penzie.Len podla mna je dost ludi takych co nikam nepojdu,lebo plakat a stazovat sa je ovela jednoduchsie ako sa napriklad naucit rec a nieco pre seba spravit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/285514/
Gabo5- vobec mi neusla pointa, to skor ty zijes v inom svete, skus si predstavit ze robis u drahy masinfiru tak 10-15 a viac rokov a jazdis si na dakej rozheganej lamine 300-570 km za smenu, kazdy den v roku, prides domov doma ti revu decka, zena stena ze nestaci s peniazmi, ze nestiha z vychovou tebe este v hlave hucia vetraky z roboty bolia ta krize a si po smene utahany, po case zistis ze nic ine ako lensukat odbocky vlastne nedokazes a na nejake ucenie si dost stary a unaveny a vlastne si stale v praci, pozries vedla na sukromnika a vidis ze jazdia na tom istom( cest vynimkam), tak kde pojdes. rad by som si vypocul co povie o takych 10 rokov dnes nadejny adept a velky fanda tejto roboty(pravda lebo my sme neboli), ake ma skusenosti a ci sa mu vyplnili jeho predstavy. A hlavne ci ostal pri tejto praci. Lebo uz to nebude o tom ze chces ale ze: musis!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/285491/
yogi: ja som nikde nečítal žiadne voloviny a o ekológii a prevádzke v mojom príspevku nebolo ani slovo...ja som len vyslovil svoj názor, keby sa rovnako vykonávali opravy aj na nových strojoch tak ako na týchto terajších t. j. nedostatočne, tak by vydržali omnoho menej a boli by viac poruchové ako tieto stroje čo máme. Tým som chcel povedať, že čím novší stroj, tým náchylnejší na zlú údržbu a viac poruchovejší, lebo je aj zložitejší a prepracovanejší a niekedy to je na škodu. A som zástancom terajších strojov lebo jednoducho bez nich by to podľa mňa nebolo ono. Kto má iný názor beriem, ale nechápem prečo ma tu kameňuješ za obyčajný názor...to je predsa každého vec čo si myslí a má právo ju sem napísať...sorry ak som niekoho urazil nechcel som
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/285350/
KAF-KA
Asi ti trochu usla pointa ja som len narazal na to ze ked su tu ludia ktorym to tu uz vsetko leze na nervy ako napriklad tech.stav masin,platy atd...Preco sa nezoberu a nejdu stastie skusit inde.Velmy dobre vsetci vieme ze na slovensku to neni ruzove,ale aby sa stale iba na nieco nadavalo?Ved to nema ziaden vyznam.Zmeni sa nieco ked sa tu bude stale iba mudrovat? Zamysliet by sa mali ty hore obycajny clovek moze spravit len jedno:ostat alebo ist prec
Asi ti trochu usla pointa ja som len narazal na to ze ked su tu ludia ktorym to tu uz vsetko leze na nervy ako napriklad tech.stav masin,platy atd...Preco sa nezoberu a nejdu stastie skusit inde.Velmy dobre vsetci vieme ze na slovensku to neni ruzove,ale aby sa stale iba na nieco nadavalo?Ved to nema ziaden vyznam.Zmeni sa nieco ked sa tu bude stale iba mudrovat? Zamysliet by sa mali ty hore obycajny clovek moze spravit len jedno:ostat alebo ist prec
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/284905/
Ad:traktor742 k tvôjmu príspevku s 3.8.2008 teba musia manážeri zbožňovať to sú čo sa drísty hádam nechceš tvrdiť,že na prevádzku ekologiu opravy spotrebu km-prebeh je vhodnejšia 753 ako ER-20 a môj názor ja zas neuznávam rekonštrukcie typu 753.7 752.6 736 736.1 772 773 755 756/novoplánovaný tunel štátnych dopravcov/,si kde čítal také voloviny??????Tu sa rekonštrukcie robia preto aby sa mohli mastiť bachory jazdiť na pozvánky do cudzích štátov na poľovačky a robiť riaditeľa za 8 rokov dhodených kšeftov v cudzine a samozrejme plniť mešce politických strán/všetkých/ .Rekonštrukcia 811 812 813 u mňa je trestným činom,nie zvyšovaním kultúry ergonomie znižovaním spotreby či ekologickým prístupom.A už by sa všetci mohli zobudiť porovnaj 38mil.Skk cena za rekonštrukciu 813 a cenu za motorové trojdielne DESIRO s novopostaveným depom 20-30ročnou zárukou so servisom a zárukou na 15rokov-pričom už teraz sa záručné opravy na 813nevykonávajú !!A porovnaj vzhľad 840 a jednotky STADLER-na Slovensku mal štátny úradník skvelý cit pre dizajn však?Alebo ak chceš inak cena za 736.1 56mil.Skk cena za VOSSLOH 36mil.Skk pritom máš servis a 1700kW výkonu a k tým 460 a 560-kam pozri sa koľko sa ide predať do susedných Čiech tam sa totiž opravujú na záruku aj po dielenskej oprave v ŽOS na rozdiel od SR.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/284889/
traktor742
ja som tiez toho nazoru ze masiny na slovensku su pekne aj ked uz maju nieco za sebou a keby sa mi jedneho dna splnil sen tak by som chcel jazdit na tych nasich.Mne osobne sa velmy paci laminatka aj ked si niekto povie ze je to osarpana haraburda.Rad by som vedel ze preco ludia co tvrdia ze u nas jazdia iba same stare serble preco na nich este stale jazdia?
ja som tiez toho nazoru ze masiny na slovensku su pekne aj ked uz maju nieco za sebou a keby sa mi jedneho dna splnil sen tak by som chcel jazdit na tych nasich.Mne osobne sa velmy paci laminatka aj ked si niekto povie ze je to osarpana haraburda.Rad by som vedel ze preco ludia co tvrdia ze u nas jazdia iba same stare serble preco na nich este stale jazdia?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/284802/
Re: Djexpres
...no ja mám túto informáciu, že to takto na niektorých staniciach funguje, že výpravcovia predávajú lístky pre ZSSK aj keď sú zamestnancami ŽSR - je to fakt blbé (blbé je slabé slovo) skôr nespravodlivé, že z toho nemáte žiadne peniaze . Ja som skôr chcel poukázať na to, že už pred niekoľkými rokmi som sa pokúšal požiadať ZSSK o prijatie do pracovného pomeru na pozíciu "osobný pokladník" bez ohľadu na miesto výkonu (celá SR) - neúspešne. Potom som to opäť skúsil - zas nič. Tak som na 4 roky stvrdol u JLV, teraz som v Anglicku ...novodobé otrokárstvo a uvažujem, že by som sa opäť skúsil v ZSSK opýtať, ale..... ...má to vôbec zmysel??? Mám Mgr.-humanitný smer, jazyky ovládam 2, železnica je môj koníček od detstva, železničný zemepis- musím sa pochváliť, že mapu ŽSR a všetky jej stanice a vzdialenosti v km mám v hlave - ten zvyšok by som sa snáď zvládol doškoliť na skúšku os.pokladník. Príde mi to ako takmer nereálne zamestnať sa v ZSSK na pozíciu osobný pokladník aj keď by sa mi takto splnil sen Alebo som to robil zlou formou? Neviem.
...no ja mám túto informáciu, že to takto na niektorých staniciach funguje, že výpravcovia predávajú lístky pre ZSSK aj keď sú zamestnancami ŽSR - je to fakt blbé (blbé je slabé slovo) skôr nespravodlivé, že z toho nemáte žiadne peniaze . Ja som skôr chcel poukázať na to, že už pred niekoľkými rokmi som sa pokúšal požiadať ZSSK o prijatie do pracovného pomeru na pozíciu "osobný pokladník" bez ohľadu na miesto výkonu (celá SR) - neúspešne. Potom som to opäť skúsil - zas nič. Tak som na 4 roky stvrdol u JLV, teraz som v Anglicku ...novodobé otrokárstvo a uvažujem, že by som sa opäť skúsil v ZSSK opýtať, ale..... ...má to vôbec zmysel??? Mám Mgr.-humanitný smer, jazyky ovládam 2, železnica je môj koníček od detstva, železničný zemepis- musím sa pochváliť, že mapu ŽSR a všetky jej stanice a vzdialenosti v km mám v hlave - ten zvyšok by som sa snáď zvládol doškoliť na skúšku os.pokladník. Príde mi to ako takmer nereálne zamestnať sa v ZSSK na pozíciu osobný pokladník aj keď by sa mi takto splnil sen Alebo som to robil zlou formou? Neviem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/283300/
Thomas_1
nedostatok osobných pokladníkov? dovol mi sa zasmiať...
vo veľkej stanici kde je týždňová cifra 800 tisíc musí v dopravnej kancelárii osadenej len jedným výpravcom (bez iného personálu) výpravca predávať aj cestovné lístky, kde pomaly ani nestíha riadiť dopravu na dráhe... čistým príkladom je stanica s vysokou frekvenciou Bratislava Lamač, mal som si tú česť to skúsiť... je to niečo hrozné, potom keď sa stane nejaka dopravná nehoda tak len z nepozornosti kvôli papraniu sa s lístkami. Prípad v inej nemenovanej stanici tiež len výpravca a vysoká frekvencia ľudí... preškolili ich a veselo predávajú lístky až tu im došlo po nejakom čase reku ved to robíme pre inú spoločnosť /zssk/ a zadarmo? prečo? komu idú peniaze? pri takom veľkom zistku aký tam z predávania cestovných dokladov je, by zarobil výpravca minimálne o 5-7 tisíc viac a to každý z nich.... a prečo to tak teda nie je keď klasická vlaková čata má z predávania lístkov nejaké tie percentá? je to na zamyslenie! Zasa z praxe viem že v iných dierach povedzme malá nemenovaná stanička na lokálnej trati, kam sa chodia muchy otáčať a cestujúci si ani neprdne, je =pokladník ktorý síce robí ešte vačšie prd ako ten výpravca, ale kde je potom logika zdravého rozumu? Zasa skončíme tam kde vždy a to "na železnici netreba hladať logiku"
nedostatok osobných pokladníkov? dovol mi sa zasmiať...
vo veľkej stanici kde je týždňová cifra 800 tisíc musí v dopravnej kancelárii osadenej len jedným výpravcom (bez iného personálu) výpravca predávať aj cestovné lístky, kde pomaly ani nestíha riadiť dopravu na dráhe... čistým príkladom je stanica s vysokou frekvenciou Bratislava Lamač, mal som si tú česť to skúsiť... je to niečo hrozné, potom keď sa stane nejaka dopravná nehoda tak len z nepozornosti kvôli papraniu sa s lístkami. Prípad v inej nemenovanej stanici tiež len výpravca a vysoká frekvencia ľudí... preškolili ich a veselo predávajú lístky až tu im došlo po nejakom čase reku ved to robíme pre inú spoločnosť /zssk/ a zadarmo? prečo? komu idú peniaze? pri takom veľkom zistku aký tam z predávania cestovných dokladov je, by zarobil výpravca minimálne o 5-7 tisíc viac a to každý z nich.... a prečo to tak teda nie je keď klasická vlaková čata má z predávania lístkov nejaké tie percentá? je to na zamyslenie! Zasa z praxe viem že v iných dierach povedzme malá nemenovaná stanička na lokálnej trati, kam sa chodia muchy otáčať a cestujúci si ani neprdne, je =pokladník ktorý síce robí ešte vačšie prd ako ten výpravca, ale kde je potom logika zdravého rozumu? Zasa skončíme tam kde vždy a to "na železnici netreba hladať logiku"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282946/
pershingar: pre teba je to možno črep a plačeš keď si v ňom, no sú aj ľudia, ktorým sa takéto staré "črepy" páčia omnoho viac ako tie nové moderné vlaky. Keby tu v SR jazdili TGV na IC-čkach, taurusy na rýchlikoch a na prímestských vlakoch OS, Zr by frčali desirá (či už elektrické alebo dieselové) tak by som rušňovodiča robiť nešiel. Ja ho idem robiť hlavne kvôli tomu na čom budem tu jazdiť...to čo tu jazdí v dnešnej dobe je mojou srdcovou záležitosťou. A na taký pantograf nadávať že je to starý črep.....nové stroje sa ledva dožijú polovicu z toho čo tieto "črepy". Toť môj názor na vec
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282937/
Len tak naokraj, dal by Boh, aby sa raz objavila aj téma "Nedostatok osobných pokladníkov na ZSSK a.s." založená na reálnom podklade .....Sorry za sentimentálne odbočenie od diskusnej témy
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282791/
passion: no ak sa podarí...
iron999: ja budem rád za každú mašinku chcel by som ich vyskúšať čo najviac . Ale moc moc rád by som niekedy osedlal pantograf...ak ešte vtedy budú jazdiť keď sa mi podarí dostať na mašiny . Aspoň jednu jedinú jazdu...
iron999: ja budem rád za každú mašinku chcel by som ich vyskúšať čo najviac . Ale moc moc rád by som niekedy osedlal pantograf...ak ešte vtedy budú jazdiť keď sa mi podarí dostať na mašiny . Aspoň jednu jedinú jazdu...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/281805/