O rušňovodičoch / strojvedoucích
Je známe, že v poslednej dobe veľa rušňovodičov odchádza k súkromným dopravcom. Bude to len tým, že budú mať lepšie platové podmienky ? Ako to vidíte vy ? Čo by mali ZSSK a.s., ZSSKC robiť, aby tomu mohli zabrániť ?
"Zákryt 15,88 kg
Závěr násypky 2,5 kg
Sítko do násypky 0,19 kg
Konzola P5-75*115 0,29 kg
...
Šroub M16x80 0,17 kg
Matice M16 0,033 kg
Podložka 17 0,011 kg
Závlačka 4x25 0,003 kg
Tužidlo P1 0,08 kg
Epoxy 2100 1 kg
hmm tak ako potom ked mašina dostane nový lak ? a nebudu sediet desatiny ???
"Čo myslíš, že ako stavajú novú mašinu? že ju navrhnú, súšiastky nepovážia a kdeď ju dajú dokopy, zistia, že Bo'Bo' má 145 ton?"
ale pri dobrom výkone a vhodnom sprevodovaní musí mať potom FT ako sviňa
ako dobre..viem kolko zhruba važi kostra,trafo,podvozky,napravy a dalšie doležite veci...ale aby som meral zavlačka a šruby...ved aj pri projekte sa počíta s cca +- rezervou...
Závěr násypky 2,5 kg
Sítko do násypky 0,19 kg
...
Šroub M16x80 0,17 kg
Matice M16 0,033 kg
Podložka 17 0,011 kg
Závlačka 4x25 0,003 kg
Tužidlo P1 0,08 kg
Epoxy 2100 1 kg
hmm tak ako potom ked mašina dostane nový lak ? a nebudu sediet desatiny ???
"Čo myslíš, že ako stavajú novú mašinu? že ju navrhnú, súšiastky nepovážia a kdeď ju dajú dokopy, zistia, že Bo'Bo' má 145 ton?"
ale pri dobrom výkone a vhodnom sprevodovaní musí mať potom FT ako sviňa
ako dobre..viem kolko zhruba važi kostra,trafo,podvozky,napravy a dalšie doležite veci...ale aby som meral zavlačka a šruby...ved aj pri projekte sa počíta s cca +- rezervou...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/234645/
"ľavá bočnica strojovne 470,12 kg, pravá bočnica 515,26 kg." hmmm to prečo ?
Lebo vľavej máš véééľky otvor pre žalúzie, kým v pravej iba 4 okrúhle okienka.
potom to nerobí nejaku neplechu..?
No myslím že nejakých 45 kg 86 tonovú mašinu na bok nevyvalí. To by musela byť strojovňa úplne symetrická v prvom rade, aby vadilo toto. A ujo by musel sedieť v strede kabíny. Niekde mám aj rozloženie hmotností na jednotlivé kolesá...
ono ked sa to tak vezme oplechovanie podla mna nema až taku hlavnu rolu....podfla mna je podstatnejšia konštrukcia a hlavne čo vydrží pri nejakom strete.....
No šak to, že veľa nevydrží. Čelný plech ostane tvarovo dajme tomu celkom stály, ale maličký detail - nájdeš ho po nehode zatlačený 2 metre hlboko v strojovni.
ozaj a tie stotiny kíl....to niekto važil trebars potravinárskou váhou ??
Pravá bočnice 470,12 kg
Levá bočnice 515,26 kg
Príční panel přední 122,5 kg
Příční panel zadní 147,5 kg
Postranná střecha prava přední 52,53 kg
...
Zákryt 15,88 kg
Závěr násypky 2,5 kg
Sítko do násypky 0,19 kg
...
Šroub M16x80 0,17 kg
Matice M16 0,033 kg
Podložka 17 0,011 kg
Závlačka 4x25 0,003 kg
Tužidlo P1 0,08 kg
Epoxy 2100 1 kg
...
Spolu montáž skrine 1706,4 kg
Čo myslíš, že ako stavajú novú mašinu? že ju navrhnú, súšiastky nepovážia a kdeď ju dajú dokopy, zistia, že Bo'Bo' má 145 ton?
Lebo vľavej máš véééľky otvor pre žalúzie, kým v pravej iba 4 okrúhle okienka.
potom to nerobí nejaku neplechu..?
No myslím že nejakých 45 kg 86 tonovú mašinu na bok nevyvalí. To by musela byť strojovňa úplne symetrická v prvom rade, aby vadilo toto. A ujo by musel sedieť v strede kabíny. Niekde mám aj rozloženie hmotností na jednotlivé kolesá...
ono ked sa to tak vezme oplechovanie podla mna nema až taku hlavnu rolu....podfla mna je podstatnejšia konštrukcia a hlavne čo vydrží pri nejakom strete.....
No šak to, že veľa nevydrží. Čelný plech ostane tvarovo dajme tomu celkom stály, ale maličký detail - nájdeš ho po nehode zatlačený 2 metre hlboko v strojovni.
ozaj a tie stotiny kíl....to niekto važil trebars potravinárskou váhou ??
Pravá bočnice 470,12 kg
Levá bočnice 515,26 kg
Príční panel přední 122,5 kg
Příční panel zadní 147,5 kg
Postranná střecha prava přední 52,53 kg
...
Zákryt 15,88 kg
Závěr násypky 2,5 kg
Sítko do násypky 0,19 kg
...
Šroub M16x80 0,17 kg
Matice M16 0,033 kg
Podložka 17 0,011 kg
Závlačka 4x25 0,003 kg
Tužidlo P1 0,08 kg
Epoxy 2100 1 kg
...
Spolu montáž skrine 1706,4 kg
Čo myslíš, že ako stavajú novú mašinu? že ju navrhnú, súšiastky nepovážia a kdeď ju dajú dokopy, zistia, že Bo'Bo' má 145 ton?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/234642/
"ľavá bočnica strojovne 470,12 kg, pravá bočnica 515,26 kg."
hmmm to prečo ? potom to nerobí nejaku neplechu (hoci takmer nepatrnu) ??? alebo prečo je to tak ?? ano na jednej bočnici su one ptakoviny na vetranie a na druhej "drevene eurookná" ale stale mi to nejde do lebeni...
"V téme ''Nedostatok rušňovodičov na ZSSK a.s.?'' o 362/363 a v 362/363 o jadrových elektrárňach... :-D"
čo stresuješ.....bude ešte horšie... ved v teme grefitty na železnici sa davno nerozoberaju grafitty....
"Pozerám dokumentáciu, oplechovanie kabíny váži vraj len 250 kg"
hmmm to prečo ? potom to nerobí nejaku neplechu (hoci takmer nepatrnu) ??? alebo prečo je to tak ?? ano na jednej bočnici su one ptakoviny na vetranie a na druhej "drevene eurookná" ale stale mi to nejde do lebeni...
"V téme ''Nedostatok rušňovodičov na ZSSK a.s.?'' o 362/363 a v 362/363 o jadrových elektrárňach... :-D"
čo stresuješ.....bude ešte horšie... ved v teme grefitty na železnici sa davno nerozoberaju grafitty....
"Pozerám dokumentáciu, oplechovanie kabíny váži vraj len 250 kg"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/234622/
A koľko váži?
Pozerám dokumentáciu, oplechovanie kabíny váži vraj len 250 kg, ľavá bočnica strojovne 470,12 kg, pravá bočnica 515,26 kg.
Oplechovanie celej strojovne s výnimkou odoberateľných strešných komponentov potom pre 362-ky výjde 1706,4 kg.
Pozerám dokumentáciu, oplechovanie kabíny váži vraj len 250 kg, ľavá bočnica strojovne 470,12 kg, pravá bočnica 515,26 kg.
Oplechovanie celej strojovne s výnimkou odoberateľných strešných komponentov potom pre 362-ky výjde 1706,4 kg.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/234618/
"Jozef už ťa chcem vidieť a počuť ako budeš motorovou pílou ničiť el. rušeň...a keď ju zatupíš..a tie nadávky hodné návštevníka IV. cenovej pri zistení nedostatku finančných prostriedkov "
na to aby som sa tak vyjadroval netreba ani 4 cenovu skupinu....stači ked som v praci....to vieš nadavam tak že sa ma v robote pomaly všetci boja a to sa ešte niekedy sam pred sebou hanbim že ako sa vyjadrujem...niekedy žasnem že kde sa to vo mne berie a to mam vedla seba 4 valec dísel s cca 74,5 kW a ešte na hale je mlyn s 90 kW asynchronom (trojfázovým) čiže niečo pre matiasa a počuť Bo.. Kris.. Mari. cez celu halu..ale dost podme k teme..
že budem mat tupy lancušek ma netrapi..ved to nie je moja ale firemná.....
na to aby som sa tak vyjadroval netreba ani 4 cenovu skupinu....stači ked som v praci....to vieš nadavam tak že sa ma v robote pomaly všetci boja a to sa ešte niekedy sam pred sebou hanbim že ako sa vyjadrujem...niekedy žasnem že kde sa to vo mne berie a to mam vedla seba 4 valec dísel s cca 74,5 kW a ešte na hale je mlyn s 90 kW asynchronom (trojfázovým) čiže niečo pre matiasa a počuť Bo.. Kris.. Mari. cez celu halu..ale dost podme k teme..
že budem mat tupy lancušek ma netrapi..ved to nie je moja ale firemná.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/234570/
peto to si ma nevidel so štylkou alebo sekerou v ruke
Jozef už ťa chcem vidieť a počuť ako budeš motorovou pílou ničiť el. rušeň...a keď ju zatupíš..a tie nadávky hodné návštevníka IV. cenovej pri zistení nedostatku finančných prostriedkov
vidím, že pre Teba by bol vhodný film "Texaský masaker motorovou pílov", aby si vedel, ja se to dělá
GG-1, prepáč, ale Texas som musel spomenúť
Heeeej? Bo ja som inakšie počul, že proti Splinterovi je najúčinnejší deratizátor.
vážne...Tomáš..donej, pochutíme si spolu, príp. aj Matthiasa zavoláme a ponúkneme
Jozef už ťa chcem vidieť a počuť ako budeš motorovou pílou ničiť el. rušeň...a keď ju zatupíš..a tie nadávky hodné návštevníka IV. cenovej pri zistení nedostatku finančných prostriedkov
vidím, že pre Teba by bol vhodný film "Texaský masaker motorovou pílov", aby si vedel, ja se to dělá
GG-1, prepáč, ale Texas som musel spomenúť
Heeeej? Bo ja som inakšie počul, že proti Splinterovi je najúčinnejší deratizátor.
vážne...Tomáš..donej, pochutíme si spolu, príp. aj Matthiasa zavoláme a ponúkneme
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/234567/
Možno to znie neuveriteľne, ale mám na H0-ku aj takú červeno-bielu mašinku od PIKA a píšu na nej, že ES499.0001.
Momentálne je nepojazdná, bo má zdrapané gumičky na hnacom podvozku, ale neplanujem s ňou naložiť tak radikálne ako s ostatnými sestrami. To je predsa múzejný kus! Ako s ňou naložím..?
Asi ju naložím do sedemdecky s kvašnými uhorkami.
Ale nieee!
proti 362 je oveľa účinnejšia bazuka, príp. javelin
Momentálne je nepojazdná, bo má zdrapané gumičky na hnacom podvozku, ale neplanujem s ňou naložiť tak radikálne ako s ostatnými sestrami. To je predsa múzejný kus! Ako s ňou naložím..?
Asi ju naložím do sedemdecky s kvašnými uhorkami.
Ale nieee!
proti 362 je oveľa účinnejšia bazuka, príp. javelin
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/234564/
ale nie si robim srandy